Z Čechů dnes postoupil pouze Berdych

11. 7. 2008, 19:33
Aktuality 0
Českým tenistům se dnes ve čtvrtfinálových zápasech většinou nedařilo. Úspěšný byl jen Tomáš Berdych, jenž zvládl souboj s Italem Potitem Staracem a ve švédském Bastadu se kvalifikoval do semifinále. Petra Kvitová ani Klára Zakopalová v Budapešti na výkony z předešlých zápasů navázat nedokázaly, ve Stuttgartu se nedařilo ani Janu Hernychovi.
Berdych Tomáš

Tomáš Berdych si zahraje semifinále antukového turnaje ve švédském Bastadu. Ve čtvrtfinále si dnes snadno poradil s Italem Potitem Staracem, kterého porazil po setech 6:3 a 6:2. V semifinále ho čeká druhý nasazený Španěl Fernando Verdasko, který v souběžně hraném zápase vyřadil domácího Björna Rehnquista po výsledku 2:6, 6:1, 6:0.

Český hráč má se svým semifinálovým soupeřem pozitivní bilanci 3-2 a vyhrál i jediný vzájemný souboj na antuce, ale strašákem pro něho může být dva týdny stará prohra ze 3. kola Wimbledonu. Tam Verdasko Berdychovi v posledním setu hladké výhry dokonce uštědřil "kanára".

Třiadvacetiletý Berdych, jenž plní na turnaji s dotací 353.450 eur roli čtvrtého nasazeného hráče, v Bastadu vyrovnal svůj nejlepší letošní výsledek. Do semifinále došel i na turnaji série Masters v Miami.

Kvitová a Zakopalová v Budapešti vypadly ve čtvrtfinále
Petra Kvitová
se s antukovým turnajem v Budapešti rozloučila ve čtvrtfinále, v němž dnes nestačila na slovinskou soupeřku Andreju Klepačovou. V první sadě Kvitová dlouho kladla odpor, ale nakonec v tie-breaku jasně prohrála. To se odrazilo na psychice české hráčky, která poté v druhém setu nezískala ani jednu hru. Klepačová se v Maďarsku prezentuje ve skvělé formě, v předchozím kole dokázala vyřadit i nejvýše nasazenou, domácí Agnes Szavayovou.

Také druhá česká čtvrtfinalistka už dohrála. Klára Zakopalová sice ve čtvrtek povolila své soupeřce Mathilde Jonahssonové jediný game, dnes ale dopadla přesně naopak v souboji s domácí Gretou Arnovou. Maďarka jí povolila uhrát pouze třetí hru první sady, poté už jasně mířila za postupem mezi nejlepší čtyřku.

Ve Stuttgartu Hernych neuspěl
Ve čtvrtfinále skončila cesta Jana Hernycha turnajem ve Stuttgartu. Český tenista, který v pavouku nahradil zraněného wimbledonského vítěze Rafaela Nadala, dnes podlehl Argentinci Eduardu Schwankovi po setech 0:6, 6:4 a 3:6.

Po špatném vstupu do utkání, kdy dostal dokonce nepopulárního "kanára", se Hernych oklepal a druhý set proti turnajové osmičce vyhrál 6:4. Dešťová přeháňka za vyrovnaného stavu ve třetí sadě mu však neprospěla a po návratu na kurty už neuhrál ani jeden game.

Turnajová jednička Wawrinka je ve Gstaadu v semifinále
Švýcarský tenista číslo dvě Stanislas Wawrinka potvrzuje v Gstaadu pozici nejvýše nasazeného hráče. Dnes ve čtvrtfinále udolal nebezpečného Argentince Guillerma Caňase až po dvou a půl hodinách v tie-breaku třetího setu. Wawrinka si zahraje o finále s Rumunem Viktorem Haneskem, který postoupil přes Francouze Jeremyho Chardyho. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Španěl Guillermo García-Lopez a Igor Andrejev z Ruska.

Santoro a Spadea si zahrají v Newportu o finále
Francouzský tenisový veterán Fabrice Santoro se probojoval do semifinále turnaje v Newportu, když porazil ve dvou setech Španěla Ivana Navarra. Jeho soupeřem v boji o finále bude domácí Vincent Spadea, který dnes porazil Rakušana Alexandra Peyu.

Medinaová postoupila v Palermu již do semifinále
Semifinále turnaje v Palermu si zahraje Španělka Anabel Medinaová-Garriguesová, která v Itálii úspěšně plní roli druhé nasazené. Domácí Tathianě Garbinové nadělila sice dva "kanáry", přesto musela o postup hrát tři sety. V semifinále se utká s Ukrajinkou Marijí Korytcevovou. O finále si zahraje i první nasazená domácí Flavia Pennettaová, jež si hladce poradila s Čaknašviliovou z Gruzie. Soupeřkou jí bude krajanka Sara Erraniová.

ATP BASTAD (Švédsko, antuka, 326.000 Euro) - výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (4-ČR) - Starace (It.) 6:3, 6:2, Verdasco (2-Špa.) - Rehnquist (Švé) 2:6, 6:1, 6:0, Ferrer (1-Šp.) - Söderling (8-Švéd.) 7:5, 6:7 (3:7), 6:1, Robredo (3-Šp.) - Nieminen (7-Fin.) 6:2, 7:6 (7:4).

Semifinálové dvojice: Ferrer - Robredo, Berdych - Verdasco.

WTA BUDAPEŠŤ (Maďarsko, antuka, 175.000 dolarů) - výsledky:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Klepačová (Slovin.) - Kvitová (ČR) 7:6 (7:2), 6:0, Arnová (Maď.) - Zakopalová (7-ČR) 6:1, 6:0, Cornetová (2-Fr.) - Grönefeldová (Něm.) 6:2, 6:3, Špremová (Chorv.) - Marosiová (Maď.) 6:0, 6:1.

Semifinálové dvojice: Klepačová - Špremová, Arnová - Cornetová.
WTA PALERMO (Itálie, antuka, 145.000 dolarů) - výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Medinaová - Garbinová 6:0, 3:6, 6:0, Erraniová (5-It.) - Suárezová-Navarrová (4-Šp.) 4:1, skreč, Korytcevová (7-Ukr.) - Pavljučenkovová (Rus.) 7:6(7:4), 6:3, Pennettaová (1-It.) - Čaknašviliová (Gruz.) 6:1, 6:1.

Semifinálové dvojice: Pennettaová - Erraniová, Medinaová - Korytcevová

Čtyřhra - semifinále:
Kudrjavcevová, Pavljučenkovová (4-Rus.) - Voráčová, Záhlavová-Strýcová (2-ČR) 7:6 (7:3), 6:3.

ATP STUTTGART (Německo, antuka, 568.000 Euro) - výsledky:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Schwank (8-Arg.) - Hernych (ČR) 6:0, 4:6, 6:3, Gasquet (2-Fr.) - Montaňés (Šp.) 6:3, 7:6 (7:5), Calleri (6-Arg.) - Berrer (Něm.) 6:4, 6:2, Del Potro (Arg.) - Kohlschreiber (4-Něm.) 7:6 (7:3), 6:3.

Semifinálové dvojice: Schwank - Del Potro, Calleri - Gasquet.
ATP GSTAAD (Švýcarsko, antuka, 389.000 Euro) - výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Wawrinka (1-Švýc.) - Caňas (8-Arg.) 4:6, 6:4, 7:6 (7:2), García-Lopez (Šp.) - Južnyj (3-Rus.) 4:6, 7:5, 6:3, Andrejev (7-Rus.) - Čilič (Chorv.) 7:6 (7:4), 6:3, Hanescu (Rum.) - Chardy (Fr.) 6:3, 7:6 (7:3).

Semifinálové dvojice: Wawrinka - Hanescu, García-Lopez - Andrejev.

Čtyřhra - semifinále:
Levinský, Polášek (4-ČR/SR) - Seppi, Vagnozzi (It.) 7:5, 6:2, Bohli, Wawrinka (Švýc.) - Čermák, Vízner (1-ČR) 6:3, 6:2.

ATP NEWPORT (USA, tráva, 385.000 dolarů) - výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Santoro (2-Fr.) - Navarro (Šp.) 6:3, 7:6 (7:4), Spadea (USA) - Peya (Rak.) 7:6 (7:3), 7:5.

Semifinálové dvojice: Amritraž (Ind.) - Dancevic (Kan.), Santoro - Spadea.

TenisPortal.cz, ČTK, Václav Navrátil, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist