Záhlavová-Strýcová si v Québeku zahraje o finále

17. 9. 2011, 09:11
Aktuality 0
Český souboj o postup do semifinále na turnaji v kanadském Québeku vyhrála Barbora Záhlavová-Strýcová. Proti Andree Hlaváčkové, rovněž plzeňské rodačce a vítězce čtyřhry na letošním French Open, splnila roli favoritky a zvítězila ve dvou setech 6-3 a 7-5.
Barbora Zahlavová-Strýcová

Barbora Záhlavová-Strýcová se letos dostala mezi nejlepší čtyři hráčky na turnaji okruhu WTA už podruhé. Poprvé se jí to podařilo v červenci v Bastadu a nyní to zopakovala v Québeku, kde si poradila s Andreou Hlaváčkovou.

Záhlavová-Strýcová, která vyhrála všechny tři dosavadní souboje obou tenistek, odstartovala v úvodním setu dobře, Hlaváčkové sebrala třikrát podání a zamířila za čtvrtým vítězstvím nad svou krajankou. Tomu Andrea Hlaváčková nedokázala v dalším setu zabránit, znovu dvakrát přišla o servis a za necelé dvě hodiny se s turnajem rozloučila porážkou 3-6 5-7.

O postup do finále se Barbora Záhlavová-Strýcová utká s Nizozemkou Michaellou Krajickovou. S ní má zatím pasivní bilanci 0:2, nizozemská tenistka se ve 22 letech může navíc pyšnit už třemi tituly ve dvouhře.

Největším překvapením včerejších utkání v Québeku bylo vyřazení turnajové jedničky Daniely Hantuchové. Slovenská tenistka nestačila na Novozélanďanku Marinu Erakovicovou, které podlehla ve dvou setech.

 

Výsledky - Québec (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Záhlavová-Strýcová (6-ČR) - Hlaváčková (ČR) 6:3, 7:5, Erakovicová (N. Zél.) - Hantuchová 6:4, 6:4, Paszeková (3-Rak.) - Watsonová (Brit.) 6:4, 7:6 (7:5), Krajicková (Niz.) - Marinová (4-Kan.) 6:1, 6:3.

Semifinálové dvojice:
Erakovicová (N. Zél.) - Paszeková (3-Rak.), Záhlavová-Strýcová - Krajicková.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist