Za pár měsíců bude svatba, řekl Djokovič své přítelkyni

3. 2. 2014, 23:46
Aktuality 170
Novak Djokovič naznačil, že se bude brzy ženit. Druhý hráč světového žebříčku učinil narážku v talk show v srbské televizi, kde s ním byla i jeho dlouholetá přítelkyně Jelena Rističová.
Profily hráčů
Jelena Rističová a Novak Djokovič

"Jeleno, užívej si to, dokud můžeš. Za pár měsíců si budeš měnit příjmení na Djokovičová," prohlásil šestinásobný grandslamový vítěz ve vysílání. Rističová se v dalším záběru v reakci jen usmívala.

Djokovič tvoří s Rističovou pár už více než osm let. Vloni v září ohlásil tenista prostřednictvím sociálních sítí, že se s partnerkou, která pracuje v jeho humanitární nadaci, zasnoubili. Datum svatby zatím nezveřejnili.

Šestadvacetiletý Srb se letos představil zatím jen na Australian Open, kde vinou porážky ve čtvrtfinále s pozdějším šampionem Wawrinkou neobhájil triumfy z předchozích tří let. Na dalším turnaji se druhý hráč světa představí až od 24. února v Duabji.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

170
Přidat komentář
smazaný uživatel
No už aby byla svatba! Doufám, že bude i dítě ať není Pierre tak osamělý.
Reagovat
Sonja
pořídil Pierrovi parťáka- Teslu:-)))
https://pbs.twimg.com/media/BfvhfIpIYAAOpPn.jpg
Reagovat
Sonja
http://novakdjokovic.com/wp-content/uploads/2014/01/031.jpg
Reagovat
Fandina
Ty pejskové jsou jeho nebo Jeleny?
Reagovat
Mayo
tiež si mohol pořídit krajších psov :D
Reagovat
Sonja
Pejskové jsou společní.
Mayo- Neštvi:-/:-D
Reagovat
carolyn
To tak většinou bývá, když dva lidé spolu žijí :-) že mají domácí mazlíčky společné
Reagovat
Fandina
carolyn a také bývá, že jeden ty mazlíčky iniciuje. Ptala jsem se kdo tady konkrétně, jestli Nole nebo Jelena.
Reagovat
gigin
Pierra jim dotáhl iniciátor Vajda a toho druhého smetáka iniciátor Becker.
Reagovat
Fandina
Tak to je hezké, s každým trenérem pejsek ... úsměv
Reagovat
Fandina
Nejdřív se omlouvám Nolemu, že pod jeho článkem si tady dovoluji vzkazovat někomu něco, ale to je život.
Amputace, tobě chci jen napsat, že jsem si ten včerejší rozhovor s tebou znovu přečetla a uvědomila jsem si, že si ani v nejmenším neměl šanci mi dokázat, že jsem chtěla zapřít, že jsem špatně reagovala na příspěvek Forehanda nebo zaútočila na a.magerovou. Ty si totiž chtěl mně dokázat něco, co nemůžeš vědět. Ty jsi zpochybňoval moje konání, ale nemůžeš vědět, jak já myslím, co konám. Teď například mám na stole knihu, jaká je pravda o té knize, vím jen já. Ty se můžeš dohadovat, odhadovat, ale pokud jí neuvidíš, nikdy nemůžeš vědět, co je to za knihu. Ve sporu tady, jestli jsem reagovala ve vláknu na Forehanda nebo ne, nemáš šanci. Protože nositelem a předmětem toho sporu jsem byla já. Já jediná držela v rukou důkaz. A že nerozumím psanému textu, to je to samé. Nikdy nemáš šanci mi dokázat, jestli ano nebo ne. Můžeš se domnívat, ale jaká je pravda, mám v rukou já. Je to moje věc a nikomu do toho nic není.
Reagovat
slacker
Ja ja ja ja
Reagovat
Fandina
slacker ... co se ti na tom nezdá?
Reagovat
slacker
tvoje sebezahledenost
Reagovat
Fandina
slacker já jsem do sebezahleděná, to máš pravdu, nikoho jiného jako sebe totiž tak dobře neznám, proto mohu o tom mluvit a nemusím si vymýšlet ... úsměv
Reagovat
Fandina
nikdy nevíš, co si druhý myslí, pokud ti to neřekne, ale víš, co si myslíš sám
Reagovat
Amputace
Klidně jsi mi to mohla poslat do vzkazů, pak by ses nemusela "omlouvat" Nolemu.
Reagovat
Fandina
Mohla jsem to dát do vzkazů, ale obtěžovali jsme tady svou debatou veřejně, tak jsem to chtěla napsat i toto. Jinak jsem ti ještě chtěla říci, že já vnímám, že se tady o mně píše, že nerozumím psanému textu, to zaregistruji, na to nejsem taková naiva, abych si to nevšimla, jenže nikdo nemůže vědět, čemu rozumím nebo nerozumím. Takže maximálně beru na vědomí, že mě tady někteří lidé berou jako hloupou, ale jestli opravdu jsem nebo nejsem naivní, na to není veřejný web. Tady si každý píše co chce. Já se tu odreagovávám a povzbuzuji, fandím. Jestli to někomu připadá hloupé a naivní, jeho věc, já mu to neberu. Jen se někdy vytočím, když mi někdo do očí tvrdí, že píšu něco co jsem vůbec neměla na mysli. A jinak já se Nolemu omluvila, protože místo o tenise se tu píše opakovaně o Fandině. Takže proto.
Reagovat
Amputace
Téměř nic z toho, co jsem psal, jsi nepochopila. Mé argumenty jako by nepadly, pořád si jen zatvrzele razíš svoji pravdu, nehledě nalevo napravo a mě už to nezajímá, takže už, prosím tě, nic nepiš.
Reagovat
Fandina
Jasně, že jsem nic nepochopila, vždyť přece já nerozumím psanému textu a nic nechápu, nečekal si doufám, že něco pochopím. Takže všechno v pohodě. Je po tvém.
Reagovat
Amputace
Snad vím líp já než ty, jestli jsi pochopila, co jsem napsal, nebo ne?
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že jsem nemohla pochopit, co si chtěl říci, když jsem nechápavá. Je to zbytečná debata. Nevím, proč si jí začínal a o co ti vlastně jde.
Reagovat
slacker
Chudak udajny manzel a deti
Reagovat
Fandina
slacker ... to byl kameňák ... díky
Reagovat
Roger_Federer
nez jsem se prokousal tou diskuzi na urovni jadernych inzenyru ze Severni Korei, dal jsem u toho 7dmicku Palavy...stejne timu ale furt nerozumim ;):)
Reagovat
slacker
mas pit Satooo Radyne
Reagovat
gigin
Dominiku.. :))
Reagovat
Roger_Federer
ja bych rad..ale jak muze byt to slunko zelene?...nechapu to..;); )
.
Reagovat
slacker
Slunce je zeleny je jasny jak facka kdyz Roger slysi na Dominika
Reagovat
Fandina
Roger_Federer ty jsi neviděl tu fotku, co dal gigin, tam bylo slunce v zelené barvě ... úsměv
Reagovat
gigin
daj si ještě ze dvě sedmičky a slunko bude aj modré.. říkám, nech to být :))
Reagovat
slacker
Ty vole Dominiku a co ted rano? Uz tomu rozumis?
Reagovat
Roger_Federer
Ted uz vim, ze nic nevim..
Reagovat
Roger_Federer
" Já nevycházím z toho, že to, co píšu, je pravda, nýbrž z toho, že chci pravdu najít, k čemuž se snažím přispět názory a myšlenkami. Člověk by mě umět odlišovat svůj názor od pravdy. Měl by si - dle mého - dokázat uvědomovat tu hranici, která mezi těmito je. Slučování názoru s pravdou (byť "mou pravdou") je dost nebezpečné a vede to často k tomu, že si diskutér svůj názor brání za každou cenu"

???..cim to mam podepsat? Kez by si to myslel vazne a ridil se tim.
Reagovat
Amputace
Ty vůbec nerozlišuješ mezi tím, co je nucením nějakého názoru a co jeho prezentací - všímám si toho už delší dobu. Z toho důvodu ti připadá, že se tím, co jsem napsal, neřídím. To je v pohodě, je mi jasné, že si to budeš myslet, protože sis mě tak zaškatulkoval a nic konkrétního už to nezmění, pravda je však taková, že své názory a argumenty proměňuji na základě toho, jaké argumenty padají z protistrany a nemelu si stále to svoje (jestliže z protistrany padají pouhá osočení, která diskuzi nikam neposouvají, nedivím se, že to tak může vypadat). Většinou se ani nehádám o tom, kdo je lepší, zda Nadal nebo Federer, od toho seš tady ty s Forehandem. Spíše se pozastavuji nad tím, jak rozdílné jsou hranice v toleranci určitých provokací fanoušků Federera vůči Nadalovi ve srovnání s provokacemi fanoušků Nadala vůči Federerovi. Ty značné rozdíly vidím od prvních dnů, co jsem TP objevil. Svá tvrzení obvykle podpírám příklady, konkrétními citacemi a diskuzemi. Na rozdíl od Fandiny se neoháním prázdnými frázemi o "pravdě". Čím více argumentů přináším, tím více se ti zdá, že někomu něco nutím. To je bohužel hořké proklení méně chápavých lidí.
Reagovat
Fandina
Tak tak, Fandina je prázdná hlava. Buď rád, že ty jsi tak chytrý. Přeji ti to.
Reagovat
Sonja
Prázdné hlavy se maj stejně nejlíp:-(
Reagovat
Fandina
Sonja, ta máš prázdnou hlavu?
Reagovat
Fandina
oprava ... ty
Reagovat
Sonja
No podle toho, jak mi je zle, asi ne.
Reagovat
Fandina
Problémy nikomu nepřeji a snad nebude tak zle. Držím palce ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
doufám, že nebudeš v těch 4%, kterým se zhroutí v den svatby svět..
díky tobě vím, že slunce je zelené, nebo modré..? To je jedno, záleží jen na mém subjektivním vnímání, i když jsou věci dané.
A závidím chroustovi, chtěla bych mít jeho nesmrtelnost..
Reagovat
Fandina
a jsi si jistá, že jsou věci dané, nebo si to musela uvidět, vnímat, aby si to zjistila?
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem vhodný typ na tyto debaty :) Vidím věci tak, jak je vidět chci, dneska je slunce modré, zítra bude žluté.. pozítří se probudím v odhlučněné bílé místnosti.. všechno je jen relativní. Každý má tolik světů, kolik si jich vytvoří, není to nádhera? :)
Reagovat
Fandina
Je to nádhera, že každý máme tolik světů, kolik si jich vytvoříme. Já se zase ztotožňuji se rčením, že svět je takový, jaký ho chceme nebo umíme vidět. Takže je to něco podobného.
Reagovat
Sonja
Kdyby Nole tušil, jakou diskuzi rozpoutá...........
:-)))
Reagovat
Mayo
dúfam pozve aj svojho kamoša Rogera :D
Reagovat
Fandina
Rafa je větší kamarád, ne? I věkově jsou víc vrstevníky.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě větším kamarádem Novaka než Rafan je Andy. Novak je jen o týden mladší než Andy, kromě toho se spřátelili na juniorských turnajích. Andy by tedy na Novakově svatbě neměl chybět.
Reagovat
smazaný uživatel
Nie som o bezproblémovom kamarátstve medzi Nolem a Andym presvedčený..Hoci možno sa mýlim..

Vychádzam z niekdajšieho tvrdenia Djokovica, ktorý hovoril, že Andy do velkej stvorky este nepatri, existuje len velká trojka a Brit na GS este nedorástol..Neviem ako to Andy zobral, hoci v podstate mal Nole pravdu..
Reagovat
Sonja
:-)
Ale určitě bude parádní srbská veselka!
Reagovat
smazaný uživatel
Hodí se k sobě a moc jim to spolu sluší... No jo, Novak si holt umí vybrat. :)
Reagovat
Sonja
A Jeca taky:-))
Reagovat
Fandina
Hezký pár. Sluší jim to!!!
Reagovat
Nola
hodia sa k sebe, ale tá fotka je otrasná, videla som aj lepšie
Reagovat
Sonja
Fotka je pěkná, ale Jeleniny vlasy moc ne:-DD
Reagovat
Nola
mne sa tam Jelena páči, Nole tam vyzerá veľmi strojene...
Reagovat
Sonja
Mně se tahle "zlatá" barva jejích vlasů teda nelíbí ani trošku:-D Ještěže se zas pak přehodila do té, která jí sluší:-) (podle mě)
Co se Noleho týče, mně se tenhle jeho úsměv líbí a když je s Jelenou, tak podle mě nemá potřebu usmívat se strojeně:-))
Reagovat
Sonja
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že mnohým dievčatám a zhruba 4% chlapcom sa v deň svadby "zrúti svet"..
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky napsáno! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Někomu se zhroutí a nemusí na to mít papíry. Vždy záleží na vyzrálosti jedince přece. Obecně chlapi by se měli ženit až tak po třicítce nejdříve, ideál tak 35, kdy se u nich předpokládá, že "dospěli" - i když ... :D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud jsem tvůj koment špatně pochopila, mažu předešlý svůj příspěvek :)
Reagovat
Roger_Federer
v klidu..furt klukum zustane RaFa.
Reagovat
a.magerova
Chlapa si člověk musí začít předělávat k obrazu svému nejpozději od dvaceti (viz Jelena Novaka, Mirka Rogera či Xisca Rafu), v pětatřiceti je už pozdě na cokoli ušlechtilého :-P

A pokud můžu posoudit, tak chlapi nedospějí nikdy, hračičky celý život ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D:D 2. část 1. věty mě hodně pobavila :D
Reagovat
pepin
Tak nevím, nevím zda to co jsi napsala je úplná pravda, znám spoustu jiných příměrů. Jinak Andy má hezčí partnerku. Aspon podle mě.
Reagovat
pepin
No Ty aby jsi se hned nepřidala.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokud se mi líbí názor, se kterým souhlasím, musím přece magerku podpořit, jen si nejsem jistá, že i když to člověk vychovává, že vzejde ušlechtilý výtvor :D:D:D:D
Reagovat
a.magerova
Mně se Andyho slečna taky líbí víc i Rafova :-)

Myslím, že velký kus pravdy na tom mém vyjádření je ;-)
Reagovat
Fandina
Andyho slečna je líbezná, Rafova živočišná, ale Noleho slečna je typická ideální kráska z plakátu a je fotogenická. Podle mě je ale z tohohle pohledu ještě hezčí Berdova Ester. Ta je fotogenická a ještě má zvláštní kouzlo. Ale to je můj názor na věc. Každému se líbí něco jiného.
Reagovat
Fandina
Já myslím, že se po svatbě nehroutí svět. To by se tolik lidí něchtělo brát a to dokonce opakovaně. Podle mě je to určitý závazek a víc si člověk rozmýšlí, když chce vztah zrušit, než kdyby se ti dva nebrali. Je to určitá smlouva a závazek dvou lidí a to není k zahození ... úsměv
Reagovat
a.magerova
Forehand o voze....
Fandina o koze....
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se hodně líbí Bec Hewittová. To je kočka jak má být, Lleyton si vybral moc dobře :-)
Rističová je pro mně moc hubená a to já nemám rád.
Ale k Novakovi se hodí, to musím uznat.
Reagovat
Fandina
Já také nepsala, že reaguji na názor Forehanda, jmenovala jsem jeho, protože byl na začátku vlákna a tady píše, že čeká rodinu, tak proto jemu. Nauč se respektovat názory druhých, než něco začneš psát ... úsměv
Reagovat
a.magerova
A mají krásné děti:
http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Lleyton+Hewitt+AAMI+Classic+Day+4+HTwfaAHFyMhx.jpg
Reagovat
a.magerova
"Nauč se respektovat názory druhých, než něco začneš psát ... úsměv"

Předveď mi naplnění svých slov tady v praxi, nejlépe hned ;-)
Reagovat
Fandina
Napsala si, že odpovídám na příspěvek Forehandovi, já na nic neodpovídala a také jsem zdůvodnila svůj příspěvek. Takže nechápu, o co ti jde. Umíš číst?
Reagovat
a.magerova
No.... asi tak, mně tu ještě nikdo nenapsal, že mám problém s čtením a chápáním psaného textu. Tobě to tu lidi píší opakovaně každou chvíli. Reagovala jsi na jeho příspěvek nesprávně a teď jaksi nevíš, jak z toho ven, tak kolem sebe kopeš a urážíš, místo abys přiznala svou chybu. Tím bych toto nekonečné téma uzavřela.
Reagovat
Fandina
Jenže to je právě tvůj problém, že nepochopíš, že jsem psala Forehandovi o svatbě jako takové a zřejmě ty sama neumíš přiznat chybu, proto z ní podezříváš i mě, jinak by sis nemyslela, že se chci vyhrucovat. Nejsi zase tak chytrá, aby si věděla, proč jsem ten příspěvek psala. Jinak by si nepsala o voze a koze. Do mé hlavy nevidíš. A také jsi dost klesla s tím, že tady píšeš, že se tady o mě něco píše. Primitivní.
Reagovat
Fandina
Dodatek ... vždycky se musím smát, když tu přečtu, když mně někdo vysvětluje, čemu nerozumím a co nechápu ... to mohou napsat jen opravdu hloupí lidé, kteří si myslí, že věcí, co vím a čtu a rozumím já, nebo jiný jedinec ... úsměv
Reagovat
Fandina
oprava ... vědí ne věcí ... úsměv
Reagovat
Fandina
A pochopitelně, že když napíši něco mimo, udělám chybu, tak se opravím, ale nebudu se omlouvat za něco, co jsem úmyslně psala tak, jak jsem psala. O omluvila jsem se tady už víckrát. Ta omluva by nebyla prvně.
Reagovat
smazaný uživatel
Děti jsou krásné a roztomilé. Vždyť i mají být po kom ;-)
Reagovat
slacker
Tady se nekdo krouti jak had na slunicku :-))
Reagovat
Fandina
slacker to bylo na koho?
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, Bec s Lleytonem jsou pěkný pár a dětičký mají fakt kouzelné.

Jinak mně se líbí jak Jelena, tak Kim Sears, každá je jiná a jinak přitažlivá. Ester je na můj vkus moc hubená a působí chladněji, ale pěkná je taky, to ji neodepřu. Naopak se mi moc nelíbí Rafova přítelkyně ani stará Tipsarevičová. A ještě Gríša má fajn babu :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Na Fandine ma fascinuje schopnosť, ako na každé zdanlivo nelogické konanie nájde zdanlivo logické vysvetlenie..To je ozaj neuveriteľné s akou ľahkosťou a železnou pravidelnosťou dokáže túto svoju, nazvime to danosť forsírovať..:)
Reagovat
Fandina
Vážně tě to fascinuje? Tak ono to asi bude spíš tím, že tá zdánlivá nelogičnost je opravdu jen zdánlivá, protože jinak by se těžko prosazovala i dál ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
A vidíte, znova to robí..

Ona si to už proste zdôvodni..Neviem, čo robí, ale ak to nie je právo, tak slečna sa minula povolaniu, celkom určite..
Reagovat
Sonja
Ty nikdy nezklameš:-DDDDDDD
Reagovat
Sonja
Ty nikdy nezklameš:-DDDDDDD
Reagovat
Sonja
Paráda, tohle se mi tu snad ještě nestalo:-D
Reagovat
Fandina
Já myslela, že jsem to napsala srozumitelně. Když někdo něco napíše úmyslně tak jak to napíše, tak pak není problém si to obhajovat, obstát. Pochopil?
Reagovat
Amputace
"Když někdo něco napíše úmyslně tak jak to napíše, tak pak není problém si to obhajovat, obstát."
- Tahle věta by se měla tesat. Jinými slovy: když napíšu, že slunce je zelené a napíšu to zcela úmyslně, nebudu mít potom problém si to obhajovat.
Reagovat
Fandina
Amputace ... samozřejmě, že musíš napsat logickou věc, něco co je pravda a pak je jednoduché to obhajovat. Pochopil?
Reagovat
Amputace
Nepochopil, protože dokázání toho, co je "pravda", je předmětem diskuze.
Reagovat
Fandina
Já vycházím z toho, že vždycky když v diskusi něco píšu, tak píšu pravdu. Zjednodušeně řečeno, svůj názor, svoji pravdu. Nepíši nesmysly, vím, proč jsem to napsala a za tím si stojím. Takže se to potom v diskusi dobře obhajuje, když máš pro tu svoji pravdu dostatečný potenciál v důkazech. Ta tvoje pravda je logická. Není to nesmysl, jako příklad se zeleným sluncem. Já jsem tady v diskusi nahoře napsala něco o svatbě úmyslně a stojím si za tím. Nic jiného jsem ani nechtěla napsat, než to co jsem napsala.
Reagovat
Amputace
Jenže to je pouze tvůj dojem - ve skutečnosti není v tvých lidských možnostech odlišit mezi logickým a nesmyslným, protože většina témat, o nichž diskutuješ, se tě bezprostředně nedotýkají. Já nevycházím z toho, že to, co píšu, je pravda, nýbrž z toho, že chci pravdu najít, k čemuž se snažím přispět názory a myšlenkami. Člověk by mě umět odlišovat svůj názor od pravdy. Měl by si - dle mého - dokázat uvědomovat tu hranici, která mezi těmito je. Slučování názoru s pravdou (byť "mou pravdou") je dost nebezpečné a vede to často k tomu, že si diskutér svůj názor brání za každou cenu, aniž by jej podpíral novými argumenty. Což jsem u tebe už nejednou zažil - a není se čemu divit, když zaujímáš postoj, že vše, co píšeš, je pravda.
Reagovat
Fandina
Podívej, někdo chce diskutovat a dá věc do diskuse a jiný ne. Napíše to jako fakt a tím to pro něj končí. Když si někdo nemyslí o tom, že moje pravda není jeho pravda, já ho nehodlám o tom přesvědčovat. Respektuji, že si nemyslí to co já, že si myslí něco jiného. Každý má právo na svůj názor, svůj pohled a svoji pravdu. Já tu svoji nikomu nevnucuji a respektuji názor druhého. Pochopitelně, že se to netýká daných věcí, jako slunce je zelené, tam jsou všichni ve shodě, že není. Ale pokud mi někdo bude říkat, že jsem nepochopila nějaký příspěvek, když já na něj ani nereagovala, psala jsem o něčem jiném, jako tomu bylo v tomhle případě, tak se není o čem bavit. Já vim, proč jsem ten příspěvek dala. Je to moje věc, moje záležitost. Nikdo jiný nemůže tvrdit, že to tak nebylo. Já mám pravdu.
Reagovat
Fandina
Amputace ... a ještě dodatek. Ty tady někdy píšeš něco, o čem si myslíš, že není pravda, že mi to vyčítáš, že já to tak dělám. Vždycky, když něco píši, tak si za tím stojím. A není to nic nebezpečného, jak píšeš. Proč by mělo být? Je to správné, trvat na svém názoru, pokud si za ním stojím.
Reagovat
Amputace
Ale pravda, nebo resp. otázka pravdy není tak jednoduchá, jak si možná myslíš. To, že máš na něco nějaký názor (i kdyby byl v rámci tématu správný) ještě neznamená, že máš pravdu. Prostě a dobře se to nedá zaměňovat - názor a pravda. Je samozřejmě v pořádku za něčím si stát, ale stejně tak je potřeba reagovat na stávající vývoj diskuze a ne neustále jen zatvrzele opakovat tu svoji "pravdu", to nikam nevede a nemá to žádný smysl.
Reagovat
gigin
JZD Marná Snaha....
Reagovat
Fandina
Nesouhlasím. Řekněme to takhle, dohadovat se o tom, jestli je slunce zelené nemá smysl. Dohodovat se o tom, jestli ten a ten vyhrál zápas tak a tak, je názor, každý se k němu bude stavět se svou pravdou, svým pohledem na svět, ale jaká byla skutečná pravda, jak ten člověk vyhrál ten zápas, co cítil, to ví jen on. Protože nikdo jiný to neví, jak to bylo a hlavně bylo uvnitř něj. On jediný má pravdu. Ty, já, ostatní diskutující máme na něj názor, ale skutečně, jaká je pravda ví jen on sám. Proto, když mi někdo tvrdí něco o mě, tak se může dohadovat, ale jak to bylo, vím jen já. Já mám pravdu a to byl případ tohohle příspěvku, nahoře v diskusi. Pravda je vždycky subjektivní záležitost.
Reagovat
Fandina
Nečti to, tebe se to netýká, zjevně nevíš o co jde ... úsměv
Reagovat
gigin
http://fc02.deviantart.net/fs70/f/2011/194/5/f/green_sun_by_brknking-d3pg0rc.jpg
Reagovat
Amputace
Ovšem co když je ten člověk blázen? Jeho vidění světa (a tudíž i pravdy) se tím naprosto zdeformuje.
Reagovat
Fandina
Amputace ... tak samozřejmě se jedná o nesvéprávného člověka ... úsměv
Reagovat
slacker
Ja bych ji upalil pro pravdu jako husu, vlastne Husa :-)
Reagovat
Fandina
gigin ... také se dát diskutovat o zeleném slunci na obrázku a má člověk pravdu. Evidentně se dá obhájit i to, i když se bude mluvit jen o tom na obrázku. Takže je to tak, jak jsem říkala, když si někdo stojí za svou pravdou a obhajuje zelené slunce myšleno na obrázku, tak také uspěje ... úsměv
Reagovat
Fandina
Svět je takový, jaký ho chceme a umíme vnímat. To je jediná velká pravda. Skrývá se jen a jen v našem vnímání svého okolí.
Reagovat
Amputace
To ano, ovšem i takový člověk má přece svoji pravdu. TO, že byl společností a jejím systémem shledán jako nesvéprávný, přece vůbec nic nevypovídá o pravdě, kterou má/nemá.

Nicméně příklad s "bláznem" byl extrémní, řekněme to takhle. Člověk je přesvědčen, že o sobě něco ví, že sám sebe zná, ale přitom sám podléhá různým dojmům, sugescím, sám sebe o čemsi přesvědčuje atd. Jednoduše řečeno: jeho mozek je daleko před ním a produkuje daleko větší množství informací, než je schopen vědomě pobrat. Tudíž: když něco udělám, dokážu si jednoduše vysvětlit, proč jsem to udělal, jenže ta skutečná "pravda" stojí daleko mimo mě, mimo mé vědomí. Blázen také sám o sobě neví, že je blázen, bude přesvědčen, že on je tím, kdo má pravdu - a co když je právě on tím jediným, kdo ji skutečně má? Ty si myslíš, že nějaká jsi, že něco nějak děláš, přitom 90% všech, co čtou tvé příspěvky, si myslí úplný opak, než deklamuješ. Přinejmenším jedno je tedy pravdou: to, jaká jsi (resp. jaká říkáš, že jsi) a to, jak píšeš, jak samu sebe prezentuješ skrze psaný text, se diametrálně odlišuje.
Reagovat
Amputace
Ne, jediná pravda je ta, že žádná objektivně poznatelná pravda neexistuje, vše je subjektivní. Pokud tedy ty na ostatních žádáš toho, aby respektovali nějaký názor, měla bys sama respektovat názor toho, kdo tvrdí, že nerozumíš psanému textu. Je to zkrátka jeho názor a jeho pravda - jeho vidění světa, v tomto případě tebe.
Reagovat
Fandina
A jaká tedy podle tebe jsem. Chytrá, hloupá, zlá, napiš. Zajímá mě to.
Reagovat
Amputace
Naivní.
Reagovat
slacker
Zelena
Reagovat
Fandina
Jenže já rozumím psanému textu. Takže těžko mě někdo bude přesvědčovat, že nerozumím. Jeho názor na mě není pravdivý. Je to útok.
Reagovat
slacker
Tak pravo veta co znamena psany text ma sam pisatel textu a ne ty. TECKA vsech TECEK
Reagovat
Fandina
Tak to jsem dopadla dobře, že jsem naivní. Čekala jsem něco horšího. A jinak, samozřejmě, že nejsem žádný ideál, ale když tady o mě někdo napíše nesmysli, nebo mě shazuje, tak se ozvu. Ale sama nikdy na nikoho neútočím, vždycky jen v obraně ... úsměv
Reagovat
Amputace
Nikoli - jeho názor je pravdivý stejně jako ten tvůj. On tebe vnímá jako osobu, která nerozumí psanému textu, a má k tomu své důvody.
Reagovat
Fandina
oprava ... o mně a nesmysly ... hrubka sorry
Reagovat
Fandina
Amputace ... má k tomu svůj důvod si o mě myslet, že něčemu nerozumim, já mu ho nevyvracím, ale bráním se, protože to není pravda. Rozumím moc dobře.
Reagovat
Fandina
Amputace a navíc, napsat někomu, že nerozumí psanému textu považuji za urážku. Takže respektuji jeho názor, ale vyvracím ho, protože považuji jeho názor za osobní útok na mě a bráním se.
Reagovat
Amputace
Jak můžeš sveřepě tvrdit, že rozumíš - jsi snad ty autorem toho textu? Pouze jediný jeho autor skutečně ví, jak byl zamýšlen. Proto je názor toho, kdo tvrdí, že tomu textu nerozumíš, na zcela srovnatelné úrovni s tvým opačným názorem.

A bráníš se tak, že nutíš, aby někdo respektoval tvůj názor, namísto toho, abys mu v klidu vysvětlila, jak jsi text pochopila a proč si myslíš, že je to tak správně.
Reagovat
slacker
Napsat nekomu ze nerozumi psanemu textu neni osobni urazka.
Reagovat
Fandina
Mám dojem, že každý píšeme o něčem jiném. O čem píšeš ty teď. Co jsem měla vysvětlovat. Jaký text pochopit. Koukám, že ty chceš, abych tady psala podle tvých představ a podle toho, co ty uznáš za vhodné a chceš mě vychovávat, nebo se pletu?
Reagovat
Sonja
:'-(
Reagovat
Fandina
slacker ... vidíš, já jsem vztahovačná, pro mě je to urážka ... úsměv
Reagovat
Amputace
Tak promiň, ale ty jsi dala do předmětu Forehandovo jméno a pak jsi tvrdila, že jsi na to, co napsal, vlastně vůbec nereagovala...
Reagovat
Fandina
Já jsem psala ve vláknu, kde psal Forehand o svatbě a psala jsem mi, že je hezké se vzít. Nechceš mi snad tvrdit, že jsem napsala něco jiného. Já nepsalo o jeho tématu, já psala za sebe. Dovedeš to pochopit?
Reagovat
Amputace
Ne, absolutně to nedovedu pochopit, rotože je zcela běžné, že pokud dám do předmětu zprávy něčí jméno, znamená to, že reaguji na něco, co napsal. Ty jsi dala do předmětu jeho jméno a přitom psala o úplně něčem jiném, než psal on.
Reagovat
Fandina
oprava ... psala jsem mu ... úsměv
Reagovat
Fandina
Tak to už se tak v životě stává, že člověk dá někam příspěvek a nemusí nutně reagovat jeho. Nebo snad chceš říct, že je povinností reagovat na každého ve vláknu, tak jak začne? Nikde to není psáno. Když nedokážeš pochopit, že jsem to napsala o své vůli úmyslně o svatbě a dala to tam jemu, protože začínal příspěvek, těžko se s tebou bavit o respektování pravdy druhého.
Reagovat
Amputace
Ne, povinné to určitě není, ale je to přinejmenším velice běžné, proto můžeš těžko dávat někomu za vinu, pokud si myslel, že nerozumíš psanému textu. Mohla jsi v klidu vysvětlit, jak to bylo myšleno a ne hned dávát jakési kázání o respektování cizího názoru.
Reagovat
pepin
Bože, velebnosti, kam jsme se to dostali, tenisový portál a řeší se tu nesmrtelnost chrousta.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu nepochopil..A nechápeme viacerí..Si masovo nepochopená, ale nechápaví sme my..Logické, nie?..;)
Reagovat
Fandina
Já jsem to také vysvětlila, proč jsem to tam dala. A opravdu nejsem zvědavá na něčí urážky o voze a koze, když jsem tam dala ten příspěvek, jak jsem dala. A to ti řeknu, že jsem původně tam chtěla napsat něco mnohem ostřejšího. Podobné narážky nesnáším.
Reagovat
slacker
nerozumis psanemu textu, nic o chroustovy tam neni a nebylo :-)) resi se tu neco jineho :-)
Reagovat
Fandina
Omlouvám se, jestli ses urazil. Já nikoho nenutím, aby mě pochopil. Omlouvám se ... úsměv
Reagovat
slacker
jen si zanadavej a at to ma poradnou stavu :-)
Reagovat
Amputace
Přiznám se - dal jsem si osobní výzvu dokázat, že se v diskuzi s tebou dá dojít k uspokojivému výsledku. Nedá. Vzdávám to.

Tohle je poslední zoufalé zvolání, ne nepodobné výkřiku námořníka na palubě potápějící se lodi.
"Já také nepsala, že reaguji na názor Forehanda, jmenovala jsem jeho, protože byl na začátku vlákna..."
KDO TO MÁ KU.RVA VĚDĚT???
Reagovat
Fandina
Díky za debatu, ale nemuselo to být, už předem bylo jasné, že to je o ničem.
Reagovat
a.magerova
Lehce v erotickém duchu: NEPŘESTÁÁVEJ!!!
Reagovat
gigin
http://www.youtube.com/watch?v=yTJzvP7b5s8

Některý lidi jsou rozbitý víme to já i ty
a to je asi všechno k tomu
nevadí hlavně že pasujou matky a závity
seberte se jděte domu

Bílá žlutá modrá černá levověrná pravověrná
kéž by aspoň jednou za rok dorazila blbcú
sběrna
čtyry blbci za dva zlatý plácáš pátý přes
devátý
naposled se naši báli aby i nás nesebrali
Reagovat
smazaný uživatel
Apropos, Fandina..

Ak dáš do predmetu správy niekoho meno, znamená to, že reaguješ na obsah, rozumej pointu jeho príspevku..Takéto konanie je prirodzené..

Ty sa obhajuješ tým, že si predsa reagovala na obsah, avšak neviem, či aj na pointu..A aby si pred očami neznámej verejnosti z internetového prostredia nevyzerala nechápavo "každý občas niečo blbo pochopíme, nie je na tom nič neprirodzené, neprirodzené je vykrúcať sa jak paragraf" tak si prišla s tým, že si reagovala na to, čo si chcela...

Tak teraz možeš reagovať na slovíčko Apropos, kľudne prídi s latinskou definíciou..Bude to rovnako odveci ako reakcia predtým, avšak poďla tvojich merítok absolútne korektná..Veď si predsa reagovala na obsah.
Reagovat
Fandina
To jsou věci, to nemáte co na práci, že tady každý čtete jak se dva baví ... úsměv
Reagovat
slacker
To rikam had na slunicku
Reagovat
a.magerova
Jestli Tě urazilo přiřazení slov z přísloví k jednotlivým nickům, tak se opravdu omlouvám a sjednávám tímto nápravu:
Fandina o voza
My ostatní o koze
Reagovat
Fandina
Já sem ti napsala o svatbě, že jsem to dala do vlákna, kde si psal něco jiného, to se stává. Ale napsala jsem to vědomě, nereagovala jsem na tvůj příspěvek. Nemám k tomu co dodat ... úsměv
Reagovat
Fandina
Jasně, že mě to urazilo, ale já od tebe ani nic jiného nečekám, než urážky, takže se příště poučím a zařídím se podle tebe a také tě budu urážet. Takže jsi hloupá a.magerova.
Reagovat
a.magerova
Prostě nám chybí tato praxe ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=DMX8pVwchpw
Reagovat
a.magerova
Jakékoli jiné Tvé vyjádření směrem k mému nicku by mě opravdu vyděsilo ;-)
Reagovat
gigin
Fandina se jen brání, nikdy neútočí :))
Jak tu přišel Vlk po delší době, tak na něj hned vyjela, že ho nemá ráda a ostatní tu vyhazuje (mimo jiné i tebe) .. ale to je furt dokola, že jo ;))
Reagovat
Fandina
a.magerova ... nápadobně. Znáš to přísloví, jdeme všichni sborem, za tím prvním volem? Tak já se tím většinou neřídím. Ne každé stádo je totiž takové, aby bylo nutno jít v něm. Mnohdy naopak ... úsměv
Reagovat
Fandina
Ty děláš, jako bych tady byla jediná, kdo tu píše a ode mě se tu odvíjel svět. Jasně, že vypěním a nejdenou. Těžko tady přehlížet nesmysly, co se tu objevují. Nejsem nadčlověk.
Reagovat
slacker
Peter Nagy v jedne pisni zpival (... psi sa brania utokom ...)
Reagovat
Fandina
slacker ... souhlasím. Ne nadarmo se říká, že nejlepší obrana je útok.
Reagovat
Fandina
Chytrá a vždy pravdu mající většino, mějte se, hloupá a nechápavá Fandina podle vás, samozřejmě, jde dělat něco užitečnějšího, než debatovat o nesmyslech.
Reagovat
a.magerova
Konečně sami...
Reagovat
Fandina
a.magerova ... si ráda, že si myslím, že si hloupá?
Reagovat
a.magerova
To Ti to dělání něčeho užitečnějšího zabralo nějak málo času, že už tu jsi zase.

Třeba jsem hloupá, ale na to, abych věděla, jak Tě sem zpět nalákat jsem chytrá dost, viděla jsem, že tu šmíruješ, proto jsem napsala: "Konečně sami..." :-P
Reagovat
pepin
- vlastně máš pravdu -
Reagovat
a.magerova
A reaguješ na obsah nebo na pointu slackerova příspěvku?
Víš přece, že je v tom velký rozdíl ;-)
Reagovat
Fandina
Ty mě sleduješ? Doporučuji se věnovat někomu jinému, nestojím o hloupé sledovatele.
Reagovat
slacker
A o chytre stalkery stojis? :-)
Reagovat
Fandina
Ty jsi chytrý stalker?
Reagovat
slacker
Nejsem.. jsem na to malo chytry, vzdycky me najdou jak sedim v korune strimu a zavrou roletu
Reagovat
Fandina
Aha a koho šmíruješ?
Reagovat
slacker
Ja nikoho nesmiruju ja pozoruju, nerozumis psanemu textu a me to osobne urazi, vrrr haf haf
Reagovat
Fandina
slacker ... nepochopila jsem smysl tvého příspěvku a takhle psanému textu tedy opravdu nerozumím ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist