Záhlavová-Strýcová otočila zápas a v Palermu je ve čtvrtfinále

12. 7. 2012, 20:06
Aktuality 17
Česká tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová si zahraje čtvrtfinále turnaje v Palermu. Osmá nasazená hráčka ve druhém kole otočila zápas s Američankou Julií Cohenovou a zvítězila 3-6 6-3 7-5.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Šestadvacetiletá Barbora Záhlavová-Strýcová sehrála s o tři roky mladší Američankou vyrovnaný první set. Nezvládla jen šestý game, který při svém podání ztratila čistou hrou a tak první set získala výsledkem 6-3 Julie Cohenová. Druhý set ale stejným poměrem vyhrála rodačka z Plzně.

V dramatické rozhodující sadě Záhlavová-Strýcová prohrávala už 2-5, ale dokázala získat čtyři gamy v řadě a za stavu 6-5 mohla ukončit zápas při svém servisu. V napínavém gamu nakonec česká tenistka využila třetí mečbol a po třech hodinách a 21 minutách postoupila.

Soupeřkou Záhlavové-Strýcové bude ve čtvrtfinále Görgesová. Němka měla cestu do čtvrtfinále podstatně jednodušší, protože její soupeřka Katalin Marosiová kvůli zranění pravého ramena k zápasu druhého kola vůbec nenastoupila.

Své premiérové čtvrtfinále v kariéře si v Palermu zahraje britská naděje Laura Robsonová. Osmnáctiletá tenistka nastupovala proti turnajové dvojce Robertě Vinciové v pozici outsiderky, favoritku nenechala ale uhrát ani set. Robsonová se v duelu s Italkou rychle ujala vedení 4-0 a náskok už si v úvodní sadě pohlídala. Ve druhém setu se Vinciová nadechla k obratu, vedení 4-1 ale neudržela a sadu ještě prohrála 5-7.

Výhra nad Vinciovou je pro Robsonovou nejcennějším skalpem v dosavadní kariéře. Dosud nejlépe žebříčkově postavenou soupeřkou, kterou mladá Britka porazila, byla loni tehdy 47. hráčka světa Ajumi Moritaová.

Výsledky - Palermo (antuka, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Záhlavová-Strýcová (8-ČR) - Cohenová (USA) 3:6, 6:3, 7:5, Robsonová (Brit.) - Vinciová (2-It.) 6:3, 7:5, Görgesová (3-Něm.) - Marosiová (Maď.) bez boje, Suárezová (5-Šp.) - Tatišviliová (Gruz.) 6:1, 3:2 skreč.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Voráčová/Záhlavová-Strýcová (1-ČR) - Kondratěvová/Lefevreová (Rus./Fr.) 6:2, 7:6.

Komentáře

17
Přidat komentář
dadaft
no tak Bára si zase začíná pohrávat s mými nervy. s Julií to vypadá na třetí set...
Reagovat
dadaft
tak nakonec ještě brejkem zachránila tajbrejk. škoda, jak to jednou přepálila za...
třetí set no ...
Reagovat
smazaný uživatel
Už včera jsem tady dával odkaz na všechny sportovkyně a dneska přidávám víc fotek Daniely. Je opravdu moc krásná! :)

http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/430044-obrazem-hantuchova-se-svlekla-pro-casopis-nemam-se-za-co-stydet-rika-tenistka.html#hp-sez

http://revue.idnes.cz/tenistka-daniela-hantuchova-pozovala-naha-fi7-/lidicky.aspx?c=A120712_114804_lidicky_zar
Reagovat
dadaft
nejen, že se nemá za co stydět. je zatraceně sexy!
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím. :)

A tady ještě kočka Venus, ať to máme pěkně pohromadě. :)

http://www.super.cz/13161-zadna-muzatka-ale-sexy-kost-venus-williams-ve-zlutych-satech-zazarila-jako-nikdy-predtim.html
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj pamatuje te si jak Petra hrála debl a Azarenkou nevíte jestli je někde na netu ňáke video?? jak hráli ?? díky:):)
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel o žádném videu nevím. Vika a Petra spolu odehrály jenom jeden zápas, protože potom Petra dostala virové onemocnění, které se letos v Indian Wells rozmáhalo... Jediné, co po tomto hvězdném páru zbylo, je reklama na rakety Wilson. :)
Reagovat
Fandina
Ta čtyřhra byla první kolo, na začátku turnaje v Indian Wells a ještě tam nebyly kamery, takže jsme to neviděli. Pamatuji si, že podle skore hrála Petra na podání trochu líp než Vika, ale neviděla jsem to, těžko soudit. Taky se pak objevila hezká reklama, jak Petra s Vikou sedí na lavičce a obě byly hodně milé a Petra se mi tam jevila jako trochu víc vůdčí typ než Vika, i když je mladší ... úsměv
Reagovat
dadaft
byly to nervy. v obou setech proti Soler-Espinosové i v rozhodujícím proti Cohenové jsi v koncovce stála proti brejku soupeřky a pokaždé jsi to zvládla. paráda. nechodíš na kafe s Tamirou Paszekovou??? ))
na zápas proti Julii se těším.
***
pár slov ke Stanfordu:
potěšilo, že Eurosport na úvod nasadil komentátorskou těžkou váhu. skvělá práce, jen zhruba v půlce třetího setu, kdy se začal hrát špičkový tenis, to chtělo malinko víc emocí. ale to je opravdu jen muška. zhodnocení zápasu U. Radwanská - Erakovičová perfektní. obě hráčky si vybraly slabší chvilky, ale místy hodně dobrý tenis.
Burdettová, co jsem viděl, nedostala divokou kartu náhodou. za stavu 5:5 jsem už doopravdy vytuh a co následovalo je asi klasika...
ale klobouk dolů Mallory.
Reagovat
dadaft
P.S. docela mě dostal jeden fanoušek ve Stanfordu, který po jednom hodně povedeném kraťasu Uly doslova křičel blahem. ))
YEAAAHHHH Urszula !!!
))))
Reagovat
Fandina
Souhlas, Bářin mač byly nervy, nevěřila jsem, že ten třetí set může otočit, soupeřka byla hodně dobrá na podání i return, ale Bára to zvládla super. Jen tak dál Barčo!
Reagovat
Fandina
Třetí set od stavu 2:5 byl velmi sypmatický, co se týká výkonu Báry. Zabrala a otočila na 7:5. Pěkně momenty od obou. Super a dnes s Julií Georgers, tak už jsem na výkony obou zvědavá a uvidíme. Fandím Baruš ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj na jakým programu jsto viděl
Reagovat
Fandina
Buď streamy nebo na satelitu italský SuperTennis, tam střídají Palermo s ATP Bastad a něco pak taky opakují ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Nervy to opravdu byly, za stavu 4:5 Bára odvrátila při vlastním podání dva mečboly.
Reagovat
smazaný uživatel
No, nebylo to jednochuché. Bára makala, ale chce to ještě zlepšit podání a úspěchy se jistě dostaví.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem jenom poslední gem a byli to teda nervy, ale nakonec to Bára dala. Tak pojd Báro! :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist