WTA zveřejnila kalendář pro rok 2018. Žádné velké změny tenistky příští rok nečekají

31. 7. 2017, 13:25
Aktuality 4
Ženská tenisová asociace zveřejnila kalendář turnajů pro nadcházející ročník. Již 45. sezona WTA Tour nabídne 55 turnajů a čtyři grandslamy. Bojovat se bude v celkem 32 zemích po celém světě a celkové odměny dosahují téměř 139 milionů dolarů.

Nejvýraznější změnou je přesun turnaje série WTA International s názvem Japan Women's Open Tennis z Tokia do Hirošimy. Po dlouhých devíti letech tak hráčky nebudou o trofej bojovat v hlavním městě Japonska, ale v o necelých 1000 kilometrů vzdálené Hirošimě.

Již tradičně si kategorie vymění podniky na Arabském poloostrově. Turnaj v Dauhá, kde letos triumfovala světová jednička Karolína Plíšková, bude v příštím roce zařazen mezi akce WTA Premier 5 a turnaj v Dubaji, který se koná o týden později, bude mít v roce 2018 status WTA Premier.

Kanadský Rogers Cup každoročně střídá dějiště. Muži letos hrají v Montréalu, ženy v Torontu. Příští rok zavítají ženy do Montréalu, muži do Toronta.

Pro jediný turnaj WTA na našem území se nic nemění. Čtvrtý ročník J&T Banka Prague Open vypukne v pražské Stromovce 30. dubna.

Nejlepších osm hráček a deblových párů sezony se kvalifikuje na Turnaj mistryň v Singapuru, jenž je na programu od 22. do 28. října. O týden později se bude pro dvanáct nejlepších tenistek a devět deblových párů, které se nedostaly do Singapuru, konat WTA Elite Trophy v čínském Zhuhai. Obě města budou v roce 2018 závěrečné podniky sezony hostit s největší pravděpodobností naposledy.

Sezona 2018 bude celkově již 45. sezonou v historii WTA Tour od jejího vzniku v roce 1973. Více než 2500 aktivních hráček se popere o celkové odměny ve výši skoro 139 milionů dolarů.

V takovém formátu ale nejspíše uvidíme WTA Tour naposledy. Stejně jako mužskou ATP Tour čekají i ženský tenis velké změny, a to hlavně co se týče turnajových kategorií. Hlavním cílem vedení je zatraktivnit tenis jako takový.

Kalendář WTA pro rok 2018

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

4
Přidat komentář
Frick
http://sport.idnes.cz/konference-federace-itf-ivo-kaderka-dul-/tenis.aspx?c=A170730_181858_tenis_par
Reagovat
Frick
???
Reagovat
slacker
Wimdbledon se presouva na Kveten
Reagovat
Frick
Do Stromovky. Míra udělá tribunu o 150 řadách.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist