Záhlavová se role favoritky zalekla a připravila se o čtvrtfinále s Kuzněcovovou

7. 4. 2011, 19:56
Aktuality 14
WTA MARBELLA - Sandra Záhlavová hrála proti devatenáctileté Španělce, jež startuje poprvé v hlavní soutěži turnaje WTA, o prestižní souboj s bývalou světovou dvojkou Kuzněcovovou. Česká hráčka ale v roli favoritky neuspěla a končí ve druhém kole.
Sandra Záhlavová

Sandra Záhlavová v Marbelle ukončila sérii pěti porážek v řadě (včetně kvalifikací), když překvapivě vyřadila nasazenou Italku Vinciovou. Stála tak před velkou šancí zahrát si poprvé od loňského léta ve čtvrtfinále, od kterého ji dělila 'jen' výhra nad 253. hráčkou světa Larou Arruabarrenaovou-Vecinovou.

Devatenáctiletá Španělka, jež se z kvalifikace poprvé prodrala do hlavní soutěže WTA, však nečekaně 'kousala'. O šest let zkušenější Záhlavová v prvním setu sice vedla 5-1 a později měla i dva setboly, jenže také spáchala čtyři dvojchyby, neproměnila osm brejkbolů z jedenácti a nakonec podlehla 5-7. 

Ve druhé sadě už byla česká tenistka jistější a vynutila si rozhodující dějství. To rozhodl osmý game, v němž Záhlavová posedmé neudržela podání a po takřka dvou a půl hodinách prohrála 5-7 6-3 3-6. 

Na domácí naději Arruabarrenaovou-Vecinovou, jež předvedla svůj slibný potenciál, ve čtvrtfinále čeká druhá nasazená Ruska Světlana Kuzněcovová.

Už včera do čtvrtfinále postoupila Klára Zakopalová. Šestá nasazená Češka si o semifinále zahraje s dvacetiletou Rumunkou Irinou-Camelií Beguovou, jež v Marbelle prošla kvalifikací a teprve podruhé se dostala do hlavní soutěže. V té nejprve si proti Italce Briantiové připsala premiérovou výhrua a dnes si poradila 7-5 6-0 i s o tři a půl roku starší Španělkou Estrellou Cabezaovou-Candelaovou. Beguová tak v pěti zápasech ještě neztratila ani set. 

Po triumfu v Miami se na antuku rychle adaptovala Victoria Azarenková. Nejvýše nasazená Běloruska v Marbelle porazila hladce 6-3 6-2 Španělku Pousovou a vyhrála už osmé utkání v řadě.

"Mám pocit, že už jsem se novému povrchu přizpůsobila a jsem teď se svou hrou spokojená," řekla Azarenková, jež se ve čtvrtfinále utká s Dinarou Safinovou. "Zítra to bude zajímavé. I přes mé postavení v žebříčku se necítím jako favoritka, nebo že bych měla turnaj vyhrát," dodala Běloruska.

- WTA INTERNATIONAL MARBELLA (Španělsko, antuka, 220.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (07. 04. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Arruabarrenaová-Vecinová (Šp.) - Záhlavová (ČR) 7-5 3-6 6-3
Azarenková (1-Běl.) - Pousová (Šp.) 6-3 6-2
Dulgheruová (4-Rum.) - Medinaová-Garriguesová (Šp.) 5-7 6-4 6-4
Beguová (Rum.) - Cabezaová-Candelaová (Šp.) 7-5 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jak už jsem psal, Sandra vedla v prvním setu 4:0 a 5:1, za stavu 5:3 měla při svém podání dva setboly (nikoliv však za sebou), poté za stavu 5:4 při podání soupeřky vedla 40:15 a měla celkově dalších 5 setbolů. Když soupeřka srovnala na 5:5, Sandra prohrála následující dvě hry čistou hrou.

Do druhýho setu Sandra vlítla opět bleskovým tempem a brzy vedla 5:0, pak se to opět zdramatizovala a set horko těžko uhrála 6:3. Na začátku třetího setu Sandra po velkém boji breakla podání soupeřky, avšak vzápětí po boji ztratila své podání. Pak si každá z nich dvakrát udržela podání. Za stavu 3:3 vedla Sandra při podání soupeřky 30:0 a za stavu těsně minula v dobré pozici winner, kt. by jí přinesla dva breakbally. V dalším gamu si prohrála podání a v posledním gamu za stavu 5:3 už nebyla schopna klást odpor.

Jinak soupeřka je mladá a má velmi dobrý forhend i bekhend + prokázala i mentální sílu. To, že Sandra měla na konci prvního setu i druhého obrovské potíže set uzavřít, bylo podle mě dáno tak z 60-70% tím, že soupeřka v těchto chvílích hrála koncentravaně a velmi dobře.

No, a Sandra, jestli chce pomýšlet na vyšší postavení na žebříčku, musí nutně zlepšit druhé podání. Soupeřka jí ho tam často (zejm. z forhendu) zatloukala jedno za druhým.
Reagovat
smazaný uživatel
To jste to moc nepopsali..1. set a vedení Záhlavové 5:1 a několik set ballů na svém servu....výsměch..WTA..:-)
Reagovat
VlS
No škoda; co říkáte na Báru?
Reagovat
BooOoo
je to škoda .. a Bára když měla setbol tak ten míček měla zahrát jinak a nenapálit do autu .. první set byl velice vyrovnaný .. ale ve druhém, jak už to bývá zvykem tak budou maximálně tři gemy
Reagovat
VlS
No, včera jsem tipoval 7:5, 6:0 pro Wozniacki, tak doufám, že to nevyjde o víc než jeden gam
Reagovat
smazaný uživatel
Obrovská škoda, že nevyužila Bára ten setbol, při kterém se při podání Caroline dostala do hry, moc nechybělo a byl první set v kapse...Snad Báru ta nevyužitá příležitost nepoloží, byla by to obrovská škoda.
Každopádně myslím, že svým výkonem nás všechny Bára příjemně překvapuje. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bára hraje slušně (od stavu 1:4 v prvním setu), ale hlavně Wozniacká dnes hraje dost špatně, je rozhodně k poražení.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako překvapuje dobrým výkonem? :-D
Vždyť Karolína je z formy a hraje příšerně. Únavě, o které mluvila po předčasné prohře v Miami, bych už moc nevěřil. Pauzu měla dlouhou dost. Proč tam vlastně jezdí? Aby si zase zničila haksnu?
Reagovat
smazaný uživatel
To je sice pravda, že Caroline dnes nehraje nikterak zvlášť dobře, ale to v žádném případě nesnižuje kvalitní výkon Báry. Bylo by zajímavé, kdyby se podařilo Báře dostat zápas do rozhodujícího setu.
Reagovat
VlS
Dovolím si s tebou nesouhlasit, určitě Karolína nehraje v super formě, ale Bára dnes hraje na své poměry senzačně. Zatím ani jedna dvouchyba například
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zvědavý, za jak dlouho se nám slavný Broz za náš názor vysměje, jak je to u něj typické. :-)
Reagovat
VlS
Ať se směje, určitě to byl jeden z lepších zápasů letošního WTA.
Za celý zápas 2x v tie jedna jediná dvojchyba, první podání kolem 70%, cca 30 winerů na každé straně, kolem 30 zásahů na síti (sítě i vítězných míčů měla Bára trochu víc, bohužel měla o dost víc UE což v důsledku rozhodlo), dalo se na to dívat a nebyl to rozhodně uspávací tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
OK, ale uspávací tenis to nebyl díky Strýcové. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasím, jsem moc rád, že jsem měl možnost tento zápas celý zhlédnout. Stálo to rozhodně za to. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist