Zakopalová končí v 1. kole, letos poprvé

18. 2. 2013, 18:57
Aktuality 55
Klára Zakopalová nepřešla na turnaji v Dubaji přes první překážku a s dvoumilionovým podnikem WTA se loučí hned v jeho úvodu. V utkání s Marion Bartoliovou mířila za vítězstvím, její soupeřka ale zápas otočila a zvítězila 3-6 6-4 a 6-1.
Klára Zakopalová

Dnešní porážka je pro Kláru Zakopalovou letos vůbec první v úvodním kole na turnaji WTA. Dosud v prvních kolech narážela na soupeřky, které byly žebříčkově pod ní, v Dubaji jí ale los poslal do cesty 11. hráčku světa Marion Bartoliovou.

I proti ní si česká tenistka mohla věřit. Na lednovém turnaji v Šen-Čenu ji totiž porazila ve dvou setech a srovnala vzájemnou bilanci na 3:3, a v podobném duchu začala Zakopalová i dnešní zápas. Hned v jeho úvodu sebrala Francouzce servis, a i když Bartoliová dvakrát ztrátu podání dohnala, na další brejk na 5-3 už zareagovat nedokázala.

V další sadě začala světová jedenáctka obracet, ovšem Klára Zakopalová od stavu 1-3 uhrála tři hry v řadě a získala tak při svém podání nadějný náskok. Rozhodujícím gamem nejen setu, ale celého zápasu byl ten osmý: Zakopalová v něm odvrátila čtyři brejkboly, pátý už Bartoliová využila a zbytek zápasu už ovládla. Od stavu 4-3 vyhrála rozhozená Češka jediný game a s turnajem se i vinou 47 nevynucených chyb rozloučila porážkou 6-3 4-6 a 1-4.

Po Zakopalové se v Dubaji představí ještě dvě české hráčky. Světovou osmičku Petru Kvitovou čeká na úvod Daniela Hantuchová, se kterou v pěti zápasech neztratila ani set, Slovenka ale bude rozehraná z kvalifikace. Lucie Šafářová v prvním kole nastoupí proti Caroline Wozniacké z Dánska.

Pokud Petra Kvitová přejde přes úvodní kolo, bude ji ve druhém čekat bývalá světová jednička Ana Ivanovičová. Srbka si postup do druhého kola vybojovala v duelu s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou, kterou porazila ve dvou setech. Ivanovičová si zápas zkomplikovala, když soupeřku nechala ve druhé sadě srovnat z 5-2, v tie-breaku ale zaváhání napravila a i v pátém vzájemném duelu vyhrála - dnes 6-3 7-6.

Nečekaně rychle se s turnajem rozloučila vycházející americká hvězda Sloane Stephensová. Světová šestnáctka, proti které minulý týden v Dauhá otočila zápas Klára Zakopalová, stejným způsobem vypadla i v Dubaji: nad Rumunkou Soranou Cirsteaovou vyhrála úvodní set, ovšem její soupeřka ovládla další dvě sady a zvítězila 5-7 6-3 a 6-2.

"Jsou to dva turnaje na místě, kde jsem nikdy předtím nebyla, to je pro mě nová situace," řekla po svém vyřazení Stephensová. "Někdy se vám na kurtu prostě nedaří tak, jak byste chtěli. Dneska jsem nehrála nejlíp, stejně jako jsem nejlíp nehrála ani minulý týden," dodala.

Výsledky - Dubaj (tvrdý povrch, dotace 2,000.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Bartoliová (Fr.) - Zakopalová (ČR) 3:6, 6:4, 6:1, Cirsteaová (Rum.) - Stephensová (USA) 5:7, 6:3, 6:2, Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) - Lepchenková (USA) 6:1, 6:3, Putincevová (Kaz.) - Robsonová (Brit.) 6:4, 2:6, 7:6 (8:6), Ivanovičová (Srb.) - Pavljučenkovová (Rus.) 6:3, 7:6 (7:5).

Čtyřhra - 1. kolo:
Raymondová/Stosurová (USA/Austr.) - Grandinová/Uhlířová (JAR/ČR) 6:1, 6:1.
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

55
Přidat komentář
tommr
tentokrát už mě ale opravdu namíchla. To nemohla odstoupit dřív? Turnaj už je rozlosovanej a v jedný polovině jsou ted všechny favoritky včetně Petry zatímco ve druhý není prakticky žádná silnější hráčka ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je první, co mě napadlo a taky naštvalo. Pavouk mohl vypadat jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Jednou mne s ni picne:D)))) Ale spis jsem cekal, prijezd, prvni zapas, behem toho skrec a papa...ale fakt je, ze s Dubajem se takhle paprat nemusi...:))))

Jsem zvedavy, pred kterym kolem odstoupi Serena:)) Tam jsem to ocekaval vic, sotva dychala po tom finale:))
Reagovat
smazaný uživatel
No já jsem čekal, že pokud by Serena vyhrála v Doha, odstoupila by z Dubaje, protože by měla v čele náskok. Pak jsem si nebyl jistý a teď to tipuji, že odstoupí po prvním zápase nebo s někým prohraje. Ale dobře udělá, je už v letech, měla by se dát do pořádku a nesmí se huntovat.
Reagovat
rib
tak pokračujeme, v Dubai hrát nebude...
Reagovat
smazaný uživatel
Já ji tohle odstoupení věřím. Ve finále v Doha měla na lýtku tejp a jde tímto rozhodnutím sama proti sobě.....Obdrží patrně i penalizační nulu a vypadne ji z žebříku 220 bodů.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak se jí žádné body neodečtou, protože jsem teď koukl, a má v žebříčku nulu i za minulý rok. Takže zůstává na svém.
Reagovat
tommr
o body nepříjde, protože penalizační nulu měla už loni kdy z Dubaje taky odstoupila (to jí zase trápil levej kotník) ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, vím, už jsem na to taky koukl.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Pes trpi, ale malicka Sara se vraci zpet do sveho minulorozniho rytmu...:) prvni set 6;3...ale zda se mne, ze je zase trosku vetrno...
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Fandina
Vlku a jaké glorifika máš na mysli?
Reagovat
Fandina
omluva ... mělo to být níže a glorifikace.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.youtube.com/watch?v=7RdZdcSdZ_k

Je to cele. Zajimave se na to podivat s odstupem. Ono mozna, se ty nektere glorifikace trochu zmeni:) A zase v necem jinem mozna pribudou:)

Jinak behem zapasu je take vstup Kotyzy - je slyset dobre cely.

Zajimave komenty britu...uzitecne se nekdy na to podivat, trochu z jine perspektivy:)))

------------------------
Reagovat
Fandina
A že toho ti britové napovídají, skoro víc než češi ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Prave, na ceske komentatory se nadava, ale kdyz si clovek pusti zahranicni komentar, tak zjisti, ze neketre jsou teda ukecanejsi mnohem vic:D)
Zajimave jsou srbske komentare, to by mozna nekdo necekal, ale opravdu jsou plne poztivnich emoci k tenisu, a vubec tam nemusi hrat Srb...to je velmi zajimve, aspon to tak vnimam...
Musim treba Srby velmi pochvalit, hlavne za komentar na AO Tomas vs Djoker. Opravdu Tomase komentovali krasne...

Glorifikace > slo pouze o to, ze se jsme psali, zapas roku atd...ale ono to vyplyva asi z toho napeti, nebot se nevi, jak to dopadne atd...:)) Kdyz se pak na to clovek koukne v klidu a zpetne, tak mnohem vic si clovek vsimne tech hluchym mist:))) a trochu ta glorifikace zapasu dostava trhliny, pochopitelne:))) Ale na druhou stranu clovek ma cas si vsimnout nekterych neuveritelnych vymen par-excelence:))) Na ktere uz tolik zase cas v tom vypeti neni, nebo malickosti, ktere totalne natchnou, jako pouziti slajsu Petry a ihned pekny prohoz.
Take si clovek vic vsimne te jeji BH fulnecke hokejky, jaka je to smrtelna zbran, kdy Serena s tim nemuze nic udelat, de-facto zadna hracka. Strasne nizky odskok s pekelnou rotaci, fuj - to bych chytat nechtel:D))))
Ale take si clovek vic uvedomi, ze Serena moc prace k tomu otaceni opravdu nemela:(. A dale, ze take diky DF jak z jedne strany, tak z druhe, ten zapas byl zajimavy. Serena proste 2x Petru dostala do brejku DFkem...
Jinak obcas zarazi pohyb Petry, ne ze by se nepohybovala, ale nekdy uplne jinak, nez by clovek cekal, treba nekdy strasne proti mici...:) Ale to uz je asi i na vic podivani, a spis pro nekoho jineho...lepsi fachmany:))))nez pro pinkaly meho plackoveho razeni:)))
Reagovat
dadaft
je fakt, že když to nemá emoce přímého souboje, tak chyby víc vyniknou.
například je vidět, jak strašně moc nad vodou Serenu drží servis - - - a co se stane, když nefunguje...
***
mrkl jsem na chvíli - zapnul jsem to náhodně - gembol páté hry prvního setu - Petřin perfektní servis na tělo.
v dalším gemu nátlaková hra Petry, razantní míče do blízkosti čar, Serena neměla nárok..........
...... a celé to zakončila dvojchybou.
v dalším gemu opět slušná hra Petry.
.................
pokud jde o Petru, zůstávám středním optimistou. ))
Reagovat
Fandina
Vlk ... tak samozřejmě, že komentátoři jsou různí a nezáleží na národnosti, to není potřeba připomínat. Někdy poslouchám italský Supertennis a tam se komentuje tenisově rutinně a celkem bez fandění, ale je pravda, že jejich zpravodajstí i některé opakovačky zápasů se týkají domácích hráčů, turnajů. Ale obecně platí, že co komentátor, to jiný přístup a to ve všech televizích, zemích.
Jinak co se týká glorifikace Petra Serena, tak je to zase individuální. Ve třetím setu Serena přidala a Petra ne. A Petra se pohybovala jinak, také psala, že se soustřeďuje na jiný postoj s ohledem na trénování svalů na nohou.
Reagovat
dadaft
a hlavně - po čase nebyla Petra v křeči, hrála uvolněně jak už dlouho ne...
Reagovat
Fandina
A Petraa v tom zápasu byla naprosto uvolněná. Chce se mí říci, že si to užívala, tu hru, ale aby si to někdo nevysvětlil nějak pejorativně. Z mého pohledu co se týká Petry, tak výborně a příště by mohlo být ještě lépe. Co se týká tenisové taktiky, tak to jsme slyšely od Kotyzy jasně.
Reagovat
Fandina
Oprava ... slyšeli jsme od Kotyzy, nejen my holky ... i ne y
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, Petra je svym zpusobem velmi mlada:))) Za rok, dva muze byt uz tak vyzralou hrackou (pokud se po ceste neco nestane, zhorseni astmatu a ja nevim co jeste - kdo vi jak na tom vubec je...), ze pomalu ji bude velmi tezke prehravat:))) Ale myslim, ze porad bude platit to, ze v hale bude nej, potom trava, potom antuka a plexi, a nakonec beton, ani ne kvuli astmatu, ale kvuli tomu, ze to zpomaluji, a zpomaluji, a zpomaluji....

Ovsem, ja osobne mam na haku, jestli nekdy vyhraje US Open...ja budu spokojenej i za tu travu, doufam, ze historicky prekona Serenu :)))) Takze ja jsem ultimatni optimista. Pro mne je to travarka, nebo best hracka do haly:))).
Uvolnene hrala, nebot nebyla lovena, ale lovila:))) Ale ona se nauci i byt lovena:)))
Reagovat
smazaný uživatel
pohyb - je to mozne, a asi to tak bude jak pises:) ja fakt nevim:) jak pisi, to je spis asi pro nekoho jineho:)

kotyza - jasne, pragmaticke, svymi slovy - myslim, ze museli pochopit vsichni.:)

koment. - kazdemu sedi neco jineho. Znam dva polske komentatory z ES, a Ti jsou uplne ulitli, ale totalne ...jenze oni k tomu sportu moc nereknou:)), ale jistota je, ze se vzdy pobavis, jejich styl komentovani je neco jako monty python letajici cirkus...[mne to sedi:), ale je jasne, ze budu v mensine tech, kterym to bude sedet:)]
...takze samozrejme je na ne dost stiznosti...tady je strasne dulezitej vkus....bezpochyby, a proto je pitomost, kdyz se nadava na ceske komentatory....jen pro forma. Ale ono to vetsinou byva tak, co je doma, to nam nevoni, kdyz jsme mimo dum, tak nam to schazi:D)
Reagovat
Fandina
vlk ... tak polské komentátory jsem už také slyšela a jsou to fakt nadšenci, souhlas. A co se týká stížností na domácí komentátory i tady, tak to vidím přesně tak, jak to píšeš. Stěžuji si, aby se neřeklo. To samé o českých hráčích. Je český tak do něj. Bohužel to někdo tak dělá.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano oni Polaci jsou vetsinou nadsenci, ale tihla dva jsou tak trochu jini, dost neskutecni ironici s cernym humorem, ze to opravdu pripomina ten letajici cirkus MP...nevim nakolik rozumis polsky, ti posilam jeden priklad...koment k cyklistice...jinak jsou skveli na biatlon...no vlastne na vsechno:D))))
....tihle chlapci odkomentuji jakykoliv sport, ovsem v teto ukazce jsou schopni se dohadovat o tom, proc pani doktorka nemala rukavice pri zakroku, Armstronga nazyvaji Narcisem a tak:))) Je to fak sila:)))

http://www.youtube.com/watch?v=80Og5CFloNs
Reagovat
Fandina
Vlk ... tak tak dalce polsky nerozumím, já jsem jednou slyšela nějaký jejich tenisový komentář tuším hrála Lucka Hradecká už nevím s kým a potom ještě několikrát, tuším Kubota s někým atd. a tam se mi třeba líbilo, jak když byly super údery, tak to kvitova/li a celkově byli nadšení. Tomu jsem rozuměla, jinak detailně polštině nerozumím.
Reagovat
dadaft
já polsky rozumím skvěle - ale nemám teď u compu zvuk. ((
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, az budes mit zvuk, tak si to dej, stoji to za to:)))
Tomu se rika komentar bez hranic:D)))
Chvilemi nevis, jestli si z toho delaj totalne prdel, nebo proste jsou tak prasteni...:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Az ti pujde zvuk, tak si dej i toto:D)

http://www.youtube.com/watch?v=zspEK86guA0

Dozvis se, jak prijel Gorbacov do Prahy, a nekdo si ho spletl s Karlem Gotem, jaky jsou druhy pozornosti, neco o nebezpeci tyranu, a proc je otec Radwanske smutny, i kdyz Aga postoupila do finale Wimbledonu, a samozrejme ze novinari trpi uzehem, a proto pisi kraviny:))))

Sklonuj si dva Bosaky a pradstav si, ze ho nikdo nelimituje:D))))
Reagovat
dadaft
ohó.
nesmím zapomenout na kabel mezi comp a zesák, až budu v elektru. ))
Reagovat
dadaft
ještě k Petře - podle mě by měla být dobrá i na betonu.
Reagovat
smazaný uživatel
1/ Tak jeste existuje moznost sluchatek:)))

2/ Betony jsou uz strasne pomale...Petre muze byt tezke nektere hracky asi stale prehravat. Na jinych to spis vidim obracene:)))
Reagovat
dadaft
1) nemám sluchátka rád, navíc je comp ve vedlejší místnosti.

2) nemusí soupeřky přehrávat, stačí, když je roznese na kopytech. ))
Reagovat
dadaft
ale jo, máš pravdu - beton asi bude patřit Azarenkové...
Reagovat
smazaný uživatel
DUBAJ
*Centre Court
11:00 Goerges Julia (GER) [20] < Errani Sara (ITA) [7]
12:30 Kvitova Petra (CZE) [8] > Hantuchova Daniela (SVK) [67]
16:00 Wozniacki Caroline (DEN) [10] < Safarova Lucie (CZE) [18]
17:30 Makarova Ekaterina (RUS) [19] > Stosur Samantha (AUS) [9]

*Court 1
11:00 Cibulkova Dominika (SVK) [15] < Petrova Nadia (RUS) [12]
12:30 Radwanska Urszula (POL) [37] = Zheng Jie (CHN) [44]
14:00 Vinci Roberta (ITA) [17] < Kuznetsova Svetlana (RUS) [48]

----------------------------------------------
Memphis - vybrane

*Stadium
18:30 Lisicki Sabine (GER) [40] < Keys Madison (USA) [79]
--
02:00
Istomin Denis (UZB) [63] < Isner John (USA) [16]

*Grandstand
18:30 Davis Lauren (USA) [77] > Rybarikova Magdalena (SVK) [59]
20:00 Oudin Melanie (USA) [83] > Hlavackova Andrea (CZE) [68]
21:30 Vandeweghe Coco (USA) [100] < Hampton Jamie (USA) [66]
Reagovat
dadaft
když jsem se mrkl na kurzy u dnešních zápasů, tak bych zkusil Cibulkovou, Zheng a Oudin.
(a prodělal bych kalhoty :-))) - ne, nesázím.)
*************
ale čekají nás skvělé zápasy...
Reagovat
dadaft
v Memphisu bych chtěl semifinále
Flipkens - Lisicki
Hampton - Watson
to je jasná věc. ))
Reagovat
dadaft
zatím jede.
Reagovat
dadaft
Domča má set.
sice těsně před koncem setu, který se vyvíjel dobře, přišel Nadin break a srovnání na 5:5,
ale dopadlo to i díky nebojácné hře (+ jedné chyby Nadi)
Reagovat
Frick
Šafina? Ta Dánkopolka snad neni tak silná...
Reagovat
freeteepek
Nám dnes všechny povypadaly v prvních kolech. Petra první vynechává, tak snad nevypadne v tom druhým...
Reagovat
smazaný uživatel
Petra první kolo nevynechává...
Reagovat
EllNino
Ou ...Háčka nám prohrála v Memphisu s neznámým párem Dabeowski/Kudryavtseva ...://
Reagovat
smazaný uživatel
Alla Kudryavtseva, tu znám. Ta vyřadila Mashu na Wimbledonu 2008 ve 2. kole...
Reagovat
tommr
letos se teda holky s formou moc nepotkaly ...
Reagovat
Bob
Holky by se měly vykašlat na objíždění turnajů bez sebe a začít konečně hrát. Mají toho celkem dost na obhájení..
Reagovat
Fandina
dneska mě moc mrzelo, jak to dopadlo. Celý zápas tady první druhý set s přehledem a potom toto. Prosím prosím prosím už příště nééééééééé musí to vyjít a prosím neboj se druhého servisu. Díky a držím palce příště a pořád dál. Máš na to!!!
Reagovat
gigin
letos sa mi jaksi brká po Wimbledonu. Nejel by někdo?
Reagovat
Fandina
děcko, já o tom uvažuji a když to nevyjde, tak RG udělám určitě.
Reagovat
gigin
Fandinko, ty jak seš uhranutá, tak se umíš i vracet v čase!! Fantastické!!
Reagovat
Fandina
gigin, já mám rozjednaný Wimbledon a možná cuknu a v tom případě necuknu z RG. A naopak. Jedno bude!
Reagovat
gigin
A jó takhle!! Jsem myslel, že když ti nevyjde Wimblík, tak si to pomašíruješ na RG :DDD Proto ta narážka o tvém zpětném pohybu v čae :))) Ok, tak hodně štěstí, ať ti to vyjde...
Reagovat
nouma
Celej zápas sledoval a byl jsem přímo nasranej jak to celé dopadlo. Klárka na ¨klokana¨ měla celou dobu navrh ale pak v 2 setu asi vypla hlava, odešel servis a nastoupil vztek. Moc velká škoda. A nejhorší byl komentátor který si z Klárky a jejího výrazu dělal v 3 setu už srandu a to mě mrzelo. No i když je Marion těžký soupeř je hratelná ale to její neustálé poskakování a to jak rukou pak hrozila za každým fiftýnem to už mi normálně hlava nebere. Fakt klokan. Ale s tou rukou by měla něco dělat jako možná by si ji měla srtčit do prdelky :D a né hrozit ostatním :D
Reagovat
tommr
ona je ta její pěstička ale docela účinná - jinak by to asi nedělala. Na Kláru to dneska bohužel zabralo parádně ...
Reagovat
rib
bohužel je to fakt, škoda, že Klára nedokázala převést vztek do razance úderů, jinak na hopsandu v pohodě měla
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist