Zakopalová porazila Cibulkovou, o čtvrtfinále se utká s Kvitovou!

10. 3. 2013, 21:11
Aktuality 152
WTA INDIAN WELLS - Klára Zakopalová si v Indian Wells poradila se Slovenkou Dominikou Cibulkovou a postupem do osmifinále dokázala zopakovat svůj loňský výsledek. O čtvrtfinále si zahraje s Petrou Kvitovou, která porazila Ukrajinku Curenkovou a v Kalifornii postoupila poprvé do 4. kola.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová má v nebližší době možnost poprvé proniknout do Top 20 a v Indian Wells pro to dělá maximum. Obhájit už dokázala body za loňské osmifinále, do kterého se letos dostala přes světovou čtrnáctku Dominiku Cibulkovou.

Jednařicetiletá Češka proti Slovence nastoupila dva dny po úspěšném obratu s Peerovou a dnes začala mnohem lépe. Bleskově se ujala vedení 3-0 a i když dvakrát ztratila podání, neustále si držela minimální náskok. Za stavu 5-3 a 40-0 sice neproměnila žádný ze tří setbolů a dovolila Cibulkové se do boje o zisk první sady vrátit, po šesti prohraných fiftýnech v řadě se ale vzpamatovala a čtvrtý setbol už při podání sokyně proměnila.

Také v druhém dějství začala lépe česká tenistka, ale brejky na 2-0 ani 4-2 nepotvrdila. V desáté hře se pak na returnu dostala k mečbolu, Cibulková ho ale zlikvidovala. Za stavu 6-5 už však Zakopalová druhý mečbol proměnila, vyhrála 6-4 7-5 a společně s výhrou na loňském Wimbledonu vyrovnala vzájemnou bilanci na 2-2.

O postup do čtvrtfinále si Zakopalová zahraje v českém souboji s Petrou Kvitovou, kterou v obou vzájemných duelech na mezinárodní scéně - v roce 2007 na antukových turnajích ITF - porazila. Předloni v České extralize však uhrála jen tři hry. Na okruhu WTA se utkají poprvé.

Třiadvacetiletá Kvitová si letos v Kalifornii postupem do 4. kola vylepšila své maximum. Dostala se do něj po výhře 6-2 7-6 nad Ukrajinkou Lesjou Curenkovou

Česká jednička začala zápas výborně. V prvních šesti gamech ztratila pouze sedm fiftýnů a ujala se vedení 5-1. Za celé dějství po servisu prohrála pouze dvě výměny a tak za pouhých 26 minut vyhrála 6-2. Ve druhé sadě pak nedokázala potvrdit brejk na 1-0 ani na 2-1, za stavu 4-4 neproměnila tři brejkboly a o osudu setu, který trval 65 minut, tak musel rozhodnout až tie-break. V něm Kvitová uspěla a po triumfu v Dubaji tak vyhrála už 7. zápas v řadě.

"První set byl dobrý, ona pak ale začala hrát agresivněji a donutila mě k chybám," komentovala Kvitová. "Je fajn, že jsem si tu připsala svůj nejlepší výsledek. Povrch mi tady moc nesedí, je docela pomalý, ale snažím se a doufám, že se budu stále zlepšovat. Na všem tvrdě pracuju," uvedla. 

Wimbledonská vítězka z roku 2011 prohrála naposledy se Serenou Williamsovou na únorovém turnaji v Dauhá. Kvitová ve čtvrtfinále proti americké favoritce vedla ve třetím setu 4-1, ale ztratila ho 5-7. "Z toho zápasu proti Sereně jsem získala hodně sebevědomí," řekla třiadvacetiletá česká tenistka, jež následující týden vyhrála turnaj v Dubaji. "Ukázalo mi to, že stále můžu hrát s nejlepšími světovými hráčkami a porážet je. Takové zápasy potřebuju." 

101 minut musela o postup do osmifinále bojovat Maria Šarapovová. Ruská favoritka však s Carlou Suárezovou-Navarrovou ztratila jen jeden servis a zvítězila 7-5 6-3. Nyní ji čeká další Španělka Lara Arruabarrenaová-Vecinová, jež vyřadila 14. nasazenou Italku Robertu Vinciovou.

"Byl to velmi těžký duel, Carla je kvalitní hráčka, která je schopná hrát skvělý tenis. Je nebezpečná, na grandslamech už porazila ty nejlepší hráčky. Má solidní hru, kterou dokáže hodně měnit. Já musím řadu věcí zlepšit, ale jsem šťastná, že jsem postoupila dál, i když jsem neměla svůj den," řekla Šarapovová.

Agnieszka Radwaňská v souboji s Rumunkou Soranou Cirsteaovou v prvním setu neproměnila dva setboly a nakonec musela vývoj utkání otáčet. To se polské favoritce povedlo, a i když v rozhodující sadě přišla o náskok dvou brejků, vyhrála 6-7 6-3 6-4 a postoupila do 4. kola. V něm se utká s Ruskou Marií Kirilenkovou.

"Ona dnes hrála velmi dobrý tenis od začátku zápasu až do konce," chvália Radwaňská Rumunku. "Každý set byl velmi těsný. Ve třetím jsem byla za stavu 5-1 trochu nervózní. Ona začala hrát neuvěřitelný tenis, údery trefovala vážně parádně. Pro mě je nejdůležitější, že jsem postoupila dál," řekla světová čtyřka Radwaňská.

Marion Bartoliová, kterou nově trénuje Jana Novotná, v Indian Wells porazila Rusku Světlanu Kuzněcovovou a oplatila jí tak tři týdny starou porážku z Dauhá. Francouzka vyhrála 6-4 6-3 i přesto, že v prvním setu prohrávala už 0-4, pak ale získala 8 gamů v řadě a s Sarou Erraniovou si zahraje o čtvrtfinále.

Italka Erraniová ve 3. kole smetla 6-3 6-1 Švédku Johannu Larssonovou a jako první v sezoně zaznamenala už 20 výher. "Výsledek 6-3 6-1 vypadá jako jednoduchý, ale snadné utkání to rozhodně nebylo. Hodně výměn bylo dlouhých. Zápas byl těžší, než se z výsledku může zdát," řekla Erraniová. "20 výher? Tak za to jsem opravdu ráda. V zimě jsem hodně dřela a teď se mi to vrací. Ale raději soutěžím než trénuju, a tak hraju hodně turnajů a hodně zápasů. Baví mě to. V tuto chvíli se mi daří a doufám, že to tak bude pokračovat."

- WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 5.030.408 dolarů)
nedělní výsledky (10. 03. 2013)

Dvouhra - 3. kolo:
Kvitová (5-ČR) - Curenková (Ukr.) 6-2 7-6(5)
Zakopalová (19-ČR) - Cibulková (12-SR) 6-4 7-5
Šarapovová (2-Rus.) - Suárezová (25-Šp.) 7-5 6-3
A. Radwaňská (3-Pol.) - Cirsteaová (27-Rum.) 6-7(3) 6-3 6-4
Erraniová (6-It.) - Larssonová (Švéd.) 6-3 6-1
Bartoliová (9-Fr.) - Kuzněcovová (Rus.) 6-4 6-3
Kirilenková (13-Rus.) - Burdetteová (USA) 6-3 4-6 6-2
Arruabarrenaová (Šp.) - Vinciová (14-It.) 2-6 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

152
Přidat komentář
smazaný uživatel
Na Eleně se mi líbí, že si s Caro nechce pinkat a zkouší kraťasy i přechody na síť.. Ale když už zůstane na základní čáře, tak je to většinou chyba a hlavně nezabijí nahrané míče( ten SP či netrefená smeč).. Ale když nechybuje, tak má Caroline problémy..
Reagovat
smazaný uživatel
Wozniacki nehraje nic, ale Vesnina si to prohrava sama, zkaženyma jasnyma mičema :( škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ten 2. set, to bylo něco strašného...
Reagovat
dadaft
hm, Vesninová by byla velmi zajímavá hráčka, kdyby nebyla taková šalona vyhazovačka.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem spokojený s tím, jak hrála Caro. Je fakt, že se Eleně dneska nedařilo, ale Caro hrála velmi dobře. Měla 18 winnerů (15 UE) a 5 es, co byste ještě nechtěli? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslím.. Viděl jsem jí letos 2x, proti Vice na AO a tady s Caro..V obou zápasech hrála strašně.. Jestli se jí rozklepou kolena, když hraje na centrkurtu? Nevim, ale je to škoda, když v 1. setu 3 gemy hrála dobře a bez chyb hned to bylo znát..
Reagovat
smazaný uživatel
Mě se právě ten počet winners nějak nezdá.. :D Teda hlavně v 1. setu(měla jich 8- já jich napočítal tak 5 :D )
Reagovat
dadaft
souhlas. byly tam winnery, v obraně taky super - není proč se zápasu s Naďou bát.
Reagovat
tommr
Vesninová je dobrá deblistka, ale v singlu je neškodná. Tohle nebyl zápas ve kterým by mohla mít Caro nějaký problémy. S Petrovovou už to bude o něčem jiným ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Samantho, prosím..
Reagovat
dadaft
tak to dopadlo a příště snad už i něco uvidíme. ))
Reagovat
dadaft
mno ve druhém setu se holky nešetří a je to řežba. ))
Reagovat
freeteepek
Ten kurt č. 3 se honosně jmenuje Stadion 3. A stejně tam ty americký pitomci nemaj kamery. Tohle fakt nechápu:-( A když nejsou kamery, tak nebude ani stream. Petra se potřebuje na žebříčku dostat výš a především v IW udělat slušný výsledek, aby příště hrála vždycky už jenom před kamerama.
Reagovat
Fandina
Za Stadium 3 se vysílá viz dole odkaz z jejich stránek. Tak by mlohl být alespoň stream, když už to nebude v telce na Slovak Sport nebo SuperTennise.
http://www.bnpparibasopen.tennistv.com/?WT.mc_id=iw7
Reagovat
tommr
já si myslím, že nejde ani tak o chybějící kamery jako spíš o vysílací politiku. Ze zápasů mužů hraných na Stadium 3 streamy jsou - třeba dneska se tam hrajou zápasy Gasquet-Janowicz a Paire-Simon a z obou streamy v nabídce jsou. Ze zápasů žen hraných tamtéž ale streamy nejsou - dneska jsou to třeba zápasy Goerges-Petrova nebo Peng-Stosur ...
Reagovat
Titan
Co já vidím, tak z Petrova-Goerges stream je...;-)
Reagovat
tommr
já vycházím z týhle základní nabídky: http://www.pazdera.name/tennis-live-stream
jinde jsem to nehledal ...
Reagovat
dadaft
nikde jsem streamy WTA ze Stadium 3 nenašel.
Reagovat
Fandina
Opravdu to tak vypadá, že ze Stadium 3 se vysílají jen ATP zápasy. Jestli holky budou hrát tam, tak asi nic neuvidíme.
Reagovat
pepin
Prostě jsou to americký blbci co chcete.
Reagovat
Fandina
Vypadá to tak. Každopádně by mě zajímalo, proč těch ATP zápasů tam odsud vysílají víc. Viz třeba dnes z odkazu dole. Asi mají víc rádi kluky :-) nějaký důvod to má ... úsměv
Reagovat
Fandina
http://www.bnpparibasopen.tennistv.com/?WT.mc_id=iw7
Reagovat
Titan
Tak oprava, říká mi to, že stream je dostupný na placených sázkových kanálech... (Bet365 a Unibet)
Reagovat
freeteepek
Už se moc těším. Když bude mít Petra svůj den, tak Kláru smete. Včera se ovšem pěkně trápila ve druhém setu s Tsurenkovou, povrch v IW jí nesvědčí a Klára určitě ví velmi dobře, jak na ní hrát. Očekávám hodně ztrát podání. Mohlo by to být vyrovnané. A tentokrát to bude fandění bez nervů:-)
Reagovat
smazaný uživatel
byli ste nekdy v Laosu? Tak si ty vaše sračky schovejte pro jejich nedonošene mimča:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo co je s Li Na? byla po Austrálii nějak vážněji zraněná? nepočítám ty pády ve finále :( ... dle všeho by už ale v Miami hrát měla.
Reagovat
tommr
oficiální důvod pro odstoupení Li Na z IW je zranění levýho kotníku. Vypadá se tedy, že to zranění z finále AO bylo vážnější než se zdálo. V Miami by už ale měla hrát ... :)
Reagovat
dadaft
já hlavně doufám, že po návratu bude hrát ve stejné fazóně jako na začátku roku...
Reagovat
pepin
Tak to si myslím, že bude mít hrozně těžké. Po dlouhé pauze by to byl takový malý zázrak, i když bych ji to přál. Tak se necháme překvapit.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pratele, odpovedeli mi z Kalifornie na cem teniste hraji turnaj:)))

Tom Fey reditel tenisoveho klubu v IW preposlal muj mail na manazera, ktery se zabyva ukladanim povrchu na IW a turnaj BNP:)

Tak tady davam kopii mailu:D)
------------------------------

We do use Plexipave products. We utilize Plexichrome Pro Purple and Light Green colored surface paint. Our mixer is a combination of 15 gallons of pure product with 10 gallons of water and a 100 pound bag of 60 grit silica sand. We typically apply one coat of paint to each court per year.

Bill Clarke

------------------------------

Samozrejme Bill se vyhnul otazce, do jake tridy rychlosti povrch zapada, podle jeho odpovedi by to mela byt kategorie 2, cili MEDIUM-SLOW, dle uznaneho certifikatu...Ale ja ho jeste trosku, toho Billa proklepnu:), jestli to jako letos fakt ten MEDIUM-SLOW dle certifikatu dodrzeli:D) Jestli z toho neudelali SLOW-SLOW :D)))

Ale jinak, diky Bille :))) Ale asi si budeme jeste trosku psat:D)))))
Reagovat
Fandina
Vlku, tak to je hezké, jenže to pořád nepotvrzuje to, co se o povrchu říká, že je pomalejší než antuka. Nebo ano?
Reagovat
dadaft
mnó, mně se fakt zdá, že není ÚPLNĚ nejpomalejší. to medium-slow bych mu i věřil.
ale já se v těch rychlostech moc nevyznám - - - mně hlavně těší, že se míčky dobře odráží a Samanthin kick je pak parádní... ))
Reagovat
smazaný uživatel
:D)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak odpovedel jak ho tvori, ITF jim potvrdilo certifikat na MEDIUM-SLOW, takze kateg. 2, ale Bill se prave o tom nezminil, ikdyz jesem se zeptal, ja ho ale jeste proklepnu...:) Zkusim na neho jit samo sebou od "lesa"...
...Ono to, ze jsem mu napsal, ze pisi pro znamy Evropsky tenisovy portal rozhodne nepomaha tomu, aby psal vice, nez je potreba, ono to melo pomoci, aby vubec odpovedeli, takze chce to vyuzit a dale polozit par zajimavych otazek:)
Reagovat
smazaný uživatel
To srovnani s antukou (v rychlosti) asi neni prilis stastne, hlavne vzhledem k odrazum mice. Na antuce to bude vzdy vic tzv. "dobrodruznejsi"...v tom jsou tyto hardy mnohem stabilnejsi, a tim bych rekl i narocnejsi...nebot to podporuje delsi a stabilnejsi vymeny...ale prave zalezi jak se ty mice na hardu odrazeji...
...tak jak pekne zminuje Dadaft...
Reagovat
dadaft
Reagovat
Fandina
Vlk ... já to nepsala jako odborník. Atuky jsou přece také různě rychlé. O povrchu v IW jsem četla že je hodně pomalý.
Reagovat
Fandina
Oprava ... antuky jsou různě rychlé, laicky řečeno ... ne atuky ... úsměv
Reagovat
dadaft
Keysová často returnovala dva tři metry za základní čarou, když už míček zase klesal... - tak to hrála Cibulková loni na RG a taky prohrála - - - kdo bude chtít Samanthu porazit, bude to muset brát na příjmu jako loni na RG Erraniová, ještě dřív než míček po kicku vystoupá..................
..... a to není jednoduché.
možná proto Tignor v preview tipoval Sam v semi.
Reagovat
smazaný uživatel
No hlavne aby se to nedomakla Peng:D))) Mona nebo Anicka...teda hlavne, aby Sonja nepsala Anicce:)

Kdyz se to domakne Angelika, Yanina, Garbine nebo Magduska, tak se asi i tak nic moc nestane...ikdyz Garbina...no...nevim nevim:)
Reagovat
dadaft
njn, asi se to domákly všechny. ))
na každý pád by nebylo špatné, kdyby Petra vyhrála.
Reagovat
smazaný uživatel
O tom zadna:)
Z Klary mam vetsi vitr nez z Agy:)))
Reagovat
Titan
Měl jste napsat, že píšete pro známý Český tenisový portál a oni by pochopili, že kdesi ve střední Asii tomu stejně nerozumí, a vyklopili by všechno...
Reagovat
Fandina
Nikdo nechce vyklopovat všechno, to by byl sám proti sobě a obvzlášť v emailech, to se dá lehce zneužít, ale faktem je, že za zeptání nikdy nic nedáš. Kdo se neptá nic se nedozví ... úsměv
Reagovat
Titan
Tak ono to není tajné, tyhle receptury jsou na internetu jako příbalový leták k tomu, co si objednají. Všechno, co potřebují se stejně někde komerčně vyrobí a doveze. A že by měly turnaje od sebe opisovat a kopírovat si povrchy - tomu moc nevěřím. Koneckonců Plexipave je až ta horní vrstva, co je vidět...
Reagovat
Fandina
Titan ... tak když někomu kompetentnímu napíšeš dotaz jako byl tenhle na složení povrchu při turnaji, tak to není žádné tajemstvé, aby nešlo odpovědět a po pravdě. Mě spíš pobavila ta představa, že se něco tají a odhaluje jako by šlo o nějaké tajnosti nebo o něco ohromě důležitého podstatného. Nehledě na to, že si každý tenista odzkouší sám povrch míče a ví. Třeba Petra psala, že je to pro ní pomalé a tak to vyhodnotí každý kdo může porovnávat. A zase to může být individuální, bez ohledu na email o povrchu.
Reagovat
smazaný uživatel
No ale povrch a jeho vlastnosti jsou velmi důležité. A tady šlo Vlkovi asi hlavně o to, jestli ten povrch nevydávají za rychlejší a jako takový ho neoznačují, i když ve skutečnosti je pomalejší....
Reagovat
Fandina
Oskar ... samozřejmě, že povrch má vliv na odskok míčku a rychlost. Nevím o co šlo Vlkovi. Mě jde o to, že tenisti říkají, že je to tam pomalé a někdo dokonce říká, že se mu to zdá pomalejší než antuka.
Reagovat
Titan
No, oni napíšou, že splnili recepturu výrobce. Přitom tam dají více křemenného písku a nikdo už nemá šanci zjistit skutečnost. Leda, že by napsal mail tomu, co směs připravoval a on v nějaké hluboké halucinaci odpověděl pravdivě :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja tomu Billovi na to uz odepsal... a vpoho se zeptal jak dosahli tak zajimavych vysledku - celkem jsem to opsal proc se ptam a na co konkretne...myslim, ze na to odpovi, nevim proc by neodpovedel...

...treba Japonci se na mna uplne vykaslali, kdyz jsem jim napsal...Amici jsou vic vstricnejsi...

...ale co teda vim urcite, radeji to tady, ty infa protahovat uz nebudu:D))) to bude myslim fakt lepsi....:))) Bych se na takove akce mohl fakt priste vy...:D)))
Reagovat
smazaný uživatel
A proč? Vždyť je to zajímavý, žes mu napsal a pak se o to i s námi podělil.:-))
Reagovat
Fandina
Vlk ... ale zase když napíšeš cokoli zajímavého, tak někomu to může přijít vhod jinému ne. Co člověk to pohled ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Petře a Marion:-))
Reagovat
Frick
Vzhledem k neformě Šafiny i H+H by asi možná mohly bejt nějaký čachry se složenim, ne?
Reagovat
tommr
a kdo by je asi tak moh nahradit? Jediná změna, která připadá reálně v úvahu je nominovat Kláru Zakopalovou místo Lucky Šafářový. Na to je ale ještě času dost, protože se současná forma obou hráček může do dubna ještě hodně změnit ... :)
Reagovat
Frick
A pak třeba do debla nějakou rošádu....

Co třeba místo Hlaváčkový dát k Hradecký Kvitovou? Případnej stav 2:2 je reálnej a tedy H+H bych moc nevěřil....
Reagovat
Fandina
Před FED je ještě Miami, Monterrey, Charelston, Katovice a holky budou vyhrávat a pak se teprve zřejmě vyvrbí, jestli Lucka nebo Klárka. H+H se také musí vzpamatovat. Ale samozřejmě je to na Pálovi.
Reagovat
tommr
Petra je v deblu úplně nemožná - podívej se jaký má výsledky když hraje třeba s Wickmayerovou ...
Máš ale pravdu, že je dost pravděpodobný, že debl bude tentokrát rozhodovat a forma Háček moc důvodů k optimismu neskýtá. Naštěstí ani Italky nejsou neporazitelný jak ukázalo jejich předčasný vypadnutí tady v IW. A pokud budou obě ještě utahaný ze singlů mohlo by to našim holkám trochu pomoct ... :)
Reagovat
Fandina
Petra se hlavně deblu vůbec nevěnuje a třeba v tabulce viz dole k němu v karierí nastoupila úplně minimálně oproti jiným holkám. Ale pamatuji se že předloni když hrály s Luckou debla v extralize, tak ho vyhrály a zajistily tím Prostějovu vítězný bod a to spolu hrály prvně. A z Tomem v Hopman Cupu porazili Fishe s Mattek. Ale podle mě jsou H+H pro Fed jasné.
Reagovat
Fandina
Petra hraje debly minimálně viz tabulka
http://www.wtatennis.com/players/player/13403/title/petra-kvitova
Reagovat
Fandina
Oprava ... Petra nastoupila k deblu v karieře minimálně ... překlep sorry
Reagovat
tommr
ono je celkem jedno jestli Petra hraje debly málo, protože se jí v nich nedaří nebo jestli se jí v nich nedaří, protože je hraje málo. Výsledek je stejnej a rozhodně bych proto na Pálově místě neriskoval nasazení Petry do rozhodujícího deblu. Háčka by měla dostat důvěru i když se jim ted vůbec nedaří. Jednou se přece zase musí chytit a při FC je k tomu ideální příležitost ... :)
Reagovat
Fandina
tommr ... samozřejmě je věcí koho Pála postaví a to on umí, jako nikdo. Psala jsem to o Petře jen proto, že není potřeba jí zatracovat ani v deblu. Samozřejmě výsledky a úspěchy v deblu nemá jako jiné holky a kolik našich holek je v deblu před ní je dole. Jen jsem napsala, že Petra když je potřeba, tak může zabodovat. Viz extraliga, tenkrát prohrála singla s LucHra a pak to s Šafinou hned napravily. A Hopman s Tomem taky dali.
Reagovat
Fandina
tommr a dodatek ... H+H se podle mě ještě do FED čapnou a zase zabodují. Jak si psal Sara s Vinci taky teď vypadly.
Reagovat
pepin
Věřme, že FC a jeho neopakovatelná atmosféra kterou si všechny holky pochvalují, zapracuje a HH a i Lucka se chytí.
Reagovat
Fandina
On ten FED je tak postavený, že debl se hraje až nakonec. Takže je to taková záchranná brzda v dobrém slova smyslu a tam pak bude záležet na hodně okolnostech, kdo ho bude hrát. HH věřím a taky Šafině i Petře. Podle mě by měly nad Italkami vyhrát. Forma neforma.
Reagovat
freeteepek
Tak si představ, že by Klára teď Petru porazila. Pak by to myslím bylo jasný:-) (kdo bude dvojkou)
Já stejně i tak sázím na Kláru. Hraje se na pomalé antuce. Tam je Klára lepší, než Lucka v současný formě. Jediný otazník je psychika. Lucka má ve Fed Cupu odehranou spoustu zápasů, což je její výhoda.
Reagovat
dadaft
jak to teď vlastně je - kolik hráček může Pála vzít?
Reagovat
Fandina
Může jich vzít víc ale pak tam těsně před zápasem může disponovat jen čtyřmi.
Reagovat
smazaný uživatel
Původně jsem si myslel, že uvidím aspoň část zápasu Mashy. Jenže chlapi to zase protahovali a Masha se dostala na kurt až po půlnoci. To už jsem spal...

Co se týče průběhu, tak 1. set byl vyrovnaný a druhý taky až do stavu 3:3. Do toho stavu 3:3 ve 2. setu se dokonce víc bojovalo o servis Mashy. Pak ovšem Masha získala brejk a tím se to zlomilo... Podíval jsem se aspoň na highlighty a určitě to nebyl jednoduchý zápas. Přesto mi vyšel odhad, že Carla uhraje víc gemů než Francesca, ale Masha stejně vyhraje ve dvou setech. :) V osmifinále čeká Mashu další Španělka a přiznám se, že ji moc neznám... Věřím, že to Masha zvládne! :)

Jinak je škoda Sorany, která sehrála dobrý zápas proti Agnieszce. Nechybělo moc, aby ve 3. setu vyrovnala z 1:5 na 5:5. Kdoví, co by se potom stalo... Přál jsem Soraně a docela mě příjemně překvapila. Nečekal jsem, že bude Agnieszce takhle vyrovnanou soupeřkou.

Tady jsou highlighty z obou zmiňovaných zápasů...
http://www.wtatennis.com/videos/article/3104734/title/indian-wells-sharapova-vs-suarez-navarro
http://www.wtatennis.com/videos/article/3104772/title/indian-wells-radwanska-vs-cirstea
Reagovat
smazaný uživatel
Masa > Zapas byl vyrovnany jen diky chybam obou hracek...zadna spec. tenisova podivana to nebyla. Karlicce jeste vzali ve druhem reg. bod.

Masa postoupila zaslouzene, ale jak ji Karlicka zahravala paradni slajsy, tak to Marus posilala do site...:/ Karlicka zahrala skvele prvni gemy druheho setu (asi nej chvile pro ni), hned po tzv. chvilce s trenerem.
Po neuznanem dobrem mici, zacla Karlicka opet hrat hodne lezerne s chybama...

Celkove Masa moc nenadchla, a stale vic to vypada, ze turnaj bude koristi Viktorie...rozhodne Masa ji ohrozit s takovou hrou nemuze....

Sorana > hrala skvele, ale nedokazala to promenit ve vitezstvi.
Co vic uz v prvnim sete si stezovala na vyplet, ktery si nechala spec. pripravit na zapas proti Agnieszce, stale po vypletu slapala, aby ho trochu uvolnila....nevim na kolik ji to mohlo rozhodit, ale vcera mela na to Agu porazit...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jinak Lara je zajimava hracka, muj tip proti Flavii vysel, ale az tak technicky dobra jako Karliccka fakt neni...
...Masu mohou ohrozit jen dobre technicky hrajici hracky, ktere si chodi pro vitezne udery, nebo je dokazi zahrat famozne od base lajny jak Li Na...nebo Viktorie.

S Larou by nemala mit opravdu zadny problem, a myslim, ze ani s Marion a Sarou, teprve Petra nebo Aga jsou dalsi hracky, ktere ji mohou vic potrapit a vyradit...
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za info. Chtěls asi napsat, že tvůj tip proti Robertě (ne Flavii) vyšel... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dik za opravu...:)
Reagovat
smazaný uživatel
- Vcera hodne potesila Lara. Jen tak dal:)
- Sorana potesila take, ale nebyla schopna Agu dokoncit, skoda, aspon by ten turnaj byl jeste zajimavejsi.
- Gothic Madam Marion potesila asi hlavne Janu:) Skoda, ze pristi zapas hraje ze Sarou, budu vnitrne rozpolcen:D)
- Klara vcera nezklamala:)
- Zato Karlicka zklamala, vyprodukovala spoustu chyb...ale i tak Masu potrapila...
- Bohuzel Mallory nedotahla zapas dobre do konce, na MaKiri podle mne mela...je to jen uz o zkusenosti...

- No a Petra mne potesila vubec nejvic:) Kazde kolo, kazda vyhra - oslava, jupiii, a Klaru sejmi, vubec se s ni nemaz, utluc ji ve dvou :-)))
Reagovat
Fandina
Já věřím Petře ale Klárka se moc nebude chtít nechat utlouct. Podle mě bude hodně záležet, jak půjde Petře servis a hlavně po něm zaútočit. Pak vidím pro Petru šance. Klárka má dobrý return, ale zase slabší servis, hlavně druhý. Tak by Petra neměla mít problém. Ale Klárka může překvapit. Holky pojďte na to a kdo vyhraje jeďte dál!
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jsem rozhodne pro Petru...:) Ale to co pises jasne, ma sve opodstatneni, a samo sebou mam s Klary Zakopalove vitr:D) Ona je obcas takovy UpSet Player vuci favoritkam.....Ale Tlacim Petru na Full - No Mercy:)
Preji Petre, aby prolomila ty vysledky na IW jako minuly rok se ji podaril husarsky kousek s American Series > O cemz se porad tady hodne zapomina...a hodne se to prehlizi....
...Chudak holka, astma, a jak ten hard je slow, tak se musi strasne nadrit...
...na techle povrsich potrebuje Petra uspech jak sul...
...Takze pro mne je to jasny:) Petra!!!
Reagovat
Fandina
Podle mě Petra bude pokračovat v nastoleném trendu, lepší pohyb na kurtu, který předvádí poslední dobou a to nejen na returnu. A pokud by k tomu přidala servis tedy myslím esa, jako tomu bylo dřív, tak není co řešit. A jsem zvědavá vlastně i na Klárku, ještě jsem jí, ale vlastně obě v IW neviděla, tak nevím, jak na tom budou. Nicméně vyhrávaly, tak by to mělo být i dobré podíváníčko. Věřím, že vyhraje Petra ale fandím oběma. Petra je bez debaty lepší.
Reagovat
tommr
máš pravdu - Petra by už potřebovala pořádnej úspěch v Indian Wells jako sůl, aby si dokázala, že může dobře hrát i v těhle pro ní hodně nepříznivejch podmínkách. Klára jí nesmí zastavit - tu musí nemilosrdně smést ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Též budu tlačit Petru a myslím, že by to měla zvládnout. Jen je blbý, že celé čtvrté kolo hraje v jeden den.. je teda dost možný, že ten zápas ZASE nebudeme moct sledovat. Přeci jenom hekající krásky, Agu a Caro budou asi Amíci upřednostňovat víc..
Reagovat
tommr
dá se bohužel očekávat, že skoro všechny ostatní zápasy budou upřednostněný před zápasem dvou Češek. Nicméně aspon ten stream by snad už někde moh bejt k dispozici ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
no mám z toho trošku obavy :D Snad se od úterka začnou přenášet i WTA zápasy z kurtu 3. Myslím, že právě tam bude asi Petra hrát.
Reagovat
dadaft
taky se mi zdá, že obrazové pokrytí kurtů neodpovídá významnosti turnaje. ((
strašně bych chtěl dneska vidět zápasy Jamie - Ula a Magda - Garbine, ale nejspíš neuvidím nic...
Reagovat
tommr
osmifinále by už snad mělo bejt k dispozici aspon na streamu ze všech zápasů ... :)
Jinak dobrá zpráva je, že dnešní zápas Tomáše s Mayerem by měl bejt k vidění na Nova Sportu. Ten dneska vysílá z IW už od osmi večer ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejen z tohoto duvodu, ktery uvadis....
....proste obecne IW neni muj oblibeny turnaj spise se umistuje na mem seznamu oblibenych turnaju na zadnich pozicich:)))
Reagovat
Fandina
A přitom IW hodně tenistů má hodně vysoko a je oblíben, je to celkem malé město, pěkný areál a všechno se tam točí kolem tenisu. Ty přenosy jsou podle mě nějaká politika, jinak je tento turnaj hojně navštěvován a je to vidět i na streamech.
Reagovat
dadaft
budu hádat:
povrch?
Reagovat
smazaný uživatel
Ja mam na Kalifornii obecne spatny vzpominky...
Reagovat
dadaft
P.S. ani já ne.
z amerických Stanford a Rogers Cup.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ten to jeste dorazi...
....Kalifornii nejak nemusim obecne...divaci se tam chovaji tak trochu crazy, obcas jak na americkem fotbale...:)
...ale areal je to hezky, to jo...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem taky pro Petru, snad jí půjde podání a její dělovky k čáře, ale Klárka je zase běhavá a bojovnice, vloni sehrála s uřvanou Mášou skvělej zápas.. Mohly by se holky dohodnout předem v šatně a bylo by to bez nervů :))))
Reagovat
Fandina
Petře a dodatečně Klárce k třetímu kolu. Výborně holky. Ať teď vyhraje kterákoli, koukejte pak jít dál. Přeji oběma, věřím Petře.
Reagovat
Fandina
A ještě dodatečná gratulace Marion a Janě k postupu přes Svetlanu. Pokud Marion nenarazí na naše holky a ještě pár dalších mých fav, tak držím palce a jen tak dál!
Reagovat
smazaný uživatel
The No.5-seeded Kvitova had some late trouble but beat Ukrainian qualifier Lesia Tsurenko, 62 76(5).

"I started pretty well today - I knew what I had to do, and I didn't make a lot of mistakes," Kvitova said. "It was a nice first set for me, but then she came back and started playing more aggressively, and she started making me make some more mistakes. She came back very strong in that second set.

"I just had to stick with my game, focus on holding my serve and try my best on every point."

The fourth round is Kvitova's best ever result at Indian Wells. "It's a nice job to get my best result here," she said. "The surface doesn't suit me very well - it's quite slow - but I'm trying, and I hope I can just keep improving my tennis and my standard will go higher. I'm still working hard on everything."

This is also Kvitova's seventh straight win since falling to Serena Williams in the quarterfinals of Doha a few weeks ago - a match where she led 4-1 in the third set before getting edged, 36 63 75.

"I got a lot of confidence from that match against Serena," said Kvitova, went on to win Dubai the next week. "It showed I can still play with and beat the top players in the world. I need these matches."

Next up for Kvitova will be No.19 seed Klara Zakopalova, who pulled off a minor upset in one of the first matches of the day, beating No.12 seed Dominika Cibulkova in an hour and 53 minutes, 64 75.

Zakopalova has beaten Kvitova in both of their previous meetings, but there's one asterisk there - those two meetings both took place all the way back in 2007 at ITF Women's Circuit tournaments.
Reagovat
smazaný uživatel
Petro Hodne Stesti s Klarou...No Mercy:)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra > The surface doesn't suit me very well - it's quite slow...
Reagovat
smazaný uživatel
edit *DIKY
Reagovat
Fandina
Několik článků v češtině o tomto:

http://www.google.com/news/story?pz=1&cf=all&ned=cs_cz&hl=cs&q=Kvitov%C3%A1&ncl=dI0EdE_4nVSiV3MDioaN31Qm-XyKM&cf=all&scoring=n
Reagovat
smazaný uživatel
*1
19:00 Kerber Angelique (GER) [6] = Wickmayer Yanina (BEL) [32]
20:30 Nadal Rafael (ESP) [5] > Mayer Leonardo (ARG) [64]
22:30 Vesnina Elena (RUS) [30] < Wozniacki Caroline (DEN) [10]
00:00 Dodig Ivan (CRO) [60] < Federer Roger (SUI) [2]
03:00 Azarenka Victoria (BLR) [2] > Flipkens Kirsten (BEL) [31]
04:30 Hewitt Lleyton (AUS) [98] < Wawrinka Stanislas (SUI) [18]

*2
19:00 Nieminen Jarkko (FIN) [57] < Anderson Kevin (RSA) [37]
20:30 Seppi Andreas (ITA) [20] < Gulbis Ernests (LAT) [67]
22:00 Berdych Tomas (CZE) [6] > Mayer Florian (GER) [27]
01:00 Ivanovic Ana (SRB) [13] < Barthel Mona (GER) [28]

*3
19:00 Petrova Nadia (RUS) [12] > Goerges Julia (GER) [25]
20:30 Peng Shuai (CHN) [38] < Stosur Samantha (AUS) [9]
22:00 Janowicz Jerzy (POL) [24] > Gasquet Richard (FRA) [10]
23:30 Simon Gilles (FRA) [13] > Paire Benoit (FRA) [40]
01:00 Hampton Jamie (USA) [64] = Radwanska Urszula (POL) [37]

*7
19:00 Muguruza Garbine (ESP) [95] > Rybarikova Magdalena (SVK) [55]
Reagovat
smazaný uživatel
Nic moc den...neda se tam toho moc vymyslet...i ten Gulbis hraje proti souperi, ktereho porazel i vozralej...

Uplne netipovatelne je podle mne > Angelika x Yanina - "obe ve skvele forme"

O prekvapeni by se mohla postarat Urszula, ale nevim jestli jeste po Sloane bude toho jeste schopna... a sejme i Jamie....

Jinak verim vic Jurkovi, ale celkove mne zadnej tip nevytrhne...:)

TO >>> Janekda: Nasel bys tam neco zajimaveho?
Reagovat
Fandina
Tak aby to nebylo stejné:
Magda > Muguruza
Vesnina > Caro
Jamie > Ursula
Ana > Barthel
Seppi > Gulbis
Gasquet > JJ ... přeji oběma
Reagovat
Fandina
Vlk ... doufám, že Seppi si vzpomene, že se hraje prý na pomalejší antuce a Gulbu porazí.
Reagovat
tommr
po včerejších divokejch tipech dneska dáváš jen samý konzervativní. Včera ti to ale s tím Andersonem parádně vyšlo ... :)
Dneska hodně váhám komu přát v zápase Gasquet-Janowicz. Kdo by Tomášovi moh vyhovovat líp? Gasquet je sice papírově silnější a Tomáš s ním měl vždycky hodně problémů, ale Janowicz dokáže bejt taky hodně nebezpečnej. Tady je to jedna možnost horší než druhá ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejen s Kevinem:), vysla mne pekne jeste Lara:) To byly asi nej vychytavky:) Blizko byla jeste Alize a Mallory:)) skoda:)

No cim dal ty kola jdou, hur se tipuje na prekvapeni, take jeste zalezi jak se ty dvojce ulozi proti sobe...urcite nekde neco rupne:) ale jak jsem psal, dnes mne to nejak nelezi:)

Ale treba jeste Janekda najde nejaky zajimavy zapas, kde na sebe narazi dva styly, kdy by mohlo dojit k prekvapeni...

Pro Valasskeho Rebela asi lepsi Jurek, preci jen Richard je stylove pro Toma asi vic problematicky...nez Jurek, a potom Jurek se muze sesypat vic sam nez Rysa:)
Reagovat
smazaný uživatel
Mám stejný dojem jako ty. Ne že by nemohlo být překvapení, ale kurzy myslím celkem sedí.
Dneska asi dám jenom na Janowicze.
Reagovat
tommr
no je pravda, že pan "how many times" je pěkný psycho a moh by to Tomášovi za určitejch okolností trochu usnadnit, což se u Gasqueta nedá očekávat. V Marseille se ale Janowicz v zápase proti Tomášovi poměrně krotil a v TB druhýho setu dokonce prokázal pevnější nervy ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
:D) Jenze "Mr How Many Times" nemuze byt porad klidnej jak led v mraznicce, to je strasnej napor na nervy to v sobe drzet, jednou to zase bouchne:D))) neboj:))) On je hodne emocionalni...

Je fakt ze Jurek rad riskne, ale porad bych to videl asi takhle:

Servis:
VRT x MHMT (cti > Valassky Rebel Tomas x Mr How Many Times)
50 x 50

FH
VRT x MHMT
90 x 10

BH
VRT x MHMT
50 x 50

Prace na siti
VRT x MHMT
40 x 50

Return FH
VRT x MHMT
80 x 20

Return BH
VRT x MHMT
50 x 50

Zmena rytmu hry
VRT x MHMT
30 x 70

Pohyb na place
VRT x MHMT
55 x 45

Zkracene hry
VRT x MHMT
55 x 45 (i pres jeden nepodareny, porad si myslim, ze Tom je lepsi, ale Jurek tez neni spatnej...)

Nevim je to tak +/- ale porad mne vychazi lip Tomas....:)))
Reagovat
tommr
no řek bych, že ten servis má JJ výrazně lepší než TB. Když má svůj den tak se jeho servis dá srovnat se servisem Isnera, Karlovice nebo Raonice a nedá se skoro vrátit. Tomáš sice taky servíruje dobře, ale v jeho případě servis není ani zdaleka tak silná zbran a skoro v každým zápase na něm má i slabší chvilky ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, nevim JJ dokaze failovat na servu stejne dobre jak Tomas...psal jsem +/-:)

Return na FH ma Tomas uplne nekde jinde, teda aspon podle mne, nejsem zadnej odbornik:)
Reagovat
smazaný uživatel
nevíte proč Llodra vzdal tomu jugoslávci Raoničovi??
Reagovat
LubosZabloudil
zranění kyčle
Reagovat
smazaný uživatel
sakra, takže ani doubles :-(
Reagovat
dadaft
Marion 3DF v prvním gemu............
....... to by nešlo.
Reagovat
dadaft
srovnání se Světlanou je zatím pro Marion velmi bolestné - pokud to zrovna nepodělá (většina případů), tak ji Cveta vyškolí (nebo se o to pokusí).
Reagovat
dadaft
Marion přestala dělat chyby, Světlana začala.........
ach jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Marion je na ty DF fakt expert.. V minulém zápase, když podávala na vítězství v zápase, tak taky nasázela 3 DF a musela to dokončit na returnu :D
Ale jsem rád, že postoupila a zápas se Sarou si myslím bude dobrý. Doufám, že bude stream..
Reagovat
dadaft
proti Sáře ale bude muset přidat, jinak bez šance.
Reagovat
tommr
ale byly to zase úplně zbytečný nervy. První set vyhrála Petra naprosto jasně, ale ve druhým promarnila 8 BP a nakonec byla ještě ráda, že vyhrála v TB - a to jen díky dvojchybě Tsurenkový, protože sama by nejspíš mečbol nebyla schopná proměnit ... :)
Nicméně každý vítězství se počítá a tohle bylo obzvlášt cenný, protože vyneslo Petru v IW poprvé do osmifinále. V něm se střetne s Klárou takže už máme jistotu, že jedna z nich postoupí do čtvrtfinále ... :)
Reagovat
pepin
Tak budme rádi, že to nakonec dopadlo. Doufejme, že se zatím pořád adaptuje na místní podmínky. Koukal jsem se chvíli na marfušu, no žádný extra výkon také nepodala jen to neuvěřitelný řvaní je snad čím dál větší.
Reagovat
dadaft
já to sice prospal, ale tak nějak jsem věřil, že to Petra zvládne, a byl jsem v klidu.
Reagovat
Bob
dík, jste blázni. já v noci věršinou spím, minulý rok Rogers Cup stačil..
Reagovat
martinezi
Petra to zvládla super
Reagovat
freeteepek
Tak to Petra nakonec zvládla ve dvou. Ale zapotila se:-)
Reagovat
tommr
ale byly to úplně zbytečný komplikace. Kdyby měla Petra trochu lepší procento využití BP tak musela vyhrát v pohodě a bez nervů. Petra využila jen 4 ze 14 BP zatímco Tsurenková využila 2 ze 2 ... :)
Reagovat
freeteepek
Petra zase zpomaluje. Ve druhým setu se schyluje k tiebreaku. Petře servis nejde tak dobře jako v prvním setu, kdy měla 85% vítězných prvních podání,
Reagovat
petrulinka
Ale je to doma :-) Super, jdu pokračovat ve spánku
Reagovat
smazaný uživatel
Fognini je cool...
Reagovat
smazaný uživatel
A tak jako Jan Křtitel i on zemřít by měl....
Reagovat
smazaný uživatel
Sorana se pěkně rozjela.. že by Agu dala?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak brejk a rebrejk...1:1

Ale pekne to zakoncila Sorana:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ne, Vinci padla:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Jo ja mam zase radost, nebot Lara mne zachranila dnesni tipy:)
Vyborne Laro:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale zase muzes mit radost z toho, ze Djoker nasadil kanara Fabiovi:) .....No ne?:)
Reagovat
smazaný uživatel
Úplně nuda mač, radost nemám :-)
Ale aspoň Nole pošetří síly (pokud se teda Fognini ve 2.setu nezblázní)...
Reagovat
smazaný uživatel
Novaka přestalo bavit hrát sám tenis, tak začal hrát po vzoru Fabia na chyby...fuj fuj:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Mu dmluv, nebo na ty koncovky dojede. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak prvni set konci v TB....to mne celkem prekvapuje.
Aga se Soranou hrala ne jednou, spis by se dalo cekat, ze si Aga tenhle zapas tzv. pohlida jak rikava dadaft, mno ale Sorana se dnes pekne hecla :) Jen dobre pro turnaj:) Mno a pro Agu taky:)

Uvidime jak Sorana zvladne TB...
Reagovat
smazaný uživatel
ovsem ty prasatka v tak dulezitych micich :) To je teda "luxusni prace":D)
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm a Sorana urvala prvni set....:) Pekne:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jupí:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Celý 1. set nic moc, ale ten poslední gem to vynahradil :-)
Nevíte někdo, kdo sedí vedle Hogstedta? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo nebyl to uplne jeden z nej tenisovych zazitku:)
Stacilo, kdyz Karlicka dala slusny slajs a Marus to palila do site, normalne peknej jednorucak Karlicky dnes take tolik nefungoval...hodne chyb z obou stran.

Krom toho chyba lajnoveho jak blazen, bod pro Marus zadarmo...

Chvilemi to bylo pekne, ale celkove teda nic moc...Marie sice postoupila, ale bylo videt, ze kdyz narazi na dobrou technicku, tak je na par problemu hned zadelano...

Jinak Karlicka mne trosku zklamala:) tech UE bylo opravdu moc, a proti takovy hracce si je proste nemuze dovolit:) Ale Karlicku urcite budu tlacit dal, hezky se na jeji tenisove udery diva:)))
Reagovat
Fandina
Nevíte co radil Hogstedt Márii v prvním setu?
Reagovat
Fandina
Jinak kdo seděl vedle Hogstedta nevím, přečetla jsem si to tady až pozdě, když bylo po zápase, ale tak nějak si vybavuji, že to mohl být nějaký muž spíš mladší, sparingpartner, ale opravdu nevím. Jen lovím v paměti.
Reagovat
tommr
a už se těším na její souboj s Petrou v osmifinále. Doufám, že to Petra dneska proti Tsurenkový nezkazí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji.
Reagovat
smazaný uživatel
Bezva, jen kdyby holky hrály spolu, který teda fandit? :))
Reagovat
tommr
nic proti Kláře, ale pokud k tomu dojde tak budu jednoznačně fandit Petře, protože ta má mnohem větší perspektivu nejen na tomhle turnaji, ale i obecně ...
Pokud by ale vyhrála Klára tak by mě to tak nebolelo jako jindy ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vystihl jsi to naprosto přesně. Taky fandím Petře, ale když ji porazí jakákoli Češka, tak toho tolik nelituju :)
Reagovat
freeteepek
Kdyby Petru porazila Hradecká, jako že se to za poslední 2 roky už 2x stalo, tak by mě to mrzelo. Lucka obvykle nehraje nic moc a šance, že vypadne hned v dalším kole je veliká:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Jo já taky fandím Petře,už jen proto, že ji pomalu každej posílal do tenisovýho důchodu :) Kláře přeju vítězství vždycky, ale teď mi jistě promine, že udělám výjimku :)) Jen to bude pro mě takový zvláštní fandění..
Reagovat
tommr
stalo se to sice jen jednou (loni v Madridu), ale jinak s tebou naprosto souhlasím ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist