Wozniacká zastavila Oudinovou. O finále bude hrát s Wickmayerovou

10. 9. 2009, 07:17
Aktuality 18
US OPEN ŽENY - Semifinále letošního US Open si zahrají dvě nenasazené Belgičanky. Na svou slavnější krajanku Clijstersovou navázala devatenáctiletá Wickmayerová, jež si o finále zahraje se svou vrstevnicí Wozniackou z Dánska. Ta zastavila sedmnáctileté domácí překvapení Oudinovou.
Caroline Wozniacká

V úterý si postup mezi nejlepší čtyřku turnaje zajistila trojnásobná vítězka Serena Williamsová, kterou v cestě za dalším triumfem čeká šampionka z roku 2005 Kim Clijstersová.

Na šestadvacetiletou Belgičanku, jež se vrací po mateřské dovolené ve skvělé formě, navázala i o sedm let mladší krajana Janina Wickmayerová. Ta měla před startem posledního grandslamu této sezony na kontě šest startů na turnajích 'velké čtyřky', na kterých si připsala jednu jedinou výhru.

Jenže letos ji v New Yorku nahrává do karet příznivý los a kolapsy favoritek v horní polovině pavouka. Osmifinálová přemožitelka Petry Kvitové dosud nenarazila na žádnou nasazenou tenistku a také Ukrajinku Katerynu Bondarenkovou - rovněž nečekanou čtvrtfinalistku - porazila 7-5 6-4 a senzačně postoupila už do semifinále.

V něm ji čeká turnajová devítka Caroline Wozniacká. Byť už nějaký ten týden stabilní hráčka Top 10, hrála ve čtvrtfinále poprvé. A hned zarmoutila vyprodaný centrální kurt, když vyřadila domácí naději Melanii Oudinovou dvakrát 6-2.

Sedmnáctiletá Američanka, která v předchozích kolech vyřadila Rusky Pavljučenkovovou, Dementěvovou, Šarapovovou a Petrovovou, tentokrát příliš chybovala a nemohla se spolehnout na servis.

"Snad se sem za rok vrátím a dostanu se ještě dál. Letos jsem tady získala hodně zkušeností," řekla fanouškům zklamaná Oudinová. Přesto dosáhla na svůj zatím nejlepší výsledek v kariéře a je velkým příslibem pro americký tenis, který za sestrami Williamsovými zatím další nástupkyně marně vyhlíží. Oudinové před US Open patřilo v žebříčku 70. místo.

O dva roky starší Wozniacká se při rozhovoru na dvorci Arthura Ashe, kde zápas sledovalo 23 tisíc lidí, omlouvala za vyřazení domácí hvězdy. "Většina z vás chtěla, aby Melanie vyhrála, ale snad jsem si získala hodně vašich srdcí a budete mi v příštím kole fandit," dodala vítězka nedávného turnaje v New Havenu.

- US OPEN ŽENY (USA - New York, tv. povrch) -
středeční výsledky (09. 09. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Wozniacká (9-Dán.) - Oudinová (USA) 6-2 6-2
Wickmayerová (Belg.) - K. Bondarenková (Ukr.) 7-5 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
caroline bude vo finale
Reagovat
smazaný uživatel
Obávám se, že dlouho takhle dobře Melanie grandslamový turnaj neodehraje. Její postup to čtvrtfinále byla shoda nešťastných náhod, její hra se mi ale líbí daleko více, než hra Wozniacki, dobře liftované bekhendy, atd....
Reagovat
smazaný uživatel
nechapu kde prameni tvoje presvedceni o tom že dlouho takhle dobře grandslamový turnaj neodehraje kdyz se podivas na wimbledon tak taky uvidis solidni vysledek...
podle me byla shoda nestastnych nahod spis postup caroline
Reagovat
smazaný uživatel
ty neštastná náhodo, podívej se na vysledky ć.wozniacki jestli je to podle tebe neštastná náhoda tak rozumíš tenisu jako já astrologii...
Reagovat
smazaný uživatel
no vysledky sou to opravdu nadherne...ale ta jeji hra...no v tomto zastavam nazor greata
Reagovat
smazaný uživatel
jeji hra nema smrnc... nema co nabidnout... nic se od ni neda cekat... je to celkem skoda noo... fandil jsem tedy vic oudinove.... ale je to prvni grandslam pri kterym fandim Serene protoze jaka koliv jina hracka ktera by vyhrala by bylo trosku smesne...
Reagovat
smazaný uživatel
Caroline dokáže hrát po celý zápas vyrovnané výkony, ale žádným úderem nezaujme, jako třeba Melanie backhandem, tak pěkný jsem ho naposledy viděl u Alexy Glatch ve Fed Cupu a samozřejmě u Justine.
...
Máte pravdu, že až taková shoda náhod to nebyla (zvlášť v případě Melanie), porazila čtyři kvalitně hrající Rusky (až na Pavljučenko), ale v zápase s Caroline mně připadla již naprosto vyšťavená. Zatímco Caroline porazila se štěstím Světlanu, která si za svou porážku může sama, stejně jako před půl rokem v Austrálii proti Sereně. Bphužel jedna z finalistek nebude splňovat patřičné tenisové parametry, o druhé kvalitativně nepocybuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Neříkal jsem, že Melanie již žádný grandslamový turnaj již dobře neodehraje, zmínil jsem tam slovo DLOUHO (pro mě časový úsek dvou let). Ve Wimbledonu bylo její vítězství způsobeno s prominutím krámy Jankovič.
Reagovat
skott
Tak se mi zda, ze si Melanie Oudin s nekym pletes.Nevim, kolik jejich utkani jsi na turnaji sledoval, ja videl napriklad vsechny krom toho posledniho s Wozniacki, ale zadneho liftovaneho backhandu jsem si nevsiml.Vysoke Rusky nicila predevsim svym slajs backhandem (s vyjimkou Marii, ktera jedina ho dokazala atakovat), ale i ten ma k dokonalosti daleko.Jen proto, ze ho jinak hraje obouruc a na slajs sundava jednu ruku dolu, bych ho nevyzdvihoval jako prednost.Dela to hodne hracek. Naprosto dominantnim uderem je u Oudin forehand, 90% vsech winneru jde od ni z teto strany.
O tom jestli bude nekdy v budoucnu schopna zopakovat cvrtfinale jakehokoliv GS take pochybuju.Nicim zvlastnim me neupoutala, snad jen tim, jak zvladla domaci publikum v tak mladem veku, bylo imponujici.Ale nutno dodat, ze vsechny Rusky ji vidatne pomahaly svymi chybami, Wozniacki hraje presny opak a okamzite letela...souhlasim s tim, ze ji bude jeste nejaky ten rok trvat, nez, jestli vubec, se dostane stabilne mezi nejlepsi.Vyhodu bude mit v tom, ze minimalne do dalsiho USO ji bude tento vysledek drzet dost vysoko.
Reagovat
smazaný uživatel
Prchlíku, nejsi náhodou stejnej blázen jako skott? Pokud ta ubohá Syrýna (co vyhrává na grandslamech a nikde jinde!) USO vyhraje, tak Dinára za týden padá z 1. místa žebříčku, protože ztrácí body za loňský titul z Tokia.
Letos se Tokio hraje o dva týdny později, takže ani nemá šanci loňské body nahradit těmi letošními. Navíc je poněkud z formy a nečekám tedy, že by teď hned něco uhrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Me je to jedno jakej je post swetowe jednicky momentalne... Dinare samozdrejme fandim... ale pokud na chwilku spadne o jednu pricku a zase se tam wrati za 3 tydny tak uz je jedno... ale tady ten grandslam dopadl hodne spatne... cekal jsem neco wic od Dementievi, Jankovic a docela i od Safiny ale dopadlo to katastroficky, no tak preju aby to wyhrala prawa momentalni jednicka....
Reagovat
skott
Presne tak.Stale je to jen cislo.Bylo sice nadherne videt Dinaru vic nez dvacet tydnu jako nejlepsi hracku sveta, ale pokud Serena vyhraje a je verim, ze ano, nebudu mit problem Dine odpustit, ze to pokazila.4 z 5 poslednich grandslamu je dostatecna zaruka, ze nejvyssi post bude ve spravnych rukach!
Reagovat
smazaný uživatel
Ukázkoví fandové! Každý další týden jako jednička se počítá. Každý titul, který černá nezíská, je dobrý titul. Proč nefandit Clijsters? Případnou výhru Wozniacki by chudák skott nevydejchal, to se dalo čekat. A to mi tady několikrát vyčítal, že Dináře špatně fandím.
Reagovat
skott
A v cem bude dobre, kdyz titul neziska Serena, ty posedly statistiku?
Je posledni tenistkou, ktera jeste v turnaji zbyla, zbytek je k smichu...nebo spis k placi.
Kimmie?Mam ji rad, ale nechci, aby vyhrala.At si jeste na dalsi grandslam pocka.Casu ma dost.Nerad bych vsude cetl, jak jsou vsechny dalsi spickove tenistky slabe a ona bez problemu po dvoulete pauze vyhraje US Open, bla bla bla...protoze tak tomu neni!
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, hlavně že ti nevadí ty chvástavé kecy jedničky Sereny o tom, že ona je ta správná jednička, protože vyhrála 11 GS titulů. Na ostatních turnajích ji ale vysmahne kdekdo. Měla by si konečně uvědomit, jak je s těmi svými prohlášeními ubohá.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě jsem myslel sliza, ty anglismy se mi trochu pletou, měl bych prostě psát místo slizovaných backhandů psát údery hrány raketou do levé strany spodní rotací, zní to trochu krkolomně, no což, angličtina nemůže všechny termíny pohltit. :-)To si pak dovolí i takové přechylování příjmení, jako vždy říkají u Caroliny Wozniacki "Karolajn Vozňáky", to mi příjde naprosto nemístné.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodující je přání nositele jména. Jak je tomu u Wozniacki nevím, ale možná jako Dánka už taky používá výslovnost Wozňaki.
U Lisicki to německý komentátor vysvětlil - používá německou výslovnost Liziki, protože je Němka. Proto to české prznění neschopnými českými pisálky na "Lisická" je vyšinuté.
Stejně jako u všech cizinek to -ová. Hlavně že Češky Emmons a Jacques jako jediné ová nejsou. To už je úplný vrchol blbosti!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist