Záhlavová-Strýcová sestřelila Venus kanárem, ale prohrála. Šafářová je ve 3. kole

1. 4. 2014, 20:57
Aktuality 66
WTA CHARLESTON - Parádní set bez ztráty gamu proti bývalé světové jedničce Venus Williamsové dnes v Charlestonu předvedla Barbora Záhlavová-Strýcová, zápas ale česká tenistka do vítězného konce nedotáhla. Naopak už ve třetím kole je Lucie Šafářová, jež otočila duel s Razzanovou.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Barbora Záhlavová-Strýcová na posledních třech turnajích svůj úvodní zápas zvládla, v Charlestonu ale už sérii neprodloužila. S Venus Williamsovou svedla vyrovnanou bitvu, ve které získala i o jeden game více než soupeřka, bývalou světovou jedničku ale nakonec udolat nedokázala.

První set nabídl vyrovnaný tenis. Osmadvacetiletá Češka měla už ve třetí hře dvě šance vzít domácí hráčce podání, ale nevyužila je. Naopak sama jediný nabídnutý brejkbol za stavu 3-4 nedokázala odvrátit a úvodní sadu prohrála.

Ve druhé však favorizované soupeřce udělila tvrdou lekci. Sedminásobné grandslamové vítězce totiž povolila uhrát pouhých devět fiftýnů a kanárem si vynutila třetí set.

V něm Záhlavová-Strýcová promarnila tři brejkboly na 2-0 a za stavu 4-5 byla hned čtyřikrát míček od vyřazení. Při podání Williamsové sice všechny mečboly odvrátila a vyrovnala, jenže z dalších devíti výměn vyhrála už jen jednu a nakonec tak po 2 hodinách a 18 minutách prohrála 3-6 6-0 5-7.

56. hráčka světa Záhlavová-Strýcová letos na antuce prohrála i třetí singlové utkání.

Williamsová po zápase přiznala, že je po nemoci. ""V poslední době jsem byla nemocná a dnes jsem s tím trochu bojovala. Ale musela jsem najít cestu, jak zápas vyhrát," řekla třiatřicetiletá Američanka, jež se už dva roky vyrovnává se Sjögrenovým syndromem, což je onemocnění autoimunity způsobující únavu.

"Dosud jsem se toho nezbvaila, kéž bych mohla. Bohužel se mě to pořád drží. Už jsem se s tím naučila lépe žít, ale omezení to je," přiznala Williamsová, jež musela radikálně upravit i svůj jídelníček.

Naopak už do 3. kola postoupila Lucie Šafářová, jež si poradila s Virginií Razzanovou. Devátá nasazená Češka sice prohrála první set, vývoj však otočila a po více než dvou a půl hodinách vyhrála i třetí vzájemný souboj.

V první sadě Šafářová přišla dvakrát o podání, nevyžila ani jeden ze dvou brejkbolů a čekala ji náročná cesta za obratem. Ve druhé sadě měla namále, když za stavu 3-4 čelila brejkbolu. Ovšem poradila si s ním, vzápětí soupeřce poprvé sebrala servis a brejk potvrdila.

V rozhodující sadě předvedla sedmadvacetiletá Češka pevné nervy. Nedařilo se jí totiž na podání, i když ale prohrávala 0-2 a 1-3, pokaždé o tři roky starší Francouzce nedovolila brejk potvrdit, Potíže na servisu měla i v dalších gamech, nicméně dalších sedm brejkbolů už odvrátila, za stavu 4-4 stejně jako v předchozím setu udeřila rozhodujícím brejkem a po proměnění čtvrtého mečbolu zvítězila 2-6 6-4 6-4.

O zopakování loňského čtvrtfinále se finalistka z roku 2012 utká s šampionkou z roku 2010 Samanthou Stosurovou, se kterou ve vzájemné bilanci vede 8-2. Čerstvá třicátnice Stosurová ve svém úvodním zápase zdolala ve třech setech Kazašku Jaroslavu Švedovovou.

Až ve středu čeká zápas 2. kola na Petru Cetkovskou. Poprvé se utká s finalistkou ze sezony 2011 Jelenou Vesninovou z Ruska, jež v prvním kole smetla 6-2 6-1 Slovenku Karolínu Annu Schmiedlovou. Ta doplatila na únavu z minulého týdne, v neděli totiž vyhrála turnaj ITF v Osprey, když v jeden den musela odehrát semifinále i finále.

Nezdarem skončil první letošní zápas antuce pro světovou jedničku Serenu Williamsovou. Domácí hvězdu senzačně vyřadila Slovenka Jana Čepelová.

- WTA PREMIER CHARLESTON -
(USA / Jižní Karolína, zelená antuka, 710.000 dolarů)
úterní výsledky (01. 04. 2014)
Dvouhra - 1. kolo:
V. Williamsová (11-USA) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6-3 0-6 7-5
Hantuchová (12-SR) - Rogersová (USA) 7-5 7-5
Vesninová (13-Rus.) - Schmiedlová (SR) 6-2 6-1
Shuai Zhang (16-Čína) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 3-6 7-6(5) 7-6(0)
Kingová (USA) - Glušková (Izr.) 4-6 7-5 6-3
Domínguezová - Medinaová (obě Šp.) 6-3 6-2
Erakovicová (N. Zél.) - Petrovová (Rus.) 4-6 6-3 6-4
Dvouhra - 2. kolo:
Šafářová (9-ČR) - Razzanová (Fr.) 2-6 6-4 6-4
Čepelová (SR) - S. Williamsová (1-USA) 6-4 6-4
Bouchardová (6-Kan.) - Kudrjavcevová (Rus.) 6-2 6-0
Stosurová (7-Austr.) - Švedovová (Kaz.) 6-3 5-7 6-1
Pereiraová (Braz.) - Cirsteaová (8-Rum.) 3-6 6-3 7-6(0)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

66
Přidat komentář
smazaný uživatel
Můžete mi prosím někdo napsat jak hrála Lucka a jak Virginie?
Reagovat
makro99
Bilance 14:2. Lucka v romantickým Charlestonu prohrává akorát se Serenou, takže letošní titul(y) je víceméně jasnej...
Reagovat
tommr
v zápase, kterej se už zdál být téměř ztracenej. Razzano se celkem podle předpokladů ukázala jako velice nebezpečná soupeřka a Lucka celej zápas jen dotahovala náskok soupeřky. Ve třetím setu za stavu 3:4 a 0:40 to už s Luckou vypadalo skoro beznadějně, ale Lucka dokázala nemožný a ty tři brejkboly odvrátila. Soupeřku ta promarněná šance zřejmě dost rozhodila, protože vzápětí sama ztratila servis čistou hrou a nabídla tak Lucce příležitost zápas doservírovat. V nervydrásajícím závěru sice Lucka promarnila 3 mečboly, ale čtvrtej už proměnila a zápas po téměř třech hodinách vítězně ukončila ... :)
V příštím kole čeká Lucku její oblíbená soupeřka Stosurová. Doufám, že Lucku zápas s Razzanovou nestál příliš mnoho sil a že Stosurovou dokáže porazit i tentokrát. Po nečekaným vypadnutí Sereny se naskýtá slušná šance na titul a Lucka by už nějakej větší úspěch potřebovala jako sůl ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Klasika. Venus nezaváhala.
Reagovat
Frick
Co říkáte na HIMYM? Radši upozorněte na spoily.
Reagovat
VlS
jóóóó, ale nadřela ses holka. Proč je ta Virginie tak vzadu, když umí hrát jak předváděla? Tak na Sam.
Reagovat
VlS
Na Janču jsem nekoukal, tak gratulace k největšímu myslitelnému skalpu, i když měl pochroumanou nožku.
Reagovat
Chrenda
No to je mazec, hned po titulu do kopru a ještě k tomu s Čepelovou. To jsou věci. No a Šafářová jede taky domů, zdá se. To jsou věci, tedy!
Reagovat
Frick
ano, zdá se a my jsme se probudili, abychom zjistili, že Lucka zabojovala a vyhrála!!!

No, sláva. je důležitý vyhrávat zápasy, kde se nedaří. Petra by se dost možná položila. Tak se Lucko někam nalož do vany :-). Tak si zase porovnávat ten rozdíl, kdy holce svaly můžou slušet a kdy už ne...
Reagovat
Chrenda
No na konec to Lucinka zvládla, ale byla to dřina. No snad jí to posílí do dalších bojů. No a Cetkovská by mohl dojít až do čtvrtfinále a možná i dál, když je Serena z cesty! Držím pěsti!
Reagovat
Frick
*můžem

No, ale fakt bych byl zklamán. Už jsem se nadechoval k tomu, že australsko-asijsko-americká šňůra skončí tak, kde začala, tj, prohrou Lucky s outsiderkou, no ale naštěstí ne! Tak a teď Sam. Zase je to výše nasazená hráčka, a neúspěch by nebyl nějakou katastrofou, ale už by se šňůra proher s favoritkama měla protrhnout. A Sam se nezdá být Simonou, Marií či Na-Li.
Reagovat
Fandina
Jance Čepelce gratulka, Serena ke konci odehrála s bandáží na noze, ale nic to nemění na faktu, že Janka Serenu porazila pěknou a odváznou hrou. Gratulka.
Reagovat
Fandina
Lucko nevím, první set byla Razzano lepší a teď ve druhém je to hodně vyrovnané a bude to chtít hodně úsilí, abys otočila. Lucko pojď!
Reagovat
Fandina
Steckley před setem poradil a je to 5:4 pro Lucku s brejkem. Tak a dopodávej set. Lucko pojď!
Reagovat
Fandina
6:4 celkem v pohodě, tak ještě jeden set Šafi ... pojď pojď pojď
Reagovat
Fandina
Ve třetím setu se obě holky zase přetahovaly bylo to vyrovnané do 4:4 a teď brjkla Lucka na pět čtyři a jako ve druhém půde podávat do zápasu. Lucko dej to!!!
Reagovat
Fandina
je to tam. Byla to ke konci přetahovačka, několik mečbolů, ale nakonec super. Gratulka. Lucko ... pojď pojď pojď
Reagovat
kada.tom
Sereno!! Koukej se vzpamatovat!!
Reagovat
Frick
Jankaaaaa!!!!!!!!
Reagovat
Fandina
To jsou věci, oblečení na kurtu mají najednou nahoře všechny volná trika, donenávno to bylo jen na tělo a teď Petra, Eugenie, Sam, Razzano, samá volná trika kolem pasu.
Reagovat
smazaný uživatel
Čekala bych, že to sem napíše spíš monty apod. :D
Reagovat
Fandina
Tak to mě neznáš, já si v oblečení libuji ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Neznám tě, to máš pravdu. No nevím, jestli oblečení Razzano lahodí tvému oku :) Mně teda určitě nelahodí ten stav 4:1 pro ni... :)
Reagovat
Fandina
Psala jsem, že oblečení je volné a nejsem si jistá, jestli to samé jako Virginnie měla na sobě i Sam, a je to značka Asics, právě teď zvolila tahle značka stejně jako Nike, kterou nosí Petra a i Eugenie a ty mají teď také na sobě volná trika v pase a Asics ještě k tomu volnou sukni. Jinak samozřejmě že Lucka je v Nike oblečení, které má teď na sobě mnohem hezčí a lépe oblečená. Nike je v tomhle podle mě na tom co se tenisového oblečení týká nejlíp ze všech.
Reagovat
smazaný uživatel
To je rozdíl, pustím si Serenu a slyším muziku, vidím pěknej kurt, pohoda, sluníčko, pustím si Lucku a mám pocit, že koukám na plácek mezi barákama na Žižkově, kde sedí pár sousedů a koukají se, jak si nějaké holčiny pinkají.. :D
Reagovat
Fandina
To je fakt, tam kde hraje Lucka na Althea Gibson je vidět, že je to pod dálnicí, ale zase je tav v čele překrásný dům, který tvoří jednu stranu kurtu a tam kde hraje Serena na Billie Jean King Stadium tak to je super stylový v dřevě stadion a tribuny v několikaúhelníku.
Reagovat
tommr
i třetí zápas na kurtu kde má Lucka hrát šel do třetího setu a začátek jejího zápasu je tak už ve více než dvouhodinovým skluzu ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ale dneska už jo :)
Reagovat
smazaný uživatel
po kom měla Lucka hrát?
Reagovat
smazaný uživatel
Beru zpět, už je na kurtu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden mýtus dneska padl.

Že Jarce sluší i pytel od brambor :(
Reagovat
VlS
Řek bych, že to Yarka taky přehnala s posilovnou. Taková pěkná a sympatická holka to byla 2 roky zpátky. Teď ji vidím se sekerou u špalku, jak porcuje voly.
Reagovat
dadaft
ty proutěné lavice pro hráče jsou luxusní!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tento zápas bych hrozně rád viděl, jejich zápasy vždycky stojí zato, zatím to vypadá, že bychom ho mohli vidět. :)
Reagovat
tommr
zápas Lucky se Shvedovou by moh bejt přinejmenším stejně zajímavej a Lucka by v něm asi měla o něco větší šanci na vítězství ... :)
Zatím ale nemá cenu spekulovat s kým si Lucka zahraje - za chvíli jí čeká zápas s Razzanovou a to nebude žádná procházka. Razzanová dokáže potrápit každou hráčku a loni v Carlsbadu porazila i Petru Kvitovou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co Petru. Tu porazí kdekterá. Ale na RG porazila Serenu.
Reagovat
tommr
to máš sice pravdu, ale ten zápas se Serenou bylo něco podobně výjímečnýho jako vítězství Rosola nad Nadalem ... :)
Vítězství Razzanový nad Petrou by ale mělo bejt pro Lucku varováním, protože ukazuje, že si Razzanová dokáže poradit i s ranařkama jako je Petra. A Petra je pořád ještě o něco lepší hráčka než Lucka ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Maria Sharapova 6-3 6-4
Marion Bartoli 7-5 6-4
Elena Dementieva 6-0 3-6 7-6(4)
Vera Zvonareva 7-6(7) 7-5
Daniela Hantuchova 6-2 1-6 6-2
Dinara Safina 6-4 6-2

Kromě Šarapove, zápasy kdy byly v TOP formě.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, že letos dokázala Virginii porazit i Týna Plíšková by zas tak trápit nemusela. Görges se vyhazovala sama určitě.

Ty výsledky, co tu píšeš jsou krásné, ale nejsou současné. Je jí 30, má skalpy, ale od RG 12 to jsou 2 roky (v dalším kole vypadla a na ostatní GS 1.kolo out) a od výsledků předchozích ještě víc let. V Carlsbadu ji to padalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápeš, že reaguju na tommrovi poznámky?

"loni v Carlsbadu porazila i Petru Kvitovou"
"zápas se Serenou bylo něco podobně výjímečnýho jako vítězství Rosola nad Nadalem"

jinak nechávám bez komentáře
Reagovat
Frick
to asi je celkem málo kdy, aby někdo prohrál zápas, ve kterym dá kanára...
Reagovat
slacker
Presne.
Reagovat
EllNino
mně stačil zápas US Open 2009 (4. kolo) Venus Clijsters 0:6 6:0 4:6 :DD ...
Reagovat
slacker
Presne. Misto pekneho skalpu byvale svetove jednicky, sestry soucasne jednicky :-) jen bodove bezcenna prohra v prvnim kole
Reagovat
jacksax
nemyslím si, u ženských je to docela běžné - pokud někdo vyhraje první set a v druhém schytá dardu, je pravděpodobnost výhry ve třetím extrémně vysoká...sám se tomu divím, protože nejsem psycholog, ale že Bára uhrála ve třetím 5-5... už to samo je podle mne skvělé.
Reagovat
slacker
Odvrati 4 MP, vyrovna na 5:5 a pak se predpisove sesype. Joooo to vadi
Reagovat
smazaný uživatel
jak komu. Domnivam se, ze kdo ma pet pohromade, chape, ze favoritkou zapasu byla Venuse a pekny vykon Strycove jeho prijemna nadstavba.
Reagovat
jacksax
mě se to stává taky...když lepšího hráče překvapím a dotáhnu, přijde (přehnaná) VÍRA ve vítězství a pád. stačí jeden míček (;-))
Reagovat
slacker
Ja to vnimam ze prijde KREC a ne VIRA
Reagovat
jacksax
nevím jak ona, ale já u sebe křeč nepociťuju. A pochybuju i u Barunky. u sportovce se takový pocit dostavuje u úplně jiného průběhu... že bych byl vážně psycholog?
Reagovat
smazaný uživatel
ja predevsim vnimam, ze asi neni krec jako krec, ze ma jakesi kategorie a nejnizsiho radu je zrejme ta zenska. Kdyz muzska jednicka nepoda a odcuckuje zapas na kriz - az jeho fanousci musi prepinat, jak jsem se docetla, to je naprosto normalni. Ovsem Strycova (sice zadna spickova bomberka, ale slusna hracka s velmi sikovnou rukou, ktera se dokonce neboji JIT NA SIT.. s vtipnou a chytrou hrou, jakou jsem od soucasne ani nedavno minule muzske svetove jednicky v zivote nevidela) je okamzite ta neschopna a hloupa... :-(
Reagovat
smazaný uživatel
je to marné házet hrách na zeď, vždy se ti odrazí zpátky... ten kdo někdy sportoval nebo držel raketu v ruce, rozumí mnohem víc, i když to taky někdy není záruka pochopení. A hledat soudného člověka, který obdivuje to, co sám neumí, aniž by jen kritizoval, to už je ona jehla v kupce sena..
Reagovat
EllNino
není nutný to ani psát, podle mě tady už vubec nejde o tenis ;)
Reagovat
tommr
je to velká škoda. Pro Báru by asi bylo lepší kdyby prohrála jasně ve dvou setech. Takováhle těsná prohra jí asi bude ještě hodně dlouho mrzet ... :(
Reagovat
EllNino
to je blbost, jak by to pro ni bylo lepší ? ...akorát by jí žralo, že na legendy jako Venus nemá nárok, tkhle si utvrdila, že s nima může hrát vyrovnaný zápasy ...prostě dala kanára grandslamový vítězce, to se mi zdá jako dobrej počin :) ...
Reagovat
tommr
no a ted jí bude žrát, že byla tak blízko vítězství a nechala si ho proklouznout mezi prsty. Podle mě je takovej pocit horší než rozmrzelost po jasný prohře ... :)
Reagovat
EllNino
a podle mě zase ne :D ;) ...ale je to pořád prohra, navíc takhle už prohrála za svoji karieru tolikrát, že takhle kategoricky nepřemýšlí, prostě pojede na další tunaj :D myslím, že zrovna Bára má tyhle věci dost na háku :D
Reagovat
VlS
Já u Barušky oceňuju tu její odvahu, je to takovej typ " Ať jsem bit, jen když se peru". Nějak je mi čím dál sympatičtější. Dobrej zápas.
Reagovat
Fandina
Byl to hezký zápas, škoda, že ten druhý set se ve třetím nezopakoval. Tak příště Báro, držím palce. Pojď!
Reagovat
slacker
Nedotahla jako ten predchozi se Svitolinovou.
Reagovat
EllNino
no comment :) sem zvědav, jestli taky něco napíšeš, až vyhraje, pochybuju :D
Reagovat
slacker
Taky pochybuju ze nekdy vyhraje neco vetsiho nez International nebo par velkych jmen po sobe
Reagovat
EllNino
No a co :) proč se upínáš na ni ...jako by byla jediná která má nevyrovnaný výsledky :)...
Reagovat
slacker
Ja se upinam na PK a po ocku sleduji jak si vedou i dalsi ceske hracky.
Reagovat
dadaft
jj, u holek se násobí že jsou fyzicky o něco slabší, ale za to emotivnější než chlapi - udržet si servis ve vypjatých chvílích je těžší.

třeba pro Serenu jsou závěry s jejím servisem lehčí. ona se v podstatě může plně koncentrovat na return, protože ví, že svoje servisy si uhraje.
dělá to s ní šampionku.
Reagovat
slacker
A z hracek typu Bara to zase dela misto sampionek loserky. Nikdy nemela v kariere nejakou vlnu. 40. misto staci tak na dobre uziveni, slavu ji prinese spise jeji typicka mluva nez vysledky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist