Záhlavová si v Birminghamu zahraje o finále, Koukalová prohrála s Ivanovičovou

13. 6. 2014, 15:02
Aktuality 126
Barbora Záhlavová-Strýcová si poprvé od července 2012 zahraje na okruhu WTA o finále. Mezi nejlepší čtyřku se na turnaji v Birminghamu dostala po vítězství nad Belgičankou Flipkensovou. S turnajem se naopak ve čtvrtfinále rozloučila Klára Koukalová, jež prohrála s bývalou světovou jedničkou Anou Ivanovičovou, která tak Koukalové oplatila letošní porážku z Dauhá.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Barbora Záhlavová Strýcová odehrála na trávě v Birminghamu tři náročná utkání a v dnešním čtvrtfinálovém zápase čelila 25. hráčce světa Kirsten Flipkensové z Belgie. Česká hráčka si však v utkání s výše postavenou soupeřkou počínala výborně. Hned v úvodu utkání využila brejkové příležitosti a ujala se vedení, které si až do konce první sady pohlídala. Sama přitom nečelila ani jednomu brejkbolu. Úvodní dějství Češka vyhrála za 38 minuty 6-4.

Druhá sada bylo hodně totožná s úvodem zápasu - Záhlavová hned na začátku vzala Belgičance servis a sama na podání excelovala - ve čtyřech servírovacích hrách ztratila jen jeden fiftýn! Své vedení pak navýšila ziskem druhého brejku v páté hře a zápas bez problémů dovedla do vítězného konce.

Momentálně 62. hráčka světa postoupila do semifinále po dvou letech. Naposledy hrála o finále na antukovém turnaji v italském Palermu v červenci roku 2012. O účast ve finále si v Birminghamu zahraje s Australankou Casey Dellacquaovou, jež do semifinále postoupila po hladké výhře 6-1 6-0 nad Japonkou Dateovou-Krummovou.

Klára Koukalová nastoupila v Birminghamu ke čtvrtfinálovému duelu s turnajovou jedničkou Anou Ivanovičovou se dvěma těžkými zápasy v nohách a v prvním setu ji bývalá světová jednička dokázala jasně přehrát. Česká tenistka si s problémy udržela první servis, další dva ale ztratila a úvodní sadu prohrála 1-6.

Dvaatřicetiletá Koukalová, jež Ivanovičovou letos v Dubaji dokázala na třetí pokus poprvé v kariéře porazit, si vzala na začátku dalšího setu čas na ošetření a s obvázaným levým stehnem zkusila nepříznivý vývoj zápasu otočit. Nevzdala se ani poté, co znovu ztratila podání a prohrávala 2-3; po poradě se svým trenérem Igorem Bruknerem si dokonce čistou hrou vzala servis zpátky a dostala se do vedení 4-3.

Víc už jí ale Ivanovičová nedovolila. V deváté hře znovu sebrala turnajové šestce servis, po hodině a čtvrt si vypracovala první mečbol a přímým bodem z podání utkání ukončila.

"Opravdu jsem se snažila hrát to, co obvykle hraju, protože jsem věděla, že ona umí být hodně nebezpečná, letos v Dauhá jsem s ní prohrála. Je to velká bojovnice, což ukázala i tento týden," řekla k zápasu Ivanovičová.

"Dobře jsem podávala, což mi hodně ulehčilo práci a jsem za to moc ráda. Každý zápas je nový výzva a já jsem šťastná, že se tady každým zápasem zlepšuju."

Ivanovičová se v semifinále utká s Číňankou Shuai Zhang, která dnes překvapivě porazila turnajovou trojku Sloane Stephensovou. "Je to velmi talentovaná holka, o které v budoucnu určitě uslyšíme víc. V poslední době se hodně zlepšila a dnes ukázala dvou sílu, vyhrála dost přesvědčivě. Těším se na ten zápas, určitě to bude velký boj," řekla s výhledem na semifinálový zápas bývalá světová jednička.

Výsledky - Birmingham (tráva, dotace 710.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Ivanovičová (1-Srb.) - Koukalová (6-ČR) 6:1, 6:4
Shuai Zhang (9-Čína) - Stephensová (3-USA) 6:3, 6:1
Záhlavová-Strýcová (ČR) - Flipkensová (4-Belg.) 6:4, 6:2
Dellacquaová (16-Austr.) - Dateová-Krummová (Jap.) 6:1, 6:0
Semifinálové dvojice: Ivanovičová - Shuai Zhang, Dellacquaová - Záhlavová-Strýcová
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Petr Pokorný

Komentáře

126
Přidat komentář
tommr
a postoupila v kvalifikaci v Eastbourne do druhýho kola. Proti Pereirový se ale nečekaně nadřela ...
Ve druhým kole čeká Karolínu další houževnatá soupeřka Stefanie Voegele (76) a v případným třetím kole nejspíš Lauren Davis (61) ...
Reagovat
Titan
Pročítám si posledních 20 zápasů Báry a počítám, že dostala 4 kanáry (s Babos vyhrála, jinak 2x Nawarro a Bouchard), dva kanáry dala (Hradecké a Williamsce - ale v tomto případě zase pro změnu prohrála)...
Takže pokud Ivce nezačne "mrdat v hlavě", tak Bára nemá šanci vyhrát ani teoretickou. Sice bych jí to přál, ale spíše se připravuji na menší výbuch...:-)
Reagovat
tommr
před začátkem turnaje bych s tebou bezvýhradně souhlasil, ale Bára v Birminghamu předvádí opravdu dobrý výkony a stále se zlepšuje takže určitá šance tady je i když bude Ivanovicová ve finále samozřejmě jasná favoritka ... :)
Bára ale může být s výsledkem z Birminghamu velice spokojená i kdyby ve finále dostala nakládačku. Už ted má totiž jistý, že se dostane do první padesátky jako naše čtvrtá nejlepší hráčka ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra, co ta Karolína tam děláš? o.O
Reagovat
tommr
asi tě slyšela a ve třetím setu to z 0:2 otočila na 5:2. To už by mohla dotáhnout ... :)
Reagovat
horska.kraslice
Uf, zvládla to.
Reagovat
smazaný uživatel
:D Dala to holka naše. Tak snad se jí už povede lépe :)
Reagovat
EllNino
Karol si to komplikuje...podávala do zápasu a místo toho rupla v tb 5:7 :ú...no snad se nesesype
Reagovat
Elrondin
dneska v prvním setu neskutečně zabojovala, finále je super výsledek. Taky gratulace Denise Allertové, vyhrála "pětadvacítku" v Budapešti, poslední dobou má velmi dobré výsledky. A taky Bára Štefková je ve finále "desítky" v Banja Luce, tak hodně štěstí do finále. Mimochodem i ona má výbornou formu, před Banja Lukou vyhrála dvě "desítky" v řadě.
Reagovat
tommr
škoda jen, že to dneska nevyšlo Andree Hlaváčkový ...
Karolína Plíšková se zatím v prvním kole kvaldy v Eastbourne taky hodně trápí ...
Reagovat
smazaný uživatel
Allertová vlastně letos prohrála jenom jeden jediný zápas. To je celkem nevídané. Mohla by jít časem nahoru, ještě je celkem mladá.
Reagovat
smazaný uživatel
to byla reakce na Elrondin. Ještě sem si nezvykl na ten novej systém tady :-)
Reagovat
smazaný uživatel
mám fakt radost :D

A samozřejmě tu čekám ovace a díky za mou "vizi" :D:D:D
Reagovat
PetaM
Máš dneska už druhou radost z Barči co? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, repete :D:D Vidíš, jak jsou někdy blbky užitečné :D:D
Reagovat
PetaM
Někdo si to dneska užil jednou, někdo dvakrát. Máš převahu :D
Reagovat
tommr
takovýhle vidiny by si klidně mohla mít častěji ... :)
Reagovat
kada.tom
Bára ve finále, super!!
Se svým tenisem by nemusela být bez šance ani proti Ivanovic, i když ta bude jasnou favoritkou, to je jasný :-)
Reagovat
tommr
jj Bára se lepší zápas od zápasu a ve finále by Ivanovicovou mohla přinejmenším hodně potrápit ... :)
Reagovat
dadaft
Reagovat
smazaný uživatel
Krásnný obrat Baruško. tak ještě jened :)
Reagovat
smazaný uživatel
yep :) Výborně... Ztra nemáš co ztratit, ale s takovým výkonem bys aně mohla hodně zavařit!!!! tak c´monnnnnnn
Reagovat
tommr
ten obrat v TB jsem bohužel neviděl, protože jsem sledoval zápas Radka. To zahrála Bára tak dobře nebo Dellacqua tolik chybovala?
Ve druhým už to ale byla od Báry pěkná jízda a s podobným výkonem by opravdu mohla zaskočit i Ivanovicovou. Vsadím se, že monty už má nahnáno ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bára to dotáhla agresivitou a podáním a tím Casey dost chybovala... Spíš se Dellaqua vyházela sama. Ale ano, na Anu zítra určitě má. Nezdá se mi, že Ana tu haje nějak obvzlášť lépe něž třeba na FO a jindy na antuce... No, monty by se měl určitě bát :D
Reagovat
Frick
1:5 to 7:5

Psychopatka to je :D
Reagovat
kada.tom
velká lahůdka :-)
krásně Bára zabojovala! snad to Australanku rozhodí a Bára 2. set ovládne jednoznačnějš :-)
Reagovat
dadaft
teď jsem dorazil a Barunce to moc sluší.
navíc vyhrála první set. ))
paráda.
finále by bylo neskutečné a nečekané.
c´mon.
Reagovat
Frick
Žes radši nejela do toho Hertogenbosche....

BTW: Karolína to taky hezky schytala. Je No. 1 ...v kvaldě. Na druhou stranu, nemusela by to mít tak těžký. Italky na trávě asi nebudou nic moc, pak je tam Konta či Makarova...
Reagovat
Frick
..pokud tedy vůbec postoupí. Musí!
Reagovat
tommr
no jen aby Karolína nevypadla už v prvním kole kvaldy. Zatím se s antukářkou Pereirou docela trápí ...
Reagovat
Michaelus
Tak podle mně schytala Aga velmi špatný los... Anastisia, Makarova (která tady vždycky hraje dobře)
Petra naopak velmi dobrý. Na Lucku umí, Lep/Zha by MĚLA dát (Snad jen Zhang by mohla dělat problémy, ale Petra je prostě na trávě lepší a když ji neprdne v kouli tak ji musí dát.) do ČF podle mě Heather nebo Cveta, což by nebylo lehké, nicméně vzhledem k obsazení turnaje přijatelné. Do sf by to byla velmi přijatelná soupeřka. Podle mě se tam ani Jelena ani Sara nedostane, snad Vinci nebo obhájkyně Vesnina. Pro Petru možnost cenných bodíků :D
Reagovat
Michaelus
Jo a Vika má taky jednoduchý los. Samozřejmě je otázka v jaké formě se vrátí, ale já se nebojím ji označit jako favorita horní poloviny pavouka. Dokonce si myslím že je největší aspirantka na titul.
Reagovat
PetaM
No, to spíše Vesnina bude v Semi. Loni vyhrála. Navíc Errani i Vinci jsou na antuce tak marné, že by měly z FO jet rovnou do Ameriky. Petra přijatelný los má, ovšem záleží na tom, jak bude hrát ONA :D A taky záleží na velikosti kurtu. Třeba jí dají na nějaký větší, půl kilometrový by tak možná stačil ... :D :D
Reagovat
Michaelus
jj ten by Petře bodnul ;-)
Samozřejmě, snažím se analyzovat kažrdý Petrřin turnaj, ale do jejího výkonu se trefím málokdy :DDDDDD
Reagovat
tommr
chtěl si asi napsat, že Italky jsou marný na trávě? :)
Reagovat
PetaM
Ano ano, přesně :D :D Nevím, proč myslím na antuku :D :D Ta už je pryč, díky Bohu :D
Reagovat
tommr
Petra má opravdu velice dobrej los. U ní to ale bohužel v poslední době nehraje žádnou roli, protože když to na ní příjde tak může vypadnout s kýmkoli ...
Jankovicovou bych nepodcenoval - ta se v poslední době naopak velice zlepšila a do semifinále by se dostat měla ...
Reagovat
tommr
svým způsobem je to ale dobře, protože Dellacqua se nějak moc rozjela a třeba jí ta pauza trochu vyvede z rytmu ...
Reagovat
EllNino
"Tak si dřepni na prdel" :DD ...
Reagovat
smazaný uživatel
Včera byl pátek 13., takže na každém se to podepsalo jinak, na mě tak, že jsem viděla včerejší zápas a brala jsem to jako dnešní :D:D Takže promiňte, ve věži straší mně :D
Reagovat
EllNino
Lunej fakt ?? :DD já myslel, že si to dělala ze srandy :DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Jé, to mě nenapadlo, mohla jsem si zachovat inteligetní tvář :D Tak jsem holt dneska veřejná blbka no, to se taky každýmu nestane :D
Reagovat
kada.tom
já si zrovna říkal, že v B´ghamu prší a že se nehraje :-D
ale tak snad to dopadne, jak si tu predikovala - tedy Barči výhrou :-)
Reagovat
tommr
tak doufejme, že si to Báře nezakřikla. Zatím ale hraje docela dobře ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem tvůj přesný opak, jsem optimistický anděl, takže Barča určitě vyhraje :D:D:D
Reagovat
EllNino
přesně tak :D
Reagovat
EllNino
Peťule ...už si dala Lucku na americkým betonu, australký gumě, katarským něco mezi, madridský antuce, tak už zbejvá jen ta tráva :D ...na podzim ještě musíte hrát v hale :DD
Reagovat
Fandina
:-)))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
´:D
Reagovat
smazaný uživatel
Radek v sukních, SV, skvěle teď u sítě.. wow :D
Reagovat
smazaný uživatel
dopodávat... :) Z druhého podání eso, Barčo jeď :)
Reagovat
aligo
WOW zvládla to překvapivě stejně jako včera... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Barče obrovská gratulka, viděla jsem jen 2. set, ale ta její ruka nemá chybu :)
Reagovat
EllNino
:OOO :DD neuvěřitelné
Reagovat
PetaM
Cože?
Reagovat
Fandina
:-))))))))))))) asi dávali v době přerušení včerejší zápasy ... úsměv
Reagovat
PetaM
Děkuju :D Já jenom myslel, že mi LIVE výsledky blbnou :D
Reagovat
Fandina
Není zač :-)))))))))))))))
Reagovat
tommr
tak ted jsem opravdu na rozpacích - bud straší na věži tobě nebo mě ... :)
Reagovat
aligo
říká se ve věži... úsměv
Reagovat
EllNino
http://www.protennislive.com/LSHD/main.html?year=2014&wkno=99&eventid=&tour=2&lang=en&ref=http://www.wtatennis.com ....neuvěřitelná smula ...Lucka Šafi se utká v 1. kole s Petrou ://...to mi neříkejte ani ze srandy ...
Reagovat
aligo
je to fakt smůla, ale svým způsobem se na ten zápas těším... :D
Reagovat
EllNino
no jako těším, ale mrzí mě to, v pavouku je 32 míst a prostě na sebe musí zbýt sakra :/ ...navíc když vidím, že třea hráčka jako Konta má v 1. kole kvalifikantku -_-
Reagovat
kada.tom
nj, Lucka není nasazená, takže se to stát může, ale je to tedy fakt pech ... ale Petra nemá moc dobrej los - má tam travařku Pironkovou a do QF Pennettu ... ale SF by udělat mohla (měla - když je to na trávě) :-)

a tedy Vika má v 1. kole Giorgi, to taky nebude žádnej med :-(
Reagovat
PetaM
No jo, ale Petra potká buď Pennetu nebo Pironkovou. Naštěstí nepotká obě dvě :D
Reagovat
PetaM
* Pennettu
Reagovat
kada.tom
to je výhoda :-) pevně doufám, že na trávě jí to letos půjde a v Eastbourne a Wimbledonu dojde dál než loni :-)
Reagovat
PetaM
Tak to by byla pecka :) Především ten Wimblas :D
Reagovat
tommr
máš pravdu v tom, že vlastně nejde jen o smůlu, ale i o to, že Lucka hraje pod svoje možnosti a pak na to doplácí špatným losem. Kdyby byla v první dvacítce kam svojí hrou podle mýho názoru patří tak by byla nasazovaná a nemuselo by docházet k tomu, že na sebe budou s Petrou na turnajích narážet tak brzo ... :(
Reagovat
PetaM
Tak na tomhle turnaji je to relativně jedno, kde zrovna na žebříčku je. Největší psycho je to, že poslední nasazenou je Caro W. - 8. nasazenou a na 16. místě WTA. A v prvním kole hraje se Sam Stosur, která není nasazená, a je na 17. místě WTA ... :D :D :D
Reagovat
EllNino
No to snad ne :D :D a pak zápasy jako Konta-qualifer, nebo Makarova-qualifer ...
Reagovat
PetaM
Za všechno může Vika ... :D :D :D :D :D
Reagovat
EllNino
Přesně ! :D :D
Reagovat
tommr
to máš vlastně pravdu - Eastbourne je opravdu hodně našlapaný a Lucce by k nasazení nepomohlo ani kdyby byla na konci první dvacítky. Obecně ale platí, že čím výš Lucka v žebříčku bude tím větší šance na nasazení a tím menší pravděpodobnost, že Petru potká příliš brzo ... :)
Reagovat
PetaM
WTF???!!!! Akorát teda nevím, pro koho je to větší smůla :D

Ale asi pro Lucku. Na trávě jí to moc nejde, navíc bude hrát proti Petře. No, bude to boj. Opět ... :(

Jinak celkem sranda los :D Ve druhém kole buď Zhang (se kterou prohrála v Římě) nebo Lepchenko (bilanci asi všichni známe).

A opět je Vika v druhé půlce. Super ... :D
Reagovat
misa
Petra přistupuje v posledních letech k turnaji v Eastbourne velmi svérázně, takže Lucka by mohla slavit své první vítězství nad ní.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to sice smůla, že budou hrát hned proti sobě, ale Lucka je pro Petru ideální soupeřka na rozehrání. Ale je to hrozný, ze proti sobě budou hrát letos už po čtvrtý (Sydney, Doha, Madrid a teď Eastbourne). Zajímalo by mě, kdo to losuje.. :D Jinak je to celkem dobrej los pro Petru. Stejně bude zaležet hlavně na ní. Budu držet palce!
Reagovat
smazaný uživatel
To je smůla. ale těším se Azarenka/Giorgi ´:)
Reagovat
tommr
tak to je opravdu extrémní smůla - jediný dvě Češky se musí potkat už v prvním kole. Mám zkaženou náladu ještě dřív než turnaj začal a přitom jsem se na něj tolik těšil ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na tomhle turnaji zatím prostupuje "like a boss" :) a finále s Bárou! :D Pome
Reagovat
smazaný uživatel
Postupuje*... prostupnost Aničky jsem zatím neměl možnost vyzkoušet
Reagovat
aligo
EXPRES ZPRÁVY

13:33
Hlaváčková nestačila na Gajdošovou
Andrea Hlaváčková si na trávě v Nottinghamu své první letošního finále nezahraje. Česká tenistka dnes prohrála dvakrat 4-6 s Australankou Casey Dellacquaovou.

No chápete to? :D :D
Reagovat
kada.tom
nechápu, poslední dobou je těch přehmatů víc a víc ...
Reagovat
aligo
Úplně hrůza.... ale jsou to takový hloupý věci který snad ani nejsou splést...:(
Reagovat
EllNino
Nooojo :D ...ono to těm Australanum na tý trávě tuten tejden tak jde, že se prostě plete i Casey s Jarkou :DD
Reagovat
aligo
jako jo čas od času se splete každej ale tohle je pomalu každej den... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Oproti loňskému Birmighamu se peníze navýšily? To je už větší jak Eastbourne.
Reagovat
aligo
Nevíte jestli Záhlavová Sandra ukončila kariéru nebo je zraněná?? Letos ještě neodehrála zápas
Reagovat
EllNino
taky jsem se chtěl nedávno zeptat, ale vypadá to na konec ...
Reagovat
aligo
pamatuju na ten památnej zápas, na AO proti Venus :) o to víc mě mrzí že nehraje...
Reagovat
EllNino
já zase na tan šílenej řev a divnostyl, ale jinak to byla bojovnice, to každopádně ..:) s tou Venus to byl její nejlepší zápas kariery ...bohužel od tý doby už takovej výkon nikdy nezopákla ..škoda, plzeňanda, jako já :DD ...
Reagovat
Fandina
Ty jsi Plzeňák? Ty já mám ráda, mám tam bráchu.
Reagovat
aligo
tak zajdi na kafe a přeptej se :D
Reagovat
EllNino
no nejsem přímo z Plzně :D ale kousek od Plzně bydlím :D ...no to bych rád :DDD
Reagovat
Frick
A ona se Baruš seznámila se Záhlavou přes Sandru? Každopádně nechápu, že se Záhlava nenaučil líp Česky. Co by pro něj mělo bejt větší motivací než česká manželka. Vždyť mu to samotnýmu musí bejt blbý...
Reagovat
Frick
Když si to třeba srovnám s Mattem Emmonsem, jak se snaží...
Reagovat
EllNino
No Kuba Herm-Zahlava je Sandry bratranec, takže asi jo :) ikdyž mohlo to bejt klidně bez Saandy přičinění :D
Reagovat
tommr
po jejích špatnejch výkonech z poslední doby jsem ani ve snu nečekal, že by mohla dojít tak daleko. A nemusí zůstat jen u semifinále, protože Dellacqua je určitě hratelnější než Flipkensová ... :)
Výhrou nad Flipkensovou Bára pomohla i Lucce, protože jinak by jí Flipkensová přeskočila v žebříčku. Tím si u mě Bára aspon částečně vyžehlila to vyřazení Lucky ... :)
Reagovat
horska.kraslice
Bára dnes hrála parádně a celkově na kurtu působila velmi hezky, utěšená podívaná. Jen tak dál!
Reagovat
EllNino
Jinak příští týden v Den Boshi se v 1. kole utká Klárka opět po 3. během 4 týdnů s Torro Flor, letos už počtvrté, ale na trávě by to mělo být snad dobrý, když Torro všeho všudy odehrála 2 zápasy na trávě v životě :D ...a Barča dostala Suarez Navarro :D ...to by na trávě taky mohlo jít ...v Eastbourne je v kvaldě nejvýše nasazená Karolína Plíšková, tak snad to potvrdí a rozehraje se :D ...
Reagovat
EllNino
http://www.protennislive.com/LSHD/main.html?year=2014&wkno=99&eventid=&tour=2&lang=en&ref=http://www.wtatennis.com ...tady pavouk :D
Reagovat
tommr
no jestli má Klárka něco s nohou tak v Hertognboschi možná nebude vůbec hrát ...
Reagovat
EllNino
to je fakt, ale já myslím, že to nebude zase tak horký ..
Reagovat
dadaft
paráda Barčo, Flipkens měla na lopatě Wozniaková, ale sesypala se - možná dobře, protože bys to s ní měla těžší.

takže držím palce zítra, Dellacqua je sice rozjetá jako parní válec... - ale na každého jednou dojde, že.
((( davaj )))
Reagovat
Frick
Andrejka je v semi, bude hrát s Gajdošovou, tu by mohla dát. Musela hrát ten Nottingham už od kvaldy. Od neděle má v nohách 6 zápasů, z toho tři tří seťáky.

Dále po zranění se daří i Allertový, jenž je v 25k Budapešti rovněž v semi. Tak třeba se jí podaří navázat na tu vítěznou 50k v tom Turecku...

Dostane se do kvaldy na Wimbledon?
Reagovat
tommr
viděl jsem závěr dnešního zápasu Andrey a Andrea nehrála špatně i když se jí jako obvykle nepodařilo dopodávat zápas na první pokus. Gajdošovou, která šla za poslední roky hodně dolů by Andrea měla dát ...
Reagovat
VlS
Jarmila je na trávě 2x lepší, než na jinejch površích, má dobrej tvrdej servis a dobrý tvrdý udery, rozhodně bych Andreu neviděl jako nějakou jasnou favoritku.
Reagovat
EllNino
Jarmila hraje nádhernej tenis, opravdu jí hodně zradilo zdraví a osud(umrtí maminky) ...jinak to byly úžasný rány z obou uderý, krásnej servis, prostě hrozná škoda, snad se zase dostane nahoru :)
Reagovat
VlS
To víš, to by pak tommr, když Andy prohraje nemohl napsat, že ostudně zklamala:-)
Reagovat
VlS
A ono tam těch ran osudu bylo ještě víc, taky třeba rozvod se Samem. Ale je to dobrá tenistka a moc hezká a sympatická holka.
Reagovat
EllNino
Jojo to máš pravdu,...rozvod, zranění, umrtí, mononukleoza ...je toho hodně :/ ...ale je ještě poměrně mladá, snad se vydrápe zpět do stovky :)
Reagovat
EllNino
Nooo a jak hrála skvěle, snad to tam celý vyhraje, Jaruškaaa:)
Reagovat
Frick
varovnej prst trochu. Vyjma Petry C se už všechny Češky dostaly aspoň do semifinále nějakýho turnaje.

Vlastně paradoxně se do semifinále nějakýho turnaje nedostaly právě ty Češky, co s TOP hráčkama uhrály nejzajímavější zápasy. Petra C. s Na-Li, Kerber... Lucka s Na-Li, Halep, Mašou, Anou...
Reagovat
Frick
myslim Češky z TOP 100, of course...
Reagovat
EllNino
Ježiš ty tu Lucku furt tak řešíš :DD ...
Reagovat
Frick
Je tedy obsazení semifinále velice slabý. Tři hráčky mimo TOP 30...
Reagovat
EllNino
Ale snad za to nemužou ty hráčky, obsazení bylo skvělý, jenomže 1. turnaj na trávě a prostě se musí adaptovat, proto se zadařilo nečekanejm, třeba Barče nebo Casey :D
Reagovat
kada.tom
a ani v SF nebude bez šance, Dellacqua je určitě víc než hratelná :-)
Reagovat
VlS
krásná práce, zas jednou předvedla svou šikovnou pacinku.
Reagovat
smazaný uživatel
Baruš nádhera... Všechno vycházelo, podání, na sítí prostě pohádka. Nepustit soupěřku k jedinému brejku je famźní. V semifinále nemá tak hrouznou soupeřku tak snad se bude dařit i nadále. C´mon :)
Reagovat
Chrenda
Za to Barunka jede!! Vypadá to, že postupuje do semifinále. No moc jí to přeju, holce krásný. To by jí mohlo katapultovat zpátky do první padesátky ne?
Naopak Tomáš to má pěkně nahnutý s Lopézem. No je to jeho neoblíbený soupeř a zdá se, že tráva ho nijak nelimituje!
Reagovat
smazaný uživatel
Ančo, takže místo RG letos Wimbledon, jo? :p
Reagovat
Frick
daj tu lezbuuuu!!!!!!!!!!
Reagovat
Fandina
Klárko. Byly tam hezké momenty, ale Anička byla dneska lepší. A držím palce dál. Klárko ... pojď pojď pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska to byl od Aničky opět velmi dobrý výkon. První set perfektní, druhý trochu s komplikacemi, ale celkově vzato dobrá práce. :) Ana dneska začala na servisu lépe než ve dvou předešlých zápasech a první gem zvládla bez problémů. Ve druhé hře měla jeden brejkbol, který ale Klára odvrátila, když trefila druhý servis přesně na lajnu. Od stavu 1:1 už to ale byla jenom Ana, kdo do konce 1. setu získával gemy. Dařilo se jí na servisu a stejně tak na returnu, kde využívala asi největší slabinu Kláry, kterou je druhý servis. První brejk získala Anička ve čtvrtém gemu. Za stavu 4:1 pak přišel za Klárou její trenér Igor Brukner, ale hned poté Klára ztratila další servis. Anička šla tedy podávat na zisk 1. setu, což zvládla v pohodě (čistou hrou)... Po 1. setu si Klárka vzala MTO a fyzioterapeutka jí zavázala stehno. Ana využila pauzu k tréninku podání. Pak se začal hrát 2. set a na Kláře nebylo znát žádné omezení. Právě naopak, ve druhém a čtvrtém gemu musela Ana odvracet po jednom brejkbolu. Ten první odvrátila povedeným servisem a ten druhý parádním vítězným bekhendem. No a když potom Ana za stavu 2:2 brejkla Kláru čistou hrou, tak jsem si říkal, že už to bude v pohodě. Jenže po pátém gemu přišel za Klárou opět její trenér (slyšel jsem až závěrečnou část jeho řeči, která se týkala servisu) a nejspíš jí to pomohlo, protože oplatila Aně stejnou mincí a čistou hrou získala rebrejk na 3:3. Druhý set se nakonec zlomil v devátém gemu, kdy Anička získala brejk, když proti jejímu druhému brejkbolu zahrála Klára těsně do autu. Ana šla následně podávat za stavu 5:4 na vítězství a to se jí bez problémů povedlo. :)
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/MPyHK8XO/#prubeh-zapasu;1
Reagovat
smazaný uživatel
Ana se díky dnešnímu vítězství posunula v žebříčku na 11. místo. Sice ani titul v Birminghamu by jí nedostal do desítky, ale kdyby se to povedlo, tak už by to bylo hodně blízko (na Dominiku by v takovém případě ztrácela jen 85 bodů). :) To je ale ještě předčasné... Anu čeká v semifinále Shuai Zhang, která mě překvapila výhrou proti Sloane. Ten zítřejší zápas bohužel neuvidím, protože vyrážím za kulturou. Původně jsem se těšil, že uvidím Aničku proti Sloane (kterou jsem viděl na fotkách a v Birminghamu jí to opět moc slušelo :)), ale nakonec mě vlastně ani nemusí mrzet, že Sloane nepostoupila (holt až budu chtít vidět pěkné vysportované černošky, tak si zase musím pustit WNBA :))... Zhang je pro mě docela nevyzpytatelná soupeřka, ostatně jako většina Číňanek. Překvapila mě už její výhra proti Petře Cetkovské a teď proti Sloane ještě víc. Taky je zajímavé, že Zhang měla snadnější práci se silnějšími soupeřkami (Sloane, Petra C.) než s těmi papírově slabšími (Daniilidou, Peer)... Ať je to jakkoliv, tak já věřím, že jsem Aničku letos v Birminghamu neviděl naposledy a tudíž si v neděli zahraje finále. Podle svých dosavadních výkonů na to rozhodně má. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist