Wozniacká zničila po Svitolinové i Halepovou. První bod má Garciaová

25. 10. 2017, 14:49
Aktuality 52
TURNAJ MISTRYŇ - Caroline Wozniacká zatím na letošním Turnaji mistryň v Singapuru neskutečně válí. Bývalá světová jednička dnes deklasovala aktuální světovou jedničku Simonu Halepovou a ve dvou zápasech ztratila pouhé čtyři gamy. Premiérovou výhru na akci pro osm nejlepších tenistek sezony si pak připsala Caroline Garciaová, jež v třísetové bitvě udolala Jelinu Svitolinovou.
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká ztratila na Turnaji mistryň v prvním zápase v rámci Červené skupiny jen dva gamy s Ukrajinkou Svitolinovou a stejný počet her povolila uhrát i světové jedničce Simoně Halepové, kterou dnes za hodinu hry smetla 6-0 6-2 a zajistila si postup do semifinále.

Wozniacká hrála v prvním setu fantasticky. Dánka minula jen dva ze čtrnácti prvních servisů, na podání dohromady ztratila pouhé čtyři fiftýny a od základní čáry byla skoro bezchybná. Naopak Halepová se ve výměnách trápila, často chybovala a v úvodním dějství, v němž jí Wozniacká za 25 minut nadělila "kanára", uhrála jen deset bodů.

Přestože se Rumunka ve druhé sadě o něco zlepšila, také set číslo dvě byl v režii Wozniacké. Dánka i přes odvrácený brejkbol pokračovala ve skvělém výkonu na servisu. Halepová sice dvakrát dokázala uhájit vlastní podání, nicméně dvakrát o něj přišla a Wozniacká po hodině hry slavila naprosto zasloužené vítězství, Halepovou letos porazila i podruhé a zvýšila vedení ve vzájemné bilanci na 4-2.

"Myslím, že jsem dnes hrála opravdu dobře. Snažila jsem se být agresivní. Rozhodně jsem nečekala, že první set vyhraju tak snadno," řekla Wozniacká a pochvalovala si rychlost kurtu, která její hře maximálně vyhovuje.

Halepová uvedla, že měla špatný den. "Zahrála jsem i dobré míče, ale moc jsem chybovala a ona skoro vůbec. Necítila jsem míč a nevím proč," řekla Rumunka. "Kurt je pomalý, já se cítila těžká a míče jsem moc přehrávala."

Wozniacká má šanci se vrátit na tenisový trůn. "Hodně mi na tom záleží. Už jako malá jsem snila o tom, že se stanu světovou jedničkou. I když se mi to už jednou povedlo, bylo by skvělé, kdyby se mi to povedlo znovu. Ale pořád mě čeká dlouhá cesta," uvedla Wozniacká, jež byla světovou jedničkou 67 týdnů v letech 2010 až 2012.

Wozniacká hrála Turnaj mistryň naposledy v roce 2014, kdy se poprvé konal právě v Singapuru, a došla do semifinále. Mezi nejlepší kvarteto postoupila také při své premiéře před osmi lety, o rok později se probojovala dokonce do finále. Pouze v roce 2011 skončila již ve skupině. Dvěma snadnými výhrami si letos zajistila postup do semifinále. Její postup už nemůžou ohrozit jakékoli další výsledky v rámci Červené skupiny.

Statistiky zápasu

Situace v Červené skupině se pak zamotala výsledkem večerního duelu. Postarala se o to Francouzka Caroline Garciaová, která v duelu dvou debutantek udolala 6-7 6-3 7-5 Ukrajinku Jelinu Svitolinovou, i když ve třetím setu prohrávala 3-5.

Garciaová mohla vyhrát ve dvou setech, ale v úvodní sadě neproměnila v tie-breaku dva setboly. Ve druhém setu hrála aktivněji a vynutila si třetí sadu. V té už Svitolinová podávala na vítězství, ale Francouzka se stejně jako nedávno v Pekingu nevzdala. Získala brejk čistou hrou a zápas ukončila při svém prvním mečbolu. Z výhry se radovala po duelu dlouhém dvě a tři čtvrtě hodiny.

"Byl to strašně těžký zápas. Ale do posledního míče jsem nic nevzdala a jsem šťastná, že mám do poslední chvíle šanci bojovat o postup," komentovala Garciaová.

Nicméně ani dvousetová výhra nad již jistou postupující Wozniackou Garciaové v pátek nemusí stačit k postup do semifinále. Na druhou stranu teoreticky se do semifinále může dostat ještě i Svitolinová, byť je po dvou zápasech bez bodu..

• TURNAJ MISTRYŇ •
Singapur, tv. povrch (hala), 7,000.000 dolarů
středeční výsledky (25. 10. 2017)
• Červená skupina •
Wozniacká (6-Dán.) - Halepová (2-Rum.) 6-0 6-2
Garciaová (8-Fr.) - Svitolinová (4-Ukr.) 6-7(7) 6-3 7-5
Pořadí Červené skupiny:
# JMÉNO Z V P S G B
1. Wozniacká 2 2 0 4-0 24-4 2
2. Halepová 2 1 1 2-2 14-18 1
3. Garciaová 2 1 1 2-3 25-27 1
4. Svitolinová 2 0 2 1-4 17-31 0
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

52
Přidat komentář
brixner
Ale já jí fakt rád nemám...
Reagovat
brixner
Sakra, špatně napsáno :-( Wozna mi nevadí, ta je fajn, ale tamtu rád nemám.
Reagovat
aligo
No možná snažila, ale tenisová agresivita podle mě, vypadá úplně jinak... :DDD
Reagovat
blixa
Jsou různé formy agresivity. Ona svým způsobem agresivní je, když jí to jde.
Reagovat
Fandina
Jj, dovede to tam hezky rázně poslat. Sice nemá tolik winerů, ale když už, tak to tam pěkně pošle. A co se týká es, tak je na tom celkem dobře, letos myslím jedenáctá.
Reagovat
Nola
Simona kopiruje rocniky 2015 a 16? kde su tie casy, ked dala v skupine kanara Serene....
Penko uz nema sancu na postup? mam pocit, ze je na tom podobne ako Svitolina, ci? jej zapas som ako jediny sledovala skoro cely, ale s tym mizernym servisom nema zrejme sancu, aj ked proti Venus bojovala ako levica.... celkom ma pobavil komentator, ze hraju dve hracky so skvelym servisom :D
Reagovat
sprchon
Elina pořád má šanci, ne? Má aspoň ten set k dobru na rozdíl od Penko.
Reagovat
Nola
nemam tusenie, aj Penko ma set k dobru, ale Garbine a Venus hraju spolu, asi jedna z nich zrejme postupi, Elina asi ma sancu postupit, len, aby sa neopakovala situacia z rokov 2015, 2016, kedy cely turnaj vyhrala hracka s jedinou vyhrou v skupine :D
Reagovat
Jabadu
Vyhraje Karolína (nebo jazykové klony tohoto jména).
:-)
Reagovat
sprchon
A jo, Penko má vlastně taky set. Ale rozhodující jsou výhry, což by Penko v případě výhry měla 1:2 a jedna z dvojice Mugu/Venus bude mít taky 1:2. V případě rovnosti rozhodujou vzájemný zápasy a Penko jak s Mugu, tak s Venus prohrála.

V případě Eliny je to ještě otevřený. ;)
Reagovat
sprchon
Ještě jinak. Kája má 2 výhry a jedna z dvojice Mugu/Venus bude mít taky 2. Takže tak. :D
Reagovat
Fandina
Tahle úvaha je správná. Konečně.
Reagovat
sprchon
Měl jsem těžkej den, sotva koukám. ;) A z TM jsem viděl dohromady jen pár gamů, tak ani přehled moc nemám.
Reagovat
sprchon
https://scontent.fprg1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/22729207_1620428501312154_7058423066675719159_n.jpg?oh=411721f2ddb945120a96e72f5bd7ebd9&oe=5A6BDC7C

A tady ta druhá skupina.
Reagovat
smazaný uživatel
Svitolina musi porazit Halep v dvoch a Woz musi porazit Garciu, aby Svitolina postupila, Ostapko uz nema sancu :(
Reagovat
Jabadu
Simona se nedá. Ale v semi ji čeká "bílá královna", která se po řeži pěšců, střelců a koní probouzí a za podpory dvou silných věží ruku zvedá ...
:-)
Reagovat
Jabadu
Ten pocit, kdy se se svým manažerem cachtáš v posledním patře hotelu Marina Bay Sands a narozdíl od šesti hráček nemusíš vůbec nic řešit ...
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Toto posadenie fotografií do vlajek krajín je nešťastné. Wozniacka vyzerá jak ukrižovaná a Halep ako Ukrajinka.
Reagovat
tommr
Garcia dneska překvapila. Čekal jsem, že se po tom neštastně ztraceným prvním setu sesype. Je ale vidět, že si po těch výhrách v Číně víc věří ...
V pátek to bude ještě hodně zajímavý. Jako druhá může ze skupiny spolu s Wozniackou postoupit kterákoli z těch tří zbývajících ...
Reagovat
Fandina
Jupíííííííííííí, ale byl to boj tedy, za stavu 3:5 ve třetím, už jsem nevěřila. A teď prosím poraž moji Caro, ať mám všechny Karolíny v semi!!!
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, pokud Svit porazí v pátek Halep a bude to možné početně.
Reagovat
EllNino
This is out of this world ... při tom bekhendu po lajně jsem zatajil dech :D
Reagovat
smazaný uživatel
A předposlední míček - na mb - taky parádní. Neskutečný úhly. Po tý dvojchybě jsem měl trochu strach. Ale Elina větší. A Caroline se za stavu 3:5 naopak nějak uklidnila.
Reagovat
smazaný uživatel
Luxus!
Caroline!
Reagovat
EllNino
ten jednoručnej bekhend :D
Reagovat
com
juuu brejk, tak už ji doraž Elino!!! :))
Reagovat
Fandina
Caroline má set, že ten třetí bude také její. Caro viens!
Reagovat
Fandina
doufám, že ten třetí
Reagovat
Fandina
Druhý set W/UE Caroline 16/10 Svitolina 8/7 tak to by se mi líbilo i ve třetím.
Reagovat
kada.tom
Caro jede jako utržený vagón. Wow :-)
Reagovat
Fandina
Caroline hraje hrozně nevyrovnaně, hezky zaútočí a vzápětí udělá hroznou chybu. Ten volej na síti při setbolu to byla velká škoda.
Reagovat
Mayo
Wozniacka beast mode. Boh vie či nájde súperku.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Raději jsem to nechtěl bez oficiálního potvrzení dávat do článků, ale potvrdily se mé propočty :D Caro W má jisté semifinále
Reagovat
tommr
jj Halepová se už před Wozniackou nemůže dostat ...
Reagovat
tommr
Garcia už měla Svitolinu v prvním setu na lopatě, ale prohrála si to vlastní blbostí. Ta holka snad u toho tenisu vůbec nemyslí ...
Reagovat
blixa
Caroline - Elina
Můžete mi říct, který mám fandit a proč ? :D
Reagovat
Fandina
Caroline proto, že Svitolina potřebuje body do žebříčku a ohrožuje tím Káju a Svitolině proto, že když dneska vyhraje a porazí v pátek Halep, tak ta skončí ve skupině.
Reagovat
blixa
No tos mi teda pomohla :D :D
Reagovat
tommr
z hlediska zájmů Karolíny to vyjde nastejno takže to přeju jako obvykle outsiderce a tou je v tomto případě jasně Garcia ...
Reagovat
Fandina
Já fandím Caroline, je to moje holčina a je vidět, že se ještě hodně musí učit. Hraje nahoru a dolů. Doufám, že se toho jednou zbaví.
Reagovat
lars
tak fandi vyhre ve 3 setech :)
Reagovat
COMEON
:DDDDDDD odpadnem
Reagovat
Fandina
Caroline, než jsem vyluxovala, tak přišla o náskok brejku, ach jo.
Reagovat
Lunej..
No, to byl zase vykon od Simony, kdyby aspon Caro neco hrala, ale uplne ji stacilo vracet, Simona si to pokonila sama. Ja hru Caro nikdy nemusela.
Reagovat
VlS
A v čem vidíš mezi Simonnou a Caro rozdíl? Všechno doběhnu, všechno vrátím jedna jak druhá.
Reagovat
VlS
dostala Simona, to nečekala, dokonce zapomněla hekat.
Reagovat
Krisboy
Woe dobře Caro!!!
Reagovat
peek
Super! A teď ještě tetí Carolin...
Reagovat
tommr
ta vypadá na tomhle lepidle bez šance ...
Reagovat
COMEON
zlatý Istanbul
Reagovat
peek
A já jí věřím :-)
Reagovat
tommr
ted to ovšem neuvěřitelně zazdila. A to vedla při vlastním podání už 40:0 ... :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist