Záhlavová-Strýcová vstup do sezony opět zvládla, Zakopalová vedení neudržela

2. 1. 2012, 08:19
Aktuality 2
WTA BRISBANE - Barbora Záhlavová-Strýcová už čtvrtou sezonu po sobě zahájila vítězstvím. Česká tenistka odstartovala turnaj v Brisbane třísetovou výhrou nad Australankou Rogowskou.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Barbora Záhlavová-Strýcová vstoupila do sezony stejně jako v letech 2009 - 2011 vítězně. V prvním kole přípravného turnaje na Australian Open v Brisbane porazila po více než dvouhodinovém boji 6-2 4-6 6-4 domácí hráčku Olivii Rogowskou.

V druhém kole čeká pětadvacetiletou plzeňskou rodačku těžší soupeřka, druhá nasazená Andrea Petkovicová. Němka, jež se Záhlavovou-Strýcovou jediný souboj - předloni v Indian Wells prohrála 0-2 na sety - v Brisbane začala vydřenou výhrou 7-6 1-6 6-3 nad Shahar Peerovou z Izraele. 

Petkovicová předvedla novou oslavu vítězství:



Dnes sezonu zahájila také Klára Zakopalová a i ona mohla rozšířit řadu českých tenistek ve druhém kole. Zápas s Ninou Bratčikovovou totiž začala skvěle, neboť v prvním setu ztratila na podání jen čtyři fiftýny a vyhrála 6-1. Jenže v dalších dvou setech to už na servisu tak oslnivé nebylo, celkem šestkrát o něj přišla a po dvou hodinách s ruskou kvalifikantkou prohrála 6-1 4-6 5-7.

Šestadvacetiletou Bratčikovovou, jež na okruhu WTA vyhrála teprve druhé utkání, tak čeká boj o premiérové čtvrtfinále proti bývalé světové jedničce Jeleně Jankovičové. Srbka dnes nedovolila překvapení v zápase se Španělkou Carlou Súarezovou.

Už včera postoupila po výhře nad krajankou Šafářovou Iveta Benešová., která se dnes dočkala jména své příští soupeřky. Je jí podle očekávání nejvýše nasazená Samantha Stosurová, vítězka loňského US Open si poradila 6-2 6-3 s Běloruskou Anastasií Jakimovovou

Úspěšně na kurty vrátila Američanka Serena Williamsová, jež ve svém prvním duelu od prohraného finále US Open zdolala 6-2 6-3 Jihoafričanku Chanelle Scheepersovou.

"Nebyl to lehký zápas, soupeřka hrála velmi dobře. To jsem nečekala," řekla bývalá světová jednička po vítězství za 68 minut, k němuž si pomohla sedmi esy a naopak profitovala z osmi dvojchyb Scheepersové.

Highlights ze zápasu Sereny Williamsové se Scheepersovou:



Na zápas bývalých světových jedniček dojde už ve druhém kole. Kim Clijstersovou, jež postoupila už včera, vyzve Ana Ivanovičová. Srbka dnes porazila Rakušanku Tamiru Paszekovou.

Když se Clijstersová s Ivanovičovou utkaly naposledy, vítězka French Open z roku 2008 Ivanovičová nevyužila celkem pět mečbolů. Loni v Miami vedla ve třetím setu 5-1 a 40-0, přesto se zkušenější Belgičankou prohrála.

"Naposledy to pro mě bylo hodně těžké. Kdybych využila mečbol, mohlo to být hezké," vzpomínala Ivanovičová. "Zítra si otestuju sama sebe, uvidím, jak daleko jsem od nejlepších hráček," dodala čtyřiadvacetiletá Srbka.

Highlights ze zápasu Ivanovičové s Paszekovou:

- WTA PREMIER BRISBANE -
(Austrálie, tv. povrch, 655.000 dolarů)
pondělní výsledky (02. 01. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Záhlavová-Strýcová (ČR) - Rogowská (Austr.) 6-2 4-6 6-4
Bratčikovová (Rus.) - Zakopalová (ČR) 1-6 6-4 7-5
Stosurová (1-Austr.) - Jakimovová (Běl.) 6-2 6-3
Petkovicová (2-Něm.) - Peerová (Izr.) 7-6(2) 1-6 6-3
S. Williamsová (4-USA) - Scheepersová (JAR) 6-2 6-3
Jankovičová (6-Srb.) - Suárezová (Šp.) 6-4 6-2
Pavljučenkovová (7-Rus.) - Hercogová (Slovin.) 6-1 4-1 skreč H.
Ivanovičová (Srb.) - Paszeková (Rak.) 6-3 6-3
Voskobojevová (Kaz.) - Duševinová (Rus.) 6-0 6-0
Kingová (USA) - Czinková (Maď.) 6-3 6-4
Kanepiová (Est.) - Panovová (Rus.) 7-5 3-6 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Benešová/Záhlavová-Strýcová (2-ČR) - Kingová/Krajicková (USA/Niz.) 6-7(6) 6-4 11-9

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc pěkné, díky za highlighty. Když se tak dívám na některé údery Any, mám velkou radost. Věřím, že se letos posune v žebříčku. Hlavně musí být zdravá a půjde to. Proti Kim může jenom překvapit. Třeba to bude podobný zápas jako minule, jen s lepším koncem pro Anu. :)

Mimochodem, tohle je zajímavý článek a další důvod, proč by se Aně mělo dařit. :)
http://sport.ch.sportalsports.com/sportch/generated/article/tennis/2011/12/19/18639500000.html
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist