Zakopalová je v Palermu v semifinále, Voráčová si o první finále nezahraje

12. 7. 2013, 18:18
Aktuality 17
WTA PALERMO - Klára Zakopalová na antuce v Palermu zvládla i třetí třísetové utkání. Česká tenistka dnes zdolala Němku Pfizenmaierovou a postoupila do semifinále, v němž zítra vyzve domácí obhájkyni titulu Saru Erraniovou. Naopak Renata Voráčová na Sicílii nedokázala vyrovnat své maximum na okruhu WTA , když po dvou hodinách hry podlehla Španělce Estrelle Cabezaové-Candelaové.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová v Palermu úspěšně zvládá třísetové zápasy. Po domácích hráčkách Pennettaová a Knappové zdolala 2-1 na sety i Němku Dinah Pfizenmaierovou, kterou porazila 7-5 6-7 6-1. 

Podobně jako v předchozích dvou kolech vykročila Zakopalová do zápasu lépe a získala první set. Ve druhém však dvakrát přišla o náskok brejku, v závěru nezvládla tie-break, v kterém pustila soupeřku do vedení 5-1 a tento týden už potřetí musela o postup bojovat ve třech setech. V rozhodující sadě však jednatřicetiletá rodačka z Prahy nepovolila soupeřce ani jednou udržet podání a po dvou hodinách a 37 minutách slavila vítězství.

Do semifinále postoupila Zakopalová poprvé od lednového turnaje v čínském Shenzhenu, kde prohrála až ve finále s Na Li. Od té doby se nedostala ani jednou do čtvrtfinále.

Její příští soupeřkou bude nasazená jednička Sara Erraniová, jež naopak ještě neztratila ani set. Dnes obhájkyně titulu sice v duelu se Španělkou Silvií Solerovou-Espinosaovou v úvodu ztratila dvakrát podání, od stavu 3-4 ale získala všech zbylých devět gamů a zvítězila 6-4 6-0.

Zakopalová sice o pět let mladší Italku Erraniovou porazila v sezoně 2007 v Přerově a o rok později v Praze, v dalších třech duelech už ale neuhrála ani set.

Renata Voráčová si v Palermu po více než dvou letech připsala výhru na okruhu WTA a následně dokázala potřetí v kariéře postoupit do čtvrtfinále. Své maximum, kterým je semifinále z marockého Fezu 2010, ale nevyrovnala. V boji o něj dnes prohrála 5-7 4-6 se Španělkou Estrellou Cabezaovou-Candelaovou.

Devětadvacetiletá Češka, které patří ve světovém žebříčku 193. místo, první vzájemné utkání se 108. hráčkou světa nezačala špatně a po sérii brejků se v prvním setu ujala vedení 5-3.  Pak ale ztratila pět gamů v řadě, v celém zápase zápase si celkem sedmkrát neudržela své podání a po dvou hodinách boje padla. I tak zlínská rodačka zaznamenala nejlepší výsledek ve dvouhře za poslední tři roky.

Voráčová si nespravila chuť ani v semifinále čtyřhry v českém obsazení. Spolu s Barborou Záhlavovou-Strýcovou podlehly krajankám Karolíně a Kristýně Plíškovým 7-5 5-7 8-10. Jednadvacetileté rodačky z Loun tak postoupily na okruhu WTA do finále čtyřhry poprvé.

Ve finále se utkají buď s francouzko-polským párem Kristina Mladenovicová a Katarzyna Piterová. Francouzka je čerstvou wimbledonskou šampionkou ve smíšené čtyřhře.

- WTA INTERNATIONAL PALERMO -
(Itálie, antuka, 230.000 dolarů)
páteční výsledky (12. 07. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Zakopalová (4-ČR) - Pfizenmaierová (Něm.) 7-5 6-7(4) 6-1
Cabezaová (Šp.) - Voráčová (ČR) 7-5 6-4
Erraniová (1-It.) - Solerová (7-Šp.) 6-4 6-0 
Vinciová (2-It.) - Domínguezová (5-Šp.) 6-1 6-4 

Semifinálové dvojice: Vinciová - Cabezaová, Zakopalová - Erraniová

Čtyřhra - semifinále:
Karolína Plíšková/Kristýna Plíšková (ČR) - Voráčová/Záhlavová-Strýcová (3-ČR) 5-7 7-5 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
škoda, že Klárka nehraje už ve finále, Vinci by v semi přehrála, má období, kdy jí to jde, ale na tu hekavku asi nemá, kdyby aspoň nehrála ty hrozný kopce...
Reagovat
tommr
Klára Zakopalová by měla hrát i v Bastadu kde je nasazená jako trojka. Jako dvojka je tam Halepová a jako jednička Serena Williamsová. Jsem hodně zvědavej jestli se tam tyhle tři hráčky opravdu objeví ... :)
Reagovat
spaniel
To je ale divne jméno, Hvězda Hlava-Svíčka
Reagovat
tommr
po selháních Tomáše Berdycha a Lucky Šafářový je Klára naše jediná víkendová naděje v singlu. Proti Erraniový to ale bude mít nesmírně těžký. Dnešní zápas bude zajímavej i kvůli tomu, že se v něm dodatečně ukáže jestli by zdravá Klárka měla při FC proti Erraniový větší naději než Lucka Šafářová ... :)
Reagovat
PetaM
Škoda, že se na jestli nehraje :D Lucka by na ni v pohodě měla, kdyby tolik neriskovala a hrála trošku ... Hlavou :D :D
Reagovat
tommr
to by ale nebyla Lucka. Ta už se při tenisu asi nikdy myslet nenaučí ... :)
Klára má proti Erraniový o trochu větší šanci na úspěch právě proto, že u tenisu občas myslí. Její nevýhodou je ale zase slabej servis. Erraniová bude mít navíc podporu diváků. Každopádně by to moh bejt velice zajímavej zápas a zvažuju proto, že se na to budu koukat v telce i když jsem měl na dnešek původně trochu jinej program ... :)
Reagovat
PetaM
No, tak nevýhoda slabého servisu bude na obou stranách. Výhoda Kláry ale snad budou lepší returny, protože by teoreticky měla mít více síly, než malá slabá Errani :) Hlavně nechybovat! :) :)
Reagovat
dadaft
tak Sára je určitě favoritka, ale kurs přes 5 na Kláru mě překvapil - přece jen Klára na antuce dokáže zahrát slušně...
Reagovat
dadaft
docela se na ten večerní zápas těším, mají zvláštní atmosféru, časnou teplou letní nocí se zvuky vždy tak zvláštně a magicky rozlévají a rozléhají....... - a doufám že kvalitou naváže na předchozí dva vynikající zápasy pod umělým osvětlením (Errani - Záhlavová-Strýcová, Vinci - Hercog). ))
Reagovat
tommr
Erraniová je sice malá, ale slabá určitě není - aspon ve srovnání s Klárkou ... :)
Reagovat
dadaft
škoda, že přenos není v HD, tam je pokud jde o obraz i zvuk lepší detail, ale i tak se mi to včera večer líbilo.
zvuk je naprosto kompaktní a přesně odpovídá tomu, co vidím na obrazovce (určující je samo pohled hlavní kamery). docela by mě zajímalo, jaké a jak rozmístěné mikrofony zvukový mistr použil a jak to má nastavené na mixáku..............
jó, být mistrem zvuku a dělat tenisové (sportovní) přímé přenosy, to by mě bavilo. )))))))) - škoda, že jsem se v mládí k ničemu takovému nedostal.....
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas Klárky se Sárou bude vyrovnaný a Klára není bez šance. Mne dnes hlavně zajímá čtyřhra v Palermu. Doufám, že Plíščata vyhrajou, jen si nejsem jistá, jestli jejich zápas uvidím :(
Reagovat
Fandina
k semifinále. Sára bude těžká, tak držím palce. Přeji úspěch. Klárko pojď!
Reagovat
dadaft
Sára už to má pevně v rukou...
stejně jsou fajn ty městské kurty, se zvuky v pozadí.
Reagovat
horska.kraslice
Výborně Klárko, jen tak dál.
Reagovat
slacker
Horka.krasavice?
Reagovat
dadaft
Dominguez-Lino je v podstatě přesný opak Marion Bartoli, která hraje oba údery obouručně a co nejdřív po odskoku - - - Lourdes hraje oba jednoruč a dává si načas. ))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist