Zakopalová je ve Florianopolisu ve 2. kole, Záhlavová-Strýcová v něm skončila

25. 2. 2014, 21:56
Aktuality 11
WTA FLORIANOPOLIS - Klára Zakopalová už pošesté v sezoně postoupila do 2. kola. V brazilském Florianopolisu do něj postoupila po výhře nad mladou Chorvatkou Vekičovou, naopak její krajanka Barbora Záhlavová-Strýcová svůj druhý zápas v Brazílii prohrála.
Klára Zakopalová

Barbora Záhlavová-Strýcová zahájila turnaj už včera, kdy vyhrála nad nasazenou čtyřkou Italkou Francescou Schiavoneovou. Dnes však na cenný triumf nenavázala, v prvním vzájemném utkání s moskevskou rodačkou reprezentující Kazachastán Jaroslavovou Švedovovou prohrála po 113 minutách hry 2-6 5-7.

Sedmadvacetiletá Češka v obou setech ztratila hned velmi brzy dva servisy. Ve druhé sadě sice manko dvou brejků smazala a za stavu 4-5 odrátila dva mečboly, na obrat ale síly nenašla.

Klára Zakopalová se do Florianópolisu přesunula z Ria de Janeiro, kde v neděli až ve finále nestačila i kvůli potížím s dýcháním na Japonku Kurumi Naraovou. Třetí nasazená hráčka dnes proti sedmnáctileté Chorvatce Donně Vekičové zopakovala vítězství z dosud jediného vzájemného duelu z letošního lednového turnaje v Shenzhenu.

Ani dnes česká tenistka, jež včera oslavila 32. narozeniny, neztratila set. Udržet si dokázala sedm z devíti gamů na servisu a po výhře 6-3 6-3 slavila na svém sedmém letošním turnaji už pošesté postup do 2. kola.

"Cítím se trochu unavená, to je jasné. Ale jsem hlavně šťastná, že jsem dnes Donnu porazila, protože je to velmi dobráa talentovaná hráčka. Je to pro mě cenné vítězství a už se těším na dalším zápas," řekla Zakopalová.

"Podmínky tady v Brazílii mi moc nevyhovují, protože nemám ráda velké teplo. Ale zatím jsem spokojená, protože minulý týden jsem si zahrála finále a tady také zatím zůstávám v soutěži. Asi jsem udělala dobře, že jsem dala přednost Brazílii, protože mám ráda zdejší lidi a tohle prostředí," dodala pražská rodačka.

V něm se utká s Francouzkou Alizé Limovou, která se do hlavní soutěže probojovala z kvalifikace a dnes porazila Švédkou Johannu Larssonovou 7-6 2-6 6-4. Dvaatřicetiletá Zakopalová si s o devět let mladší soupeřkou zahraje poprvé v kariéře.

- WTA INTERNATIONAL FLORIANOPOLIS -
(Brazílie, tv. povrch, 250.000 dolarů)
úterní výsledky (25. 02. 2014)
Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (3-ČR) - Vekičová (Chorv.) 6-3 6-3
Koviničová (Č. Hora) - Goncalvesová (Braz.) 6-3 6-1
Van Uytvancková (Belg.) - Su-Wei Hsieh (Taiwan) 6-3 6-2
Bertensová (Niz.) - Karatančevová (Kaz.) 6-4 1-6 6-2
Dulgheruová (Rum.) - Duqueová (Kol.) 6-1 7-6(5)
Pereiraová (Braz.) - Torrová-Florová (7-Šp.) 6-4 6-3
Limová (Fr.) - Larssonová (Švéd.) 7-6(5) 2-6 6-4
Dvouhra - 2. kolo:
Švedovová (Kaz.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6-2 7-5
Cadantuová (6-Rum.) - Pfizenmaierová (Něm.) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
kada.tom
a Klára je zase ve QF :-) gratulka :-)
Reagovat
EllNino
Tak až na to zaváhání nazačátku 2. setu Klára opět suverení ....snad to vydrží co nejdýl :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ten zápas jsem sledoval, ale včera jsem nějak neměl náladu něco psát... První dva gemy jsem neviděl, takže mi utekl ten brejk Klárky hned na začátku. Pak byla asi klíčová situace v sedmém gemu, kdy Donna nevyužila gembol, Klárce při shodě trochu pomohla páska a vzápětí Klárka získala další brejk. Donna bleskově odpověděla rebrejkem čistou hrou a byla to taková rychlovka, že mi to uteklo. Během přestávky mezi gemy jsem něco hledal na netu a když jsem to zase vrátil na tenis, tak najednou vidím 3:5. :D Jenže Donně se stejně nepovedlo dostat do kontaktu, protože v deváté hře zase ztratila servis... Druhý set začala Donna velmi dobře a hned v úvodu získala brejk. Jenže ani svůj druhý brejk v zápase nedokázala potvrdit. Netrvalo dlouho a Donna prohrávala 1:3. V dalším průběhu se žádný brejk nezrodil, přestože byly brejkboly na obou stranách. Donna měla po dvou brejkbolech za stavu 2:4 a 3:5, jenže ani jednou toho nedokázala využít, když jí ve většině případů nevyšel return... Takže bohužel, Donna se do zápasu nevrátila a Klárka to dotáhla do vítězného konce.
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/EuWHwt43/#prubeh-zapasu;1
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že se Donna snažila a nehrála špatně, ale Klárka byla prostě lepší a taky je holt zkušenější... Už po tom losu jsem byl docela otrávený, protože Donna proti Klárce v této sezoně už jednou prohrála (1. kolo v Shenzenu). Ani jsem nespoléhal na to, že Klárka bude unavená z Ria. Sice tam ve finále nebyla fit, ale to byla jenom nevolnost, která za den odezní. Jinak si myslím, že Klárka je fyzicky opravdu dobře připravená. Za všechno mluví ten její bleskový přesun do Dauhá po náročném Fed Cupu ve Španělsku. No a pak ještě v Dauhá vyhrála dva zápasy (v tom druhém porazila Aničku)... Takže Donna měla v tomto ohledu trochu smůlu na los, že chytla zase Kláru. Bohužel, Donna letos na turnajích (Fed Cup nepočítám) ještě ani jednou nevyhrála a tři ze čtyř proher má proti Češkám (2x Klárka, 1x Lucka Hradecká). Donně to proti českým tenistkám nějak nejde (ve všech třech zápasech neuhrála ani set). Nejblíž vítězství byla zatím jednoznačně v Pattayi proti Sabine...
http://www.tenisportal.cz/hrac/vekic/

No a když už Donnu ve Florianopolisu neuvidím, tak sem dám aspoň pár fotek, jak před turnajem tvrdě trénovala (nejen tenis)... :)
https://twitter.com/DonnaVekic/status/436573547876876288
https://twitter.com/DonnaVekic/status/437284835208757248
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak ten včerejší stream z Florianopolisu byl fakt otřesný. Ten obraz se ještě dal snést, ale zvuk byl strašný. Jako kdyby tam vedle kurtu měli letiště nebo co... Přes ten rámus se nedalo slyšet vůbec nic, ani rozhodčí. Takže jsem na to koukal s vypnutým zvukem, což není zrovna ono. Kromě toho měly ještě obě holky stejné oblečení, takže jsem párkrát ztratil orientaci. :D Koukal jsem, že dneska hraje Klárka proti Alizé Lim. Tu jsem ještě naživo neviděl, takže bych se docela rád podíval (navíc je to fešanda). :) Jen kdyby ten stream nebyl tak strašný...
Reagovat
tommr
jj ten stream byl špatnej i když o něco lepší oproti Riu kde míček nebyl skoro vůbec vidět ...
Moc tomu nepřidalo ani to stejný oblečení obou hráček, který jsou navíc obě blondýny takže je prakticky nebylo možný rozlišit. Myslím si, že i v tenisu by se mělo zavést podobný pravidlo jako ve fotbale nebo v hokeji a hráčky by měly mít odlišný dresy. Dalo by se to udělat tak, že jedna (losem určená) by měla vždycky volbu dresu a ta druhá by si holt musela vzít něco jinýho ... :)
Reagovat
VlS
do konce dubna:
Lucka - Charleston 120, Praha 140 (IW a MIA skončila v prvním kole)
Klára - IW 140, MIA 140
Petra - IW 250, MIA 80, Katowice 200.
Na zlepšení rankingu tenhle týden může dosáhnout jen Klárka, v IW a MIA to bude nejsnažší pro Lucy, která neobhajuje nic víc než 5 bodů za první kola.
Reagovat
tommr
a nebezpečnou Vekicovou poměrně jasně přehrála. Na kurtu působila mnohem živějším dojmem než ve finále v Riu. Vypadá to, že ty zdravotní potíže nebyly vážnějšího rázu ... :)
V příštím kole má Klára za soupeřku francouzskou kvalifikantku, kterou by taky měla zvládnout. Pokud půjde všechno podle předpokladů tak se v semifinále rýsuje odveta za FC proti Suarez Navarrový ...
Klára měla včera hrát i debla spolu s Niculescovou, ale nakonec ze soutěže odstoupily ...
Reagovat
Fandina
dneska vyhrála celkem v pohodě. Takže gratulace Klárce a také k včerejším narozeninám přeji hodně zdraví, štěstí lásky a ať se daří na kurtech. Všechno nejlepší.
Reagovat
Fandina
http://sketchtoy.com/59288414
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist