Záhlavová-Strýcová si deblové finále na US Open nezahraje

4. 9. 2014, 20:44
Aktuality 6
US OPEN ŽENY - Barbora Záhlavová-Strýcová se do finále ženské čtyřhry na US Open neprobojovala. Při prvním startu v grandslamovém semifinále s Japonkou Kimiko Dateovou-Krummovou prohrály se čtvrtým nasazeným ruským párem Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová, byť měly zápas dobře rozehraný.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Barbora Záhlavová-Strýcová má životní formu. Před dvěma měsíci ve Wimbledonu se poprvé dostala v grandslamového čtvrtfinále ve dvouhře a nyní na US Open si premiérově zahrála dokonce semifinále čtyřhry. V něm už ale s Japonkou Kimiko Dateovou-Krummovou neuspěly, když podlehly 5-7 3-6 Ruskám Jekatěrině Makarovové a Jeleně Vesninové.

Osmadvacetiletá Češka a japonská veteránka, která koncem září oslaví 44. narozeniny, přitom dnešní zápas na kurtu Louise Armstronga výborně rozehrály. V prvním setu vedly nad čtvrtfinálovými přemožitelkami amerických sester Williamsových už 5-2 a měly váhodu dvou brejků, pak ale při podání Dateové-Krummové nevyužily dva setboly a jejich soupeřkám se povedlo nastartovat velký obrat.

Záhlavová-Strýcová big 2014 	Barbora Záhlavová-Strýcová a Kimiko Dateová-KrummováRuské tenistky získaly následujících devět gamů, takže v druhé sadě vedly už 4-0. Až pak se povedlo česko-japonské dvojici set zdramatizovat. Snížila na 3-5, když v osmé hře odvrátila při servisu Dateové-Krummové dva mečboly. V devátém gamu už Rusky žádné drama nepřipustily a Makarovová za stavu 40-15 proměnila další mečbol esem.

Záhlavová-Strýcová se s Dateovou dala dohromady v průběhu letošní sezony a společně odehrály i French Open a Wimbledon. Na pařížské antuce i na londýnské trávě ztroskotaly v 2. kole. V New Yorku vyřadily celkem tři nasazené páry včetně turnajových dvojek Shuai Peng a Su-Wei Hsieh a osmiček Jie Zheng a Andrea Hlaváčková, která obhajovala titul.

Makarovová s Vesninovu jsou ve finále grandslamu potřetí v kariéře. Loni vyhrály Roland Garros, letos na Australian Open v boji o titul neuspěly. Makarovová má navíc jednu grandslamovou trofej i z mixu, ve kterém zvítězila před dvěma lety s Brazilcem Soaresem právě na US Open.

Osmnáctá hráčka světového žebříčku ve dvouhře Makarovová hraje životní turnaj. Šestadvacetiletá tenistka je stále ve hře i ve dvouhře, kde ji v pátečním semifinále čeká obhájkyně titulu Serena Williamsová.

Ve finále čtyřhry, které je na programu v sobotu, ruské tenistky narazí na hrající tenisovou legendu Martinu Hingisovou, jež bude poprvé od ledna roku 2002 bojovat o grandslamový titul.

Třiatřicetiletá Švýcarka, která v době své největší slávy získala na čtyřech největších turnajích pět triumfů ve dvouhře a deset v ženské a smíšené čtyřhře, prošla do finále spolu s Italkou Flavií Pennettaovou. V semifinále porazily 6-2 6-4 Indku Saniu Mirzaovou a Caru Blackovou ze Zimbabwe.

- GRANDSLAM US OPEN 2014 -
(USA / New York, tv. povrch, 18.102.000 dolarů)
čtvrteční výsledky žen (04. 09. 2014)
• Čtyřhra - semifinále •
Makarovová/Vesninová (4-Rus.) - Dateová-Krummová/Záhlavová-Strýcová (Jap./ČR) 7-5 6-3
Hingisová/Pennettaová (Švýc./It.) - Blacková/Mirzaová (3-Zimb./Indie) 6-2 6-4.
JUNIORKY:
• Dvouhra - osmifinále •
Bouzková (ČR) - Fridmanová (16-Ukr.) 7-5 7-6(6)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Frick
Nevíte, nosí na zápas čočky? Na některých fotkách mimo kurt je vidět s brýlema. A zrovna tenis bych považoval za sport, kde i menší vada (třeba nějakých -0,5D nebo -0,75D) může vadit. Vemte si Navrátilovou, jenž hrála v brýlích, ale mimo kurt je běžně nemívala...
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl někdo ten zápas? Prej jí zase jeblo :/
Reagovat
Michaelus
jj :DD
Reagovat
Fanda67
Nic hrozneho, i ta raketa to prezila :)
Reagovat
VlS
Ani ne, prostě špatně hrála.
Reagovat
Fanda67
Tretinu zapasu byly s japonkou lepsi, meli dva setboly, ktere nevyuzily a pak se obe sesypaly
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist