Zakopalová si poradila s Vekičovou, v Shenzhenu postupuje i Strýcová

30. 12. 2013, 05:33
Aktuality 10
WTA SHENZHEN - Klára Zakopalová v čínském Shenzhenu úspěšně vykročila za obhajobou finále ze sezony 2013. Jednatřicetiletá Češka na úvod porazila ve dvou setech o 14 let mladší Chorvatku Donnu Vekičovou a postoupila do 2. kola. V něm už je i Barbora Záhlavová-Strýcová.
Klára Zakopalová

Rok 2013 začala Klára Zakopalová v čínském Shenzhenu, kde prolétla bez ztráty setu do finále. V něm pořádně potrápila i domácí favoritku Na Li, na titul ale nedosáhla.

Nicméně neměla důvod, proč by v Číně nezahájila i sezonu 2014, a zřejmě udělala dobře. Jednatřicetiletá Češka dnes do turnaje vstoupila duelem proti sedmnáctileté Donně Vekičové a s talentovanou Chorvatkou si v prvním vzájemném střetnutí poradila.

Třetí nasazená Zakopalová jako první ztratila podání, brejk však soupeřce potvrdit nedovolila. První set česká tenistka vyhrála 6-3, druhý pak získala povedeným závěrem, kdy získala tři gamy v řadě a po proměněném prvním mečbolu zvítězila 6-3 7-5.

O postup do čtvrtfinále si pražská rodačka zahraje s Rakušankou Patricií Mayrovou-Achleitnerovou, s níž v roce 2010 vyhrála oba vzájemné zápasy.

Sezonu dnes v Shenzhenu úspěšně zahájila také 94. hráčka světa Barbora Záhlavová-Strýcová, jež si poradila s Běloruskou Olgou Govorcovovou. Česká tenistka v prvním setu ztratila dvakrát podání a prohrávala 3-5, od té chvíle už ale nečelila žádnému brejkbolu a nakonec nad sousedkou ze světového žebříčku vyhrála 7-5 6-3.

Ve druhém kole se sedmadvacetiletá rodačka z Plzně utká s domácí turnajovou sedmičkou Jie Zheng, kterou v jediném vzájemném střetnutí v roce 2004 v čínském Guangzhou porazila.

S velkými obtížemi zvládla svůj úvodní zápas v nové sezoně Italka Sara Erraniová. Světová sedmička a turnajová dvojka byla v Shenzenu blízko porážce, v závěru duelu s domácí Saisai Zheng ale prokázala pevné nervy a zvítězila 6-0 3-6 a 7-6.

Nasazenou jedničkou je domácí obhájkyně titulu Na Li, kterou v prvním kole čeká bývalá světová dvojka Věra Zvonarevová. Ruská tenistka se na kurty vrací po téměř rok a půl dlouhé pauze zaviněné zraněním kyčle a ramene, s nímž byla na operaci. Naposledy hrála loni v létě na olympiádě.

- WTA INTERNATIONAL SHENZHEN -
(Čína, tv. povrch, 500.000 dolarů)
pondělní výsledky (30. 12. 2013)
Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (3-ČR) - Vekičová (Chorv.) 6-3 7-5
Záhlavová-Strýcová (ČR) - Govorcovová (Běl.) 7-5 6-3
Jie Zheng (7-Čína) - Peerová (Izr.) 6-0 6-3
Becková (8-Něm.) - Tomljanovičová (Chorv.) 6-3 6-4
Mayrová-Achleitnerová (Rak.) - Ozakiová (Jap.) 6-2 6-1
Kingová (USA) - Martičová (Chorv.) 7-5 4-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Fandina
super. Tak držím palce do dalších kol. Pojď!
Reagovat
tommr
o Kláru jsem se trochu obával, ale ta svůj zápas proti vycházející hvězdičce Vekicový naštěstí zvládla s přehledem. I tak je ale ve velmi složitý situaci a svoje lonský finále obhájí jen stěží - letos jí čeká Li Na už v semifinále ...
Potěšila i Bára, která si vítězstvím nad Govortsovou zase trochu upevnila pozici v první stovce ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
www.facebook.com/cesketenistky

Zde najdete aktuální zprávy, komentáře, výsledky zápasů a zajímavé postřehy týkající se ČESKÝCH TENISTEK !

Neváhejte a dejte také LIKE :)
Reagovat
dadaft
jóóó Báro - Olga je dobrý skalp na úvod. ))))
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, věřil jsem z pohledu Donny v lepší výsledek. Byly to asi poměrně vyrovnané dva sety, protože v obou rozhodl jeden brejk. Chtělo to, aby Donna získala ještě nějaký brejk navíc, nebo udržela víckrát podání... Tak snad příště.
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/p0IzVAIO/#prubeh-zapasu;1
Reagovat
tommr
já jsem naopak rád, že si Klára s Vekicovou poradila. Zkušenost vyhrála nad nadějným mládím ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, ale nadějné mládí zdaleka neřeklo poslední slovo... :)
Reagovat
Frick
Byl to poslední úvodní zápas sezóny pro Kláru? No ale tedy obhajuje asi dost :-O
Reagovat
tommr
co pořád strašíš? Klára je v dobrý kondici a může hrát na vysoký úrovni ještě několik let ... :)
Reagovat
EllNino
Kondici a rychlost Kláry by jí mohly závidět kdejaký mladice :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist