Zakopalová konečně vyzrála na Kingovou, v Soulu si zahraje o finále

23. 9. 2011, 09:37
Aktuality 0
Klára Zakopalová na čtvrtý pokus našla recept na Američanku Vaniu Kingovou a po třísetové výhře postoupila na turnaji v Soulu už do semifinále. O minimálně zopakování loňského finále si zahraje se Španělkou Martínezovou.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová sice v srpnu na amerických betonech vyhrála jediný z pěti zápasů, rychlý povrch v Soulu jí ale svědčí. Před rokem si na něm zahrála své poslední finále a letos se k němu přiblížila na jediné vítězství.

V dnešním čtvrtfinále devětadvacetiletá rodačka z Prahy čelila Vanie Kingové, se kterou v minulosti prohrála všechny tři vzájemné duely. V Soulu však měla navrch česká tenistka. Nejprve vyhrála bez větších problémům první set, soupeřka pak sice vyrovnala, ovšem rozhodující dějství se už odehrávalo v jasné režii Zakopalové, jež finalistce letošního US Open ve čtyřhře sebrala osmkrát podání a za hodinu a 34 minut zvítězila 6-2 4-6 6-1.

"Odvedla jsem dobrou práci a jsem moc ráda, že jsem Vaniu porazila, protože je to nebezpečná soupeřka," řekla Zakopalová po utkání. "Ve třetí sadě jsem hrála trpělivě, byla jsem hodně koncentrovaná na svoji hru a snažila se co nejvíce vyvarovat chyb. Zvládla jsem to a šla do sprchy jako vítězka," usmála se.

Ve třetím letošním semifinále si o první finále od loňského Soulu Zakopalová zahraje se Španělkou Marií-Jose Martínezovou, která vyřadila třetí nasazenou Julii Görgesovou z Německa.

Překvapivě dohrála Dominika Cibulková, jež nestačila na Poloňu Hercogovou. Slovenská tenistka dvacetiletou Slovinku smetla na letošním Wimbledonu a také dnes začala lépe. V prvním setu se ujala vedení 3-1, jenže v celém zápase si udržela jen dva z osmi gamů na servisu a nakonec za 84 minut prohrála 3-6 1-6.

O první finále na okruhu WTA si s Hercogovou zahraje Galina Voskobojevová. Šestadvacetiletá Kazaška dnes porazila 6-2 6-3 Rusku Věru Duševinovou a bez ztráty setu postoupila teprve podruhé do semifinále.

Výsledky - Soul (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Zakopalová (ČR)
- Kingová (USA) 6:2, 4:6, 6:1, Martínezová (6-Šp.) - Görgesová (3-Něm.) 7:6 (8:6), 6:1, Hercogová (5-Slovin.) - Cibulková (4-SR) 6:3, 6:1, Voskobojevová (Kaz.) - Duševinová (Rus.) 6:2, 6:3.

Semifinálové dvojice: Duševinová - Hercogová, Zakopalová - Martínezová.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Grandinová/Uhlířová (1-JAR/ČR) - Birnerová/Daniiliduová (ČR/Řec.) 7:6 (8:6), 3:6, 10:7, Benešová/Zakopalová (3-ČR) - Dateová-Krummová/Chuang Chia-jung (Jap./Tchaj-wan) 6:2, 7:6 (8:6).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist