Z divoké karty premiérový titul pro Sweetinga

11. 4. 2011, 13:12
Aktuality 2
ATP HOUSTON - Ryan Sweeting proměnil divokou kartu na antuce v Houstonu v zisk premiérového titulu. Třiadvacetiletý Američan v dvouhodinovém finále porazil Japonce Keie Nišikoriho.
Profily hráčů
Ryan Sweeting

Ryan Sweeting byl na okruhu ATP dosud jen jednou ve čtvrtfinále a na antuce v hlavní soutěži vyhrál jediný zápas. Minulý týden v Houstonu startoval jen díky divoké kartě, neboť byl až 93. hráčem světa, přesto dokázal vybojovat premiérový titul.

Třiadvacetiletého Američana nezastavil jeho známější krajan Querrey, bývalý šampion Karlovič a ve finále ani Kei Nišikori. S o dva roky mladší Japoncem si poradil po dvou hodinách 6-4 7-6.

Klíčovým momentem byla desátá hra druhé sady, ve které Nišikori neproměnil tři setboly, aby nakonec v tie-breaku prohrál. "Bylo pro mě nesmírně důležité tu hru vyhrát. Bojovali jsme o ni asi dvacet minut. Věděl jsem, že když v ní uspěju, pomůže mi to ve zbytku setu," komentoval Sweeting dramatický závěr utkání.

"Jsem šťastný, že jsem se dokázal vypořádat s tlakem. Bylo to mé první finále a já zůstal klidný. Ani na chvíli jsem neztratil nervy, a to jsem čelil největšímu okamžiku mé kariéry," dodal Američan, který se v dnešním vydání žebříčku posouvá na 67. místo.

"Dnes jsem zkazil spoustu jednoduchých úderů a ona hrál velmi agresivně. Snažil jsem se, chtěl jsem vyhrát, ale nevyšlo to," řekl Nišikori, který už získal titul před třemi lety v Delray Beach.

Nišikori se v případě triumfu mohl stát žebříčkově nejvýše postaveným Japoncem v historii, po finálové porážce se ale zatím dostane jen poprvé do top 50. Na jeho krajana Shuza Matsuoku, který byl v roce 2008 na 46. místě, mu ještě dvě pozice budou scházet. "Být alespoň 45. hráčem světa je jedním z mých cílů. A věřím, že pokud budu hrát dobře, že už se toho brzy dočkám," uvedl talentovaný Asiat.

- ATP 250 HOUSTON (USA / Texas, antuka, 442.500 dolarů) -
nedělní výsledky (10. 04. 2011)

Dvouhra - finále:
Sweeting (USA) - Nišikori (6-Jap.) 6-4 7-6(3)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně ...přál jsem mu to a vsadil na něj....jen tak dál :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist