Záhlavová-Strýcová udržela vítěznou sérii. Ve čtvrtfinále je i Šafářová

16. 5. 2013, 16:52
Aktuality 21
Barbora Záhlavová-Strýcová a Lucie Šafářová postoupily na turnaji ITF Sparta Prague Open už do čtvrtfinále. Strýcová na antuce v pražské Stromovce otočila utkání s Melindou Czinkovou a Maďarku porazila 1-6 6-4 a 6-3. Dál jde i obhájkyně titulu Lucie Šafářová.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Sedmadvacetiletá Barbora Záhlavová-Strýcová dnešní výhrou nad Melindou Czinkovou prodloužila svoji vítěznou šňůru už na sedm zápasů. Před startem v české metropoli vyhrála turnaj ITF v Trnavě.

"První prohraný set jsem měla jako rozjezd do dalších dvou. Ve druhém setu jsem se dostala do tempa a trochu se uklidnila," řekla po utkání Záhlavová-Strýcová, která si pomohla i šesti esy. "Jsem ráda, že jsem zápas v tom silném větru vybojovala a těší mě, že jsem Melindu porazila, protože s ní mám negativní bilanci."

Její příští soupeřkou bude Slovenka Jana Čepelová.

Světová pětadvacítka Lucie Šafářová porazila Yvonne Meusburgerovou z Rakouska 7-6 6-3. Zápas byl v úvodu druhého setu kvůli dešti na víc než hodinu přerušen a dohrával se za umělého osvětlení.

"Jsem ráda, že se to dohrálo, protože bych musela v pátek nastoupit od jedenácti k dohrávce a pak případně hrát další zápas. Pauza mi pomohla, byla jsem pak aktivnější," komentovala zápas Šafářová. V duelu o semifinále ji čeká sedmá nasazená Monica Puigová z Portorika.

V turnaji skončila Tereza Smítková, která prohrála třísetovou bitvu s Američankou Marií Sanchezovou 6-4 3-6 4-6.

Výsledky - ITF Sparta Prague Open (dotace 100.000 dolarů, antuka):
Dvouhra - osmifinále:
Záhlavová-Strýcová (ČR) - Czinková (Maď.) 1:6, 6:4, 6:3, Šafářová (2-ČR) - Meusburgerová (Rak.) 7:6 (7:4), 6:3, Sanchezová (USA) - Smítková (ČR) 4:6, 6:3, 6:4, Čepelová (6-SR) - Dabrowská (Kan.) 6:4, 1:6, 7:5, Doloncová (Srb.) - Doiová (8-Jap.) 4:6, 6:3, 6:2, Falconiová (USA) - Svitolinová (Ukr.) 7:5, 6:3, Puigová (7-Portor.) - Amanmuradovová (Uzb.) 7:6 (7:4), 6:4, Cadantuová (Rum.) - Vrljičová (Chorv.) 6:4, 6:3.

Čtyřhra - semifinále:
Záhlavová-Strýcová/Voráčková (1-ČR) - Kruničová/Piterová (Srb./Pol.) 6:1, 6:2, Hrdinová/Falconiová (2-ČR/USA) - Craybasová/Doloncová (4-USA/Srb.) 6:7 (3:7), 7:6 (7:2), 10:7.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

21
Přidat komentář
tito
Skvělé Báro :-)
Reagovat
Fandina
gratulka. Super dneska za výhru a držím palce dál ... pojď pojď pojďte holky na to!
Reagovat
tommr
zítra to budou mít proti nasazenejm soupeřkám zase o něco těžší, ale v domácím prostředí by to snad měly zvládnout. Mrzutý je jen, že jsou v jedný polovině pavouka a střetnou se tak v případě postupu už v semifinále ...
Sympatickej výkon dneska podala i Tereza Smitková - proti favorizovaný soupeřce urvala první set a bojovala až do posledního míčku. Škoda, že to nevyšlo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem ti říkal, že by mohlo být čtvrtfinále Šafářová - Puig. :) Škoda, že se utkají už teď a nebude to v televizi... Myslím si, že by to mohl být zajímavý zápas. Lucka je teď samozřejmě nejsledovanější hráčkou turnaje a Monica je taky velmi atraktivní, jak už jsem popisoval v mých zážitcích. :)
Reagovat
Frick
http://www.youtube.com/watch?v=E_QL_gcjH1g&feature=youtu.be

A tady ještě procházka areálem, pro koho, kdo tam nebyl, aby si udělal představu, jak to tam tedy vypadá...
Reagovat
smazaný uživatel
ajaj
Reagovat
Fandina
Gratulka. Držím palce, jen tak dál!!!
Reagovat
kohlik
Nevíte co se děje v zápase Šafářový, na livescore se nic neděje.
Reagovat
smazaný uživatel
V Praze prsi...
Reagovat
kohlik
díky
Reagovat
Frick
Hlavně je tma, snad, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Prselo a ted je uz na hru tma.
Reagovat
smazaný uživatel
Ikdyz koukam ze se live score pohnulo, priznam se, ze jsem koukal vcera po umelem osvetleni. Videl jsem tam lampy, ale neodvazoval jsem se posoudit jestli to na soutezni zapas staci, tak zrejme ano.
Reagovat
Fandina
Wheelbow ... pěkné fotky, které jsi včera dával ze Sparta Open. Super. Byla jsem se tam včera také podívat a prostředí jak si psal. U kurtu číslo 1 je to vyřešeno nepochopitelně špatné pro diváka. Viděla jsem hrát Katku, uvidíme, jak se vyvine tahle dívčina. Je vidět, že je to nadšenec. Hra zatím ve vývinu. Jak si psal, všechno doběhne a v tomto ssměru měla hodně uhranch fiftýnů. Chybí jí podle mě rutina, byly tam nepřesnosti, ale také pár technických úderů. Tak uvidíme. Přeji úspěch a také jí držím palce. Ostatní naše tenistky jsem už tahle naživo hrát viděla, tak jsem se šla podívat výhradně na ní. Možná kdyby byla víc trpělivá nemusela takhle prohrát. Katko pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý komentář. Jak už jsi možná zjistila, taky jsem tam včera byl. :) Prostředí je to hezké, takový turnaj s rodinnou atmosférou. Sice je ta Stromovka docela z ruky, ale s trochou štěstí tam trefí i člověk, který se v Praze vůbec nevyzná (třeba já). :) Naprosto souhlasím s tím nešťastným řešením pro diváky u kurtu č. 1. Já jsem byl za plotem u té cesty, protože vysoký jsem dost a aspoň jsem nemusel při hře otáčet hlavou jako ti, co seděli po straně. :D Navíc tam na těch lavičkách po straně určitě nemohli vidět celý kurt, protože jim tam bránily ty sloupky plotu a taky určitě umpire... Já jsem se sice díval přes mříže, ale viděl jsem všechno. :) Jinak na centrkurtu tam tolik míst není, ale přiznám se, že jsem tam ani na chvilku nebyl. Jenom jsem viděl, že při zápasech Báry a Klárky tam bylo plno... Já jsem se soustředil hlavně na Katku, tzn. na kurt č. 1. Úplně největší problém bylo z mého pohledu to, že na kurtu č. 1 vypověděla službu světelná tabule (už v průběhu zápasu Hradecká - Czink), takže divák ztrácel přehled o průběžném stavu a kolemjdoucí ho už vůbec neměli. To by se asi při takových turnajích stávat nemělo...

Ale jak říkám: Jinak se mi tam moc líbilo a byl to super zážitek. Viděl jsem Katku, spoustu dalších dobrých tenistek, prostředí bylo hezké a počasí taky vyšlo skvěle. Dneska prý pršelo, tak jsem rád, že jsem včera měl štěstí...
Reagovat
Fandina
Je to tam moc hezké, malý areál, ale hodně příjemný. Ta cedule na kurtu č. 1 naproti empire přes kurt nalevo byla vypadlá, ale ta, co byla od umpire napravo ta byla pořád v pohodě ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to nevím. Já jsem stál za plotem u té cesty a viděl jsem jenom tu tabuli, která zrovna nešla...
Reagovat
Frick
http://blueflash.rajce.idnes.cz/Sparta_Prague_Open_2013_-_1._kolo_15.5.2013

Vytahovat 140 fotek z RAW chvíli...
Reagovat
Frick
..trvá
Reagovat
smazaný uživatel
Moc pěkné fotky, díky za nahození
Reagovat
Fandina
Také chválím. Moc pěkné fotky. Super.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist