Záhlavové semifinále znovu uniklo, podlehla Bacsinszké

23. 7. 2010, 20:59
Aktuality 3
WTA BAD GASTEIN - Sandra Záhlavová ani na třetí postup ve čtvrtfinále podniku WTA nevyhrála. Na antuce v Bad Gasteinu podlehla hladce ve dvou setech Švýcarce Timee Bacsinszké. Ta je jedinou nasazenou semifinalistkou.
Timea Bacsinszká

Česká tenistka Sandra Záhlavová prohrála ve čtvrtfinále turnaje v Bad Gasteinu 0-6 4-6 s druhou nasazenou Timeou Bacsinszkou ze Švýcarska. Ani na třetí pokus tak nedosáhla na postup do semifinále turnaje WTA.

Čtyřiadvacetiletá plzeňská rodačka Záhlavová, které aktuálně patří 102. místo ve světovém žebříčku, už v této sezoně marně bojovala ve čtvrtfinále v Bogotě a Hertogenboschi. Dnes na antuce v Bad Gasteinu narazila na soupeřku, jež je v žebříčku o 50 pozic před ní. Bacsinszká ji za hodinu a deset minut porazila naprosto totožným skóre jako v dosud jediném vzájemném duelu letos v Římě.

Jednadvacetiletá Bacsinszká se do semifinále letos dostala poprvé. Naposledy byla tak daleko loni na podzim v Lucemburku, kde nakonec získala svůj dosud jediný titul.

V Bad Gasteinu je jedinou nasazenou semifinalistkou a o druhé finále se utká s domácí Yvonnou Meusburgerovou. Šestadvacetiletá Rakušanka dnes porazila turnajovou osmičku Anastasii Sevastovovou z Lotyšska a v semifinále si zahraje podruhé. Zatím to dokázala jen před třemi lety rovněž na domácí půdě v Bad Gasteinu, kdy nestačila až ve finle na Schiavoneovou.

O první finále po dvou letech bude hrát také Alize Cornetová, Francouzka, jež včera vyřadila nejvýše nasazenou a obhájkyni titulu Petkovicovou, si dnes po setech 6-2 6-7 6-1 poradila s domácí Patricií Mayerovou

"Byla jsem dva míčky od postupu už ve druhém setu, ale nakonec jsem musela zabrat i ve třetím," řekla teprve dvacetiletá Cornetová, jež obhájila loňský výsledek, kdy rovněž - už ve druhém kole - musela porazit Mayrovou. "Publikum bylo férové, tleskalo při povedených výměnách a podporovalo nás obě. Na tomto turnaji se vždy cítím opravdu dobře."

Nyní ji čeká Němka Julia Görgesová, která má v posledních dnech skvělou formu. Vyhrála turnaj ITF v Biarritzu, před týdnem v Palermu prohrála až v semifinále s Pennettaovou a výsledek po sedmi dnech zopakovala i v Rakousku. Dnes formu jednadvacetileté Němky odnesla Ruska Pivovarovová, kterou zdolala ve třech setech. 

Görgesová bude proti Cornetové hrát o prolomení semifinálového prokletí. O finále bude bojovat popáté, dosud si ho ale ještě nezahrála.

Řada vítězství si však sebou bere i svou daň. Německá hráčka totiž navíc dosahuje úspěchů i ve čtyřhře a za posledních 18 dni odehrála už 18 zápasů. I proto už dnes nenastoupila k semifinále deblu, což nahrálo do karet Lucii Hradecké a Anabel Medinaové.

- WTA INTERNATIONAL BAD GASTEIN (Rakousko, antuka, 220.000 dolarů) -
páteční výsledky (23. 07. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Bacsinszká (2-Švýc.) - Záhlavová (ČR) 6-0 6-4
Cornetová (Fr.) - Mayrová (Rak.) 6-2 6-7(5) 6-1
Görgesová (Něm.) - Pivovarovová (Rus.) 6-4 6-7(4) 6-4
Meusburgerová (Rak.) - Sevastovová (8-Lot.) 7-5 6-4

Semifinálové dvojice:
Cornetová - Görgesová, Meusburgerová - Bacsinszká.

Čtyřhra - semifinále:
Hradecká/Medinaová (2-ČR/Šp.) - Görgesová/Grönefeldová (3-Něm.) bez boje

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
V UMAGU vyhraje jednoznačně Carlos Moya :)
Reagovat
smazaný uživatel
neviete niekto ci bude aj tohto roku umag na vlastne oci?? minule to boli super clanky bolo by skvele keby to bolo znovu
Reagovat
dabelsobul
Blog z Umagu letos zřejmě bohužel nebude.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist