Z okruhu ATP mizí Američan Dent. Ukončil kariéru

9. 11. 2010, 08:21
Stalo se... 6
S profesionálním tenisovým okruhem se loučí Američan Taylor Dent. Devětadvacetiletý hráč, jehož kariéru zbrzdilo vážné zranění zad, nebyl spokojený se svými výsledky a rozhodl se většinu času věnovat rodině.
Profily hráčů
Taylor Dent

S myšlenkou skončit s tenisem si Taylor Dent již nějaký čas pohrával. Minulý týden na challengeru v Charlottesville naznačil, že by u svého milovaného sportu, kterým si jen na prize money vydělal přes 2,5 milionu dolarů, nemusel dlouho vydržet. 

A setrval již pouhé dva zápasy. Posledním soupeřem, který měl tu čest se proti rodákovi z Kalifornie postavit a porazit ho, byl Jihoameričan Rik De Voest. V pondělí 8. listopadu Dent oznámil konec kariéry. 

"Měl jsem to privilegium hrát tenis na nejvyšší úrovni dlouhých 12 let. Byl jsem na různých místech světa, která bych bez tenisu nikdy nepoznal, a setkal jsem se s lidmi, kteří se stali mými přáteli," loučil se Dent na tiskové konferenci. "Teď už se těším, že budu moct trávit čas se svou rodinou, obzvlášť s manželkou Jenny a naším synem Declanem."

"U tenisu jako takového chci zůstat, ale nemůžu se dočkat toho, že budu moct dělat i jiné činnosti, které jsem si jako aktivní hráč nemohl kvůli plnému kalendáři turnajů dovolit," dodal.

Dent přiznal, že za jeho rozhodnutím byly hlavně neuspokojivé výkony. Majitel jednoho z nejtvrdších servisů v historii ve své kariéře dosáhl nejvýše na 21. místo světového žebříčku ATP před pěti lety, pak ale na dva roky musel tenis omezit kvůli opakovaných operacím zad. Zpět na tour se vrátil až během sezony 2008 a dokázal se dostat i zpět do elitní stovky, maximálně však na 76. místo. Kariéru ukončil jako 85. hráč světa.

Urostlý Američan byl známý stylem hry 'servis-volej', po operacích zad se ale začal více soustředit na hru od základní čáry. "Když jsem se opět vrátil k tenisu, snažil jsem se předělat svou hru a hrát trochu moderním stylem. A to je právě to, s čím jsem se nedokázal vypořádat podle představ," prohlásil Dent, jenž v letech 2002 až 2003 vyhrál 4 turnaje ATP. Další tři finálové starty už ve vítězství proměnit nedokázal, na grandslamech byl jen dvakrát v osmifinále. Na olympiádě v Aténách v roce 2004 skončil čtvrtý.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Forsberg.Peter
Rik de Voset jest Jihoafričan, nikoliv Jihoameričan.
Reagovat
smazaný uživatel
...... pro mě mistr DOUBLE FOULT a to zcela jednoznačně, DF si nech na osobní život, děkuju !
Reagovat
smazaný uživatel
Tím tvým ,,DF'' chceš co říct? To snad platí na mě, nebo co?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty mu tedy prejes, mas nejake pratele vubec? Dvakrat udela stejnou chybu v zivote jen hlupak.
Reagovat
smazaný uživatel
Taylor by si zasloužil za ten svůj návrat obrovský potlesk, poněvadž vrátit se na profesionální tenisový okruh po operaci zad je velmi těžké. Je mi jasné, že poté, co předčasně ukončil kariéru kvůli bolestem páteře, musel jít na operaci, a tak byl nejspíše dlouhou dobu na invalidním vozíčku, což mu vůbec nelze závidět. Například já si vůbec nedokážu představit, jak se dokázal vrátit.

Když už tedy byl na určitou dobu zmrzačený, tak se měl přihlásit na vozíčkářské tenisové turnaje, kde by měl se svým servisem patrně převahu.

Avšak obávám se, že by tam nějakého mrzáka přizabil. :DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Taylor by si zasloužil za ten svůj návrat obrovský potlesk, poněvadž vrátit se na profesionální tenisový okruh po operaci zad je velmi těžké. Je mi jasné, že poté, co předčasně ukončil kariéru kvůli bolestem páteře, musel jít na operaci, a tak byl nejspíše dlouho dobu na invalidním vozíčku, což mu vůbec nelze závidět. Například já si vůbec nedokážu představit, jak se dokázal vrátit.

Když už tedy byl na určitou dobu zmrzačený, tak se měl přihlásit na vozíčkářské tenisové turnaje, kde by měl se svým servisem patrně převahu.

Avšak obávám se, že by tam nějakého mrzáka přizabil. :DDDDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist