Záhlavová si zahraje o první čtvrtfinále s Cetkovskou

15. 2. 2010, 21:59
Aktuality 1
WTA BOGOTA - Sandra Záhlavová podruhé v kariéře postoupila do 2. kola. Čtyřiadvacetiletá Češka na antucev kolumbijské Bogotě porazila Alexandru Panovovou z Ruska a o premiérové čtvrtfinále si zahraje s krajankou Cetkovskou.
Sandra Záhlavová

Sandra Záhlavová debutovala v hlavní soutěži turnaje WTA před třemi lety v Gold Coast. Ale tehdy v Austrálii ani dalších osm startů v druhé kolo nepřetavila. Dočkala se až letos na Australian Open, kde deklasovala Američanku Vandewegheovou.

Na další turnaj zavítala až nyní a také v kolumbijské Bogotě první kolo zvládla. I navzdory čtyřem dvojchybám porazila dvacetiletou Alexandru Panovovou z Ruska za 71 minut 6-3 6-2 a zahraje si o premiérové čtvrtfinále.

Cestu do něj se vítězka pěti podniků kategorie ITF pokusí proklestit proti krajance Petře Cetkovské, se kterou loni na stejném místě v 1. kole prohrála.

Cetkovská, jež hraje na prvním turnaji sezony, dnes třikrát neudržela vlastní podání, divokou kartu Biancou Bottovou z Peru však po setech 6-4 7-5 zdolala.

Zítra do soutěže dotované částkou 220.000 dolarů vstoupí také třetí Češka Klára Zakopalová. O minimálně zopakování loňského výsledku bude usilovat proti dvacetileté Američance Lauren Albaneseové, které v žebříčku patří 210. místo. Turnajovou jedničkou je loňská finalistka Gisela Dulková.

- WTA INTERNATIONAL BOGOTA (Kolumbie, antuka, 220.000 dolarů) -
pondělní výsledky (15. 02. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Záhlavová (6-ČR) - Panovová (Rus.) 6-3 6-2
Cetkovská (ČR) - Bottová (Peru) 6-4 7-5
Erraniová (3-It.) - Jakimovová (Běl.) 6-0 6-4
Kerberová (5-Něm.) - Fichmanová (Kan.) 6-3 3-6 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist