Záhlavová-Strýcová v Québeku titul neobhájí, Hradecká si zahraje o finále

14. 9. 2012, 21:58
Aktuality 15
WTA QUÉBEC - Barbora Záhlavová-Strýcová v Québeku svůj jediný titul z okruhu WTA neobhájí. Šestadvacetiletá Češka letos v Kanadě končí ve čtvrtfinále, v němž podlehlatřetí nasazené Němce Moně Barthelové.O semifinále si v noci zahraje ještě Lucie Hradecká.
Lucie Hradecká

Barbora Záhlavová-Strýcová to před rokem v Québeku dotáhla až ke svému premiérovému triumfu na okruhu WTA, letos však končí už ve čtvrtfinále. V něm turnajová šestka podlehla třetí nasazené Němce Moně Barthelové 3-6 4-6.

Snaha šestadvacetileté Češky ztroskotala na neoblíbené soupeřce. S dvaadvacetiletou Barthelovou se na turnaji s dotací 220.000 dolarů utkala potřetí v kariéře a znovu neuhrála ani set.

Ve druhé sadě dnes Záhlavová-Strýcová prohrávala už 1-5, ale dokázali ji zdramatizovat, když v následných třech gamech povolila soupeřce pouze jeden fiftýn. Němka pak ale zabrala, při svém podání si vypracovala vedení 40-0 a druhý ze tří mečbolů proměnila.

Barthelová, jež letos na začátku sezony získala svůj první titul, si zahraje s Kirsten Flipkensovou. Šestadvacetiletá Belgičanka dnes ve čtvrtfinálovém duelu s Gruzínkou Annou Tatišviliovou vedla 6-2 a 3-0, když soupeřka vzdala. Flipkensová v Kanadě útočí na své první finále na okruhu WTA.

Do druhého letošního semifinále naopak postoupila Lucie Hradecká. Sedmadvacetiletá Češka, jež letos září hlavně ve čtyřhře (s Andreou Hlaváčkovou byly na všech grandslamech minimálně v semifinále a získaly olympijské stříbro), si ve čtvrtfinále poradila 6-4 6-2 s o devět let mladší Lauren Davisovou.

Osmnáctiletá Američanka v Québeku prošla z kvalifikace bez ztráty setu až do svého premiérového čtvrtfinále, když ve 2. kole deklasovala druhou nasazenou Belgičanku Wickmayerovou. Dobře začala i proti české tenistce, kterou hned v úvodu zápasu brejkla. Hradecká pak ale od stavu 0-2 získala čtyři gamy v řadě, do konce utkání už podání neztratila a za 80 minut hry se mohla radovat z vítězství.

"Moje hra dnes byla přesně taková, jakou jsem proti ní potřebovala hrát. Ona dával míčku hodně rotace a já na začátku s údery trochu spěchala. Tak jsem zůstala klidná a začala hrát svou hru," komentovala Hradecká, jež si Québec pochvaluje.

"Slyšela jsem o turnaji spoustu dobrých věcí od mé deblové partnerky (Hlaváčkové), která tu byla před rokem. Já jsem tu poprvé a všechno je tu skvělé. Je příjemné, že tu hraju jen singla, protože v posledních měsících jsem hrála hodně čtyřher," řekla Hradecká, která si o první letošní a celkově páté finále zahraje s devatenáctiletou Francouzkou Kristinou Mladenovicovou.

"Kristina hrála velmi dobře na US Ope, porazila tam Pvljučenkovovou, takže to bude hodně těžké. Semifinále je vždy těžké, ale moc se na něj těším," dodala Češka, jež na okruhu WTA ještě žádný titul nezískala. 

Bývalá juniorská světová jednička Mladenovicová si v Québeku zahrála ve svém prvním čtvrtfinále, ve kterém v pátek deklasovala 6-0 6-1 Američanku Melanii Oudinovou. "Ale hodně her bylo vyrovnaných, takže to bylo těžké. Ale myslím, že ona (Oudinová) dnes dělala více nevynucených chyb než je u ní obvyklé," komentovala Mladenovicová.

- WTA INTERNATIONAL QUÉBEC -
(Kanada, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů)
páteční výsledky (14. 09. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Hradecká (8-ČR) - Davisová (USA) 6-4 6-2
Barthelová (3-Něm.) - Záhlavová-Strýcová (6-ČR) 6-3 6-4
Flipkensová (Belg.) - Tatišviliová (Gruz.) 6-2 3-0 skreč T.
Mladenovicová (Fr.) - Oudinová (USA) 6-0 6-1

Semifinálové dvojice: Hradecká - Mladenovicová, Barthelová - Flipkensová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
horska.kraslice
Gratulace Lucce! A teď finále proti Flipkens, Lucko, zabojuj!!!
Reagovat
PetaM
Gratulace Lucce! :D Díval jsem se, občas to byly nervy, ale vyhrála a to je hlavní! :D
Reagovat
smazaný uživatel
uvidíme co z ní vyroste. Ale nervově je na tom zatím hůř než Lucka. Když dala break, tak se hned nechala rebreaknout. V tom jednom brejknutém gemu měla - DF,DF,Eso, DF, Eso...
Na konci rozhodčí nepodala ruku, protože si myslela, že ji okradla o DF Lucky.
Lucka pěkně servírovala, ale jak začlo jít do tuhého, tak i její ruka tuhla.
Reagovat
smazaný uživatel
Před minutkou porazila Mladenovicć.
Reagovat
dadaft
zatím vyrovnaný zápas a pohledný tenis. výborný 9. gem, mnoho shod a obě hráčky hodně chodily na síť... ))
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Moc hezké, děkuju! :) To je ale roztomilá holčička! Tak třeba bude jednou tak dobrá tenistka jako Vika. :)
Reagovat
dadaft
hezký zápas s dramatickým koncem. Donna Vekičová je ještě opravdové mládě - i když fyzicky je už zžejmě "hotová". jen jeden brejkbol za zápas je ovšem málo. ale hraje útočný tenis a doufám, že jsem ji neviděl naposledy. ))
Reagovat
tommr
když už ta Bára vypadla. Šance na první titul na okruhu je obrovská: kvalifikantku Mladenovicovou by Lucka porazit měla a v případným finále s nejspíš Barthelovou taky nebude bez šancí ... :)
Reagovat
dadaft
doufám, že Quebec zůstane český. ))

jinak momentálně koukám na Vekičovou a musím říct, že paráda. forhend i bekhend má oi level výš než Beguová...
ani winner z nalitého míče od BL není problém.
moc hezky.
Reagovat
dadaft
no, tak teď vypadly streamy...
nemáte někdo obraz?
Reagovat
dadaft
Donna zatím skvělá čísla po obou servisech, i když úspěšnost prvního nízká. pár hloupých chyb a Kamélie se teď probránila k brejku...
mno, zápletka je tady. zajímavé finále.
Reagovat
dadaft
.
Reagovat
smazaný uživatel
Mrs. Iveta Melzer vypadá teda skvostně https://twitter.com/MisaKrajicek/status/246635123561345025/photo/1/large
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist