Wozniacká v Linci vydřela postup, Italky Vinciová i Giorgiová dohrály

14. 10. 2015, 22:22
Aktuality 14
WTA LINEC - Caroline Wozniacká měla při svém debutu v Linci namále, když zkušenou Chorvatku Mirjanu Lučičovou zdolala až po boji ve třech setech. Svůj úvodní zápas naopak nezvládla finalistka letošního US Open Roberta Vinciová a v zápase druhého kola pak vypadla i její krajanka a finalistka loňského ročníku Camila Giorgiová.
Caroline Wozniacká

Mirjana Lučičová se během kariéry postarala o řadu nečekaných výher. Třeba jen na posledních dvou grandslamech vyřadila Simonu Halepovou. Další zářez favoritky si málem připsala dnes v Linci, kde měla dobře rozehraný zápas s Caroline Wozniackou, světové jedenáctce ale nakonec podlehla. 

Wozniacká ztratila za 31 minut první set a v tie-breaku druhé sady byla za stavu 3-3 čtyři míčky od porážky. Následné čtyři výměny však získala, v rozhodující sadě si vypracovala náskok 4-0 a rozhodla o své výhře. O výhodu jednoho brejku sice přišla, o postup se už ale připravit nenechala a vyhrála 3-6 7-6 6-4.

"Proti elitním hráčkám hraje obvykle velmi dobře a dnes to znovu potvrdila. Hrála opravdu dobře. Letos porazila už dvakrát Halepovou, takže jsem věděla, že to nebude snadné," řekla Wozniacká. "Bylo to velmi vyrovnané utkání. S výhrou jsem spokojená a jsem ráda, že jsem v dalším kole," dodala bývalá světová jednička, kterou ve druhém kole čeká Belgičanka Kirsten Flipkensová.

Otočit zápas naopak nedokázala třetí nasazená Roberta Vinciová. Italská tenistka sice v souboji se Srbkou Aleksandrou Kruničovou utekla ze stavu 1-6 a 2-4 a vynutila si třetí set, ale v něm už znovu nestačila a turnaj pro ni skončil.

"Dnes to nebyl můj den. Snažila jsem se být více agresivní a hrát jí častěji do bekhendu, ale ona hrála opravdu dobře," komentovala Vinciová. "Nezbývá mi teď nic jiného, než myslet na další turnaj," dodala finalistka letošního US Open. Z posledních čtyř zápasů odešla třikrát jako poražená.

V utkání druhého kola dnes neuspěla další Italka Camila GiorgiováTřiadvacetiletá Italka v něm prohrála 3-6 6-2 3-6 s Ruskou Margarytou Gasparjanovou a neobhájí tak loňské finále.

• WTA INTERNATIONAL LINEC •
Rakousko, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
středeční výsledky (14. 10. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Wozniacká (2-Dán.) - Lučičová-Baroniová (Chorv.) 3:6, 7:6 (7:3), 6:4
Kruničová (Srb.) - Vinciová (3-It.) 6:1, 6:7 (3:7), 6:1
• Dvouhra - 2. kolo •
Gasparjanová (Rus.) - Giorgiová (6-It.) 6:3, 2:6, 6:3
Brengleová (USA) - Kontaová (Brit.) 6:3, 7:5
Friedsamová (Něm.) - Mituová (Rum.) 7:5, 6:3
• Čtyřhra - 1. kolo •
Hlaváčková/Hradecká (2-ČR) - Olaruová/Tatishviliová (Rum./USA) 6:0, 7:6 (7:4)
Flipkensová/Strýcová (Belg./ČR) - Hesseová/Vasyljevová (Fr./Ukr.) 6:4, 7:5.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Lunej..
snad to dáš. :)
Reagovat
Fandina
snad to dáš. :)
Reagovat
Cico93
Dnes som ju videl prvýkrát od zápasu s Victoriou na minuloročnom US Open.
Fakt hraje výborne, čo robila celý ten čas, že má tak mizerné výsledky?
Reagovat
Pedronegro
zajímavý zápas k porovnání stylů, MLB hezky v prvním setu a dokud jí to tam padalo, tak Caro s tím pinkáním neměla nárok, pak šel 1. servis na párek a míče o kousek ven a bylo to, to bych skoro nevěřil, že může vyhrát :)
Reagovat
Roger_Federer
Je vyborna, mezi 08-10 v 15-18 letech vyhrala nekolik Itf turnaju, casto antuka."Sleduju" ji od Olomouce 10, pamatuju z Prahy 2011 prolitla turnajem jak pila z kvalifikace az do finale z Kvitovou.
Uz tehdy zajimava, drava hra.
Pak se trosku 2roky sekla na itf, loni ta famozni jizda na Us.open, skalp Kvitove a set z Azarenkou.
Letos slabsi vztup do sezony, potencional tam je min na top20.
Reagovat
Roger_Federer
Pro Cico93..
Reagovat
Cico93
zaujímave...
uvidíme čo bude s nou ďalej.

Inak ja som ju chcel dať už proti Vinci, ale večer som trocha váhal pri kurze 3,58 a potom za cca 2,5 sa mi to už nezdalo.
Reagovat
Roger_Federer
To bylo zpravne rozhodnuti, za 2,58 uz to ztratilo hodnotu.
Reagovat
FulnekUltras
Přitom Konta z posledních 28 zápasů ve druhém pololetí po Wimbledonu prohrála teprve počtvrté, přičemž její nedávná linecká porážka v již rozhodnuté kvalifikaci s naší Klárkou Koukalovou se dá brát se značnou rezervou. Po Petře na USO a Venus ve Wu-chanu tedy stále nebezpečnou a vzhůru stoupající Britku zastavila opět až Američanka - a je příznačné, že anglofonní typy na sebe obvykle platí...Konta jinak anglicky mluvící soupeřku porazila ve své čerstvé vítězné sérii pouze jednou - krajanku Broady na červencovém ITF v kanadském Granby.
Reagovat
tommr
moc jsem nepochopil tu tvojí poznámku o tom, že "její (Kontaový)nedávná linecká porážka v již rozhodnuté kvalifikaci s naší Klárkou Koukalovou se dá brát se značnou rezervou". Nechceš doufám naznačit, že Konta nehrála proti Kláře naplno, protože už měla jistej postup?
Reagovat
FulnekUltras
Skóre by tomu dost napovídalo... ;)
Reagovat
tommr
to chceš říct, že v době zápasu už Konta věděla, že je AKS nemocná a že bude místo ní hrát jako LL a proto se moc nesnažila? Já ten zápas viděl a Klára postoupila hlavně díky tomu, že hrála opravdu dobře a soupeřku přehrála. Hladký vypadnutí Kontaový s Brengleovou napovídá, že Konta není v optimální pohodě ...
Reagovat
FulnekUltras
ok - bral jsem to tentokrát jen podle čísel...;)...zápas Klárky s Johannou jsem neviděl. Ani u Konty se samozřejmě nedá čekat, že si maximální výkonnost z posledních měsíců podrží věčně...
Reagovat
Roger_Federer
Ja to teda taky nevidel, ale nepsane pravidlo je, pokud hrac/ka ví, ze nekdo odstoupil predcasne z turnaje z jakeho koliv duvodu a diky tomu se automaticky posune do turnaje diky nasazeni nebo LL nechava se souper/souperka v poslednim kole kvalifikace vyhrat.
Neni to nic neobvykleho.Asi hodne zalezi na osobnich simpatiich, plus dohid z poradately, koho v pavouku chteji.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist