Zakopalová prolétla do čtvrtfinále, v něm pak vzdala

20. 7. 2012, 11:53
Aktuality 27
WTA BASTAD - Klára Zakopalová dnes na antuce v Bastadu suverénně prolétla do čtvrtfinále, v něm však po dlouhém čekání po pouhých dvou odehraných gamech vzdala domácí Johanně Larssonové.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová měla odehrát zápas 2. kola už ve čtvrtek, kvůli dešti se však včera nedohrál jediný zápas a na tenistky čekal náročný pátek. Nicméně třicetiletá Češka se ve svém prvním dnešním utkání se soupeřkou vůbec 'nemazlila': Kolumbjku Marianu Duqueovou-Marinovou deklasovala za 53 minut 6-0 6-1 a vrátila jí porážku z loňské Bógoty.

Zakopalová za celý zápas ztratila na podání pouhých osm fiftýnů, zatímco v úterý v úvodním kole proti Němce Beckové přišla na servisu o osm gamů.  Jihoameričance dnes povolila uhrát čestný game až ve 12. hře, byť byla dva míčky od dvou kanárů.

33. hráčka světa tak potřetí v sezoně postoupila do čtvrtfinále, ve kterém letos ještě neprohrála. Semifinále si zahrála v Paříži i Eastbourne. O vyrovnání svého letošního maxima se dnes utkala s domácí Švédkou Johannou Larssonovou, která dotáhla do vítězného konce včerejší rozehrané utkání proti třetí nasazené Španělce Anabel Medinaové.

Tenistky dnes znovu trávily více času v šatnách, neboť antukové kurty v Bastadu skrápěl déšť. Zakopalová s Larssonovou se dočkaly až po zhruba čtyřhodinovém čekání, zápas si ale dlouho neužily. Česká tenistka prohrála úvodní dva gamy a následně utkání po 14 minutách skrečovala. 

Důvod odstoupení Zakopalové zatím žádný oficiální zdroj nezvěřejnil. Nicméně doufejme, že to není nic, co by mohlo ohrozit start na olympiádě. 

Zakopalová se dnes s Larssonovou utkala podruhé; předloni na antukovém turnaji ITF v Marseille ve finálovém duelu vyhrála ve dvou setech Češka.

Larssonová si o zopakování loňského finále zahraje s Francouzkou Mathilde Johanssonovou, která dnes porazila ve třech setech Izraelku Shahar Peerovou a ve čtvrtfinále pak snadno 6-4 6-0 Rusku Anastasii Pavljučenkovovou.

Na obhájení loňského triumfu stále může pomýšlet Poloňa Hercogová.. Slovinská tenistka dnes v duelu s Bulharkou Cvetanou Pironkovovou sice ve třetím setu prohrávala už 2-4, nakonec však po boji zvítězila 3-6 7-5 6-4 a postoupila do semifinále. V něm narazí na Němku Monu Berthelovou.

- WTA INTERNATIONAL BASTAD -
(Švédsko, antuka, 220.000 dolarů)
páteční výsledky (20. 07. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Zakopalová (6-ČR) - Duqueová-Marinová (Kol.) 6-0 6-1
Larssonová (Švéd.) - Medinaová (3-Šp.) 6-4 6-4
Arvidssonová (Švéd.) - Rusová (Niz.) 6-4 7-5
Johanssonová (Fr.) - Peerová (Izr.) 6-2 3-6 6-2

Dvouhra - čtvrtfinále:
Larssonová (Švéd.) - Zakopalová (6-ČR) 2-0 skreč Z.
Hercogová (Slovin.) - Pironkovová (Bul.) 3-6 7-5 6-4  

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hrdinová/Jugičová-Salkičová (ČR/Bosna) - Amanmuradovová/K. Bondarenková (Uzb./Ukr.) 3-6 6-1 10-5 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
EllNino
Uuuu....turnaj v Baku má opravdu hvezdne obsadenie ....1 st seed ...Pervak....a Efka Birnerová rank 108...8th seed :D :D ....my gush :DDDD
Reagovat
dadaft
mno, v Azerbajdžánu jsou tuny peněz. olympiáda teď některým turnajům nepřeje - ale v Baku mají skvělé moderní (a krásné) kurty
http://www.bakucup.az/images/album/73.jpg
myslím, že ten turnaj časem půjde nahoru.
Reagovat
EllNino
Jo sou fajn ....ale překvapila me spíš ta pozice nasazené osmičky v podobě Efky :D ....na normálním turnaji by to možná nestačilo ani na main draw :D
Reagovat
tommr
vzhledem k termínu těsně před OH na tom není vůbec nic překvapivýho - prvních 64 hráček tam kvůli OH prostě nemůže jet ... :)
Reagovat
EllNino
to je fakt ....ale je to úsměvné ....:) nicméně šance pro hráčky typu právě Birnerové uhrát nějaké ty body ....protože na turnajích během roku se jim to jen zřídka kdy naskytne :D
Reagovat
tommr
teoreticky by si sice Birnerová mohla nahrát nějaký body, ale los jí vůbec nepřál a obávám se, že přes Rybárikovou neprojde ...
Reagovat
EllNino
Uuuu....turnaj v Baku má opravdu hvezdne obsadenie ....1 st seed ...Pervak....a Efka Birnerová rank 108...8th seed :D :D ....my gush :DDDD
Reagovat
tommr
to je k vzteku - sotva se konečně začalo hrát tak to Klára musela po poradě s doktorkou vzdát. Smůla je to o to větší, že Klára měla turnaj skvěle rozehranej a po odstoupení/vyřazení prvních 4 nasazenejch hráček měla velkou šanci na zisk titulu ...
Reagovat
dadaft
tak teď bych si tipnul finále Johansson - Hercog (nebo Barthel, ale přeju Poloně). ))
Reagovat
tommr
ted je to těžký tipovat - zbývající 4 hráčky jsou hodně vyrovnaný a bude rozhodovat pouze momentální forma. Já bych to asi nejvíc přál Larssonový ... :)
Reagovat
dadaft
nevím co se stalo, ale Klára odstoupila po dvou gemech.
Reagovat
smazaný uživatel
V diskusi někdo psal, že důvodem skreče byla bolest ramene.
Reagovat
kohlik
lepší že se to stalo ted než na olimpiádě
Reagovat
smazaný uživatel
Snad to neohrozí její účast na olympiádě... Asi jsem to zakřikl s tím rozjetím. :(
Reagovat
dadaft
a jde se do třetího setu...
hraje se velmi technicky a kupodivu velmi útočně. a přesně. bravo.
Reagovat
tommr
nevíš náhodou jestli budou dávat Kláru s Larssonovou hned po skončení zápasu Pironkova-Hercog? :)
Reagovat
dadaft
nevím. ((
jinak třetí set byl ze začátku kapku nervózní. pak si Polona odbyla jeden hrůzostrašný gem, ale za stavu 2:4 se bohudík kousla, aktivní hrou srovnala na 4:4.
pak při svém servisu prohrávala 0:40, ale zase zabojovala a šla na 5:4.
při servisu Tsvetlany vedla 30:0 - - - a náhle přišel déšť.........
................
dobrý mač. škoda téhle pauzy.
**************************
jinak bych Eurosportu doporučil (jelikož se věnuje WTA (díky)), aby tenhle turnaj zařadil do programu. sice antuka není v tuhle dobu tak atraktivní, všichni jsou ještě plni trávy a natěšení na beton, ale musím říct, že televizní společnost, která vyrábí přenos, odvádí špičkovou práci. hodně mně to připomíná přenosy loni z Lince.
nevím, jak to laicky zhodnotit, ale napadají mě slova jako dynamický a zábavný. navíc spousta detailů, zpomalených studií, poutavých detailů...
perfect.
Reagovat
dadaft
na sportlemonu už je odkaz, přestalo pršet, takže to už brzy vypukne...
***
gratulace Poloně. sympatická hráčka. jen s tím tetováním to trochu přehání. ))
Reagovat
dadaft
nevypukne. zase leje.
Reagovat
tommr
ten déšt je nepříjemnej - vypadá to na další skluz - naštěstí se příští týden nic nehraje a tak to neovlivní účast a přípravu na další turnajích ...
Reagovat
freeteepek
Pojď! Pojď! Pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Klárka se v Bastadu po pomalejším startu zase rozjela. :)

A tady ještě jedna aktualita: María José Martínez Sánchez se vdala. Sice preferuju jiné typy hráček než jsou španělské antukářky, ale tuhle tenistku obdivuju za její perfektně propracované dropshoty, které má snad nejlepší na celém okruhu... No a ve svatebním jí to moc sluší. :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.wtatennis.com/page/OffCourtNews/Read/0,,12781~2854763,00.html
Reagovat
spaniel
Sestrenice Rubena Ramireze Hidalga si pry koupila v utery mirne jetou Toyotu Prius...
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
tommr
a ani se moc neunavila což je vzhledem k tomu, že hraje ještě dnes odpoledne čtvrtfinále velmi výhodný. Soupeřka bude sice v domácím prostředí těžká, ale přesto hratelná ... :)
Klára si už tím dnešním prvním zápasem zajistila další posun v žebříčku a protože Cetkovská tenhle týden neobhajovala body z lonskýho Petange bude Klára od pondělí oficiálně naší třetí nejlepší tenistkou. Další postup na turnaji by jí vynes už do první třicítky ve světovým žebříčku a téměř s jistotou by jí zaručil nasazení na blížícím se USO ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist