Wozniaková: Wozniacká mě chtěla rozptýlit

27. 5. 2011, 08:54
Aktuality 0
Zápas Caroline Wozniacké z Dánska s Kanaďankou Aleksandrou Wozniakovou - hráček s polskými kořeny - ve středu překvapení nenabídl. Rozruch přinesla především koncovka duelu, kdy světová jednička čelila třem setbolům a snažila se soupeřku rozptýlit dohadováním se s rozhodčím.
Caroline Wozniacká a Aleksandra Wozniaková

Aleksandra Wozniaková měla výhrady k protahovanému protestu Caroliny Wozniacké, která v tie-breaku druhého setu za stavu 3-6 protestovala s čárovým rozhodčím.

Dánka si myslela, že její lob se dotýkal základní čáry a dlouhou dobu diskutovala s rozhodčím na empiru. Žádala ho, aby poslal čárového rozhodčí, který zahlásil aut a aby ukázal, kam přesně míček dopadl. Rozhodčí na empiru, který stopy po dopadech sám kontroluje, to odmítl a dal bod Wozniakové, která šla do vedení 6-3. Nicméně světová jednička pak odvrátila všechny tři setboly, uhrála 5 bodů v řadě a zápas vyhrála 6-3 7-6.

"Světové jedničky takto občas hrají," řekla Wozniaková kanadským webovým stránkám Love Means Nothing. "Je zřejmé, že pro ni to byl pokus, jak mě rozptýlit. Existuje spousta triků, které hráči používají k získání času, snad, aby se dostali zpět do optimální koncentrace."

Wozniacká i Wozniaková řekly, že jsou kamarádky a na síti si po zápase vyměnily i polibky. "Jsem zdvořilá," řekla Wozniaková.

Světová jednička si myslí, že rozhodčí na empiru by měli být pečlivější. Čárový rozhodčí ve skutečnosti nedokázal, proč aut zavolal.

"Jen si myslím, že čárový rozhodčí by mohli stopy od míčků ukazovat. Nemyslím si, že by to měl být nějaký velký problém přijít a říct - tady je stopa. Možná, že viděl nějakou jinou stopu. Nevím. Jen si myslím, že by bylo hezké, kdyby je bylo možné kontrolovat tak, jako to dělá jestřábí oko," dodala rodačka z Odense.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist