Zakopalová neztratila set ani se Stosurovou a zahraje si o třetí titul. Ve finále je i v deblu

10. 1. 2014, 06:14
Aktuality 133
Klára Zakopalová si dnes v Hobartu připsala cenný skalp Samanthy Stosurové, se kterou se příští týden utká i v prvním kole Australian Open, a může vylepšit svou nelichotivou finálovou bilanci 2-10. Česká tenistka v Tasmánii ještě neztratila set a o svůj první titul po dlouhých devíti letech si zahraje s rozjetou dvacetiletou Španělkou Muguruzaovou. Zakopalová si v Hobartu zahraje i finále čtyřhry.
Klára Zakopalová

Minulý týden v Shanzhenu vyhrála Klára Zakopalová debl po boku Rumunky Moniky Niculescuové a nyní v Hobartu útočí dokonce na double. Ve čtyřhře je česko-rumunský pár v semifinále a ve dvouhře už Zakopalová postoupila do finále.

Jednatřicetileté Češce se v metropoli Tasmánie vrátila na raketu sebedůvěra. Po výhrách nad Rakušankou Meusburgerovou, Číňankou Shuai Zhang a Američankou Riskeovou neztratila set ani ve čtvrtém zápase, ve kterém dnes porazila nasazenou jedničku Samanthu Stosurovou.

Zakopalová v zápase se světovou sedmnáctkou ani jednou neprohrávala. V prvním i druhém setu sice ztratila vedení 2-0 a nechala o dva roky mladší soupeřku vyrovnat, více jí ale nedovolila. V závěru získala čtyři gamy v řadě a zvítězila 6-3 6-2.

Zápas začal se zhruba desetiminutým zpožděním, neboť Stosurová krvácela z nosu a musela vyhledat lékařské ošetření. "Když vás něco hned na začátku takhle rozhodí, je pak těžké se dostat do rytmu, ve kterém si přejete být," přiznala Australanka.

Česká hráčka dnes dokonale využívala své šance, neboť dokázala proměnit všech pět brejkbolů, které měla a naopak sama osm z deseti odvrátila. Sedm z nich v sedmé hře prvního setu poté, co vzala bývalé vítězce US Open podání na 4-2. Zápas ukončila po necelé hodině a půl vítězným forhendem a ve vzájemné bilanci snížila na 2-3.



"Jsem šťastná, protože jsem porazila hráčku jako je Sam, grandslamovou vítězku," řekla česká hráčka, která dosáhla jubilejní 450. výhry na okruhu WTA. "V prvním setu jsem rychle vedla 2-0 a pak to bylo 2-2, ale věřila jsem si a bojovala jsem o každý bod. Bylo to těžké, publikum bylo za ní, ale prostě jsem věděla, že do toho musím dát sto procent a pak se uvidí, jestli to bude stačit, nebo ne."

Pro Zakopalovou a Stosurovou se semifinále v Hobartu stalo generálkou na grandslamové Australian Open, které začne v pondělí. Dnešní los tři hodiny před jejich duelem totiž rozhodl, že se obě hráčky v Melbourne střetnou znovu už v 1. kole.

Devětadvacetiletá Stosurová si v Hobartu zahrála po dlouhých sedmi letech čtvrtfinále domácího turnaje a potažmi první semifinále od roku 2005, kdy neúspěšně usilovala o titul v Gold Coast a Sydney, na tehdejší fináe už ale postoupit nedokázala. A Zakopalová může za pár dní prohloubit i její mizernou bilanci na Australian Open, na kterém si Stosurová zahrála pouze dvakrát (2006 a 2010) v osmifinále. Dál se nikdy nedostala.

"Nemyslím si, že by dnešní zápas nějak ovlivnil vstup do Australian Open. Pokusím se z toho poučit, ale rozhodně si neřeknu 'ach bože, před pár dny jsem s ní prohrála'. Dnešní zápas skončil a já jdu dál," řekla Stosurová.

37. hráčka světa Zakopalová hrála v semifinále poprvé od loňského srpna, v závěru roku pak vyhrála z osmi zápasů jen nad soupeřkou z druhé světové stovky, Krize je ale minulostí.

V Hobartu bude Zakopalová usilovat o svůj třetí titul ve dvouhře a první po téměř devíti letech. Oba své vavříny získala v roce 2005, tehdy vyhrála v Portoroži a v Hertogenboschi.

Vylepšit výrazně negativní bilanci finálových zápasů 2-10 může pražská rodačka zítra proti talentované Garbině Muguruzaové, která je sice 58. hráčkou světa, od Wimbledonu do konce roku ale kvůli zdravotním problémům s kotníkem nehrála. Se zkušenou Češkou jediný vzájemný zápas v roce 2012 v Soulu prohrála až po boji v tie-breaku třetího setu.

"Finále bude těžké, už jsem s Muguruzaovou hrála před dvěma lety a vyhrála jsem v tie-breaku třetího setu. Ale zase budu hrát na sto procent. Měla bych zlepšit podání. Už jsem trochu unavená, ale herně se cítím výborně a doufám, že mi ten pocit vydrží co nejdéle," řekla Zakopalová na kurtu.

Dvacetiletá Španělka Muguruzaová v Hobartu dominuje ve dvouhře ještě více než Zakopalová. Včetně kvalifikace, v níž ztratila jen sedm gamů, vyhrála už sedm utkání v řadě. V hlavní soutěži prošla snadno přes Belgičanky Mestachovou, druhou nasazenou Flipkensovou, po skreči přes Wickmayerovou a v dnešním semifinále deklasovala krajanku Estrellu Cabezaovou-Candelaovou, kterou porazila za 46 minut hry 6-0 6-1. V necelých sedmi zápasech tak prohrála dohromady jen 18 gamů.

Muguruzaová dnes s lehkostí trefovala vítězné údery a v prvním setu ztratila jen tři fiftýny. "Myslím, že to dnes nemělo daleko od dokonalosti. Jsem nadšená, hraju tak dobře a čeká mě první finále. Tvrdě jsem pracovala a tohle je teď pro mě nejlepší odměna," řekla španělská tenistka.



Zakopalová svou dobrou formu na začátku sezony potvrzuje i ve čtyřhře. S Rumunkou Monikou Niculescuovou dnes porazily 6-4 6-2 duo Yung-Jan Chan a Janete Husárová a po triumfu z Shenzhenu vyhrály už sedmý zápas v řadě. Česká tenistka si v Hobartu zahraje poprvé v kariéře finále ve dvouhře i v deblu během jednoho týdne. O čtvrtý titul ze čtyřhry může Zakopalovou připravit už jen americko-čínský pár Lisa Raymondová a Shuai Zhang.

"Unavená už pochopitelně jsem, ale zítra do zápasů dám všechno a uvidíme, co to přinese," dodala Zakopalová.

- WTA INTERNATIONAL HOBART -
(Austrálie - Tasmánie, tv. povrch, 250.000 dolarů)
páteční výsledky (10. 01. 2014)
Dvouhra - semifinále:
Zakopalová (7-ČR) - Stosurová (1-Austr.) 6-3 6-2
Muguruzaová (Šp.) - Cabezaová-Candellaová (Šp.) 6-0 6-1
.
Čtyřhra - semifinále:
Zakopalová/Niculescuová (ČR/Rum.) - Yung-Jan Chan/Husárová (4-Tchaj-wan/SR) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

133
Přidat komentář
Frick
Jestli to byla jedna z posledních šancí...? Škoda, no :-(

Ale asi bych Kláře vyčetl ten špatný výběr turnajů v létě. Místo Palerma a Stockholmu měla jet do Budapeště a Gasteinu. Dotace stejné, obsazení mnohem schůdnější...
Reagovat
Fandina
Muguruza má zatím navrch. Tak snad Klárka něco vymyslí. První set bohužel projela.
Reagovat
smazaný uživatel
takhle odevzdanej 2. set, Kláro....
Reagovat
slacker
Spanelka byla hodne dobra ale Klara se vyhazovala jak Petra v razi
Reagovat
Fandina
Bohužel to Klárka celé projela. Od prvního okamžiku dotahovala a nestačila. Škoda kanára.
Reagovat
Fandina
Španělka hrála výborně. Roste jim tam super hráčka.
Reagovat
EllNino
Dá se to sledovat i na stránkách turnaje na youtubr, pěkný obraz :D http://www.youtube.com/watch?v=P4_svmnK8bk
Reagovat
slacker
Super, skoda ze takovych YT streamu neni vice uz me ty sportlemon a podobne nemozne ubohe skurvcen zasekane a rozmazene streamy pijou krev
Reagovat
smazaný uživatel
Budete se někdo dívat? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že mi začnou fungovat streamy.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně to na Betce jde, zatím. Tak Klárko držím palce :)
Reagovat
EllNino
Je smutný, že Klára - momentálně 2. nenasazená - má v 1. kole 17. nasazenou Stosur, zatímco spolu v 1. kolehrají 101. Attuabarrena proti 104. Dolonc :/
Reagovat
smazaný uživatel
To je bohužel vždycky tak. Něco podobného je letos Makarova - Venus. Nebo třeba loni Caro - Sabine...
Reagovat
tommr
Klára doplatila na špatný výsledky v závěru lonský sezóny, který jí stály nasazení na AO ... :(
Reagovat
EllNino
Škoda, celkově se Klára musí hodně snažiz, přes Stosur to bude hodně těžký, natož pak s Pironí a Anou, pokudby se dostala třeba do 3. kola, bylo by to hodně dobrý :)
Reagovat
tommr
Klárka by se měla hlavně snažit vyhrát dneska v Hobartu. Na AO toho letos asi moc neuhraje, protože má opravdu špatnej los ... :)
Reagovat
EllNino
Ale pokud by třeba přežila do 2. týdne, byla by to bomba s tim sebevražedným losem :)... ale dnešní finále jí přeju vyhrát, je to neuvěřitlný, že titul vyhrála naposled před 9!! lety :D
Reagovat
slacker
Sebevrazedny los? To jako ze si to takhle nalosovala sama sobe?
Reagovat
EllNino
Tak vražednej, nechytej mě za slovo :) nebo jakýkoli jiný slovo, co se hodí za špatný :D
Reagovat
VlS
No tak teď zrovna Sam porazila a jak známo, Sam je na AO vždycky tragická, tak bych to neviděl tak černě. S Cvetanou to taky určitě není ztracený předem, pro nikoho není AO snadný, ale ani Klárku bych neodepisoval.
Reagovat
EllNino
To přeci nikdo nedělá :) jen říkám, že los není z nejlehčích :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim proč má Garbine nižší kurz než Klára. Porazit Flipkens, nějakou slabou Belgičanku a Španělku přece není důvod a H2H je pro Kláru.
Bude to boj, ale by měla Klárka nižší kurz?

Jinak Klárko obrovská gratulace. Miluju tě !
Reagovat
Fandina
Muguruza má sedm vítězství v řadě a dneska 6:1 6:0 v semifinále, jinak všechno ve dvou setech. Nebude to mít Klárka lehké. Držím palce Klárko pojď!
Reagovat
tommr
já sice taky mírně favorizuju Kláru, ale Muguruzu bych rozhodně nepodcenoval. Je to mladá talentovaná hráčka, kterou trochu přibrzdilo zranění, ale už se z něho podle všeho vzpamatovala. Její H2H s Klárou o ničem nevypovídá. Kláru určitě hodně potrápí a mohla by i napodobit Pironkovou a dojít si přes kvalifikaci až k titulu ... :)
Jinak ve finále půjde i o zajímavou konfrontaci českýho a španělskýho tenisu před nadcházejícím FC zápasem ve Španělsku. Obě hráčky se nejspíš v nominaci na FC objeví ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže Klára také neztratila, měla jen těžší soupeřky. Yvonne, Alison, Sam...ale pravda Španělka je hodně nebezpečná.
Co se týče FC, tak nominaci asi jo, ale tipuju, že hrát bude Lucie s Petrou.
Reagovat
tommr
Flipkens nebo Wickmayer nejsou o nic slabší soupeřky než Stosur nebo Riske ...
Nominaci na FC má z našich jistou jen Petra. Klára si o ní ted docela hlasitě říká. Podle mě mezi Luckou a Klárou rozhodnou výsledky na AO a tam je vzhledem k jejich losu těžký cokoli dopředu tipovat ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1/1536470_641581359234400_1434724896_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Abych taky napsal něco k článku...

Gratulace Klárce! Jenom mě mrzí, že se to nepovedlo už Kiki Mladenovic... Jinak je opravdu ironie osudu, že v 1. kole AO bude hrát Klárka zase proti Sam. Já si myslím, že Klárka může vyhrát klidně podruhé.
Reagovat
tommr
já doufám, že Klára našla na Stosurovou úspěšnej recept podobně jako Lucka Šafářová ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že najít recept na Sam v Austrálii není zas tak těžké... :)
Reagovat
VlS
Vůbec myslím, že Češky nebudou v rankingu oblíbenosti národu u Sam moc vysoko :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už tady o tom někde dole byla zmínka... Katka postoupila do třetího a závěrečného kola kvalifikace na Australian Open! :) Proti Dulgheru to byl zase tříseťák a znovu to Katka zvládla. Asi jí ten kurt č. 13 opravdu nosí štěstí (porazila tam Buyukakcay i Dulgheru). :) Čistě podle průběhu si myslím, že pro Katku byl nejlepší 1. set, přestože ve třetím to skóre vyznívá ještě o trochu lépe. Ale v tom prvním ztratila Katka pouze jeden servis...
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/Y9rD6Q9j/#prubeh-zapasu;1

Katku čeká ve 3. kole kvalifikace Američanka Victoria Duval, kterou asi není třeba moc představovat. Myslím, že si každý pamatuje, jak loni v 1. kole US Open senzačně vyhrála proti Sam Stosur... Přesto na tom žebříčkově není až tak dobře a je pouhých 7 míst před Katkou (na 165. pozici). Ovšem letos má Victoria zatím velmi dobrou bilanci (6 výher, 2 prohry) a zahrála si dokonce 1. kolo v Sydney, kde úspěšně prošla kvalifikací (porazila např. Varvaru Lepchenko)...
http://www.tenisportal.cz/hrac/duval-1e38f/

Victoria Duval v kvalifikaci na Australian Open zatím porazila Ukrajinku Yulii Belygelzimer a ve 2. kole Kristýnu Plíškovou. Proti Ukrajince sice ztratila set, ale Kristýnu porazila přesvědčivě... Tak uvidíme. Rozhodne se v noci na kurtu č. 9 (škoda, že to nebude kurt č. 13 :)). Už teď jsem s výsledkem Katky docela spokojený, ale kdyby se probojovala až do hlavní soutěže, to by byla paráda. V tom se shodnu i s "expertem" Jarochem... :D
https://twitter.com/jjaroch7/statuses/421549190636773376
Reagovat
tommr
Katka si zatím vede nad očekávání dobře a je už jen krůček od postupu do hlavní soutěže což by byl pro ní obrovskej úspěch. Ten poslední krok ale bude nejtěžší. Viděl jsem první set zápasu Duvalový s Kristýnou Plíškovou a musím říct, že Duvalová na mě udělala velkej dojem. Hrála opravdu skvěle a nedala Kristýně žádnou šanci. To její nízký žebříčkový postavení je zavádějící, protože Duvalová je jen o několik měsíců starší než Katka ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, ale člověk by si řekl, že když v minulé sezoně udělala 2. kolo US Open mezi dospělými, tak že bude výš... Jinak na mě zase udělala dojem právě při tom zápase proti Sam. Navíc je to docela sympatická holka, která měla hodně divoký osud... No ale moje podpora a sympatie jsou v tomto zápase samozřejmě na straně Katky. :)
Reagovat
EllNino
A jsem hooodně zvědav, jak dopadne českej souboj Hradecká - Voráčová :D ...přál bych výhru Lucce :)
Reagovat
tommr
za postup do druhýho kola USO je jen 100 bodů a jinak má Duvalová mezi dospělejma odehráno zhruba stejně jako Katka ...
Já si jí pamatuju z lonska hlavně díky tomu, že dokázala třikrát porazit Andreu Hlaváčkovou - nejdřív na začátku roku v Miami a pak dvakrát v závěru sezóny na ITF turnajích v Kanadě. Na český hráčky tudíž umí. Snad si Katka proti ní povede o něco líp ...
Každopádně to bude pro Katku velice těžkej zápas a dost mě mrzí, že to nebude nikde k vidění ...
Reagovat
smazaný uživatel
No tak vzhledem k tomu času mě to snad ani nemrzí... Ale o to větší napětí bude, až ráno vstanu a budu hledat výsledek. :)
Reagovat
tommr
no já dneska plánuju ponocovat a sledovat finále v Hobartu a zápas Katky na to navazuje takže bych se rád podíval, ale bohužel se to nikde nedá najít ... :)
Reagovat
tommr
titul z deblu na Premier turnaji je velice cennej úspěch a to tím spíš, že ve finále Lucka s Timeou porazily světový jedničky ... :)
Myslím si, že Lucka dneska jasně dokázala, že je i skvělá deblistka a vzala tak vítr z plachet všem těm kdo tady tvrdili, že nikdy nemůže v deblu s Andreou úspěšně nahradit Lucku Hradeckou. Věřím tomu, že až se Lucka s Andreou trochu víc sehrajou tak budou přinejmenším stejně dobrý jako byly Háčka v původním složení ... :)
Reagovat
VlS
V tomhle se s tebou shodnu, taky si nemyslím, že to byl špatnej krok. Moc by mě zajímalo, jak by fungoval debl Lucka - Bára. Barča je podle mě nejlepší z našich holek na síti s užasně šikovnou rukou.
Reagovat
Fandina
dneska hrála úžasně a že je dobrá deblistka je jasné, to nikomu nemusela dneska dokazovat, protože jen vloni vyhrála dva debl turnaje z toho také jeden Premier turnaj s Pavlju. A paradoxně dneska s Timeou, která má podle mě v tom páru hodně podobnou úlohu jako Pavlju a také spíš herně, ranařka společnou spíš s Luckou Hradeckou než z Andrejkou. A to jestli roztržení Háček byl správný krok se dozvíme až po té, co minimálně Lucka s Andrejkou vyhrají také dva GS. Lucka s Tinmeou dneska super a gratulka k vítězství.
Reagovat
letityfanousek
Zakopalová skvěle! Ale čekal jsem, že tu bude článek a diskuze o losu a "prd Velebnosti".. NADAL - TOMIC v prvním kole!! to bude maso.
Reagovat
Fandina
Reagovat
VlS
to uhrály, super, i když tomu výkonu by šlo ledaco vytknout, což však na trofeji napsané nebude a body a prachy se taky nekrátí. Jinak myslím Timi bude vysoko v tabulkách rychlosti servisu, vystřihla tam 197 nebo tak nějak, pěkné.
Koukám zrovna na ceremoniál a musím říct, že Sára s Bobinou se tváří sympaticky.
Tak gratulace kočky a nahoru deblovým rankingem.
Zítra se těším na Klárku.
Reagovat
Lina
Klára i Lucka dnes hodně potěšily. Lucka s Babos mě přípomínaly Radka s Leandrem, hrály s úsměvem a Italkám pracovaly nervy. Chápu, že byly favoritky.
Reagovat
makro99
Hmm, Italky to na konci hodně těžko nesly, 3x v řadě chybnej jestřáb, diváci jim křičeli do výměn...
Reagovat
makro99
Lucka výbornej tréning, hodně si to užívala... a Timeu dotáhla myslím k životnímu výsledku :)
Reagovat
smazaný uživatel
O to vic skoda, ze Lucy nemela pozapasovy speech:(
Jedina kanka, na dnesnim dni:)

Ale jinak velka spokojenost:)
Reagovat
makro99
mně stačila Tsvetana, já už bych další porci dojetí snad ani nesutál :)
vydařené dopoledne!
Reagovat
VlS
Já si myslím, že to nechala Timi, aby si první titul na okruhu vychutnala včetně řečnění. Přišlo mi to hezký.
Reagovat
smazaný uživatel
České holky dělají z kraje roku obří radost!!! Jen tak dál!! :))
Reagovat
smazaný uživatel
Deblu moc nerozumim,
ale mam pocit, ze to je ohromny uspech..
necht mne nekdo opravi jestli ne:)

A Lucinka byla uplne kouzelna...;)

Tak tolik radosti v jeden den...:)
Reagovat
makro99
Je to tam! Lucka na konci famozní výkon, naprosto bez chyb.
Reagovat
Fandina
s Babos. Úžasný výkon, Lucka supeeeeeeeeeeeeer údery. Nádhera.
Reagovat
Jan
Kočka na fotce a šikovná na kurtu. Gratuluji.
Reagovat
smazaný uživatel
Pekny:) Prvni set pro Lucinku s Timeou:)
Ale musim se priznat,
ja ty tri moc nesluduju,
koukam hlavne na Lucku:)))
Reagovat
makro99
tak to bylo zápěstí na 1:3!
Reagovat
smazaný uživatel
PK na jednom tenis. portálu od uživatelů

Tall (4)
Struggles with heat (4)
Big Serve (4)
Erratic performer (3)
One dimensional game (3)
Attacking (3)
Blacklist (2)
Loves a home crowd (2)
Mentally fragile (2)
Heavy hitter (2)
Struggles with wind (1)
Baseliner (1)
Flat hitter (1)
All courter (1)
Big match player (1)
Great potential (1)
Injury prone (1)
Reagovat
VlS
No bez popisu škály to nic moc nikomu neřekne. Je dobře 1 nebo 4? A kolik je maximum a kolik minimum?
Reagovat
Denis92
Kedze uz je zverejneny zreb AO,tak si nezabudnite nominovat hracov :)

Ak by sa chcel este niekto pridat,dole su pokyny.
http://www.grandslamfantasytennis.com

Vytvoril som na tejto stranke novu fantasy league pre AO 2014
Nazov ligy : "TenisPortal"
treba sa zaregistrovat (pokial ste tak neurobili uz v minulosti)
date LEAGUES, potom BROWSE LEAGUES a tam napisete "TenisPortal"
Reagovat
smazaný uživatel
jakekoli hracky, jez ma svou dobrou snuru. tyka se pironkove a z minulosti jj ci simona. prorokujete kdo vi co, nicmene stejne zatim zustava lehce za top. kdyz se vsak petra dostane jen do semifinale, kazdy tu prorokuje jeji brzky pad. tak nevim, je to tim, ze je ona Ceska, nebo tim, ze vy jste Cesi? pripadne oboji?
Reagovat
smazaný uživatel
titul si zaslouzi.
Reagovat
Fandina
Nepaušalizovala bych. Myslím, že hodnocení je opravdu individuální podle jednotlivých nicků. A pochopitelně podle jejich znalostí, možností atd. Každopádně je známo, že Češi rádi pomlouvají krajany. Také se tomu říká kálení do vlastního hnízda. Nemám tenhle přístup vůbec ráda. Není důvod třeba Petře spílat. Ona je super hráčkou a je to potřeba reflektovat a vyzdvihovat. To samé třebe Tomáš Berdych.
Reagovat
smazaný uživatel
Vážně ta Halep zas tak dobrá není. Ani se nedostala za rok do top10.

***Most Improved ? 1 Year***
Ajla Tomljanovic (CRO) 75 (495)
Katerina Siniakova (CZE) 172 (1060)
Eugenie Bouchard (CAN) 31 (145)
Svetlana Kuznetsova (RUS) 20 (85)
Simona Halep (ROU) 11 (45)
Reagovat
vibbi
1) proč nehraje třeba v kvalifikaci B. Krejčíková? Nemá na to dobrej žebříček? Když hrála spolu s Katkou S. kdesi loni v Chorvatsku, zdálo se mně, že je na tom lépe než Katka...
2) proč hráčky "horší" mají na dresu nášivku WTA?
Reagovat
tommr
Bára Krejčíková zatím nemá dostatečně vysoký žebříčkový postavení aby mohla hrát kvalifikaci na GS. Kvalifikaci hraje 128 hráček s žebříčkovým umístěním do zhruba 240.místa a Bára je momentálně až na 335.místě. Doufám ale, že během letoška už Bára nasbírá dostatek bodů, aby tu kvalifikaci mohla hrát ... :)
Reagovat
Fandina
K nášivkám to nevím, ale třeba ty hráčky, které nemají nasmlouvané oblečení s firmou, která má také smlouvu s tím příslušným turnajem, tak ty potom mají i třeba přes původní logo nápis WTA.
Reagovat
smazaný uživatel
Musím říct že mě Pironkova taky dojala na konci, velká gratulace :) no ale muj zkaženy charakter je rád že se kerberova trošku uhnala a v případě možného střetu s Petrou by ji mohly dojít síly, protože dneska tam lítala jak divá, z titulu nic a na konci 1. setu to vypadalo že to snad definitivně vzdává.
Reagovat
VlS
tak souboj motorovejch myší s predátorkami může začít. Lucííí pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
A jde to Lucince skvele, ted vysekla paradni lob:)!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Debly tolik nesleduji... Jen vim ze Sara z Bobinou jsou dost dobre...
Co myslis, ma nase Lucinka s Timeou sanci vyhrat?
Reagovat
makro99
..a proč hrají tři proti té maďarce?
ale teď citovkářskej Luccčin lob - to moc často nevidíme :)
Reagovat
makro99
Lucka vydařený game na returnu..
Reagovat
makro99
ten úderový rozdíl Lucka - Babos je hodně markantní..
ale je pěkný vidět Lucku jako tahouna páru - herně i komunikačně..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak uderove je Lucy bohyne:) tu se jen tezko srovnana:)
Ovsem horsi to je se sebevedomim, tim spis tesi, to co pises.
Take mam z toho hezky pocit, usmata, hecuje, pekne:)
Tak ted drzet palce, Lucinka na servisu:)
Reagovat
makro99
u singla bohyně, o tom žádná ;)
ale singlisti často u toho debla působí nejistě, jak ty základní údery musejí hrát jinak než v singlu... a pak se aspoň pro mě i ten optický rozdíl v základních úderech často smazává.. Lucka bývala typický příklad; o to hezčí vidět, že dneska už hraje ten debl naprosto suverénně.. o to líp, že i proti Errani - Vinci;
Reagovat
Fandina
nesouhlasím. Neznám top singl tenistu, který by nehrál dobře, když si stoupne do debla.
Reagovat
smazaný uživatel
A co vic, Lucinka jse podavat na vitezstvi v prvnim sete:)
Reagovat
ta-dah
Cvetana predvedla neuveritelne efektivni hru, chytrou, promyslenou,skvele returny, hodne winneru a malo UE. Ustala to i psychicky,byla soustredena a svoji sanci nepustila, takze jen tak dal!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak prvni titul venovany dedovi:)
Krasny proslov na zaver, britove dojati:)
Uz se tesim na travu:D)
Reagovat
makro99
"Where shall I start... mam, dad we have a trophy..." :) doják no :)
Reagovat
makro99
ustát tyhle emoce nebude lehký... takže bych si v pondělí vsadil na Soler -Espinosu... ale jinak pevně věřím, že to bude letos koukatelnější sezóna;
Reagovat
VlS
Sympaticky působící holka. Projev emotivní a milej. Já mám Pirožku rád už dlouho, holt se jí dva roky moc nedařilo. Podobně jako Lucka si během hry drží emoce na uzdě, šetří gesty a výkřiky a hraje ukázněně. Tak hodně štěstí dál. Tenhle výsledek ji vystřelí v žebři hodně nahorua třeba jí uvidíme víc.
Reagovat
smazaný uživatel
:) no muze se stat, a asi bych se ani nedivil...
ale hlavne, aby se ji povedla uz konecne cela sezona.
Reagovat
makro99
Paris Indoor (to je Lucčin životní turnaj, 2007, 2010) - tam už se i Tsvetana oklepe ze zklamání na AO... takže finále: Pironkova - Safarova :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jednak mela zdravotni problemy,
a tak trosku mrhala:) hracickovala moc...
Ted, co dela na servisu, je neskutecne,
vic chodi, jak ty rikas pro winner...
a vysledek se dostavil, ale uprimne,
ja uz pomalu ani v to neveril..
...cekal jsem u ni vzdy uz jen na tu travu:)))

Treba se bude inspirovat Grigorov?! :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak takove finale - Lucy x Kveta, a mam treti vanoce:D)))
Reagovat
makro99
přesně tak, mně se hrozně líbí její body language, mimika během zápasů; má tam ty vítězný gesta, ale takový pro sebe, neagresivní... no ano, přesně jako Lucka...
Reagovat
smazaný uživatel
Od kvaldy k vitezstvi, po ceste skalp 3 hracek z Top 10 bez ztraty setu.
Absolutne paradni servisovy festival, technicka i utocna hra...pohyb na kurtu - poezie lepsi od K.H.Machy

Ano queshi mam druhe vanoce:)))
Reagovat
VlS
nevím, zrovna u servisu bych tam viděl docela rezervy, v razanci uderů taky, i když ona je dost tintítko ( zvlášť vedle Angie, ta mi furt připomíná prodavačku z řeznictvvi).
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se koukni na jeji zapasy zpet v case:)))

Krom toho, dnes obecne uz ji chybel drive... ale nediv se... byla to narocna porce zapasu...

Jinak proti Petre to mixovala paradne, na ty dispozice, ktere ma...
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Květě, Vlk bude mít druhé Vánoce :-) Přidám k tomu pár postřehů - jestli i proti Petře hrála alespoň tak, jako dneska, tak nějaké kecy o tom, že nehrála nic moc, byly opravdu jenom kecy, jednak Angie nepředvedla výkon, ze kterého by Petra v případném osmifinále měla mít extra rozklepaná kolena. Btw. včera tu tommr říkal, že když Petra neporazí Pironkovovou, těžko může porazit Keberovou - moc by mě zajímalo, co na to říká teď. :-))
Reagovat
Fandina
Včera hrála Pironě líp. Kerber jí dost rozhonila ze strany na stranu, takže dělala víc chyb, nestíhala. A včera krásně spinovala. Dneska toho nebylo tolik.
Reagovat
PetaM
Prosím tě, nebuď naivní :D Když prohraje Petra s hůře postavenou hráčkou, tak je oheň na střeše a předpovědi typu "ta už bude do konce života jenom prohrávat" se vyrojí všude možně. Ale když s tou samou soupeřkou vypadne vzápětí někdo jiný z Top 10, tak je to v pohodě, prostě hrála soupeřka lépe a nevyšlo to ... :D
Reagovat
PetaM
A tommr se k tomu určitě vyjádří :) Není sračka, je to charakter :)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasim, vcera Kveta hrala lepe, mene chybovala. Angelika ji dnes hodne, hodne potrapila, ale je treba take vzit v uvahu, ze kazdy zapas je jiny, a take, ze Kveta byla v jedne chvili asi uz hodne unavena...vzdyt jela od kvaldy...
...mam pocit, ze dnes, kdyby nepadlo to kuriozni prasatko, by to mohlo byt jeste hodne zajimave...
Reagovat
tommr
Kerberová dneska nehrála nic moc. Pokud bude takhle hrát i na AO tak má Petra proti ní slušnou šanci. O to víc mě ale mrzí, že Petra vypadla v Sydney už v semifinále - letošní titul byl nadosah ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
PetaM: přestože mě tommr téměř neustále vytáčí, říct o něm, že je sračka, to bych si nedovolil. ;-)

Vlk: já včerejší zápas neviděl, ale četl jsem tu něco o ostudné prohře a o tom, že Květě nic moc nehrála a Petra jí to vlastně darovala..

Tommr: mě taky mrzí, že Petra včera prohrála, ale alespoň vidíš, že to - bez ohledu na žebříčkové postavení - bylo proti důstojné soupeřce.
Reagovat
tommr
neříkali v televizi jestli se bude vysílat i finále debla ve kterým hraje Lucka Šafářová? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jooo od kvaldy k vitezstvi!!!!
107 hracka rankingu...!!!!
Excelentni travarka...
Neuveritelne. Hrala uplne kouzelne:)
Poezie na kurtu...
Reagovat
VlS
vyhrála Sydney, kdo tohle zatipoval, má balík. Ale tak je aspoň vidět, že Cvetana není žádný béčko, jen to nemá potřebu ukazovat často :-)
Reagovat
Fandina
Květě Pironi. Kerber běhala jak mohla, ale Pironě hrála super. Tiul zaslouženě, porazila tři top 10 hráčky za sebou a navíc je to turnaj premier. Gratulace veliká.
Reagovat
tommr
nečekaně hladký vítězství nad Stosurovou je velice cenný. Opět se potvrdilo, že Stosurový to doma moc nejde ...
Doufám, že Klára v sobě najde ještě dostatek sil, aby úspěšně zvládla i finále. Bylo by hezký kdyby se jí podařilo získat titul na sklonku kariéry. Rozjetá Muguruza bude ovšem těžká soupeřka ...
Škoda jen, že forma nepřišla o týden dřív kdy si Klára ještě mohla vybojovat nasazení na AO. Jasný vítězství nad Stosurovou ale ukázalo, že by si s ní Klára mohla poradit i na AO ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda situace za stavu 4:2 pro Kvetusku, jinak hraje paradne, opet mixuje servisami jak DJ Hardwell...opet pekny FH, Kveta mixuje pekne i ve hre, tam drop, tam prohoz, dokaze si jit pro vitezny mic hloubeji do kurtu...Angie standartne agresivne, nic neodpusti...ale ukazala take pekny technicky drop.

Prvni finale, je tu prirozene nervozita... Kvetuska uz nasekala 2xvic chyb nez s Petrou v 1.sete.

Krasne finale a prvni set pro Kvetusku, vystrihla paradni return... je to tenisovy mag, ta Kveta:)

Kvetuskoooo jeste jeden :))))!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Kveta 16/13 > je jeste vic utocnejsi nez s Petrou, ale take 2 x vic chyb, ale je to spis tim, ze Petra ji povolila mene, nez Angie...
Angie 7/10
Reagovat
smazaný uživatel
uf... tohle muze byt hodne zlomove.
Kvetusce pomalu odchazi drive na FH...
Kveta mela opravdu hodne BB...nevyuzito...
Bitva nadherna, ale aby to nestalo Kvetusku zapas...
Reagovat
smazaný uživatel
Kvete opravdu dochazi dech...ale bojuje.
Uf, bude to jeste hodne tezke...:)
Kvetuska tak tak udrzela serv...
Je to bitva, ted ma podle mne trochu vic navrch Angie...
Reagovat
makro99
97. breakball a je to tam :)
Reagovat
smazaný uživatel
:) Tak ted Kvetuska brejkuje,:)
Angie hooodne chybovala...3:1
Kvetuska otevira svuj gem esem!!!
Reagovat
smazaný uživatel
hmm a rychly rebrejk:(
3:2

To bude fakt jeste hodne tezke...
Reagovat
smazaný uživatel
Ted uz ma Angie fakt navrch...dalsi brejk, vede 4:3
Kvetuska uz bez drajvu uplne... druhy gem 2.setu mohl byt opravdu zlomovy...:(
Tak, ted by musela nejak Angie znervoznet,
jinak to asi uz nepujde:(
Reagovat
smazaný uživatel
Ano:D))) jedno prasatko, dve chyby Angie:) a je to 4:4
Tenis je proste neskutecny... tak tohle by nikdo nevymyslel:)

Ted to bude mentalni boj vs fizycka vydrz a technika...
Reagovat
smazaný uživatel
Ten lob, neskutecne...magie.:)
Opet jde Kveta do utoku... uf, neskutecna holcina...
Kvetusko drzim pesti, davaj...
Reagovat
makro99
nádherná technika, ty jemňoučký úplně do rožků posazený míčky...a kočičí pohyb; trošku Danielu Bedáňovou mi připomíná...
Reagovat
makro99
to je doják :)
Reagovat
tommr
nečekaný ale zasloužený vítězství Pironkový. Ten titul jí přeju i když mě trochu mrzí, že to bylo na úkor Petry ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
to teda jo... tim spis, ze ji fakt mam mezi oblibenymi hrackami, a uz mne stvalo, ze musim vzdycynky cekat az na travu:)

Jinak s temi prohozy, jen souhlas!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jen doufam, ze to Kvete vydrzi, na jeji tenis se opravdu hezky kouka:) Hezky si to vystihl s Danielou:)
Reagovat
smazaný uživatel
mne to vubec nemrzi...:)
Kveta vyhrala absolutne zaslouzene:)
Reagovat
Fandina
Pironě první set 6:4. No prosím na Květu. A pak že s Petrou jen stála!
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo to napsal, ze stala? To snad byl slepej jak patrona...
Nakonec, zapas Petra x Kveta, byl soubojem travarek...:))) na Plexicushionu:)))
Reagovat
Fandina
Moc dobře si pamatuji na rok 2011 ve Wimbledonu, na zápas Petry s Pironí. Petra jen tak tak nevyletěla a Pironě hrála super. Včera tady někdo psal, že Pironě s Petrou nic nezahrála a ta se sama vyházela. Jenže vracej nízká podání, jaké dávala Pironě. Jasně že protiheráčku nutíš k chybám.
Reagovat
Fandina
díky díky díky kočko. Mám dvakrát velkou radost. Jsi super. Držím palce do dvojfinále. Klárko ... pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
To vypada, Klara jede na titul:) Pral bych ji to, aby se ji to povedlo, jak se rika, kdyz ne ted, tak kdy uz jindy:)
Reagovat
smazaný uživatel
Kláro paráda!!! Dejj do finále všechno a hlavně žádnou špatnou náladu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ještě to finále aby vyšlo...
Reagovat
smazaný uživatel
daleko větší radost mi udělala K. Siniaková postupem přes Dulgheruovou.
Reagovat
nouma
No mě taky udělala radost o to víc mě naštvala Krista ale co už hold musí Duval zdola kateřina ale zase na 3 sety jinak ona snad ani neumí tak naše kočka :D
Reagovat
Fandina
škoda Kristýny, ale Kačka super, snad Duval dá. Bylo by to super!!!
Reagovat
smazaný uživatel
nesnáším ji :)
Reagovat
nouma
Neskutečné jak to ta naše holčina dokázala a všem vytřela zrak. Jen mě mrzí že hned další týden na tu svalovou hmotu Samanthu narazí zase na AO hned v úvodu. Nebojím se říci že titul z Hobartu by mohl být v kapse a pokud bude i z deblu tak se radostí neunesu :D :D :D Šikovná holka
Reagovat
tommr
když Klára dokázala porazit Stosurovou ted tak jí může porazit i v Melbourne. Zdá se, že Stosurová začíná mít nějakej komplex z českejch hráček ... :)
Reagovat
Fandina
miluju jí!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist