Záhlavová-Strýcová v Kodani končí, nestačila na kvalifikantku

8. 6. 2011, 13:43
Aktuality 2
Česká tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová vypadla na turnaji v Kodani ve druhém kole. Pátá nasazená dnes nesplnila roli favoritky v utkání s Němkou Monou Barthelovou a se 142. hráčkou světa prohrála 6-7 a 4-6.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Zatímco ve včerejším zápase usnadnila Barboře Záhlavové-Strýcové práci její často chybující soupeřka Sofie Arvidssonová, dnes to byla česká hráčka, kdo častěji kazil. V úvodních gamech souboje s Monou Barthelovou z Německa si obě hráčky dvakrát vyměnily brejk a vyrovnaný set směřoval do tie-breaku.

Už před ním byla na české hráčce patrná nespokojenost s vlastním výkonem. Záhlavová-Strýcová si za házení raketou vysloužila napomenutí od rozhodčí, téměř prázdnou halou se ale dál rozléhaly její výkřiky komentující většinu zkažených úderů. Barthelová v následné zkrácené hře hrála agresivněji a přesněji a po hodině vedla 7-6.

"Já nevím, co mám hrát, prostě nevím," zoufala si nespokojená česká tenistka, která podobně vstoupila i do druhé sady, v níž hned na začátku čistou hrou ztratila podání. Plzeňská rodačka sice Barthelové brejk ihned oplatila, ale frustrovaná Záhlavová-Strýcová dál častěji kazila a aktivně hrající Barthelová brzy vedla 5-1.

Turnajová pětka se ještě nechtěla vzdát, odvrátila dva mečboly, prolomila podání své soupeřky a snížila na 4-5. Barthelová si ale stejně jako na začátku druhé sady zavolala trenérku, vzápětí si vypracovala tři mečboly a esem utkání ukončila.

Záhlavové-Strýcové tak potvrdila, že se jí v poslední době nedaří. V Kodani se v prvním kole dočkala pětadvacetiletá tenistka první výhry na okruhu WTA po dvou měsících, kterou ukončila sérii sedmi porážek.

"Ona (Záhlavová) dnes udělala málo chyb, tak jsem se musela spoléhat na svůj vlastní výkon, dobrý servis a být statečná," řekla devatenáctiletá Barthelová. "Ona hodně bojovala, a když se do zápasu vrátila, byla jsem ráda, že jsem poslední game vyhrála. Vím, že můžu porážet nejlepší hráčky, už stačí jen hrát svou hru a věřit v sama sebe."

O účast ve čtvrtfinále halového turnaje na tvrdém povrchu bude usilovat ještě Lucie Šafářová, která se utká s Nizozemkou Michaellou Krajicekovou.

Otočit nepříznivý vývoj utkání se dnes podařilo nasazené osmičce Albertě Briantiové. Italská tenistka po setech 3-6 6-4 6-1 zdolala Slovenku Zuzanu Kučovou.

"Nezačala jsem vůbec dobře. Nebyla jsem trpělivá a snažila jsem se hodně míčků ukončovat příliš brzo. Ale postupně jsem se začala více soustředit a hrát svoji hru. Jsem šťastná, že jsem vyhrála a postoupila do čtvrtfinále, Komentovala Briantiová, která v jednatřiceti letech prožívá nejlepší období své tenisové kariéry. Na jaře získala v marockém Fezu premiérový titul, současné 57. místo v žabříčku WTA je jejím dosavadním maximem.

V dalším zápase se zkušená Italka může utkat s domácí světovou jedničkou Caroline Wozniackou, kterou zápas druhého kola s Němkou Kerberovou čeká až ve čtvrtek. "Vždy je skvělé se utkat se světovou jedničkou. Těším se na to a doufám, že předvedu své maximum," nepochybuje Briantiová o jméně své příští soupeřky.

Výsledky - Kodaň (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Barthelová (Něm.) - Záhlavová-Strýcová (5-ČR) 7-6(2) 6-4
Briantiová (8-It.) - Z. Kučová (SR) 3-6 6-4 6-1
A. Bondarenková (Ukr.) - Wörleová (Něm.) 6-0 1-6 6-2
Martičová (Chorv.) - Halepová (Rum.) 6-3 5-7 7-5

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
tak tenhle zápas jsem sledoval a Bára má největší problém v hlavě. Víc toho při zápase nakecá než uhraje a zajímalo by mě na koho se celý zápas rozčilovala, nechtěl bych být její trenér. Musela by mi doplácet za fackování:))
Reagovat
skott
po dobrem pul roce vidim zas Alonu a desive zhubla behem te pauzy, musim rict..:(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist