Záhlavová-Strýcová a Šafářová si v Melbourne zahrají o finále

27. 1. 2015, 15:49
Aktuality 10
Nejen Tomáš Berdych ve dvouhře, ale i Barbora Záhlavová-Strýcová a Lucie Šafářová ve čtyřhře si zahrají na Australian Open semifinále. Záhlavová-Strýcová bude hrát o finále v páru s Nizozemkou Michaellou Krajicekovou a Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Pokud obě Češky zvítězí, utkají se spolu o grandslamový titul.
Barbora Záhlavová-Strýcová (© Tennis Australia)

Barbora Záhlavová-Strýcová je v semifinále čtyřhry na grandslamu podruhé v kariéře. Loni to dokázala na US Open po boku Slovenky Daniely Hantuchové. Lucie Šafářová se do grandslamového semifinále v deblu probojovala poprvé.

Ve čtvrtfinále přitom Záhlavová-Strýcová s Michaellou Krajicekovou málem skončily. V duelu s pátými nasazenými Američankami Raquel Kopsovou-Jonesovou a Abigail Spearsovou odvrátily za stavu 5-6 ve třetím setu mečbol a vyhrály 3-6 6-3 a 7-6. Nyní je čekají Číňanka Jie Zheng a Yung-Jan Chan z Tchaj-wanu.

Šafářová vytvořila na letošním Australian Open poprvé v kariéře dvojici se zkušenou Bethanií Mattekovou-Sandsovou a česko-americký pár ve čtvrtfinále porazil turnajové trojky Jekatěrinu Makarovovou s Jelenou Vesninovou 7-6 4-6 a 6-2. O finále budou hrát s Němkami Julií Görgesovou a Annou-Lenou Grönefeldovou.

Ve finále čtyřhry žen na Australian Open byla z Češek naposledy Jana Novotná před 20 lety, titul získala s Gigi Fernandezovou z USA ještě o čtyři roky dříve.

Výsledky - Australian Open - ženy (dotace 40 mil. australských dolarů):
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Záhlavová-Strýcová/Krajiceková (13-ČR/Niz.) - Kopsová-Jonesová/Spearsová (5-USA) 3:6, 6:3, 7:6 (7:3)
Matteková-Sandsová/Šafářová (USA/ČR) - Makarovová/Vesninová (3-Rus.) 7:6 (7:5), 4:6, 6:2
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
Jan
Kdyby se naše holky potkaly ve finále, to by bylo fajn :)
Reagovat
FulnekUltras
oku pro potěchu... ;-)
Reagovat
tommr
Andrea Hlaváčková a Rakušan Alexander Peya v Melbourne porazili 3-6 6-4 10-5 Hao-Ching Chan z Tchaj-wanu a Brita Jamieho Murrayho a postoupili do čtvrtfinále. V něm narazí na hvězdné duo Hingisová/Paes. Čtvrtfinálový zápas je na programu už ve středu hned po skončení zápasu Djokovice na centrkurtu (RLA) a doufám proto, že ho bude vysílat Eurosport ...
Reagovat
tommr
Bára i Lucka budou hrát už zítra - Bára začne okolo 3 hodiny našeho času a Lucka začne okolo 5 hodiny našeho času. Doufám, že aspoň jedna z nich se do finále dostane ...
Obě holky mají už ted jistej posun v deblovým žebříčku. Bára se dostala na dohled první dvacítky a Lucka je blízko první třicítce ...
Reagovat
smazaný uživatel
Kolik by našim holkám hodil titul jako jaké misto ?
Reagovat
tommr
Bára by se nejspíš dostala na 21.místo a Lucka někam okolo 22.-23.místa ...
Reagovat
PetaM
"Barbora Záhlavová-Strýcová je v semifinále čtyřhry na grandslamu podruhé v kariéře. Loni to dokázala na US Open po boku Slovenky Daniely Hantuchové."

Loni byla v SF USO s Kimiko Date ...

Jinak gratulace holky! Doufám, že si prosti sobě zahrajete ve finále :)
Reagovat
smazaný uživatel
aj mne to prišlo divne, lebo si nespominam žeby Danka bola v SF minuly rok :D
Reagovat
smazaný uživatel
.
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka aj Bara do finale! :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist