Z turnajů WTA se budou vysílat přenosy ze všech zápasů dvouhry

10. 12. 2014, 01:42
Aktuality 21
Od roku 2017 poběží přímé přenosy ze všech 2000 zápasů ve dvouhře na tenisových turnajích žen okruhu WTA. Vedení ženské tenisové asociace se na tom dohodlo s distribuční společností Perform, s níž podepsalo novou rekordní smlouvu na vysílací práva až do roku 2026. Desetiletý kontrakt vynese WTA 525 milionů dolarů (11,7 miliardy korun).

"Je to přelomová smlouva. Fanouškům umožní ještě lepší přístup k hráčkám, které chtějí vidět," uvedla předsedkyně a výkonná ředitelka WTA Stacey Allasterová. Podle asociace jde o největší kontrakt na vysílací práva v dějinách ženského sportu.

Podle současné smlouvy se z ženských turnajů vysílá asi třetina zápasů ve dvouhře. Nyní se v přímých přenosech vedle všech singlových utkání objeví z každého turnaje také semifinále a finále čtyřhry.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
freeteepek
vynikající zpráva! Jenom aby ty práva nebyly zase rozdělený na Ameriku, Evropu a zbytek světa. Co je fanouškovi platné, že tam jsou kamery, když jsou vysílací práva omezeny třeba jen na Ameriku.
Reagovat
tommr
pokud se to podaří zrealizovat tak to bude pro tenisový fanoušky velkej přínos. Na mnoha turnajích jsou první kola nejzajímavější, protože tam favoritky hrajou méně známým hráčkám, který je jinak jen velmi těžko vidět ...
Jsem rád i za to, že se budou víc vysílat deblový zápasy ...
Reagovat
Frick
Jedna statická hlavní kamera? Jedna statická kamera + jeden "pingl" s kamerou na stativu n úrovni síti, aby byla občas zabrány v (polo)detailu hráčky na servisu nebo plnohodnotný přenos od 4-5 kamer více s opakovačkami?
Reagovat
blixa
No pro tebe i skryté kamery v šatně a ve sprše, a to ze všech stran ! :D
Reagovat
Cico93
pravdupovediac niektoré by som teda v tej sprše vidieť nechcel.
Reagovat
blixa
Ty budeš mít stream jen na Viktorku, na ostatní máš zákaz ! ;-)
Reagovat
Cico93
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=934543746557022&set=p.934543746557022&type=1&theater
Reagovat
slacker
Tak jste aby ty prenosy byli legalne streamovane jako CT (tedy bez spamu a aby me to fungovalo kdekokoiv i v kancelari) a nemusel zehrat ze do nedavaji ani na zadnem dostupnem kanalu v TV
Reagovat
Cico93
https://www.facebook.com/VictoriaAzarenka/photos/a.715961011752198.1073741829.120532084628430/976637212351242/?type=1&theater

Tak hlavne aby som videl ju!:)
Reagovat
EllNino
Takže naděje, že v 1. kole uvidíme třeba zápasy na IW opravdu existuje !? :O :D wow
Reagovat
PetaM
Ale no tak, až od roku 2017, toho se nemusíme ani dožít ... :D
Reagovat
Fandina
Tak to je super zpráva, ještě tak, abychom věděli, kdo to bude dávat u nás ... úsměv.
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych, že většinou asi nikdo. Nova Sport (případně Fanda) a Eurosport dávají celkem běžně zápasy ATP a grandslamy, ale WTA jen výjimečně. Takže zbývají streamy nebo TennisTV.
Reagovat
George_Renel
WTA dává vcelku pravidelně SlovákSport 1,2.
Reagovat
smazaný uživatel
S jeho dostupností je to tu ale takové všelijaké. Pozemní vysílání (SlovakSport 1?) je jen někde, v satelitním balíčku to má asi jen UPC (a jen SS 2). Nemluvě o tom, že UPC a M7 jsou podvodníci a nechci jim věnovat byť jen jedinou korunu. Takže stejně zbývá jen internetové vysílání a pak už je asi lepší si místo toho všeho zaplatit TennisTV, kde je prakticky všechno.
Reagovat
George_Renel
O2 TV má oba tyto programy v nabídce Sport. Vedle toho i Novasport a oba Euro i Digisporzy. Je tak pokryto poměrně slušné portfolium tenisové, ale i většina ostatních sportů
Reagovat
smazaný uživatel
Ať to dají do O2 TV Go, pak o tom začnu uvažovat ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak to jsem nečekal, fantazie!! Ani si nevybavím, kolikrát jsem nemohl vidět své top hráčky.. především v prvních kolech
Reagovat
muranovec24
Myslim, ze by bylo lepsi, kdyby davali vsechny zapasy ATP.
Reagovat
aligo
Tak at si to podepise ATP.. Ja jsem spokojen
Reagovat
blixa
ATP ať si strčí někam, toho je dost :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist