Wozniacká se po pěti letech vrátila na antuku, v Charlestonu ztratila jediný game

1. 4., 22:11
Aktuality 7
WTA CHARLESTON - Caroline Wozniacká se poprvé od finálové porážky v roce 2019 vrátila na antukový turnaj WTA 500 v americkém Charlestonu a ukončila stejně dlouhé čekání na antukové vítězství. Fanouškům se dánská šampionka z roku 2011 připomněla suverénním výkonem, když domácí náhradnici Mccartney Kesslerovou deklasovala 6:0, 6:1.
Caroline Wozniacká prožila vítězný návrat do Charlestonu (© AFP)

Wozniacká – Kesslerová 6:0, 6:1

Caroline Wozniacká na předchozí akci v Miami skončila po nevyužití mečbolu a předtím v Indian Wells skrečovala kvůli potížím s nohou. Nyní v Charlestonu si ale spravila chuť a turnaj odstartovala jednoznačnou výhrou. Neúspěšnou kvalifikantku Mccartney Kesslerovou deklasovala za 61 minut hry 6:0, 6:1.

Třiatřicetiletá Dánka vstoupila do utkání aktivně a americké náhradnici ze druhé světové stovky nadělila kanára. Na začátku druhého setu sice neudržela podání, ale vzápětí získala znovu šest her po sobě a zaznamenala svou nejjednoznačnější výhru po svém loňském comebacku.

Statistiky zápasu Caroline Wozniacká – Mccartney KesslerováStatistiky zápasu Caroline Wozniacká – Mccartney Kesslerová (@ Livesport)

Bývalá světová jednička Wozniacká, která loni v létě po porodu dvou dětí a více než třech letech obnovila kariéru, odehrála první zápas na antuce od Roland Garros 2019 a vyhrála na ní poprvé od 6. dubna 2019. Tehdy právě v Charlestonu postoupila do finále.

"Už je to nějaký pátek, co jsem hrála na antuce naposledy. Ale myslím, že jsem odehrála dobrý zápas. Na kurtu jsem se cítila dobře a těším se na další kolo," řekla Wozniackágrandslamová šampionka .

Ve druhém kole se vítězka ročníku 2011 střetne s Ukrajinkou Anhelinou Kalininovou, proti které na předchozím turnaji v Miami neproměnila mečbol.

Nejvýše nasazenými jsou domácí Jessica Pegulaová a tuniská obhájkyně titulu Ons Jabeurová. České tenistky letos v hlavní soutěži nestartují.

Výsledky turnaje WTA 500 v Charlestonu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
turista
Když je motivace tak to jde i po dvou dětech. Klobouk dolů.
Reagovat
Titan
To se letos naše hráčky domluvily a své pozice nechají Ukrajinkám? Zlatý biatlon, tam také tragédie, ale alespoň účast. Krize českého ženského tenisu pokračuje...
Reagovat
Krisboy
To děvče se opravdu jmenuje křestním jménem Mccartney?
Paul by měl radost
Reagovat
frenkie57
Proč "by", však stále žije(81).
Reagovat
Krisboy
To samozřejmě ano, ale asi o ní neví.
Reagovat
frenkie57
Reagovat
Vep
Pokud nejsou české tenistky v Charlestonu tak je nebudete vysílat a kanál plus tv jak mylně píšete????
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist