Wozniacká porazila Cornetovou. Čeká jí přemožitelka Hlaváčkové

6. 7. 2011, 10:30
Aktuality 11
WTA BASTAD - S odřenýma ušima včera zdolala světová jednička Francouzku Cornetovou, když hned v šestnácti z dvaceti her byl k vidění brejk. V prvním kole skončily po Lucii Šafářové také Iveta Benešová a Andrea Hlaváčková.
Caroline Wozniacká (© wimbledon.org)

Dánská tenistka porazila Cornetovou za hodinu a pětatřicet minut po setech dvakrát 6-4. Wozniacká tak vylepšila svou letošní bilanci na 49 výher a 9 porážek.

Ve druhém kole je z Češek pouze Záhlavová-Strýcová

Přes úvodní kolo se tak probojovala už v pondělí pouze Barbora Záhlavová Strýcová, kterou v dnešním boji o čtvrtfinále čeká Anastasia Jakimovová z Běloruska.

Iveta Benešová včera utrpěla debakl od Španělky Martinezové Sanchezové, když za 51 minut prohrála jasně 2-6, 0-6. Wimbledonská vítězka ve smíšené čtyřhře jinak v poslední době nezaznamenává příliš oslnivé výsledky. Do třetího kola podniku WTA pronikla naposled v březnu v Miami. Nutno podotknout, že v Madridu, Římě, Roland Garros i Wimbledonu narazila vždy na soupeřky z první světové desítky.

Španělce se ve Švédsku daří. Před dvěma lety dokonce celý turnaj vyhrála, když ve finále zdolala Caroline Wozniackou. Na světovou jedničku z Dánska může letos narazit již ve třetím kole.

O poznání vyrovnanější partii sehrála Andrea Hlaváčková, ale po dvou hodinách hry nakonec Švédce Sofii Arvidssonové také podlehla. První sadu prohrála rodačka z Plzně jasně 1-6, ale druhou získala pro sebe poměrem 7-5. Rozhodující set získala i přes jednu ztrátu servisu Švédka 6-4.

Sorana Cirsteaová zvítězila po téměř dvou a půl hodinách po setech 7-5, 2-6 a 7-5 nad Chorvatkou Lučičovou. 83. tenistka světa a někdejší čtvrtfinalistka French Open bude ve druhém kole hrát s překvapivou přemožitelkou Lucie Šafářové, Ruskou Doloncovovou.

Osmdesát minut strávila na kurtu nasazená pětka Věra Duševinová, která si s německou kvalifikantkou Monou Barthelovou poradila ve dvou setech. Po setech 7-5 a 6-3 postoupila dál i Slovinka Hercogová. Ta v utkání, které nabídlo celkem jedenáct brejků, zdolala Annu Tatišviliovou.

Výsledky 5. 7. 2011 - Bastad, antuka, dotace 220.000 USD - ženy:

Dvouhra - 1.kolo:
Martínezová (Šp.) - Benešová (6-ČR) 6:2, 6:0,
Arvidssonová (Svéd.) - Hlaváčková (ČR) 6:1, 5:7, 6:4,
Wozniacká (1-Dán.) - Cornetová (Fr.) 6:4, 6:4,
Pennettaová (2-It.) - Rogowská (Austr.) 6:2, 7:5,
Duševinová (5-Rus.) - Barthelová (Něm.) 6:2, 7:6 (7:2),
Hercogová (8-Slovin.) - Tatišviliová (Gruz.) 7:5, 6:3,
Cirsteaová (Rum.) - Lučičová (Chorv.) 7:5, 2:6, 7:5,
Llagosteraová (Šp.) - Limová (Fr.) 4:6, 6:2, 6:2,
Parraová (Šp.) - Arefjevová (Ukr.) 7:5, 6:3,
Kerberová (Něm.) - Brazhniková (Švéd.) 6:2, 6:2.

Čtyřhra - 1. kolo:
Benešová, Záhlavová-Strýcová (1-ČR) - Craybasová, Rezaiová (USA/Fr.) 6:3, 6:2,
Šafářová, Cirsteaová (ČR/Rum.) - Hlaváčková, Amanmuradovová (2-ČR/Uzb.) 1:6, 6:4, 11:9.

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

11
Přidat komentář
VlS
Schválně jsem se díval na Caro s Arvidsson a bylo to hrozný. Servis nula, druhej servis strašnej, return - co to je? Kopce, velehory a pinkání jak při rodinným mejdanu u kurtu. Možná byla limitovaná tím ramenem od začátku, ale taky možná to rameno bylo důsledkem nechuti hrát dál, čert ví. Rozhodně utkání jedničky s třiasedmdesátkou by mělo vypadat hlavně herně jinak, výsledek nemusí být vodítkem.
Reagovat
smazaný uživatel
zrejme jako pres kopirak totez, co jsem videla s Cornet a to zadne - nechci rikat limity, to nevim - ale tejpy urcite na rameni nemela. Je to divny, nejak se spis sype celkove.
Reagovat
VlS
Doufejme, že se zvetí, ale vůbec si neumím představit, jakej to na ní musí být tlak a to, že se jí na GS bohužel nedaří a vypadne s Dominikou, která v dalším kole dostane nářez 2x 6:1, to je na prášky.
Reagovat
smazaný uživatel
tece jim do bot, vis, ze me docela bude zajimat vyvoj jejiho vztahu s Pjotrem? Kdyz se jde nahoru a vsechno se dari, je team samozrejme mnohem pevnejsi, nez kdyz je v ohrozeni a pripadne se pada dolu.....
Reagovat
VlS
To je asi na seriál - těch holek zahrabanejch tatíkem už bylo - Dokič, nemůžu si vzpomenout, jak se jmenovala ta mladinká Američanka, kterou chvíli trénoval Složil - jo Jenifer Capriati, teď Rezai -, u nás mimo tenis Šárka Záhrobská ............... . Ale nemyslím si, že je tohle problém Caro - Piotr - viditelně by za ní dejchal a nemyslím, že by se chtěl na dcerušce dobře přiživit. Problém bych hledal spíš v tom, že možná Carolina neumí říct dost a ne. Určitě to musí bejt na druhou stranu život jak sen - všichni ti nadbíhají, snaží se, platí, plazí se ......... asi fakt není jednoduchý to ustát. Vysvětli mi, proč proboha na takový turnaje vůbec leze?
Reagovat
smazaný uživatel
tak vztah otec-trener a dcera je paradoxne dost komplikovany sam o sobe. Mam (na sve sportovni urovni) osobni zkusenosti. Je ale nevyhoda techto diskusi, ze se mi to jednak nechce klofat a jednak je ta forma nedostacujici :-) Ke Carol - ja proste nevim, proc vymeta tolik turnaju, domnivala bych se, ze ji je ale nekdo (otec?) planuje, proto ta moje podezirava poznamka. Ale ona je dospela a zrejme hodna holka, treba to pak ze slabosti preexponuje sama...... Ale nevidime do toho, takze nic nevyresime ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
popuzuje me, kdyz se tu nekdo obuje do zenskeho tenisu a srovnava ho s muzskym, jaky je proti nemu zivacka. Ale ono cloveka dorazi i srovnani jaksi "interne". Jsme namlsani Petrou s Masou (co nikdy nebude zapomenuta :-)) a najednou bez varovani TOHLE! SVETOVA JEDNICKA! Nevericne jsem se divala na Carol, jak to vyhazuje, kopcuje, zakovsky turnaj hadr, dalo se to vydrzet opravdu jen chvilicku! Snad se da, holka, dohromady - hrozny.
Reagovat
VlS
Mě ti Caro připadá poslední ch 6 týdnů nějaká divná. Už na začátku roku hrála tenis, na kterej se docela dalo dívat, občas se dokonce objevila u sítě, ale zhruba od Madridu je to k nekoukání, nejistý, opatrný a stejně špatný. Možná je to nějaká krize z úspěchu, reklamy, novináři, spousta příležitostí se někde prezentovat jako hvězda (to není o tom, jestli je nebo není nafoukaná, nemyslím si, že je nějak nafoukaná)prostě mnoho všeho okolo a možná v hlavě zbývá míň kapacita na obyčejnej tenis.
Věřím tomu, že do konce roku bude ranking vypadat o hodně jinak a doufám, že se do čela dostanou holky, který hrajou tenis se šťávou. To není jen Petra, Marie, Marion a Vika, ale i Petko, Julie, když nemá den blbec (ale Julie je na tom obdobně jako Lucka, jeden den je schopná vystřílet kohokoliv a druhej den neuvěřitelně prohraje).
Osobně jsem zvědavej na Serenu a Venus a myslím si, že buď půjdou nahoru rychle, nebo už vůbec. Jsem zvědavej na Věrku, jestli se zvedne, nějak se jí nevede. Velká otázka je Kim, zranění je vždycky smůla, ale připadala mi od AO nějaká bez šťávy a zájmu, jako by se jí už na ty kurty nechtělo.
Reagovat
smazaný uživatel
plně souhlasím
Reagovat
smazaný uživatel
napadlo me to uz pri Wimbledonu, ze se hybou dejiny a vidime "bod zlomu", nastup sily, rychlosti, agrese, proste utoku, na nic se uz nebude cekat.....
Mozna ti mezi temi mladymi "puskami" chybi Lisicki. Mozna se vyloupne nekdo dalsi z hlubin zebriku, z juniorek. (U kluku jsou tu taky "najednou" Harrison, Tomic, Raonic atd.) A mimochodem, kdepak mas Pironka???? :-)
Nebudu si hrat na Sibylu, ale Verku jeste nepohrbivam, Kim se ale uz asi nevrati a z Williamsek tipuju spis Serenu, je to zivel.
Reagovat
VlS
Máš pravdu, na Sabine jsem si nevzpomněl, ta by taky mohla a určitě se jich ještě pár najde (např. Pavljučenka by mohla, pokud pár kilo sundá a začne se víc hejbat),Jovanovski taky má potenciál a Matěj by tu určitě vyjmenoval pár juniorek s potenciálem (např. Garcia).
Na Věrce i Williamskách se shodujeme a na Kim bohužel taky.

Pironka - nemyslím si, že by měla potenciál jít výrazně nahoru, to je holka na jeden dva turnaje v roce, ne na celoroční galeje. To že se mi jako holka docela líbí neznamená, že ji budu favorizovat. Po pravdě, Kurnikovová se mi jako holka líbila taky, a mimo tenis, tam by jich bylo :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist