Zakopalová neudržela jediný servis a v Bruselu končí

19. 5. 2011, 06:49
Aktuality 4
WTA BRUSEL - Klára Zakopalová se s antukovým turnajem v Bruselu loučí po druhém kole. Česká tenistka zůstala na raketě Rumunky Alexandry Dulgheruové, se kterou osmkrát přišla o podání a prohrála 3-6 2-6.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová v prvním kole zdolala ve třech setech Rusku Pěrvakovou, byť s ní osmkrát přišla o servis. Dnes měla velmi podobnou bilanci, jen s tím rozdílem, že z osmi gamů na podání nevyhrála ani jeden a sedmé nasazené Rumunce Alexandře Dulgheruové podlehla 3-6 2-6.

Devětadvacetiletá rodačka z Prahy se nyní přesune do Paříže, kde by se na French Open měla vejít mezi 32 nasazených hráček.

Do čtvrtfinále generálky na antukový grandslam postoupila světová jednička Caroline Wozniacká. Dánská favoritka však Američanku Varvaru Lepchenkovou zdolala až po téměř dvou hodinách 6-4 7-6. Nyní ji čeká domácí Yanina Wickmayerová, jež podobným výsledkem porazila sedmnáctiletou krajanku Alison van Uytvanckovou.

Ještě větší problémy měla se svým úvodním vystoupením třetí hráčka světa Vera Zvonarevová. Ruská tenistka prohrávala s Galinou Vokobjevovou z Kazachstánu 2-6 a 2-3, zápas ale otočila a zvítězila. 

"Byl to tu pro mě vůbec první zápas, musela jsem si zvyknout na podmínky, nový kurt, nové míčky, novou atmosféru," vysvětlovala své trápení Zvonarevová. "Nejenže jsem na začátku byla poněkud pomalá, ale soupeřka hrála dobře. Už byla rozehraná z kvalifikace, tak byla na podmínky zvyklá. Ale postupně jsem našla svůj rytmus a mám šanci si zahrát další zápas," dodala šestadvacetiletá Ruska.

Zvonarevové se v přípravě na Roland Garros příliš nedaří; v Bruselu si připsala teprve čtvrtou letošní výhru na antuce, všech dosáhla až po třísetovém boji, prohrála se Stosurovou a Kvitovou. "Po Miami (semifinále) jsem se vrátila domů a trénovala v hale na kurtech s tvrdým povrchem. Pak jsem hrála ve Stuttgartu a Madridu a já na antuku nebyla zvyklá. Další čtyři týdny jsem se už ale připravovala na antuce v Barceloně, což bylo dobré. Neodehrála jsem moc ostrých zápasů, proto jsem ráda, že jsem dnes postoupila," komentovala Zvonarevová neobvyklou přípravu na antukové turnaje.

O moc lépe se letos na antuce nevede Jeleně Jankovičové. Na evropské oranžové drti odehrála čtyři turnaje a jen jednou byla ve čtvrtfinále. V Bruselu - generálce na French Open, kde bude obhajovat semifinále - vypadla potřetí již ve druhém kole, v němž ji tentokrát zastavila Švédka Sofie Arvidssonová.

"Už jsme s Jelenou v minulosti svedli nějaké bitvy a posledně jsem měla dokonce mečbol," připomněla Arvidssonová duely z roku 2008 v Miami a na US Open. "Obvykle velké hráčky hrají na velkých kurtech, ale dnes nás poslali na jeden menší, to pro mě byla trochu výhoda. Každopádně jsem ráda, že jsem dnes vyhrála a pomstila se," dodala Švédka, kterou ve čtvrtfinále čeká Číňanka Shuai Peng. 

"Loni jsem s ní hrála ve Fed Cupu a neproměnila jsem osm mečbolů, tak to je pro mě další šance na odvetu. Ale ona má skvělou sezonu, bude to velmi těžké."

- WTA INTERNATIONAL BRUSEL (Belgie, antuka, 220.000 dolarů) -
středeční výsledky (18. 05. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Dulgheruová (7-Rum.) - Zakopalová (ČR) 6-3 6-2
Wozniacká (1-Dán.) - Lepchenková (USA) 6-4 7-6(5)
Zvonarevová (2-Rus.) - Voskobojevová (Kaz.) 2-6 6-4 6-3
Schiavoneová (3-It.) - Falconiová (USA) 6-4 6-4
Arvidssonová (Švéd.) - Jankovičová (4-Srb.) 3-6 6-3 6-3
Wickmayerová (6-Belg.) - Van Uytvancková (Belg.) 7-6(2) 6-4
Shuai Peng (8-Čína) - Spearsová (USA) 6-2 6-0
Moritaová (Jap.) - Dellacquaová (Austr.) 1-6 6-0 7-5

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hlaváčková/Voskobojevová (ČR/Kaz.) - Huberová/Raymondová (1-USA) 6-2 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
je to absolutní kráva...furt na kurtu fňuká.....může si za to sama...poslední dobou hraje jako kamenná socha...
Reagovat
smazaný uživatel
Je opravdu nutné používat fotky tohoto typu?
Reagovat
smazaný uživatel
je to ostuda. 18% bodů z prvního servisu.....
Reagovat
smazaný uživatel
Byl jsem se podívat v pátek na Spartě a už tam mi přišlo podání Kláry dost slabé. Viděl jsem ji tedy jen v deblu, kde jí to tedy min. v prvním setu vůbec nesedlo, pak jsem se odešel dívat na Cetkovskou. Její pohyb po kurtu taky nic moc. Možná to podání může dělat potíže některým hráčkám než si zvyknou... Jestli je to nějakými zdravotním problémy, tak je to škoda. Jinak se divím, že může být v žebříčku tak "vysoko".
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist