Wozniacká uspěla v tříhodinové bitvě, porazila Šarapovovou

21. 10. 2014, 16:57
Aktuality 81
První výhru v Bílé skupině Turnaje mistryň si připsala Caroline Wozniacká. Dánská tenistka dnes v Singapuru na úvod udolala po téměř třech a čtvrt hodinách favorizovanou Marii Šarapovovou 7-6 6-7 a 6-2.
Caroline Wozniacká (© WTA)

Caroline Wozniacká se dnes na Turnaji mistryň představila poprvé od roku 2011 a v duelu se světovou dvojkou Marií Šarapovovou udělala důležitý krok k postupu z Bílé skupiny.

Ruská tenistka se dnes od začátku snažila dostat další bývalou světovou jedničku pod tlak, ale Wozniacká díky houževnaté a přesnější hře za favoritkou nezaostávala. Dánka sice ztratila rychlé vedení 3-0 a Šarapovová za stavu 4-5 podávala na zisk setu, Dánka se však nevzdala a vynutila si tie-break. V něm od stavu 2-4 získala pět výměn v řadě a úvodní sadu získala pro sebe.

Šarapovová nebojovala jen se soupeřkou, ale i s vlastním podáním. První set ukončila svou devátou dvojchybou a o moc lépe si nevedla ani po zbytek úvodního zápasu Bílé skupiny. Ve druhé sadě se Wozniacká znovu dostala rychle do vedení, o které opět přišla. Po dalším brejku vedla Dánka 5-3 a v následující hře podávala na vítězství; pevné nervy tentokrát prokázala světová dvojka, která srovnala, vynutila si zkrácenou hru a v ní poslala utkání do rozhodující sady.

Ani v ní Šarapovové úvod setu nevyšel a znovu musela dohánět rychlou ztrátu podání. Ruska ještě srovnala na 2-2, ale od tohoto stavu získala Wozniacká čtyři gamy v řadě a zápas ukončila po třech hodinách a třinácti minutách.

"Jsem unavená, ale byl to skvělý a vyrovnaný zápas," řekla v krátkém rozhovoru na kurtu Wozniacká, která porazila Šarapovovou stejně jako letos na US Open.

Ruská tenistka, která si v dnešním maratónském zápase připsala patnáct dvojchyb a 76 nevynucených chyb, má stále šanci stát se po Turnaji mistryň světovou jedničkou. Musí postoupit do finále či turnaj vyhrát, vše ale závisí i na výsledcích aktuální jedničky Sereny Williamsové. Američance nyní stačí postoupit do finále, aby počtvrté v kariéře ukončila rok v čele žebříčku WTA.

V druhém utkání Bílé skupiny vyhrála Agnieszka Radwaňská nad českou tenistkou Petrou Kvitovou.

Výsledky - Turnaj mistryň (tvrdý povrch, dotace 6,5 milionu dolarů):
Bílá skupina:
Wozniacká (8-Dán.) - Šarapovová (2-Rus.) 7:6 (7:4), 6:7 (5:7), 6:2
Statistiky:
Esa: 3-5
Dvojchyby: 5-15
Úspěšnost 1. podání: 73 - 59 %
Brejkboly: 7/14 - 5/12
Vítězné údery: 14-43
Nevynucené chyby: 35-76

Komentáře

81
Přidat komentář
smazaný uživatel
No a ještě je třeba dodat, že Monča Puig vyhrála v Singapuru turnaj Rising Stars! :) O tom se tady moc neinformuje a myslím, že je to docela škoda... Monča vyhrála všechny tři zápasy ve skupině (proti Zarině Diyas, Saisai Zheng a Shelby Rogers) a nakonec proti Zheng i dnešní finále. Ve škole jsem viděl 1. set a začátek druhého. Po třetím gemu 1. setu mě vylekalo, že Monča měla nějaké problémy asi s prsním svalem, ale nakonec to dokázala zvládnout. Zheng byla celkem nepříjemnou soupeřkou, protože hrála kopce a často měnila rytmus. Monča se s tím ovšem popasovala a jsem moc rád, že vítězstvím na této akci splatila důvěru všech (tedy i mě), kteří ji svými hlasy do Singapuru poslali. :)

Tady ještě pár fotek z finále... :)
https://twitter.com/stevelai/status/524520628359925760
https://twitter.com/ComiteOlimpico/status/524521232289771521
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem to až od 2. setu, ale přesto jsem toho stihl docela dost. :D Sice v tom zápase převažovaly chyby nad winnery, ale hrálo se v úžasném tempu a byl to obrovský boj. Taky nebyla nouze o zajímavé momenty. Caro tam asi měla nějaký problém s osvětlením, ale nevím přesně, o co šlo. Potom jsem byl taky rád, že ten 2. set šel do tie-breaku, protože ve dvanáctém gemu tam Caro byla jasně poškozená a Masha díky tomu měla brejkbol. Sice to byla taky trochu její chyba, že si nepošetřila aspoň jeden challenge, ale takhle jasný aut by snad lajnový na TM měl vidět (a když ne, tak ho musí vidět hlavní). To snad bylo poznat i z poslední řady hlediště... Po 2. setu jsem si už myslel, že se Masha nadechuje k obratu (které ona velmi dobře umí), ale nakonec udělala moc chyb, což asi rozhodlo (76 UE je hrozivé číslo). Taky bych řekl, že Caro měla v závěru více sil. Její kondice je obdivuhodná a tréninky na maraton určitě dělají svoje. Caro šla od začátku letních betonů ohromně nahoru. Málokomu se podaří porazit Mashu dvakrát během krátké doby...

Každopádně jsem rád, že právě vzájemný zápas dvou mých favoritek byl zatím o parník nejlepším utkáním na TM. :) Nutno říct, že ostatní zápasy proti tomu byly slabý odvar... Zároveň ale nevím, jestli ten výsledek je dobrý nebo špatný, protože to se uvidí až po konci skupin. :D Asi je ale dobře, že to byl tříseťák a Masha má aspoň ten jeden set, který se nakonec může hodit. Teď jenom doufám, že se dneska holky moc neutahaly a budou to právě ony dvě, kdo postoupí do semifinále. Po dnešku to není vůbec nereálné. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak odcházel jsem za stavu 6:7 a 1:2 a věřil jsem, že Maruš už jako letos několikrát to ještě otočí.. No bohužel neotočila.. :-( Ale aspoň vyhrála ten jeden set no.. Ale prostě s takovým počtem UE je proti Caro nemožné vyhrát.. A celkem se divím, že nepřekonala svůj rekord v počtu DF na zápas.. Po 1. setu to tak vypadalo.. :D
ŠKODA, že nedokázala dopodávat ten 1. set no.. Ten gem odevzdala 2 DF a 2 úplně lacinými UE..
Ale pořád má Maruš šanci postoupit, takže ještě pohoda! :D Gratulace Caro!
Ale pro další zápas Maruš musí dělat něco s tím servisem.. :-)

Výhra Agy mě překvapila.. :-))
Reagovat
skott
Polsko nakonec vybralo jako dějiště zápasu s Ruskama Krakow, tedy rodné město sester Radwaňských. A hrát se bude ve zbrusu nové Krakow Aréně s kapacitou až 18 000 diváků. Máša i všechny další nejlepší Rusky už předběžně potvrdily účast pro 1.kolo, takže by to měl být opravdový hit únorových fedcupových duelů.
Reagovat
lars
Marfusa fakt bude hrat FC?
Reagovat
tommr
když jsem tu před zápasem mírnil všeobecný nadšení z toho jak je Aga pro Petru na rozjezd lehká soupeřka tak jsem byl označovanej mnoha nelichotivejma přízviskama. Skutečnost ovšem předčila i moje nejhorší očekávání. Petra se vyhazovala dokonce ještě víc než je u ní obvyklý a vinu tomu dávám hlavně nedostatečný přípravě s novou raketou. Kotyza je prostě amatér, kterej Petru neustále stahuje pod hladinu ... :(
Šance na postup do semifinále jsou po dnešku téměř nulový. Když Petru smázla i Aga tak radši ani nechci domyslet co s ní provedou Sharapova a Wozniacká. Možná, že by to měla Petra zase předčasně zabalit jako v roce 2012, aby si neutržila ještě větší ostudu ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Stejny jako v roce 2012. Ja vidim dve nejvetsi slabiny Petry v tom, ze nema zadny plan B a hlavne nema mezihru. Caro pro Petru si myslim, ze bude tezsi nez Masha.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zaprve gratulace Age. Doufam, ze Petra porazi Mashu, protozze ta je letos hodne hratelna. Aga hrala hodne chytre a strategicky. Dlouhe mice k BL na Petru dost platily, skvele returnovala (to i Petra) a hlavne jak Petra dala kratsi mic, dobre nasla uhly, ktere Petra tezko vybirala. Nejradsi bych videl postup Petry a Agy, tak snad Agu tohle vitezstvi jeste vice ovzbudi a Petru tahle prohra moc nepoznamena. Musim ale take rici, ze citim velke zadostiuceni kvuli tomu, jak pokazdy vsichni zde hracky podcenuji. Zvlaste proti Petre nebo Serene. Nakze jsem rad, ze se zase jednou ukazalo, ze tenis je o dvou hrackach a ne o jedne, jak si tady spoustu nicku neuvedomuje. Ze Aga nema zadne zbrane proti Petre? Chytrost, technika, taktika a defenziva je co?

Nechci pusobit jako general po bitve ale jindy tohle nejde napsat, nez po uskutecneni... Tak jeste dneska Bayern snad vyhraje a perfect day :-)
Reagovat
freeteepek
Petra právě úhly moc nehrála. Všechno to mydlila k zadní lajně, kde to skvěle fyzicky připravená Aga dobíhala.
Reagovat
smazaný uživatel
....dobre nasla uhly, ktere Petra tezko vybirala.

To jsem taky psal k Age, ze dobre hrala uhly, kdyz ji Petra dala slabsim uderem tu moznost zautocit. Vzhledem k slabsimu pohybu Petry to byl vetsinou fiftyn pro Agu.
Reagovat
freeteepek
Tak dneska to bohužel byla většinu zápasu stará Petra, která bezhlavě útočí a mydlí to ze všech možných i nemožných pozic. Aga hrála čím dál líp. Prakticky nechybovala. Vypadá to, že ten kurt není moc rychlý. Petra slušně podávala, ale bylo jí to houby platný. Bohužel kazila hodně míčů na síti. TO už jsem u ní dlouho neviděl.
Reagovat
Frick
Radka Bužková (nar. 2000!!!) vyhrála poprvé (regulérní) zápas na dospělém okruhu a desítce v Turecku je v osmifinále. :o)

Háčka v prvním kole 6:1 6:1....
Reagovat
rib
ráda bych věděla, jestli někdo máte ponětí o rychlosti kurtu. Už včera, když hrála Serena, se nezdálo, že by šlo hrát winnery. Dnes Máša taky nic moc a Petra úplně neschopná zakončit. Pinkalky a běhalky jsou vpoho. Co to sakra je??? A mám o Petru strach - ne kvůli tomu, že nepostoupí, ale nevypadá dobře, aby zase děvče nebyla nemocná. Singapur je moc lidí, moc vlhko, stojí to tam za starou belu pro člověka, co má rád komorní prostředí a klid
Reagovat
kodkar
Pinkala, pinkala všechno do sítě nebo do outu:D
Reagovat
freeteepek
Petra by u toho tenisu měla víc přemýšlet, aby se nemusela tak honit. Zvlᚍ když hraje proti Aze. Zná jí jako svý boty. A ona zná jí. Tohle s Kotyzou prokoučovaly. Jasně, povrch není rychlý, ale hrála to hloupě. Chtělo to víc trpělivosti, hlavně v prvním setu. A taky zapojit chytrost.
Reagovat
rib
já měla pocit, že nemůže a že se vyházela, ale nevím... Co myslíš tím "hloupě"?
Reagovat
smazaný uživatel
jsem vnímala jako nejslabší ze skupiny. To by se teď už musel stát zázrak, aby Petra postoupila.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže dvě letošní gs vítězky si to na ? rozdají o třetí místo? :-O
Reagovat
tommr
Sharapova ten postup ještě ubojuje, ale Petra je po dnešku prakticky bez šance ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Šance je, teoretická i praktická. V zápase Marie s Caro taky bylo zvratů...
Reagovat
Jabadu
Takže přijde asi o 500 bodů a nazdar. Dnes hrůza a lepší to asi nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
nie len na titul zo Singapuru ale aj na No.1 v buducnosti prehrali svoje prve zápasy.
Reagovat
Cico93
Nakonec ešte postúpi Carolinka a Aga:)
Reagovat
smazaný uživatel
nieee
ved to su len prve zapasy :) Petra vyhra proti Caro a Marii :) :D musí! :D
Reagovat
Cico93
Maria vyhra proti Petre a Age musiiii!
Reagovat
smazaný uživatel
Nakonec může ten jeden vydřený set Máři ohromně pomoct, jak jsi zmínil.
Ale jak dneska hrála Agnieška tak nevím nevím, jestli na ni Máša bude stačit.
Reagovat
Cico93
Masha je silná žena(môj mental titan) určite sa zamysli nad svojím výkonom a už to bude len lepšie a lepšie:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, taky Dženy by se mohla zmátořit...

Tak aspoň něco pro radost Šara-rodinky :-)
https://pbs.twimg.com/media/B0Q1o5IIYAEC1Dy.png
Reagovat
Cico93
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
tam dneska vyloženě vadila ta síť.
Reagovat
kodkar
A olšový ruce.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby jen síť... Taky celý kurt byl na délku i šířku asi tak o metr menší, než by bylo potřeba.
Reagovat
smazaný uživatel
totoneni možne :(
Reagovat
smazaný uživatel
ked prehra aj Peta :(

ale nie
Ja jej verím ona to da!
Reagovat
kodkar
Já taky, věř mi.
Reagovat
Tenista
Petra hraješ příšerně a její neustálé ignorování alespoň nějaké taktiky je fakt něco hroznýho
Reagovat
smazaný uživatel
teda pořádný pech. Srovnat z 0:40 na shodu a pak takovým lobem-nelobem jít zas do nevýhody.
Reagovat
Jabadu
Teď by to chtělo nějak potvrdit break. Tak nějak ... uplácat ...
Reagovat
pockerface
tak snad Petra potvrdí brejk a rozjede se.Ale je propocená,působí dost schváceně a to říkala,že hala bude klimatizovaná,tak asi zase ne tak moc.Tak Petro držím palce.To ještě otočíš a vyhraješ ve třech.
Reagovat
smazaný uživatel
strašný tenis
Reagovat
smazaný uživatel
Petra teď pouze vracela a přineslo to ovoce.
Reagovat
kodkar
No udělat jedinou změnu ve hře, tím že zahodí čelenku je opravdu ale opravdu velice málo. Vypadá to na pořádný výprask.
Reagovat
smazaný uživatel
:D strašně miluju ty hodnocení po polovině zápasu :D
Reagovat
kodkar
Až zase budeš milovat tak se mi můžeš zeptat:D
Reagovat
Fandina
Pokud to sundání čelenky mělo nějaký důvod, byla mokrá, vedro nebo tak a pak bude hrát líp, tak proč ne?
Reagovat
kodkar
Mám již Petru načtenou jak to s ní jde od devíti k pěti tak letí dolů
Reagovat
Fandina
Moc bych jí přála, aby to ještě otočila.
Reagovat
smazaný uživatel
Že by Máša mohla přijít s Karo o set, tak s tím jsem počítal. Ale že uvidím nemohoucí Petru v hale proti Agniežce uhrát pouze dva gemy v setu, tak to by mě v životě nenapadlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra otočí v klidu.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď byla šance a nic. Ale je třeba pochválit pohotovou reakci Agy .
Reagovat
freeteepek
Tak Kotyza jí to vysvětlil. Nechápu, proč Petra tak blázní. Aga má její hru přečtenou. Petra zase ví, že s ní může jít do výměn, že ji Aga nepřetlačí. Nesmí se ale blbejma úderama nechat rozběhat nebo vyházet...
Reagovat
kodkar
Řeznice z Bílovce se opravdu nechutně rozjela - bída a utrpení na pohled, napotřetí už nedá míček do kurtu nebo přes síť, no první sada je v tahu.
Reagovat
freeteepek
Aga se ještě nestihla zapotit a vede 5:2. Petra už je zpocená. Hraje hekticky. Kotyza by jí měl uklidnit.
Reagovat
freeteepek
Petra vyrobila další chybu na síti a vzápětí se nechala brejknout. Neměla by na to tlačit, zato by měla zpřesnit hru. Na chvíli.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten povrch je nesmírně pomalý. Co dokáže Agnes uběhat a vrátit je toho důkazem.
Jenže Petře funguje servis takže se má o co opřít (narozdí od Marie).
Reagovat
smazaný uživatel
"pinkáliště" jak sviňa. Prdlajs rychlé kurty.
Reagovat
BooOoo
Kde se dá sledovat zápas Petry v centru Prahy
Reagovat
freeteepek
na netu. ALe ne ve sklepě. Zkus vylézt někam na střechu...
Reagovat
Fandina
Napadá mě nějaký Sport bar, jestli tam mají Slovak Sport tak možná.
Reagovat
smazaný uživatel
Slovak Sport 2 těžko budou mít
Reagovat
Fandina
UPS nebo 02 ho nabízí, tak třeba ano.
Reagovat
Fandina
Já mám Slovak Sport ale Slovak Sport 2 ne, tak se dívám na SuperTennise, ale silně pochybuji, že by v nějakém sport baru v Praze byl, když je to italský kanál.
Reagovat
BooOoo
Kde se dá sledovat zápas Petry v centru Prahy
Reagovat
Cico93
u Zemana:)
Reagovat
slacker
BeerFactory
Reagovat
BooOoo
Cicko tam jsme dopoledne byli ale Miloš asi nebyl doma
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že jsem Mášu s Caroline nemohla vidět, to musela bejt bitva, ani bych nevěděla, který fandit víc, oproti tomu Aga s Petrou zatím nic moc teda.
Reagovat
freeteepek
Petra zatím dost chyb, snad Agu rychle zlomí. Jinak to ještě může být drama...Aga bude získávat jistotu postupem času a Petra může ztratit půdu pod nohama.
Reagovat
freeteepek
Petře to zatím nejde na síti. Kupodivu. Mám problémy se zakočením. Doufám, že nás nečeká další maraton, jako předchozí zápas, kde Šarapovová Wozniackou nakonec neutloukla.
Reagovat
teniska
Nevite kde davaji na netu petru?
Reagovat
Cico93
http://live.drakulastream.eu/static/freepopups/247959871367630.html
Reagovat
smazaný uživatel
http://live.shiftyland.net/
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo to je jen nový vizuál staré??
Reagovat
smazaný uživatel
Je to Rogerova raketa, má ji i Grigor...
Reagovat
smazaný uživatel
Grigor taky?? Že jsem si nevšimla :DD
Reagovat
muranovec24
Ty jo, dneska Sharapka 76 nevynucených chyb. Caroline 14 winnerů, to není hodně,ale její styl tomu napovídá.
PS: Nevíte jestli na Eurosportu dávaj Petru s Agou?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevysílají, pouze na Slovaksport2 a nebo SuperTennis HD.
Reagovat
Fandina
Caro. Byl to boj se vším všudy a gratuluji k výhře. Ve třetím setu byla Caro podle mě o chlup lepší a proto nakonec vyhrála. Gratuluji a držím palce dál. Go Caro go go go!
Reagovat
smazaný uživatel
Velká škoda... Po tom vydřeném vítězství v tajbrejku už jsem doufal, že jí to nakopne ale nestalo se tak. Karolína si zaslouží uznání za dnešní výkon (to sice i Máša, ale i tak je pro mě její dnešní výkon zklamáním) a dokázala, že v halové mprostředí se jí daří. Pokud by takhle hrála i na grandslamech tak by měla velkou šanci uspět. Ne jen že má výbornou obranu, ale nesmírně zlepšila servis. Ten marathon ji určitě pomáhá být fyzicky i psychicky silnou. Její údery měly výbornou délku I ve třetím setu a nebyla na ní vidět ani špetka únavy. Marie místami působila opravdu bezradně a teď je otázka, jestli po tomhle prohraném zápase ještě najde v sobě sílu zabojovat o postup dál.
Reagovat
Cico93
Ťažko sa hra stakým veľkým množstvom chýb resp. dvojchýb.
76 UE a 15 DF:(

A či postúpi?
Uvidíme, sám som zvedavý. Snáď ten jeden set bude mať cenu zlata:)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji i když dnes si to Sharapova prohrála sama , ale to mně vůbec nevadí :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist