Zakopalová a Hradecká se loučí s Acapulkem

24. 2. 2010, 09:27
Aktuality 1
Z pěti českých tenistek postoupily do druhého kola turnaje v Acapulku jen dvě. Druhý hrací den nejprve neuspěla Lucie Hradecká, jež podlehla nasazené Argentince Dulkové 1-6 6-2 1-6, a o chvíli později Klára Zakopalová prohrála také ve třech setech s Kolumbijkou Castaňovou.
Klára Zakopalová

Vyřazení musí mrzet především Kláru Zakopalovou, která měla svůj zápas s Kolumbijkou Catalinou Castaňovou dobře rozehraný. Úvodní set totiž vyhrála 7-5 a byla na dobré cestě navázat na čtvrtfinálovou účast na předchozím turnaji v Bogotě. Ani v Acapulku se ale nemohla příliš spolehnout na své podání. Castaňová jí ho v dalších dvou setech sebrala hned šestkrát a přesně po dvou a půl hodinách zvítězila 5-7 6-4 7-5.

Také Lucie Hradecká vypadla v Mexiku s jihoamerickou soupeřkou. V cestě do druhého kola jí stála třetí nasazená Gisela Dulková z Argentiny. Ta z role favoritky vypadla jen ve druhém setu, který česká hráčka vyhrála 6-2. V úvodní a rozhodující sadě nechala Argentinka Hradeckou uhrát jen po jednom gamu a zvítězila tak 6-1 2-6 6-1.

Pohodlný postup do druhého kola vybojovala ve svém úvodním utkání turnajová jednička Venus Williamsová. Americkou obhájkyni titulu trápila spíš únava z cestování než Francouzka Mathilde Johanssonová, kterou porazila 6-2 6-3.

Williamsová, která minulý týden uspěla v Dubaji, se navíc musela vyrovnat s přesunem na antuku, a to se jí povedlo na jedničku.

"Byl to opravdu dobrý první zápas," pochvalovala si po zápase pátá hráčka světa. "Snažila jsem se dostat na antuce do rytmu a zvládnout ten přechod," dodala Williamsová.

Ta - na rozdíl od její sestry Sereny - nikdy nedokázala uspět na French Open, přestože v roce 2002 hrála v Paříži finále. Jak ale řekla, šanci na grandslamový úspěch na antuce pořád má.

"Myslím, že jsem teď mnohem trpělivější," vysvětlovala americká tenistka. "Když teď vidím otevřený kurt, vím, že to na antuce nemusí nutně znamenat vítězný úder. Cítím se chytřejší. Vyhrála jsem skoro každý antukový turnaj, kde jsem nastoupila, a na French Open jsem se dostala do finále. Jen jsem nevyhrála titul. Někteří lidé si mohou říct: 'Není na antuce tak dobrá,' ale já to tak necítím. Nakonec záleží jen na tom, jak se na kurtu cítíte," dodala.

Výsledky - Acapulco - ženy (antuka, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Castaňová (Kol.) - Zakopalová (ČR) 5:7, 6:4, 7:5, Dulková (3-Arg.) - Hradecká (ČR) 6:1, 2:6, 6:1, V. Williamsová (1-USA) - Johanssonová (Fr.) 6:2, 6:3, Suarezová (5-Šp.) - Arnová (Něm.) 6:0, 6:0, Vinciová (7-It.) - Parraová (Šp.) 2:6, 6:3, 6:4, Kanepiová (Est.) - Granillová (Mex.) 6:0, 6:1, Pousová (Šp.) - Mayrová (Rak.) 2:6, 6:4, 6:0, Korytcevová (Ukr.) - Kerberová (Něm.) 5:7, 7:5, 6:4, Gallovitsová (Rum.) - Dijasová (Kaz.) 6:3, 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo:
Uhlířová, Voráčová (2-ČR) - Craybasová, Pelletierová (USA/Kan.) 7:6 (10:8), 2:6, 10:6.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
No musí se holky holt proti, favoritum snažitNení to procházka růžovám sadem, ale těžká rachota.Prostě pořád makat a zkoušet to.Čím vice těžkých zápasů, tím pro ně lépe. Třeba to začne vycházet časteji.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist