Zakopalová odstartovala suverénně, do dalšího kola prolétla i Serena

16. 7. 2013, 15:31
Aktuality 18
Klára Zakopalová bleskově postoupila do druhého kola turnaje v Bastadu. Česká tenistka dnes na švédské antuce jasně přehrála domácí Allen Allgurinovou, které povolila jen dva gamy, a zvítězila dvakrát 6-1. Podobně hladce zvítězila také světová jednička Serena Williamsová, která si porazila se Sesil Karatančevovou.
Klára Zakopalová

Turnajový los přisoudil Kláře Zakopalové do prvního kola teprve devatenáctiletou Ellen Allgurinovou, které ve světovém žebříčku patří až 447. místo. Domácí hráčka, startující v Bastadu díky divoké kartě, zaostávala za favoritkou od prvních výměn, které často končily nevynucenými chybami z její rakety. Zakopalová sebrala soupeřce všechny servisy a sadu získala hladce 6-1.

Také ve druhém setu šla česká tenistka rychle do vedení. Allgurinová ještě snížila na 1-2, ale zbytek zápasu už ovládla turnajová trojka, která postoupila za pouhých 48 minut.

O čtvrtfinále si Zakopalová zahraje s Arantxou Parraovou. Třicetiletá tenistka z Pyrenejského poloostrova se sice momentálně pohybuje až ve třetí stovce pořadí WTA, ale českou soupeřku ve všech třech vzájemných zápasech porazila. Naposledy spolu hrály v roce 2009.

Krátce po Zakopalové nastoupila na centrální kurt v Bastadu největší hvězda turnaje Serena Williamsová, jejíž první soupeřkou po nezdaru ve Wimbledonu byla Sesil Karatančevová. Bulharka s kazašským pasem držela s favoritkou krok jen v úvodu prvního setu, v němž od stavu 1-1 neuhrála ani game. Ve druhé sadě Karatančevová zareagovala na rychlou ztrátu podání a dostala se do vedení 2-1; znovu ale prohrála pět her v řadě a s turnaje se rozloučila porážkou 1-6 2-6.

Výsledky - Bastad (antuka, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (3-ČR) - Allgurinová (Švéd.) 6:1, 6:1, S. Williamsová (1-USA) - Karatančevová (Kaz.) 6:1, 6:2, Curenkovová (6-Rus.) - Grymalská (It.) 6:3, 5:7, 6:1, Bratčikovová (Rus.) - Kerkhoveová (Niz.) 6:3, 6:1, Dulgheruová (Rum.) - Garcíaová (Fr.) 7:6 (7:2), 6:1, Johanssonová (Fr.) - Cohenová (USA) 6:2, 6:3, Pereiraová (Braz.) - Pfizenmaierová (Něm.) 3:6, 6:2, 7:5, Tatišviliová (Gruz.) - Bencicová (Švýc.) 2:6, 6:4, 6:4, Hogenkampová (Niz.) - Arruabarrenová (Šp.) 6:3, 6:3.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Klára opět suverénní. Gratulka.

Mimochodem sedmnáctiletá juniorka Bára Krejčíková dnes v Olomouci porazila Evu Birnerovou 63 62.
Reagovat
dadaft
jj.

Simona Halep teď hraje s mladou domácí nadějí Rebeccou Peterson a docela to ujde.
Reagovat
smazaný uživatel
škoda, že v Bastadu hraje Serena. Mohlo být hezké finále Kláry se Simonou. Takhle to bude asi jízda Sereny až do konce, pokud se na to nějak nevybodne.

a v Olomouci může dojít k dalšímu překvapení. Hráčka až desáté stovky, osmnáctiletá Barbora Štefková vyhrála první set na nad Bárou Z.S. Teď servírovala na zápas, ale nezvládla to. Každopádně monty by měl být na pozoru. Hezká mladá holka to je :-)) http://cdn.theborneopost.com/newsimages/2012/11/000000527791.jpg
Reagovat
Sonja
No já bych se nedivila, kdyby Simona porazila Serenu (pokud teda obě do finále dojdou)...
Reagovat
smazaný uživatel
Simona je sice v laufu. Ale během té její jízdy hrála z top 10 jenom s LiNa a Serenou. A za ty dva zápasy má u gemů skóre 11:25.

Myslím, že zatím na ty úplně nejlepší nemá (top5).
Reagovat
Sonja
Máš samozřejmě pravdu;-)
Možná už mám trochu absťák, tak doufám v zajímavé zápasy:-))
Reagovat
dadaft
tzv. internetová televize Topfun u mě definitivně skončila, už jim nepošlu ani halíř, sekající se hnůj.

janekda - Simona mi v tomhle připomíná B.Z.S., ne stylem hry, spíš (velkou) mírou talentu, ale když se tyhle dívky před zápasem se Serenou, člověk si uvědomí, že ani kdyby se hodně dařilo, tak to na top10 nebude.
(((rád bych se mýlil)))
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
koukal jsem na Johannu Larsson - no, je to kost.
zajímavý zápas s Bratčikovou.
Reagovat
dadaft
* ale když se tyhle dívky fotí před zápasem se Serenou *
Reagovat
smazaný uživatel
Já Halep celkem věřím, že to do top10 dotáhne. Viz moje odvážná prognoza o letošním TM. V současnosti, ale na ty první tři(až pět) nemá. Třeba ji ale ta vítězství nakopnou výš než na co ve skutečnosti má.

Co udělala s Peterson? 12 gemů v řadě.
Reagovat
tommr
tak Bára v Olomouci nakonec postoupila, ale bylo to jen s odřenejma ušima. Zajímalo by mě jestli Bára jen soupeřku podcenila nebo jestli Štefková podala nějakej opravdu mimořádnej výkon ... :)
Výhra Krejčíkový nad Birnerovou mě nijak nepřekvapila. Krejčíková je velmi nadějná juniorka, která je tak trochu neprávem ve stínu Siniakový. Birnerová naopak hraje celou sezónu tužku a poved se jí jen turnaj ve Wimbledonu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Roger po 16500000 letech změnil raketu, testuje o 8(!) palců větší hlavu rakety, konkrétně Wilson blade 98. Klady jsou jasné-měl by hrát s menším rizikem trefení nečistého úderu nebo rámu, větší hlava omezí prostor pro chyby (i když známe ho), od základní čáry by měl hrát stabilněji, snad to pomůže i při returnu. Nevýhodou je menší kontrola míče při volejích a tím pádem omezení jeho výskytu na síti.
Proto bych všem doporučil dívat se na 500 v Hamburku, uvidíme jak si povede.
Reagovat
Heather_Fedex
moc dik za zpravu!
Reagovat
smazaný uživatel
Niekto sa pod iným článkom pýtal aké sú nasledujúce turnaje Jirku Veselého. Bol spomenutý Liberec, okrem neho sa Jirko zapísal aj do San Marina na ďalší challenger. Ak by sa mu zadarilo, čo je celkom pravdepodobné, zrejme by mal dať challengerom zbohom :)

Potom už len zrejme Winston Salem kvalda a US Open hlavná súťaž :)
Reagovat
tommr
díky za zajímavý info. Takže příští týden Jirka ještě nehraje? Myslel jsem, že by si moh zkusit nějakej challenger - třeba v Oberstaufenu ... :)
Reagovat
Fandina
gratulka. Držím palce do dalších kol. Klárko ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že nevyšlo 2. kolo Serena - Bencic. To by bylo zajímavé srovnání ženské a juniorské špičky... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Kláře, každé vítězství se počítá!!! A šup šup do semifinále :)
Reagovat
tommr
dneska to byl pro Kláru jen takovej lehčí trénink na rozjezd. V dalších dvou kolech ale Kláru čekají nebezpečný Španělky a to bude jiný kafe. Snad si s nima ale Klára poradí a dočkáme se jejího semifinále se Serenou. Na antuce by to moh bejt docela zajímavej zápas a Klára by v něm nemusela bejt úplně bez šance ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist