Zakopalová prohrála další finále, první titul v Hobartu slaví Muguruzaová

11. 1. 2014, 03:37
Aktuality 26
WTA HOBART - Ani v Hobartu Klára Zakopalová nevylepšila svou mizernou bilanci finálových zápasů. Česká tenistka ve svém celkově 13. finále prohrála s Garbinou Muguruzaovou a nerozšířila tak svou sbírku dvou titulů, které získala už před devíti lety. Naopak dvacetiletá Španělka si došla pro premiérové vítězství, kdyz včetně kvalifikace vyhrála osm zápasů v řadě a ztratila v nich pouhých 22 gamů.
Garbine Muguruzaová (© Hobart Int.)

V závěru loňské sezony Klára Zakopalová prohrála sedm z osmi zápasů, na začátku nového roku se jí ale na raketu vrátila sebedůvěra. Nehledě na úspěchy ve čtyřhře se tento týden v Hobartu dostala bez ztráty setu i díky skalpu nasazené jedničky Stosurové až do finále.

V něm ale narazila na rozjetou Garbinu Muguruzaovou, kterou nedokázala zastavit ani ona. V prvním setu se jednatřicetiletá Češka dvakrát zachránila rebrejkem, třetí ztracený servis už ale znamenal konec sady. V té druhé už příliš chybující česká tenistka na o 11 mladší Španělku nestačila vůbec, i vinou únavy po náročném týdnu neuhrála ani game a přesněji a důrazněji hrající Muguruzaová nakonec zvítězila 6-4 6-0.

Pražská rodačka Zakopalová tak v metropoli Tasmánie prohloubila neúspěchy ve finálových duelech. Dnes v něm hrála potřinácté, ale už pojedenácté prohrála. Své dva tituly vybojovala již v roce 2005, kdy vyhrála v Portoroži a v Hertogenboschi.

Naopak dvacetiletá Španělka Muguruzaová v Hobartu slaví životní úspěch. Turnaj sice začínala už v kvalifikaci, během osmi dnů však suverénně smetla všech osm soupeřek a ve svém prvním finále vybojovala premiérový titul. Pro ten si dokráčela se ztrátou pouhých 22 gamů v osmi zápasech.

"Nečekala jsem, že na druhém turnaji sezony vyhraju tolik zápasů. Ale věděla jsem, že jsem předtím velmi tvrdě pracovala. Řekla jsem si, že na turnaji budu bojovat, a taky jsem to udělala. Byla jsem jako velký býk," řekla Muguruzaová.

Talentovaná Španělka loni kvůli zranění kotníku přišla o téměř polovinu sezony, neboť se na kurtech neobjevila od Wimbledonu, i tak je ale  58. hráčkou světa. A díky uplynulému týdnu poprvé nakoukne do Top 50.

Zakopalová má další titul ze čtyřhry
Zakopalová
si náladu spravila alespoň ve čtyřhře. Tento týden se dostala poprvé v kariéře do finále dvouhry i deblu. a právě v něm si po boku Rumunky Moniky Niculescuové, připsala svůj celkově 4. titul.

Česko-rumunský pár ve finále zdolal 6-2 6-7 10-8 turnajové dvojky Lisu Raymondovou a Shuai Zhang, přestože v super tie-breaku prohrával 1-6 a 4-8. Zakopalová s Niculescuovou letos vyhrály všech osm zápasů, před týdnem zvítězily v Shenzhenu.

Z Tasmánie se Zakopalová přesune do Melbourne, kde se v 1. kole střetne s Australankou Samanthu Stosurovou, kterou v Hobartu porazila v semifinále.

- WTA INTERNATIONAL HOBART -
(Austrálie - Tasmánie, tv. povrch, 250.000 dolarů)
sobotní výsledky (11. 01. 2014)
Dvouhra - finále:
Muguruzaová (Šp.) -  Zakopalová (7-ČR) 6-4 6-0
.
Čtyřhra - finále:
Zakopalová/Niculescuová (ČR/Rum.) - Raymondová/Shuai Zhang (2-USA/Čina) 6-2 6-7(5) 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
dadaft
pár dnů jsem nestíhal, takže jen gratulace všem.
pro Cvetanu a Garbine krásné časy. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Hodně překvapivý a hlavně dobrý týden. Muguruza se po slabší sezoně snad zase začíná zvedat. A ve stejném týdnu po letech čekání konečně uhrála titul i Cvetana.
Reagovat
tommr
po skvělejch výkonech v předchozích zápasech zejména proti Stosurový je výsledek ve finále dost velký zklamání. Nejde ani tak o samotnou prohru, ale spíš o způsob jakým Klára prohrála. Muguruza byla od začátku jasně lepší a ve druhým setu Kláru doslova deklasovala ... :(
Muguruza na mě udělala dost dobrej dojem. Je to tak trochu atypická Španělka - je vysoká a hraje agresivní tenis á la Petra. Pokud bude nominovaná do FC týmu tak může zle zatopit jak Petře tak Lucce ...
Jinak je taky zajímavý, že tenhle týden vyhrály oba turnaje kvalifikantky. To se nejspíš ještě nikdy nestalo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Garbine už pogratulovala Monča, takže já se připojuji... :)
https://twitter.com/MonicaAce93/status/421839431918960640

Přál jsem Klárce, ale Muguruza je podle posledních výsledků asi opravdu rozjetá. To mi moc nepřidává na klidu, protože už ve 3. kole AO proti ní může hrát Caro...

Jinak když už jsem se zmínil o Monče, tak tady dávám její čerstvé foto s Kiki... :)
https://pbs.twimg.com/media/Bdq9KcDIEAAGvoM.jpg:large
Reagovat
Denis92
Zajtra nam zacina AO,takze jedna z poslednych sanci sa pridat.
Kedze uz je zverejneny zreb AO,tak si nezabudnite nominovat hracov :)

Ak by sa chcel este niekto pridat,dole su pokyny.
http://www.grandslamfantasytennis.com

Vytvoril som na tejto stranke novu fantasy league pre AO 2014
Nazov ligy : "TenisPortal"
treba sa zaregistrovat (pokial ste tak neurobili uz v minulosti)
date LEAGUES, potom BROWSE LEAGUES a tam napisete "TenisPortal"
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna teď si vybírám hráčky a hráče. Koukám, že je to trochu jiný systém než na sportal, kde jsem hrál předchozí tři grandslamy...

Mám dotaz: Budou tam dopsané kvalifikantky? Chci si tam totiž nominovat Katku Siniakovou. :)
Reagovat
Denis92
Tuto sa hrala fantasy AO aj minuly rok.Daval som na vyber z tejto a sportsportal a viaceri pisali,ze chcu radsej tuto pretoze od 4.kola sa tam tipuju aj jednotlive zapasy.
Urcite tam budu dopisani vsetci hraci ktori sa zucastnia hlavnej sutaze AO.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak já si počkám. :)
Reagovat
EllNino
Tak Jamie Hamptom se odhlásila z AO :/
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak, na jej pozíciu nasadenej hráčky sa posúva Bojana Jovanovski, kt. vyzve našu Janu Čepelovú a zreprízuje sa tak zápas z vlaňajšieho Fed Cupu (bodaj by aj výsledok bol rovnaký) a do hlavnej súťaže sa pozrie aj "lucky loser" Irina Falconi.
Reagovat
EllNino
pravděpodobně se odhlásí i Gilles Simon, prý chodí o berlích, takže se krom Kližka dostane do hlavní soutěže ještě jeden šťastlivec :)
Reagovat
smazaný uživatel
no vida, když se řve, tak to jde. Ale ztratí tak určitě nějaké fanoušky. Minimálně Broze :-))
Reagovat
nouma
Tak todle je velká škoda. Loni ŠENZEN a letos Hobart asi ji ta finále nejsou přána? Debl potěší ale titul ze singlu je jaksi příjemnější :D Když si vezmu jak smetla Samantu a ted byla přejeta v takovém stylu? No ještě že sem zápas nesledoval, bo by to odnesli části PC nebo rozbitá telka. :D Tak příště Klárko v AO padneš ze Samantou a pak můžeš odpočívat :D
Reagovat
Frick
http://www.wtatennis.com/all-about-rankings

Jak je to s bodama za kvaldu na GS? 40 bodů za vyhranou kvaldu a pak (min.) dalších 10 za účast v prvním kole nebo to už se úspěšný kvalifikantce nedává? No ale koukám, že Katku to dostává někam k TOP 150...
Reagovat
tommr
pokud by Katka vypadla v prvním kole tak získá jen body za kvalifikaci (40 bodů) a těch 10 bodů za první kolo se jí nepřičte ...
Pokud by postoupila do druhýho kola tak už se jí započtou body jak za druhý kolo (70 bodů) tak i za kvalifikaci (40 bodů) ...
Reagovat
slacker
Uffff .... a nakonec to z velkou haluzi zvladla i Klara ve ctyhre po doslova infarkovech zvratech.
Reagovat
smazaný uživatel
neuveritelne, Metelesku nedopodavala pri 5:4, Klara pri 6:5 a v STB uz mely "beznadejnych" 0:5.. :-)
Reagovat
slacker
Katka Siniakova to zvladla a postopila do hklavnioho pavouka AO
Reagovat
smazaný uživatel
hezky, sledovala jsem cislicka, od 1:3 slapala jak hodinky (jiste svycarske) ;-)
Reagovat
Frick
Je to vůbec dobrej nápad s tim deblem? Od 30.12. hrála sedm zápasů navíc. Ve jejím notně veteránskym věku, nenakládá si toho moc? A nevíte o nějakejch náznacích, zda to je její poslední sezóna?
Reagovat
EllNino
Žádný náznaky nebyly....
Reagovat
smazaný uživatel
fakt ti prijde vhodne takhle Klaru neustale uz pochovavat? :-)
Reagovat
EllNino
vždyť je tolik starších hráček, co pořád ještě hrají :) ...a fyzicky je podle těch náloží zápasů na tom víc než skvěle :D
Reagovat
Frick
Nj, jenže je taky dost těch, co jsou mladší a skončily nebo o fous straší a skončily už před mnoha lety.
https://www.youtube.com/watch?v=w4SrH9JAu2Q
Tady rozhovor s vysloužilou veteránkou objíždějící srandamače ve stylu "vy to ještě celkem umíte" a přitom byla v tu dobu o rok mladší než Klárka.

No a samozřejmě, chlap si může říct, budu hrát, dokud to půjde a budu fit, ale Klára by taky mohla přemýšlet o tom, zda "nezapracovat" na budoucím fotbalistovi či tenistce :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
no, ja necham premyslet o zivote radej Klaru, ted premyslim o vyjadreni Hingis, ze je volej nejlehci uder.. :-) Tak asi ano, ale dojit si pro nej byva zas nekdy to nejtezsi.. ;-)
Reagovat
EllNino
NO to nevím :D ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist