Zakopalová je v Kodani po dvou letech v semifinále

6. 8. 2010, 15:32
Aktuality 15
WTA KODAŇ - Poprvé od jara 2008, kdy dosáhla posledního nejlepšího výsledku v Praze, si Klára Zakopalová zahraje v semifinále. České tenistce se daří na halovém turnaji v Kodani, kde vyřadila i Rumunku Cirsteaovou. Nyní ji čeká Číňanka Na Li. Další problémy měla domácí hvězda Caroline Wozniacká.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová porazila na Soranu Cirsteaovou 6-1 7-5 a poprvé v sezoně si zahraje semifinále dvouhry okruhu WTA.

"Hraje se mi tady dobře a jsem nadšená, že jsem v semifinále," řekla pražská rodačka v rozhovoru na kurtu fanouškům.

V Kodani měla sedmá nasazená Zakopalová (51. v žebříčku WTA) duel s přemožitelkou Petry Kvitové z prvního kola od začátku pod kontrolou. Trochu se zaváhala až ve druhém setu za stavu 5-2, kdy nevyužila první mečbol a pak prohrála tři hry za sebou.

"Neboj se ničeho, hraješ perfektně. Hlavu nahoru, poskoč si, nic neměň a dotáhneš to," povzbuzoval o pauze Zakopalovou její trenér Petr Kralert a jeho svěřenkyně, která letos hrála dvakrát čtvrtfinále WTA (v Bogotě a v Monterrey), získala od stavu 5-5 další dvě hry. Svůj druhý mečbol Češka proměnila díky dvojchybě soupeřky.

Zakopalová vzala soupeřce osmkrát servis a hrála mnohem útočněji, o čemž svědčí poměr vítězných úderů 29:5 pro českou hráčku.

Její příští soupeřkou bude druhá nasazená Číňanka Na Li, jež smetla 6-1 6-2 Němku Angelique Kerberovou. Obě hráčky měly po sedmi brejkbolech, ale zatímco Na Li z nich pět využila, soupeřka hned šest zahodila. 

"Hrála jsem s ní už v Birminghamu a to bylo mnohem těžší zápas," vzpomněla si Na Li na turnaj na trávě, kde Němku zdolala ve třech setech a nakonec získala titul. "Ona dnes moc dobře nepodávala a to pro mě byla šance," všimla si. Kerberová po svém servisu získala jen 14% fiftýnů. 

"S Klárou jsem před několika dny trénovala a hrála velmi slušně," dodala osmadvacetiletá semifinalistka letošního Australian Open před prvním vzájemným střetnutím.

Wozniacká měla znovu problémy
Pomalu zpět do optimální formy se dostává Ruska Anna Čekvetadzeová. Bývalá světová pětka po triumfu v Portoroži válí i v hale v Kodani, kde ještě neztratila ani set a po výhře 6-4 6-3 nad Slovinkou Polonou Hercogovou postoupila do semifinále.

"Vypadalo to jednoduše, ale nebylo. Musím přiznat, že se svou hrou jsem dnes spokojená nebyla," řekla Čakvetadzeová. "Dělala jsem spoustu zbytečných chyb a pohyb také nebyl takový, jaký si představuju," dodala třiadvacetiletá Ruska. 

Čakvetadzeová vyhrála už osmý zápas v řadě, včetně kvalifikace dokonce desátý.

"Ale každopádně je to dobrý výsledek se tu dostat do semifinále. Myslím, že mé nejlepší výkony jsou ještě v nedohlednu, avšak alespoň jsem získala spoustu sebedůvěry a hraju čím dál lépe," uvedla vítězka z Portorože. "Potřebuji hrát se soupeřkami z top 10, abych věděla, jak na tom skutečně jsem. 

A příležitost bude mít hned v příštím zápase. O finále se utká s třetí hráčkou světa Caroline Wozniackou. "Už jsem s ní dvakrát prohrála a ještě ji nikdy neporazila. Nehrály jsme spolu dva roky a dost se toho za tu dobu změnilo. Budu se snažit hrát co nejlépe umím, těším se na to," řekla Čakvetadzeová. 

Wozniacká, jež druhý den po sobě o postupu musela pořádně bojovat. Stejně jako ve čtvrtfinále proti Benešové i dnes s Němkou Julií Görgesovou prohrála první set, druhý ale znovu jako přes kopírák vyhrála 6-0.

Jednadvacetiletá Görgesová, jež v červenci na antuce v Bad Gasteinu získala premiérový titul a z posledních 16 zápasů včetně triumfu na podniku ITF patnáctkrát vyhrála, se v rozhodujícím dějství ujala vedení 2-0. Domácí hvězda srovnala na 3-3, ale Němka se opět trhla a za stavu 5-3 podávala na postupu. O rok mladší Wozniacká však tlak ustála publiku udělala radost vyhraným tie-breakem.

"Julia dnes hrála opravdu dobře, byla jsem blízko prohře," uvědomovala si Wozniacká. "Přesto jsem bojovala, byla tu spousta lidí a skvělá atmosféra. Je parádní hrát před domácím publikem," pochvalovala si světová trojka premiérový ročník turnaje WTA v Dánsku.

- WTA INTERNATIONAL KODAŇ (Dánsko, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů) -
páteční výsledky (06. 08. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Zakopalová (7-ČR) - Cirsteaová (Rum.) 6-1 7-5
Wozniacká (1-Dán.) - Görgesová (5-Něm.) 3-6 6-0 7-6(3)
Na Li (2-Čína) - Kerberová (8-Něm.) 6-1 6-2
Čakvetadzeová (Rus.) - Hercogová (6-Slovin.) 6-4 6-3

Semifinálové dvojice:
Wozniacká - Čakvetadzeová, Zakopalová - Na Li.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
teď sudí solidně zařízla tu číňanku xD ale neva dobře Klára!
Reagovat
smazaný uživatel
Al Jazeera Sport 2, satelit 7 stupňů západně, frekvence 12284 MHz, symbolrate 27500, polarizace V.
Od 18:00 Berdych - Malisse
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravim, chci se zeptat, kde je mozne najit program tenisovych zapasu, ktere budou v dany den na satelitu vysilany.
Reagovat
smazaný uživatel
Na velkých přehledech desítek TV stanic tyhle nejsou (kromě Eurosportu), takže koukám přímo na jejich weby. Týdenní programy jsou na:
http://tv.eurosport.de
http://www.supertennis.tv
Reagovat
smazaný uživatel
diky
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste bych se chtel zeptat, pokud je to mozne, zda jsou nejake satelitni stanice (krome BBC a Supertennis), ktere se primo zameruji na live vysilani z turnaju ATP, WTA, pripadne i challengeru. Predem dekuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Klára hrála moc dobře, velká gratulace! Někdo řekl o Cirsteaové, že je velký telent, já si to nemyslím. Čekvetadzeové přeju hodně štěstí a ať se jí povede se vrátit tam kde byla před tím přepadením, vůbec jsem to nevěděla, co se jí stalo, až nedávno jsem se to někde dočetla. Pořád jsem si říkala, co se s ní stalo, že se jí nedaří a propadá se žebříčkem, a ona taková velká nepříjemnost. Je mi jí moc líto a moc jí přeju úspěchy!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ovšem je tam jedna dost divná věc. Katastrofa a jedna prohra za druhou přišly až od září 2008! Přepadli ji koncem roku 2007, ale do srpna 2008 uhrála ještě několik velmi slušných výsledků - v únoru vyhrála halovou Paříž, pak čtvrtfinále Dubaj, semifinále Řím, 4. kolo Wimbledon a v srpnu finále New Haven!!! Jak se dá vysvětlit tohle?
Reagovat
skott
Prepadeni byla rana na psychiku pro Annu a pro kazdeho by byla, ale je to uz davno.Nekolikrat od te doby rikala, ze je to za ni a nemysli na to pri tenisu.Navrat zpatky je tezky pro mlade hracky, ktere ztrati veskere sebevedomi, beh na dlouhou trat.Anna zacla temer od znova, ale vrati se.Je na spravne ceste.
Reagovat
smazaný uživatel
Rána to jistě byla. Ale proč od února 2008 toho ještě tolik vyhrála? Proč prohrála všechno co se prohrát dalo až od US Open v září?
Reagovat
skott
na tebe no comment Brozi, poste a postoprve...
Reagovat
smazaný uživatel
Satelit 10 stupňů východně, frekvence 10996 MHz, symbolrate 6111, polarizace H.
Od 17:30
Reagovat
smazaný uživatel
No to je super,gratulace na otevrene scene. treba to pujde jeste dal. I Anne gratuluji, libi se mi,jak hraje a preji ji at se rychle dostane na pozice,kam urcite patri.
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda Kláro, opravdu jsi předvedla velice dobrý výkon. Hlavně do stavu 6:1 a 4:0 to byla z tvé strany naprosto jednostranná záležitost. Potom Sorana začala docela riskovat a přišlo mi, že ty jsi trošku znervozněla. Po vyrovnání na 5:5 už jsem "viděl" třetí set, který by byl loterií.
Jinak je až neuvěřitelné jakou formu má v současné době Anna Chakvetadze. Přitom bych byl raději, kdyby se jí dařilo již na Prague Open, kde jsem se těšil její zápasy, bohužel jsem viděl jen ten v 1.kole..
Docela mě ale nemile překvapují poměrně slabé návštěvy v Dánsku. Jak je vidět, tak s malým diváckým zájmem nemají jen v Praze, ale je to prakticky celosvětový problém..
Reagovat
skott
Vsak taky je to turnaj jen kvuli Wozniacki, v Dansku tenis neni vubec popularni.Nebo snad znas nejakeho jineho tenistu nebo tenistku?:-) Proto se hraje, tam kde se hraje - v hale...zadny venkovni tenisovy stadion s potrebnou kapacitou nemaji.
K Anne Chakvetadze.Ona hrala dobre i v Praze proti Ksenii Pervak, jen ta mela den, kdy nezkazila ani micek, co jsem videl.Narozdil od Anny je to pro ni ale nejoblibenejsi povrch...jinak bych rekl, ze Chaky zacinala nabirat formu uz na trave, kde jsem ji videl na vlastni oci odehrat utkani proti Petkovic a libila se mi, potom v deblu sice nic moc s Azarenkou, se kterou jim to vubec neklapalo a lekce od Sereny, ale vyslovene spatna taky nebyla.
Dneska uz mi prislo, ze na ni byla znat trochu unava, ke konci sotva pletla nohama, ale bojovala a Polonu nepustila do rytmu.Hlavne pri 4-3 15-40 bylo dulezite, ze odvratila dva brejky, tam se to mohlo otocit.Nastesti Polona neni ten typ, co se umi kousnout a snadno se necha otravit, kdyz se nedari.To byl i dnesni pripad:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist