Záhlavová-Strýcová si finále nezahraje

8. 7. 2011, 22:30
Aktuality 1
WTA BASTAD - Česká tenistka nestačila v semifinále na Slovinku Hercogovou. Té podlehla po setech 2-6, 6-4 a 5-7. Emotivní Češka se tak do prvního letošního finále nepodívá. Hercogová si zítra zahraje o titul s domácí Larssonovou.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Pětadvacetileté Záhlavové-Strýcové se ani na třetí pokus nepodařilo najít na o pět let mladší Hercogovou recept. Prohrála s ní zatím vždy na tvrdém povrchu, naposledy rovněž ve třech setech letos v Monterrey.

I tentokrát po bezmála dvou a půl hodinách souboje plného zvratů rozhodla dramatická poslední sada. Plzeňská rodačka v ní prohrávala už 2:4, ale dokázala vyrovnat na 4:4. Za stavu 4:5 ještě odolala soupeřčinu mečbolu, nicméně při svém dalším podání už tak úspěšná nebyla a umožnila Slovince bojovat o první titul na okruhu WTA.

Švédské semifinále pro Larssonovou

Včera se dvě Švédky představily ve čtvrtfinále jednoho turnaje poprvé od roku 1991. Obě ve svých duelech uspěly a dnešní vzájemné semifinále bylo prvním švédským na okruhu WTA v historii.

Obě tenistky se velmi dobře znají. Sehrály spolu již sedm soutěžních utkání, ze kterých Arvidssonová vyhrála čtyři. Navíc se spolu představily v prvním kole čtyřhry. Dnes ale vyhrála po setech 6-3 a 6-1 Johanna Larssonová, čímž bilanci vzájemných utkání vyrovnala.

22letá rodačka z Bodenu si v zítřejším finále může připsat první titul z okruhu WTA v kariéře.

Výsledky 8. 7. 2011 - Bastad, antuka, dotace 220.000 USD - ženy:

Dvouhra - semifinále:
Hercogová (8-Slovin.) - Záhlavová-Strýcová (7-ČR) 6-2 4-6 7-5
Larssonová (Švéd.) - Arvidssonová (Švéd.) 6-3 6-1.

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

1
Přidat komentář
kohlik
je to škoda ale konečně od ní nějakej dobrej výsledek , tak snad něco podobnýho příští týden v Rakousku. Hodně štěstí Barčo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist