Záhlavová-Strýcová si o finále nezahraje

3. 5. 2012, 15:26
Aktuality 7
Barbora Záhlavová-Strýcová neuspěla ve svém prvním letošním čtvrtfinále na okruhu WTA. Šestadvacetiletá Češka prohrála na turnaji v Budapešti 2-6 6-1 a 4-6 s Novozélanďankou Marinou Erakovicovou.
Barbora Zahlavová-Strýcová

Barbora Záhlavová-Strýcová v předchozím kole porazila nasazenou čtyřku, svou krajanku Kláru Zakopalovou, a poprvé v sezoně vyhrála na jednom turnaji dva zápasy. Své letošní maximum mohla vylepšit v dnešním duelu s Marinou Erakovicovou, Novozélanďance ale podlehla ve třech setech.

Obě tenistky pobyly na kurtu pouhé tři minuty, když je déšť ještě během prvního gamu vyhnal z kurtu. Podmračené počasí a mokrá antuka jako by se v úvodu podepsaly na výkonech obou čtvrtfinalistek, které vršily chybu za chybou. Záhlavová-Strýcová měla i díky dvěma dvojchybám nepřesné soupeřky třikrát možnost sebrat jí podání, své příležitosti ale nevyužila. O to víc ji to muselo mrzet ve čtvrté hře, kdy sama přišla o servis, a díky dalšímu brejku Erakovicová vyhrála první sadu 6-2.

Až ve druhém setu Záhlavová-Strýcová dokázala navázat na vydařený výkon proti Zakopalové. Erakovicová jí to ulehčila několika zbytečnými chybami v prvním gamu, česká tenistka se pak rozjela a Novozélanďanka až na poslední chvíli zažehnala nebezpečí 'kanára'.

V rozhodující sadě se jako první dostala do vedení Erakovicová, když Záhlavové-Strýcové v páté hře sebrala podání. Plzeňská rodačka jí to hned oplatila, ale další brejk turnajové pětky už byl rozhodující. Po dvou hodinách a čtyřech minutách si Novozélanďanka vypracovala první mečbol, který proměnila.

O finále se Erakovicová utká s Ruskou Jelenou Vesninovou, která už v Budapešti dvě nasazené soupeřky vyřadila. Po turnajové dvojce Pěrvakové si poradila i se šestou hráčkou v pavouku Petrou Martičovou; Chorvatce sebrala celkem čtyřikrát podání a za 85 minut zvítězila 6-3 6-2.

Své maximum na turnaji už dnes vylepšila nejvýše nasazená Sara Erraniová. Italská hráčka se o první semifinále v Budapešti poprala s krajankou Albertou Briantiovou, která favoritce dělala problémy jen v prvním setu. Ten byl vyrovnaný až do stavu 5-4, kdy Erraniová podruhé sebrala soupeřce servis. Druhá sada už byla jasnou záležitostí pro turnajovou jedničku, která Briantiovou vyprovodila s 'kanárem'.

Výsledky - Budapešť (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Erakovicová (5-N. Zél.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6:2, 1:6, 6:4, Erraniová (1-It.) - Briantiová (It.) 6:4, 6:0, Vesninová (Rus.) - Martičová (6-Chorv.) 6:3, 6:2.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
od pátku
13 stupňů východně: Hot Bird 13A
Supertennis HD - frekvence 11096 MHz, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 2/3, symbolrate 29900, polarizace H, parabola 60 cm

POZOR! Supertennis je možné sledovat už jen přes HD satelitní přijímač. Vysílání SD verze bylo ukončeno.
Reagovat
smazaný uživatel
Opravuju na 80 cm. Při slejváku mi tenhle HD program vypadnul dost brzo, úroveň signálu s modulací 8PSK bude s menší parabolou určitě na hraně. Narozdíl od 11096 v DVB-S2 všechny další programy z 13E v DVB-S při běžném dešti hrály dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda těch nevyužitých breaků , ale jak Bára tak i Petra C. hrali dobře a trochu si v žebříčku polepší.
Reagovat
smazaný uživatel
7 stupňů východně: Eutelsat W3A (Eutelsat 7A)
Feed - frekvence 12509 MHz, symbolrate 6111, polarizace H, parabola 80 cm
Reagovat
Madrileno
Tyhle nase holky jako Zahlavova, Cetkovska, Hlavackova, Hradecka nebo Benesova muzou udelat vysledek jen tehdy, kdyz postupujou pavoukem po vzajemnych zapasech. Jinak je to jen takove krovi do 1. kola :-(
Reagovat
tommr
i takový hráčky jsou na okruhu potřeba ... :)
Dneska si navíc obě naše vedly relativně dobře a svedly s favotitkama poměrně vyrovnaný souboje - k dalšímu postupu jim zas tak moc nechybělo ... :)
Reagovat
dadaft
Barborku jsem neviděl, škoda že nepostoupila.
stihl jsem akorát poslední set Aleksandry Wozniakové. ze stavu 1:5 získala dva brejky Tatishviliové, ale pak nezvládla svůj servis na 5:5 a prohrála.
inu loni hrála IW a pak až RG, takže 70 bodíků k dobru... ))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist