Wozniaková získala první titul v kariéře

21. 7. 2008, 10:49
Aktuality 0
Kanada se po dvaceti letech dočkala úspěchu na okruhu WTA. Na turnaji ve Stanfordu dokončila své vítězné tažení Aleksandra Wozniaková, která pro svou zemi vyhrála první titul od roku 1988. V nedělním finále zdolala loňskou wimbledonskou finalistku Marion Bartoliovou z Francie 7-5 a 6-3.
Aleksandra Wozniaková

Wozniaková, která se do hlavní soutěže musela probojovat v kvalifikaci, měla podle předpokladů skončit už v sobotu. Čekala ji totiž hlavní favoritka Serena Williamsová, která ovšem zápas vzdala kvůli zranění kolena. Dvacetiletá Kanaďanka pak už ve finále nabídnutou šanci nezahodila a získala titul. Svůj první v kariéře a teprve pátý, který kdy vybojovala kanadská tenistka.

Zdravotní problémy měla i Bartoliová
Finále se pro ni přitom nevyvíjelo příznivě. Za stavu 5-4 servírovala Bartoliová na zisk prvního setu, Wozniaková ale vyhrála 12 z následujících čtrnácti výměn, získala tři gamy v řadě a tak i první sadu.

Ve druhém setu vedla 2-1, když si Bartoliová během střídání stran vyžádala lékaře. V další hře pak Francouzka, která se držela za kyčel, ztratila podání a o osudu zápasu bylo rozhodnuto.

"Je těžké vzdát finálový zápas," řekla po utkání Bartoliová. "Prostě jsem chtěla, aby fanoušci viděli celý zápas. I když jsem věděla, že nedokážu vyhrát, bylo lepší to vydržet a dohrát až do konce."

Když poslední krajanka Wozniakové vyhrála titul - Jill Hetheringtonová uspěla ve Wellingtonu v únoru 1988 - byl vítězce ze Stanfordu necelý rok. Není divu, že po tak dlouhém kanadském čekání je Wozniaková dvojnásob šťastná. "Hned po zápase jsem necítila žádné zvláštní emoce. Pak mi to ale došlo a bylo to úžasné," tvrdí dvacetiletá tenistka. "Jsem na sebe ohromně pyšná, je skvělé vědět, že je to důležité pro tolik lidí. Je to neuvěřiřelné pomyšlení, že jsem dokázala něco, co hodně znamená pro celou zemi," dodala hráčka, která vedle titulu získala i 95.500 dolarů.

Výsledky - Stanford:

Dvouhra - finále:
Wozniaková (Kan.) - Bartoliová (6-Fr.) 7:5, 6:3.

Čtyřhra - finále:
Blacková, Huberová (1-Zim./USA) - Vesninová, Zvonarevová (Rus.) 6:4, 6:3.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist