Záhlavová-Strýcová v Palermu přerušila sérii neúspěchů

11. 7. 2012, 23:29
Aktuality 14
Barbora Záhlavová-Strýcová postoupila na turnaji v Palermu do druhého kola. Osmá nasazená hráčka dnes v zápase, který musel být včera přerušen za stavu 7-5 pro českou tenistku, porazila Silviu Solerovou-Espinosovou po setech 7-5 7-6.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Zápas Barbory Záhlavové-Strýcové se Silvií Solerovou-Espinosovou byl rozehrán už včera, hrál se však na kurtu bez osvětlení a po prvním setu musel být kvůli soumraku přerušen. Úvodní dějství bylo hodně divoké, neboť ve 12 gamech bylo k vidění hned 7 brejků. Češka nejprve prohrávala 0-2 a 1-3, aby za stavu 5-4 ztratila čistou hrou podání. Na druhý pokus už ale sadu ukončila.

Také v dnešní dohrávce měla zkraje navrch Španělka, jež po sedmi hrách bez brejku šla do vedení 5-3- Záhlavová-Strýcová se ale okamžitě vrátila zpět do hry od druhý set a nakonec zvítězila 7-5 7-6.  

Šestadvacetiletá Záhlavová-Strýcová postupem přerušila sérii neúspěchů v prvních kolech, které nezvládla na třech předchozích podnicích okruhu WTA. Její další soupeřkou v Palermu bude Američanka Julia Cohenová, která si včera připsala proti Rusce Duševinové premiérový vítězný zápas na okruhu WTA.

Dál na antuce řádí Sara Erraniová. V Palermu postoupila už do čtvrtfinále poté, co porazila snadno 6-3 6-2 Rakušanku Patricii Mayrovou-Achleitnerovou a letos na antuce vyhrála už 26. ze 30 zápasů. Nyní turnajovou jedničku čeká Rumunka Cadantuová, jež vyřadila nasazenou sedmičku Francouzku Alizé Cornetovou.

- WTA INTRNATIONAL PALERMO -
(Itálie, antuka, 220.000 dolarů)
středeční výsledky (11. 07. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Záhlavová-Strýcová (8-ČR) - Solerová-Espinosová (Šp.) 7-5 7-6(3) 

Dvouhra - 2. kolo:
Erraniová (1-It.) - Mayrová-Achleitnerová (Rak.) 6-3 6-2
Cadantuová (Rum.) - Cornetová (7-Fr.) 3-6 7-5 6-2
Cabezaová (Šp.) - Camerinová (It.) 7-6(3) 7-5
Beguová (Rum.) - Domínguezová (Šp.) 3-6 6-1 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Fandina
Gratulace Barče ... ve třetím setu z 2:5 na 7:5 a pěkný mečboooooooool ... super gratulace
Reagovat
dadaft
zatím má Bára s Cohenovou dost potíží. ((
Reagovat
tommr
je to ještě horší trápení než v tom prvním kole. A zápas je taky přerušenej - tentokrát ale kvůli horku ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
to je docela výsměch a koho porazila ? takové nuly které nikdo ani nezná , to je jak kdyby hrála ITF turnaj akorát s tím rozdílem že kvalitnější hráčky se mohli na Palermo vysrat .
Reagovat
tommr
v prvním kole Bára porazila Silviu Solerovou-Espinosovou, což je hráčka, která je momentálně ve světovým žebříčku výš než Bára. Takže to v tom článku maj napsaný dobře ...
Reagovat
dadaft
antuka sice není tráva, ale věřím, že Ti pomáhá, že si ve Wimbledonu dokázala sehrát skvělý zápas proti Sereně. máš na to. příští kolo by mělo být schůdné a pak se děj vůle boží. (proč neporazit Julii?)))
***
již zmiňovaná Serena ve Stanfordu ukázala, jak to hodlá pojmout: 6:2 6:1. ))
i Jelena Jankovič se ukázala. bohužel ve světle, v jakém jí teď vídáme velmi často - shořela jako papír. v prvním setu v zápase s Coco Vandeweghe (dívka z výjimečné sportovní rodiny, někdo hrál tuším za Mets) si za stavu 4:4 prohrála servis. ve druhém setu rozhodovaly gem čtvrtý, kdy Coco Jelenu brejkla na 3:1, a pátý, kdy si po velkém boji svůj servis udržela.
Jelena pak ještě jednou uhájila svůj servis, ale předváděla sekvence jako dvojchyba, dvojchyba, eso z druhého servisu... - no nic moc.
***
jinak turnaj na univerzitě ve Stanfordu (srdce Silicon Valley) má ohromnou tradici a jsem rád, že už dnes asi uvidíme obrázky na Eurosportu 2. i když pro nás, co chodíme spát v deset a vstáváme v pět to je těžké. ((
mezi vítězky patří Billy Jean Kingová, Chris Evertová, Martina Navrátilová, Martina Higginsová, Lincy Davenportová, Venus a Serena Williams, Kim Clijsters či 2x Hana Mandlíková.
Reagovat
dadaft
jo a v 2008 zde vyhrála Aleksandra Wozniaková. cestou za titulem porazila Schiavone, Stosur, S. Williams a Bartoli.
fantastický úspěch tehdy pro Aleks.
Reagovat
dadaft
proboha Martino, co jsem Ti to udělal s příjmením????? ))
Reagovat
tommr
Bára je dneska proti Cohenový (140. hráčka světa) velká favoritka - doufám, že si neuřízne ostudu. Body za případnej postup do čtvrtfinále by jí hodně pomohly k udržení pozice v žebříčku ... :)
Reagovat
tommr
turnaj ve Stanfordu má velkou tradici a je poměrně dobře bodovanej. Nechápu proto, proč se mu naše hráčky vyhýbají jako čert kříži. Myslím si, že je to veliká škoda ... :)
Jinak Jankovicová vypadla v prvním kole letos už podesátý. Je to docela smutnej pohled na bývalou světovou jedničku, která je přitom v nejlepších tenisovejch létech a zdravá ...
Reagovat
dadaft
je to dost daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
urcite by bylo nerozumny si na tak kratkou dobu narusovat biorytmus zmenou casoveho pasma.
Ta Jelena je mi ale taky zahadou - mozna jiny zivotni priority uz a trochu krize...
Reagovat
tommr
Stanford je sice trochu z ruky a v jiným časovým pásmu, ale profesionální tenistky by tohle měly zvládat. Navíc se to dá nakombinovat s dalšíma americkejma turnajema - příští týden se hraje v Carlsbadu, během OH se hraje ve Washingtonu, hned po OH následujou další turnaje v Montrealu, Cincinnati, New Havenu, Dallasu a samozřejmě USO ... :)
Reagovat
Fandina
Bára to asi takhle má, nejede na OH na rozdíl od šesti našich předních holek. Tak by tam mohla být ještě Ivet nebo Plíškovky třeba ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist