Wozniacká v Istanbulu vzdala, vypadla i Kuzněcovová

27. 4. 2018, 21:57
Aktuality 0
WTA ISTANBUL - Pořadatelé antukového turnaje WTA International v Istanbulu letos nalákaly tři hvězdná jména, závěrečných víkendových bojů se ale nezúčastní ani jedna z papírových favoritek. Dnešní čtvrtfinále bylo konečnou pro Rusku Světlanu Kuzněcovovou i Dánku Caroline Wozniackou, která vzdala kvůli zranění břišního svalu.
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká v roce 2014, kdy se turnaj konal ještě na tvrdém povrchu, v Istanbulu triumfovala. Letos se do Turecka vrátila po čtyřech letech a opět byla nasazenou jedničkou, na antuce však roli favoritky nepotvrdila. 

První dvě kola proti Rusce Alexandrovové a Italce Erraniové sedmadvacetiletá Dánka zvládla, ale třetí zápas nedohrála. Ve čtvrtfinále proti Pauline Parmentierové z Francie získala první set, ale druhý ztratila a za stavu 6-4 a 3-6 Wozniacká kvůli zranění břišního svalu vzdala.

"Trochu jsem to cítila už včera, ale chtěla jsem dnes zkusit. Bohužel bolest mě limitovala hlavně při podání a pokračovat ve třetím setu by byl zbytrčný risk," řekla světová dvojka Wozniacká, jež před třemi měsíci na Australian Open slavila zisk prvního grandslamového titulu.

Dvaatřicetiletá Parmentierová si o své třetí finále a první po deseti letech zahraje s jedinou nasazenou semifinalistkou Rumunkou Irinou Beguovou, která dnes zdolala 2-1 na sety Chorvatku Donnu Vekičovou a postupem do semifinále vyrovnala svůj loňský výsledek.

Světlana Kuzněcovová v Istanbulu startovala na teprve čtvrtém letošním turnaji a přisala si první dvě výhry v sezoně, v prvním čtvrtfinále od loňského srona však neuspěla. Dvaatřicetiletá Ruska, která se vrací po listopadové operaci zápěstí, podlehla 1-6 6-1 5-7 Slovince Poloñe Hercogové.

Ta se v semifinále střetne s Řekyní Mariou Sakarriovou, jež si poradila s Nizozemkou Arantxou Rusovou.

Už v prvním kole skončila třetí nasazená Polka Agnieszka Radwaňská, která vzdala kvůli bolestem zad.

• WTA INTERNATIONAL ISTANBUL •
Turecko, antuka, 250.000 dolarů
páteční výsledky (27. 04. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Parmentierová (Fr.) - Wozniacká (1-Dán.) 4-6 6-3 skreč W.
Hercogová (Slovin.) - Kuzněcovová (2-Rus.) 6-1 1-6 7-5
Beguová (7-Rum.) - Vekičová (Chorv.) 3-6 7-6(1) 6-1
Sakkariová (Řec.) - Rusová (Niz.) 6-3 7-6(6)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist