Wozniacká si poprvé poradila s Muguruzaovou, o titul se utká s Ivanovičovou

20. 9. 2014, 07:49
Aktuality 71
WTA TOKIO - Caroline Wozniacká si až ve třetím vzájemném zápase poradila s Garbinou Muguruzaovou. V Tokiu dánská šampionka z roku 2010 zvítězila po boji ve třech setech a postoupila do finále. O titul i důležité body v boji o Turnaj mistrů se utká se Srbkou Ivanovičovou.
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká s o čtyři roky mladší Garbinou Muguruzaovou prohrála oba vzájemné zápasy a ani dnes to světové jedenáctka neměla vůbec jednoduché.

Favorizovaná Dánka nejprve se štěstím získala první set, když ve čtyřech z pěti gamů na servisu postupně čelila devíti brejkbolům, ale všechny odvrátila a jediná šance na brejk jí pak v desáté hře stačila na zisk úvodního dějství.

Wozniacká se ale na podání trápila i v druhé sadě, čtyři z pěti servisů si nedokázala udržet a rázem, v rodzhodujícím setu prohrávala 0-2. Rozjetou dvacetiletou Španělku ale dokázala zastavit, získala šest her v řadě a po více než dvouapůlhodinovém boji zvítězila 6-4 2-6 6-2.

"Hrála opravdu velmi dobře, hodně agresivně. Ale já se snažila neustále bojovat a myslím, že na konci jsem měla více energie než ona," komentovala vítězka turnaje z roku 2010 Wozniacká.

Agresivitu Muguruzaové dokazuje 53 winnerů, ale také 50 nevynucených chyb, zatímco trpělivěji hrající Dánka trefila 27 vítězných úderů a udělala jen 16 chyb.

Finalistka letošního US Open Wozniacká postoupila do 37. finále a usilovat v něm bude o 23. titul. Zahraje si o něj s Anou Ivanovičovou, s níž ve vzájemné bilanci prohrává 2-4.

Šestadvacetiletá Srbka v semifinále zdolala nasazenou jedničku a loňskou finalistku Angelique Kerberovou. Ivanovičová sice v prvním setu prohrávala 3-5, pak ale odvrátila všech devět brejkbolů a nakonec zvítězila 7-5 6-3.

"Chvíli mi trvalo, než jsem se přizpůsobila její hře. Nebylo to jako v předchozích zápasech. Ale jakmile jsem se přizpůsobila a začala jsem hrát agresivněji. Za výhru jsem ráda, protože ona je vždycky těžká soupeřka," komentovala Ivanovičová svou již 51. výhru v sezoně, čímž vyrovnala své maximum z roku 2007.

Ivanovičová postoupila do svého již šestého letošního finále a zahraje si v něm o svůj celkově 15. titul. V této sezoně dokázala vyhrát turnaje v Aucklandu, Monterrey a Briminghamu, finále prohrála pouze ve Stuttgartu a Cincinnati.

Pro obě tokijské finalistky jsou dnešní výhry důležité i v boji o Turnaj mistryň. Poté, co Na Li ukončila kariéru, je dánská tenistka na poslední postupové příčce a Srbka je těsně před ní. Na prvním nepostupovém místě - devátém - je Němka Kerberová.

- WTA PREMIER TOKIO -
(Japonsko, tv. povrch, 1.000.000 dolarů)
sobotní výsledky (20. 09. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
Wozniacká (2-Dán.) - Muguruzaová (Šp.) 6-4 2-6 6-2
Ivanovičová (3-Srb.) - Kerberová (1-Něm.) 7-5 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

71
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jako sorry, ale kdo to píše? Občas to je fakt šílený.. "Ivanovičová postoupila do svého již šestého letošního finále a zahraje si v něm o svůj celkově 15. titul.V této sezoně dokázala vyhrát turnaje ve Stuttgartu a Cincinnati." Stuttgart ani Cincy nevyhrála.. vyhrála Auckland, Monterrey a Birmingham
Reagovat
smazaný uživatel
Tam máš jméno pod tím, jinak máš pravdu, skutečně vyhrála jiné turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
To byla spíš řečnická otázka :D Jinak by o nic nešlo, ale tady jsou podobné chyby v každém druhém článku a expressce taky.. pomalu víc chyb, než faktů
Reagovat
smazaný uživatel
Smutná to věc, ale zase chyby se stanou no. Myslíš, že bys to dokázal lépe? :)
Reagovat
Fandina
Faktem je, že ve Stuttgartu a Cincinnati byla ve finále, ale vyhrála právě ty tři ostatní. Je tam tolik údajů, že chyby se prostě najdou. Co s tím naděláš.
Reagovat
smazaný uživatel
Kvalifikaceve Wuhanu není pro slavbý povahy, moje oblíbená Gibsy (Nicole Gibbs) skončila zápas v 8:15 cca a za dvě hodiny měla další a ten prohrála bohužel s rozjetou Knapp. Každopádně já bych spíše kolo obral, než holky nutil hrát takhle dva matche za sebou. Karin navíc hrál pouze jeden match, ten předchozí měla včera ráno.
Reagovat
smazaný uživatel
Chyb jak maku koukám, snad mě trochu omluví fakt, že píšu z mobilu :D
Reagovat
smazaný uživatel
aku osmičku by ste chceli vidieť v Singapure? (+ 2 nahradnice)
Reagovat
sprchon
A musí to bejt reálný? Jestli ne, tak sem bude každej psát 10 svých top hráček...

Za mě by to byly asi následující:
1. Lucie Šafářová
2. Petra Kvitová
3. Karolína Plíšková
4. Ana Ivanovic
5. Caroline Wozniacki
6. Agnieszka Radwanska
7. Samanta Stostur
8. Belinda Bencic
9. (Maria Sharapova)
10. (Eugenie Bouchard)
Reagovat
sprchon
A teď mi ještě samozřejmě vypadla Nicole Vaidišová :D Místo Marie bych jí tam hodil. :)
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme že realne :D
Reagovat
sprchon
V tom případě v tom nevidím moc smysl... blbec pod náma to napsal dobře. Dostanou se tam ty, které nahrály nejvíc bodů a které si to zaslouží.
Reagovat
smazaný uživatel
nejraději bych tam viděl hráčky, které za rok 2014 uhrály nejvíc bodů, protože ty si to zaslouží.

V zásadě samotný turnaj, kde by byly pouze mé oblíbené hráčky, by nebyl tak zábavný. Takže tak jak to má bejt, tak to bude super.

ALE. Hodně by mě mrzelo, kdyby tam nebyla Petra.
Reagovat
tommr
já bych tam rád viděl Petru Kvitovou a naopak doufám, že se tam nedostanou Kerberová a Wozniacká. Jinak je mi to celkem jedno kdo tam bude hrát ... :)
Aspon jako náhradnici bych rád viděl Lucku Šafářovou i když je mi jasný, že je to jen zbožný přání ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud pominu Wimbledon, nemůže Petra rok hodnotit dobře, konzistence slaboučká a právě ta je v tom boji důležitá. Jelikož ale konzistenci letos nevykázal skoro nikdo, tak se tam asi dostane. Já tam chci určitě vidět Anu, protože mi přijde, že letos měla nejvíce vyrovnané výsledky, zaslouží si to.
Reagovat
VlS
No, na to jak je hrozná má těch bodů dost, dva tituly, asi to našla někde v odpaďáku :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Fandit se bude Anče, přeci jen její hra mi je bliží (i vzhled no, abych nebyl pokrytec :))
Reagovat
blixa
Hele, Monty, že sem tak smělej, ale ty si u toho děláš písemné poznámky, nebo si to celé takhle pamatuješ ?
Reagovat
smazaný uživatel
Ono se dá hodně vyčíst z toho průběhu zápasu na livesportu a když jsi ten zápas viděl, tak už ti to většinou docvakne. Co se týče zápasu Caro, tak jsem si určité momenty ještě našel v tom záznamu na youtube, abych přesně věděl, kdy se staly. :) Písemné poznámky jsem si taky párkrát dělal, ale později jsem od toho upustil, protože o zevrubný popis zápasů tady měl zájem jenom janekda. :D Takové souhrny jako dneska už taky nepíšu pokaždé, protože se to někdy nedá stíhat a vždycky taky není chuť. Dávám si na tom záležet jenom při výjimečných příležitostech (třeba jako právě dnes :)). Navíc si myslím, že se to dneska i hodí, protože tady ještě není článek s podrobnostmi... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Očekávám TOP kvalitu, když se připravuje od 10ti ráno :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš, že se ten komentář připravoval od deseti ráno? :D Ne, já jsem mezitím dělal ještě jiné věci... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, ne... Myslim jsem to tak, že zde v článku je "Podrobnosti připravujeme." a už to tam je někdy od dopoledne, očekávám v tomto případě extra-giga quality článek.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo takhle, už chápu. :) No, lepší než ten můj určitě nebude... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Aby dneska té tenisové radosti nebylo málo, tak další dobrá zpráva přišla z Číny. Jak už bylo zmíněno ve vedlejší diskusi: Donna Vekic postoupila do hlavní soutěže, když ve 2. kole kvalifikace porazila Anniku Beck po setech 5:7, 6:1, 7:5. Musel to být docela bláznivý zápas, protože Donna v 1. setu ztratila vedení 4:0 a ve třetím otočila z 2:5 na 7:5. :)
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/KW9L90Zh/#prubeh-zapasu;1

V 1. kole hlavní soutěže Donnu čeká Andrea Petkovic (což je její kámoška :)). Ono tam nebylo moc na výběr, snad jedině zápas proti další kvalifikantce... Každopádně jsem rád, že se Donna dostala do hlavní soutěže a konečně se jí zadařilo. Třeba proti Petko překvapí. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už jsem psal: Oba zápasy jsem sledoval a oba skončily vítězně pro moje favoritky, takže mám velkou radost! :) Na zítřejší finále budu zase vstávat v pět, ale tentokrát už to bude bez nervů... :)

Caro - Garbine: První set se dal stručně nazvat jako "nedáš-dostaneš" a musím říct, že Caro měla trochu štěstí. Garbine hodně tlačila a padalo jí to tam. Téměř po celý set se bojovalo jenom o servis Caro, která odservírovala pouze jeden gem z pěti, aniž by musela odvracet nějaký brejkbol. Jenže Garbine svých devět brejkbolů nevyužila, což ji nakonec mohlo mrzet. Když totiž Caro udržela servis a dala na 5:4, tak se poprvé v zápase dostala do problémů na svém servisu Garbine (zrovna za kritického stavu, kdy musela udržet servis). Caro najednou měla na returnu dva setboly a hned ten první využila. :) Hodně důležitý moment v 1. setu byl podle mě při poslední shodě za stavu 4:4. Tam dala Caro vítězný bekhend, který jenom o vlásek spadl na lajnu (níže odkaz na záznam - čas 45:25). Naštěstí to lajnový označil jako dobrý míč, protože kdyby to zahlásil jako aut, tak s tím Caro nemohla vůbec nic dělat. Trochu netakticky si totiž v 1. setu vypotřebovala všechny challenge a v tomto momentu už žádnou možnost jestřábího oka neměla...
Reagovat
smazaný uživatel
Ve 2. setu přišla Caro hned na začátku o podání. Ve druhém gemu sice získala rebrejk, ale hned poté zase prohrála servis. Pak si holky trochu prohodily role z 1. setu, protože brejkboly tentokrát nevyužívala Caro (ve čtvrtém gemu jeden, v šestém gemu dokonce šest). Když Caro potřetí ve druhé sadě přišla o servis a prohrávala 2:5, tak už bylo prakticky jasné, že se půjde do 3. setu... Ani v něm Caro nezačala dobře, když zase hned v prvním gemu ztratila servis. Garbine vypadala hodně rozjetá, až se Caro musela nas*at. :D Ten moment naštvání u Caro přišel po prvním fiftýnu třetího gemu, když Garbine dala prasátko a Caro už nedokázala ten míček vrátit přes síť. Caro pak naštváním dvakrát udeřila raketou do sítě (níže odkaz na záznam - čas 1:52:18). Asi to pomohlo, protože potom Caro začala hrát líp a vyrovnala se Garbine, co se týče razance úderů. Od toho stavu 0:2 ve 3. setu vlastně Caro získala šest her v řadě. Je taky fakt, že Garbine už neudržela svou úroveň hry z prvních dvou setů a trochu víc chybovala. Ale není se čemu divit, protože udržet takový výkon po celé tři sety není nic jednoduchého a Garbine hrála většinu zápasu fakt dobře (má vážně obrovský potenciál). Za stavu 5:2 ještě zápas krátce přerušila dešťová pauza, ale holky z kurtu nemusely odejít, takže Caro za chvíli dotáhla zápas a postoupila do finále. :) Zároveň si Caro připsala první výhru proti Garbine (po loňské prohře v Miami a letošní na AO)...
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/bw9bc8uO/#prubeh-zapasu;1
Záznam zápasu zde: https://www.youtube.com/watch?v=xui8vteFaZA

Tady ještě pár statistik...
Winnery: Caro 27 - Garbine 53
Nevynucené chyby: Caro 16 - Garbine 50
Využití brejkbolů: Caro 5/17 - Garbine 4/23
Reagovat
smazaný uživatel
Ana - Angie: Řekl bych, že na začátku zápasu se obě holky tak trochu hledaly. Zrodily se tři brejky, z toho dvakrát ztratila servis Ana. Ve čtvrtém gemu Ana nevyužila dva brejkboly a Angie šla poprvé v zápase do trháku. Když Ana na třetí pokus udržela servis čistou hrou a snížila na 2:3, tak byl zápas kvůli dešti asi na půl hodiny přerušen. Po přestávce to bylo od Any pořád takové bez šťávy. Docela hodně chybovala a už to vypadalo, že Angie v 1. setu dotáhne ten náskok jednoho brejku. Anička ovšem v rozhodující chvíli zabrala, když za stavu 4:5 získala brejk a nenechala Angie doservírovat. V jedenáctém gemu potom Ana odvrátila dva brejkboly a když vedla 6:5, tak si na returnu vypracovala první setbol, který hned proměnila. Konečně jí zase začala fungovat její ničivá zbraň - forehand. :) Druhá sada už byla taková klidnější, i když to bylo pořád tak trochu na vážkách. Důležitý byl hned první gem, ve kterém Ana odvrátila pět brejkbolů. Když za stavu 2:1 získala brejk a následně odvrátila dva brejkboly, tak už to vypadalo velmi dobře. Jenže za stavu 4:1 nevyužila Ana šest brejkbolů a bál jsem se, aby ji to ještě nemrzelo (5:1 nebo 4:2, to je velký rozdíl). Aničku to ale vůbec nerozhodilo, protože si bez problémů podržela servis až do konce zápasu a dotáhla ten náskok jednoho brejku až do cíle. :) Ve 2. setu hrála opravdu výborně a taky se mi zdálo, že Angie už možná neměla tolik sil (běh za vzdálenějšími míči párkrát vypustila)...
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/C8kb5H7Q/#prubeh-zapasu;1
Záznam zápasu zde: https://www.youtube.com/watch?v=xl_iRnlTKaQ

Zase ještě pár statistik...
Winnery: Ana 41 - Angie 24
Nevynucené chyby: Ana 25 - Angie 18
Využití brejkbolů: Ana 4/17 - Angie 2/13
Reagovat
smazaný uživatel
Na zítřejší finále už se moc těším! :) Jsem hodně rád, že Ana i Caro dneska udělaly důležitý krok na cestě do Singapuru. Moc jim to oběma přeju. No a možná by bylo dobré, kdyby zítra vyhrála jedna a ve Wuhanu zase druhá (vzhledem k losu se můžou utkat bohužel už v osmifinále). :D
Reagovat
smazaný uživatel
Moc dlouhý to je, nějaké short-verze není? :-D
Reagovat
blixa
Nebuť línej a čti! Zase tak dlouhý to není. Víš co to dalo Montymu práce !? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Čas je příliš drahý :)
Reagovat
blixa
zase tak drahý ne, protože co se Montyho týče, co slovo to perla ! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mám to brát dobře nebo špatně? :D
Reagovat
Fandina
nebylo to na mě. Ale určitě dobře. Podle mě ... úsměv
Reagovat
blixa
Proč bys to mělo brát špatně ?! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
U tebe člověk nikdy neví... :D
Reagovat
blixa
No a nejhorší je, že ani já u sebe někdy nevím ! :D
Reagovat
VlS
Klid, vždycky se najde někdo, kdo ti vysvětlí, jak to myslíš :-)
Reagovat
blixa
To já vím, nikdo se v sobě nevyzná tak jak se v něm vyznají ti ostatní :D
Reagovat
Fandina
Jasně, každý druhý ví, jak co myslíme a kdo jsme. To znám. Přitom sami sebe známe nejlíp, nikoho jiného ani tak znát nemůžeme a to se všemi klady i zápory ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Anča v těch černých šatech vypadá luxusně, ladí to :)
Finále bude hezký a když řeknu hezký, tak myslím hezký ve všech směrech.
Reagovat
Fandina
Souhlas. Aničce ty šaty moc sluší.
Reagovat
smazaný uživatel
Jednoznačně. Každý, kdo má rád tenis a krásné ženy, by si to finále neměl nechat ujít. :) Taky je podle mě dobře, že to bude souboj dvou různých stylů (podobně jako v obou semifinále). Myslím si, že takové zápasy jsou nejlepší a osobně se na to koukám radši, když proti sobě hrajou odlišné typy tenistek. :)
Reagovat
smazaný uživatel
lebo ju nevidim v lose štvorhry .
Blackova hraje s Garciou.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, ale v Tokiu čtyřhru vyhrály.. Tak si asi Sania chce odpočinout! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Co jsem koukala teď na twitteru, tak to vypadá, že se rozhodla zúčastnit nějakých asijských her, které dneska začínají :)
Reagovat
misa
že Na Li ukončila kariéru. Jinak by s postupem do Singapuru měla velké starosti. Dvojice Ana, Caro je už Petře v race nadohled.
Reagovat
tommr
přesne tak. A to si ještě zítra jedna z těch dvou výrazně polepší ...
Reagovat
smazaný uživatel
už vidím, jak Petra skáče do stropu, že Li Na ukončila kariéru a že má tak lepší šanci se dostat do blbýho Singapuru..
Reagovat
PetaM
Logika forever! :D
Reagovat
misa
Petra se zmínila, že pro postup na TM udělá vše. Asi to pro ni nějaký význam má.
Reagovat
PetaM
Ano, ONA udělá pro postup do Singapuru vše. Určitě neřekla Na Li, ať ukončí kariéru, aby se ona mohla dostat do Singapuru. A určitě nezařídila finále Caro-Ana, aby se tady vedly takové diskuze :D Musí si to uhrát sama, nikdo jiný to za ní neudělá. Pokud to nezvládne, nemá v Singapuru co dělat :)
Reagovat
VlS
Přesně
Reagovat
tommr
misa snad nic takovýho ani nenaznačoval nebo jo? Někdy chceš bejt ke svý škodě sžíravě ironickej za každou cenu a plácáš ničím nepodložený nesmysly ...
Reagovat
PetaM
Tak napsal, že Petra by měla s postupem do Singapuru velký starosti, kdyby Na Li neukončila kariéru - což je zřejmě pravda (to už se ale nikdy nedozvíme), takže jsem mu na to napsal to, že Petra zřejmě zařídila konec kariéry Na Li, aby se tam ona sama mohla kvalifikovat /lehký příklad ironie na SŠ/.

A zmínil taky Caro s Anou, které jsou náhodou ve finále Tokia, tak jsem se k nim vyjádřil taky. Můj problém je ironie, a tvůj je ten, že bereš všechno smrtelně vážně. Především u mě to tak brát prostě nemůžeš :D Jestli jo, tak na všech mých komentářích prostě něco najdeš. Já neberu život tak vážně jako ty, nepřemýšlím nad každým slovem 5x a nespekuluji, co tím chtěl člověk vlastně říci a co naopak ne :)
Reagovat
sprchon
Pěkný :D Za dva dny vyřídila dvě levačky. Finále bude zajímavý :)
Reagovat
tommr
mrzí mě, že Muguruza nedokázala dotáhnout zápas s Wozniackou i když ve třetím setu vedla už 2:0. Pak ale začala dělat zbytečný chyby a s těma se proti Wozniacký vyhrát nedá ... :(
Naopak mě potěšilo, že Ivanovicová dokázala porazit Kerberovou. Na finále dvou vraceček Keberová vs. Wozniacká by se nedalo koukat ... :)
Reagovat
EllNino
Ony nejsou čistokrevný vracečky, jako Sara...Angeliqueumí porádně obranu i utok, Caro to zlepšila, ale samozřejmě finále s ranařkou Anou je daleko lepší:)
Reagovat
tommr
Kerberová i Wozniacká sice umí i zaútočit, ale jednoznačně dávají přednost defenzívě a jejich vzájemnej zápas by se nejspíš zvrhnul v kopcovanou ... :)
Reagovat
EllNino
asi jo ...jako v Indian Wells, ikdyž tamní povrch k tomu sklouzává :D ....
Reagovat
smazaný uživatel
Docela zajímavé finále. Jsem rád, že tam není Kerber. No a fandit budu Aně. Caro moc nemusím, ale její hra se fakt posouvá směrem vzhůru.
Takový dotaz: Pokud Ana vyhraje posune se před Caro?
Reagovat
tommr
příjde na to na jakej žebříček se ptáš ...
V tom oficiálním se Wozniacká před Ivanovicovou udrží i kdyby Ivanovicová získala titul ...
V Race žebříčku je už Ivanovicová před Wozniackou, ale pokud by s ní ve finále prohrála tak se Wozniacká před Ivanovicovou dostane i když jen o pár bodů ...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel jsem oficiální. Díky ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem dneska strávil více než 5 hodin sledováním tenisu (včetně dešťové přestávky), ale vyplatilo se. Turnaj v Tokiu končí absolutním triumfem Dulcinea Teamu! :)
Reagovat
EllNino
Ana te´d hraje výborně :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pekne Caroline! Come On!
teraz dufam, že aj Ana postupi :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky doufám. :) Bohužel tam teď prší...
Reagovat
tommr
tak proč nezatáhnou střechu?
Reagovat
smazaný uživatel
Oni ji v Tokiu mají? To ani nevím... Každopádně se sběrači pokoušeli ručníky utírat lajny a nechali tam holky nějakou dobu čekat. Jenže déšť asi nepřestával, takže se to přerušilo a holky šly do šatny... Krátka dešťová pauza už byla před poslední hrou zápasu Caro - Garbine.
Reagovat
smazaný uživatel
Holky už se vracejí na kurt... :)
Reagovat
smazaný uživatel
prši? tak dufam, že ta pauza pomôže Ane aby do konca zapasu dominovala !!! :)
#AJDEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist