Wozniacká vypadne po osmi letech z Top 50

29. 6. 2016, 11:56
Aktuality 49
Bývalá světová jednička Caroline Wozniacká se ani ve Wimbledonu nedočkala první letošní výhry na grandslamu. Pětadvacetiletá Dánka, kterou od dubna trénuje David Kotyza, včera prohrála Ruskou Kuzněcovovou a po osmi letech vypadne z elitní padesátky žebříčku WTA.
Profily hráčů
Caroline Wozniacká

Wozniacká, kterou letos trápila zranění kotníku, kolena a zápěstí, vstupovala do Wimbledonu jako 45. hráčka světa a poprvé od Australian Open 2008 nebyla na grandslamu nasazená. Po porážce v prvním kole se může propadnout až na 59. pozici.

"Samozřejmě mě štve, že už pro mě turnaj skončil. Je to celkově obtížný rok. Přišla zranění, těžká rozlosování...," uvedla Wozniacká, která vládla světovému řebříčku v letech 2010 a 2011. "Musím prostě pořád bojovat. Teď už nebudu moci očekávat jednoduché losy, takže se budu muset zlepšit ještě víc, abych v úvodních kolech dokázala porážet špičkové hráčky," dodala.

Dvojnásobná finalistka US Open letos vypadla v prvním kole v Austrálii a na Roland Garros nemohla startovat kvůli zranění. Mezitím se hojně objevovala na sociálních sítích a stránkách společenských časopisů, což vedlo ke spekulacím, že tenisu nedává maximum.

"Mou prioritou ve všem, co dělám, je být lepší tenistkou a zůstat fit," reagovala Wozniacká po porážce s Kuzněcovovou. "Ale když zbude volný čas, snažím se užít si radosti života. Žijeme jen jednou, druhou šanci nedostaneme. Kdybych měla číst všechno, co se o mně za posledních patnáct let napsalo, musela bych skočit z útesu," řekla rodačka z Odense.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

49
Přidat komentář
MartinPa
Po studiu článků v renomovaných plátcích se spíše přikláním k teorii, že Karolína je patologicky závislá na sociálních sítích a tenis je už jen příležitost k výdělku nějakého toho bakšiše. Ostatně potvrdil to nedávno její bývalý skoromanžel, který si to naštěstí uvědomil včas, když se mu přátelé začali posmívat, že ví kdy je na záchodě, atd.. Ono denně si přečíst o sobě, že "Můj milášek miláškovatej šel právě kakinkat a já zrovna papinkám" to je asi jen pro tvrdé nátury.
Reagovat
Herbert_Hoover
A tak nějaká ta Kodaň to spraví ne, Karolínko? Královno menších turnajů. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Montreal, Tokio, Peking, Dubaj, Indian Wells. Samé menší turnaje...
https://en.wikipedia.org/wiki/Caroline_Wozniacki_career_statistics

Ty jsi taky celkem marnej troll...
Reagovat
PetaM
Tier I / Premier Mandatory & Premier 5 (5?3)
Tier II / Premier (8?5)
Tier III, IV & V / International (10?5)

Nejvíce titulů má z Internationalů. Takže co je na označení "Královna menších turnajů" tak trollovského?
Reagovat
milik254
Tak ve Fantasy mi chlapy pokazil jenom Gael (wtf), v holkách můžeš už jen Makaréna, kterou tam mám ale jenom kvůli tomu, aby mě případně nemrzela tolik její případná výhra nad Petrou
Reagovat
Marduch
nj, David a Petra, to bude comeback ;-p
Reagovat
Krisboy
Caro, Caro, ty to vedeš. Jestli by to nechtělo vyměnit trenéra.
Reagovat
smazaný uživatel
Čermák by dvě nezvládl.
Reagovat
Krisboy
Proč by ne? Je to excelentí deblař!
Reagovat
misa
Kotyza přemýšlí, do čeho to vlezl :)
https://pbs.twimg.com/media/CmDZ0SLWYAArEd1.png

Na wimbledonském centru byl zvyklý na jiná představení.
Reagovat
smazaný uživatel
o čem asi dumá Piotr :-)
Reagovat
blixa
Vyhodit, nevyhodit, sežrat, nesežrat ...
Reagovat
misa
:)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
FulnekUltras
já bych ho...uvolnil... ;)))
Reagovat
janek_da
pozor aby to nebylo přes dvě ... postavení ... icing ... nedovolené uvolnění

https://www.youtube.com/watch?v=gKWqIv1-IH4
Reagovat
makro99
Zajímavá výkonnostní křivka, přitom hardy a hala 2014 to šlo docela nahoru, nejen výsledkově, ale i herní pojetí... a teď až takovýto propad (kterej má ale kořeny samozřejmě už hluboko v roce 2015).
Reagovat
Krisboy
Přesně tak, na konci roku 2014 to vypadalo, že by mohla jako jedna z mála ohrožovat i Serenu, ale nějak se zadrhla.
Reagovat
Lunej..
si měla rozmyslet, než najala Kotyzu. Pod ním lze být špička, ale i propadák. :)
Reagovat
COMEON
Myslíte , že Caro dopadne rovnako ako Dinara alebo má ešte na to vratiť sa do TOP10 ?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jako Dinara snad nedopadne, protože jí ukončilo kariéru zranění zad...
Reagovat
Krisboy
Já myslím, že na to určitě má. A Dinara šla výkonostně dolů kvůli zraněním, pokud si dobře pamatuju, kvůli zdraví i předčasně ukončila kariéru.
Reagovat
Fandina
Doufám, že se Caro chytne a v nejbližší době něco vyhraje a pak bude mít klid. Držím palce.
Reagovat
Hector21
škoda, že nejede do toho Ria, tam by něco chytla zcela určitě...
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť se o tom ještě nerozhodlo, ne?
Reagovat
Hector21
30.6. má ITF zveřejnit

sorry, že předbíhám událostem, ale pokud by jí povolili start bez splnění kritérií, tak už je to směšnost nad směšnost
Reagovat
smazaný uživatel
Já zase nevidím důvod, proč by nemohli udělit výjimku. Přece jenom to není ten samý případ jako Bartoli před Londýnem. Caro měla zájem hrát Fed Cup a zranila se, jinak by podmínky splnila. A že to nechávala na poslední chvíli? Spousta hráček to nechává na poslední chvíli, ale holt se nezraní. Navíc bych chtěl vidět ty ostatní, jak by se na místě Caro hnaly hrát nějakou euroafrickou zónu. Jako co jí takové zápasy dají? Pro ni je splnění těch kritérií fakt největší pakárna... Jinak pořád platí, že já (a snad většina tenisových diváků) chce vidět na olympiádě ty nejlepší. Caro na to má žebříček, takže ji tam chci vidět a taky bych docela rád měl komu fandit. Stejně tak jsem chtěl vidět Bartoli v Londýně, i když jsem jí nefandil...
Reagovat
Hector21
nic jí nenutilo čekat s reprezentací na poslední chvíli, kritéria byla zveřejněna dlouho dopředu...
co jí takové zápasy dají? když to bereš, že jí ty zápasy nic nedají, tak popíráš smysl celé soutěže, reprezentovat "svou" zemi
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to popírám. Fed Cup je totiž podle mě úplně o ho*ně.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, protože žádná z tvých kobyl ho nevyhrála. :-p
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, protože týmová soutěž v individuálním sportu má asi stejnou důležitost jako individuální soutěž v kolektivním sportu. Třeba když hokejista vyhraje kanadské bodování, tak je to sice fajn, ale týmový úspěch to nenahradí. Stejně tak Fed Cup (nebo debl a mix) nemůže nahradit úspěchy v singlu... Jinak svým favoritkám fandím i ve Fed Cupu, ale že ho nevyhrály, to je taky tím, že nemají/neměly tak dobré spoluhráčky (třeba jako Masha loni ve finále). Takže bych z toho žádnou velkou vědu nedělal. Upřímně řečeno, před těmi úspěchy byl Fed Cup většině Čechů taky u zadku...
Reagovat
smazaný uživatel
Fed Cup je vůbec největší ženská týmová soutěž na světě. I když prestiže GS pochopitelně nedosahuje, tak jde o prestižní akci, tvoje přirovnání k individuálním trofejím/soutěžím v týmových sportech je dost mimo. Fed Cup je regurélní soutěž, a jako takovou ji se skřípěním zubů uznává i WTA. Individuální soutěže v týmových sportech mají víceméně exhibiční charakter.

Caro s Vikou dejme tomu kvalitní spoluhráčky nemají (i když u druhé jmenované to není tak úplně pravda), Maruš s Ančou je ale měly.
Reagovat
Roger_Federer
To i Kvitova byla do roku 2011 vetsine tady u zadku a vubec ji neznaly.
Reagovat
George_Renel
Americký atlet může být úřadujícím světovým rekordmanem, předchozím trojnásobným olympijským vítězem, ale pokud se neumístí domácí kvalifikaci, sedí doma.
Reagovat
misa
Obhajuje 185 bodů z New Havenu, 70 z US Open, 185 z Tokia a 120 z Pekingu. Při jejím žebříčku se jedná o velké body. Navíc to vypadá, že na velké podzimní turnaje se dostane jen přes WC nebo kvalifikace.
Reagovat
tommr
možná, že zase začne objíždět menší turnaje na kterých může hrát bez omezení ...
Reagovat
George_Renel
Ono horší je, že si na ni, tak jako na Petru či Ivanovičovou, teď troufne každá hráčka kolem 100. místa na žebříčku.
Reagovat
tommr
jj to taky dělá hodně. Když si soupeřky začnou na bývalou hvězdu věřit tak to má rázem o dost těžší ...
Reagovat
tommr
v článku se píše že "Po porážce v prvním kole se (Wozniacká) může propadnout až na 59. pozici.", ale to není úplně přesná formulace. Na 59.místo se Wozniacká propadla už ted. A protože ještě není odehráno ani celý první kolo je vysoce pravděpodobný, že Wozniacká se bude propadat ještě dál a skončí mimo top-60, protože její soupeřky si mezi sebou ještě rozdělí spoustu bodů ...
Reagovat
misa
Podle stránek
http://www.tennis4wta.com/Siralama/s51_100.html
jí teoreticky hrozí propad až na 72. místo. Hrůza... Doufám, že za pár měsíců tady nebudeme číst podobný článek o Lucii Šafářové.
Reagovat
tommr
pokud si nedají pozor a nezačnou něco pořádnýho hrát tak to bohužel docela reálně hrozí nejen Lucce ale i Petře ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
I přes tu letošní bídu je v Race Petra ve třetí desítce..
Reagovat
PetaM
Škoda, škoda ... Ale věřím, že David tě vrátí na vyšší místa :) Určitě na to máš. Když na to má Aga, proč né ty? Na hardu to půjde, tomu věřím :)
Reagovat
tommr
tak do první padesátky jí dostane určitě ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
A hned kvanta článků, jak padá žebříčkem a jak jí to pod Kotyzou nejde... Během antuky byla zraněná a co od ní kdo čekal na trávě? Počkejte do hardů a pak něco hodnoťte.
Reagovat
smazaný uživatel
vypadne z top 50 a to teďka, takže je ten článek na místě.
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky nemluvím ani tak o tomhle článku jako třeba o tomhle...
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis-wimbledon/273528/nejde-nic-wozniacka-pod-extrenerem-kvitove-potupne-pada-zebrickem.html
Reagovat
horska.kraslice
Klid, co bys čekal od bulváru :-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist