Záhlavová-Strýcová se před US Open nedostala do formy ani v Dallasu

23. 8. 2011, 09:18
Aktuality 1
WTA DALLAS - Barbora Záhlavová-Strýcová před US Open oslnivou formu rozhodně nemá. Na zámořském betonu prohrála včetně kvalifikačních bojů pět ze sedmi zápasů, naposledy v Dallasu podlehla Britce Eleně Baltachaové.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Barbora Záhlavová-Strýcová skončila na turnaji v Dallasu, který je generálkou na US Open, už v 1. kole. Česká tenistka nestačila na Britku Elenu Baltachaovou, které podlehla jednoznačně 2-6 1-6. Z posledních šesti turnajů - od semifinále v Bastadu začátkem července - vyhrála jen dva zápasy.

Kyjevská rodačka Baltachaová se sice letos na kurtech také trápí a většinou nepřekročí 2. kolo, nad českou reprezentantkou měla ale od začátku navrch a dovolila jí uhrát jen tři gamy.

Turnaj už skončil pro tři nasazené hráčky. Roli turnajové jedničky měla plnit Shuai Peng, Číňanka však kvůli přetrvávajícím problémům s levým bokem do soutěže vůbec nezasáhla. Ze stejného důvodu už odstoupila z turnajů v Torontu a Cincinnati.

Do soutěže tak za ní naskočila Akgul Amanmuradová z Uzbekistánu, která neprošla kvalifikací. V duelu s Melanií Oudinovou měla v úvodním dějství čtyři setboly, nakonec ale v tie-breaku prohrála a po pár dalších výměnách kvůli bolestem zad vzdala.

"Nikdo nemá rád výhry po zranění soupeřky. Ale myslím, že jsem neodehrála špatný set, takže vítězství se počítá," řekla Oudinová.

Devatenáctiletá Američanka ukončila sérii sedmi turnajů WTA, na nichž ani jednou nepostoupila do 2. kola. Včetně podniků ITF navíc vyhrála poprvé po osmi porážkách v řadě. O čtvrtfinále se utká s Němkou Angelique Kerberovou.

Vinou zranění turnaj skončil i pro čtvrtou nasazenou Belgičanku Yaninu Wickmayerovou, která kvůli problémům se zády vzdala Švédce Sofii Arvidssonové za stavu 6-4 0-6 0-1.

Ani jeden zápas mezi Wimbledonem a US Open nevyhrála Jarmila Gajdošová. Australanka se slovenskými kořeny v Dallasu podlehla 6-3 4-6 2-6 Rumunce Soraně Cirsteaové a na pátém turnaji v řadě vypadla už v 1. kole.

Další favoritky už nezaváhaly. Dominika Cibulková se po obnovených problémech s břišními svaly vrátila po 14 dnech na kurty a turnaj v Dallasu odstartovala povedeným výkonem. Druhá nasazená Slovenka vyhrála 6-4 6-0 nad Chorvatkou Mirjanou Lučičovou, kterou už letos zdolala po třísetové bitvě ve Wimbledonu. S Katerynou Bondarenkovou z Ukrajiny se dvaadvacetiletá Cibulková utká o čtvrtfinále.

Minisérii dvou porážek ukončila Sabine Lisická, jež měla v posledních měsících skvělou formu. Poslední přípravný turnaj na US Open zahájila výhrou 6-3 6-0 nad Saniou Mirzaovou z Indie, které vrátila porážku z Charlestonu.

"Je to pro mě moc důležité vítězství poté, co jsem minulý týden v Cincinnati neodehrála dobré utkání. Měla jsem špatný den," vrátila se nečekané k porážce se Shahar Peerovou. Předtím totiž vyhrála turnaj v Birminghamu, byla v semifinále Wimbledonu a ve Stanfordu a v Carlsbadu ve čtvrtfinále. V dalším kole se jednadvacetiletá Němka utká s Lotyškou Sevastovovou.

Hladce postoupila i turnajová šestka Shahar Peerová. Izraelka porazila Bělorusku Jakimovou a po odstoupení Shuai Peng má ve své polovině pavouku už jen Němku Görgesovou. "Cítím se dobře. Dnes jsem dělala vše správně a hrála dostatečně agresivně. První set se mi povedl, ve druhém jsem udělala více chyb, tak doufám, že se v dalším kole zlepším," řekla Peerová, kterou ve 2. kole čeká mladá Švédka Larssonová.

- WTA INTERNATIONAL DALLAS -
(USA / Texas, tv. povrch, 220.000 dolarů)
nedělní a pondělní výsledky (21. - 22. 08. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Baltachaová (Brit.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6-2 6-1
Cibulková (2-SR) - Lučičová (Chorv.) 6-4 6-0
Görgesová (3-Něm.) - Cornetová (Fr.) 0-6 6-4 6-0
Arvidssonová (Švéd.) - Wickmayerová (4-Belg.) 4-6 6-0 1-0 skreč W.
Lisická (5-Něm.) - Mirzaová (Ind.) 6-3 6-0
Peerová (6-Izr.) - Jakimovová (Běl.) 6-1 6-3
Cirsteaová (Rum.) - Gajdošová (7-Austr.) 3-6 6-4 6-2
Beguová (8-Rum.) - Parmentierová (Fr.) 6-1 6-3
Oudin (USA) - Amanmuradovová (Uzb.) 7-6(6) 1-0 skreč A.
Briantiová (It.) - Falconiová (USA) 6-3 6-2
Larssonová (Švéd.) - Halepová (Rum.) 6-3 6-2
Dulková (Arg.) - Jovanovská (Srb.) 6-0 6-3
Sevastovová (Lot.) - Tanasugarnová (Thaj.) 6-4 6-4
Kerberová (Něm.) - Scheepersová (JAR) 4-6 6-2 7-5
K. Bondarenková (Ukr.) - Arnová (Maď.) 6-2 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist