Wozniacká suverénně triumfovala ve Stockholmu. Poprvé v kariéře

3. 8. 2008, 16:11
Aktuality 1
WTA STOCKHOLM - Osmnáctiletá Dánka Caroline Wozniacká si připsala svůj premiérový titul na okruhu WTA, když ve finále ve Stockholmu smetla Rusku Duševinovou. Triumfu dosáhla suverénním způsobem, když v Švédsku neztratila ani set. Soutěýž ve čtyřhře vyhrála česká dvojice Benešová/Zahlavová.
Caroline Wozniacká

Včerejší semifinálový program dvouher ve Stockholmu kompletně zrušil déšť. Dnes hrozilo, že se zápasy přesunou do haly, ale počasí se umoudřilo, a tak čtyři tenistky mohly bojovat o titul na rychlém povrchu pod otevřeným nebem.

Dopolední semifinálové duely zvládly lépe Dánka Caroline Wozniacká a Ruska Věra Duševinová. Obě hladce poradily s turnajovou jedničkou i trojkou. Wozniacká vyřadila Agnieszku Radwaňskou po setech 6-4 6-1, Duševinová Slovince Katarině Srebotnikové povolila ještě o dvě hry méně.

Finálové utkání se stalo jasnou záležitostí pro Wozniackou. Vítězka wimbledonské juniorky z roku 2006 vyhrála snadno 6-0 6-2 a připsala si svůj premiérový titul na okruhu WTA.

Také Duševinová hrála ve svém prvním finále, ale ani ve druhém vzájemném souboji na Wozniackou recept nenašla. Jejich první duel skončil minulý týden v Portoroži ještě jasnějším výsledkem, když o čtyři roky mladší Dánka ztratila jediný game.

Wozniacká podává především na rychlém povrchu skvělé výkony. Letos na něm prohrála pouze 6 utkání, z toho pět s hráčkami současné nebo bývalé světové desítky. Před týdnem ve slovinské Portoroži suverénně procházela turnajem až do semifinále, v něm ji však zaskočila pozdější vítězka Sara Erraniová z Itálie. Ve Stockholmu ztratila v cestě za premiérovým titulem pouhých 19 gamů v pěti zápasech.

Deblový titul pro Benešovou se Zahlavovou
V ryze českém finále čtyřhry si zajistily prvenství Iveta Benešová s Barborou Zahlavovou-Strýcovou, když dnes porazily pár Cetkovská/Šafářová. Pětadvacetileté Benešové, pro kterou znamená stockholmská výhra již druhý letošní titul ve čtyřhře, tak ideálně vyšla příprava na olympijský turnaj, kde nastoupí po boku Nicole Vaidišové.

Dnešní zápas měl zajímavý náboj. Zahlavová se s Cetkovskou ve Stockhomu utkaly už v utkání 1. kola dvouhry, které se podle všeho neslo v hodně vyhecované atmosféře. Ta vedla k tomu, že Cetkovská po jeho skončení odmítla podat krajance ruku. Zahlavová podle agentury AP několikrát během duelu protestovala proti výrokům rozhodčích a za stavu 0-3 v třetím setu si nechala zavolat lékaře. Po pauze a masáži se vrátila do zápasu a vývoj obrátila.

Cetkovská proti žebříčkově hůře postavené Zahlavové neuspěla jak napočtvrté ve dvouhře, tak ani dnes ve čtyřhře.

WTA STOCKHOLM (Švédsko, tvrdý p., 145.000 dolarů) - nedělní výsledky:

Dvouhra - semifinále:
Wozniacká (4-Dán.) - A. Radwaňská (1-Pol.) 6-4 6-1
Duševinová (Rus.) - Srebotniková (3-Slovin.) 6-1 6-2

Dvouhra - finále:
Wozniacká (4-Dán.) - Duševinová (Rus.) 6-0 6-2

Dvouhra - finále:
Benešová/Záhlavová-Strýcová (4-ČR) - Cetkovská/Šafářová (ČR) 7-5 6-4

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
dabelsobul
Na Wozniackou moc ra sazim, je na ni spoleh... az na minuly tden proti Erraniove... :) To neskutecne psychicky selhala, hlavne servis mela tragickej. Ale nejdyl pristi sezonu bude v TOP 10
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist