Zakopalová si zahraje ve Wimbledonu

18. 6. 2009, 15:47
Aktuality 4
Klára Zakopalová si v letošní kvalifikaci na Wimbledon jako jediná z Češek vybojovala účast na slavném turnaji. Momentálně 123. hráčka světa si postup zajistila dnešní výhrou nad Srbkou Jugičovou-Salkičovou. Zuzana Ondrášková svůj rozhodující zápas prohrála, Italce Briantiové podlehla dvakrát 4-6.
Klára Zakopalová

Zakopalová o své šesté účasti ve Wimbledonu rozhodla výhrou ve 3. kole nad Mervanou Jugičovou-Salkičovou ze Srbska hladce 6-2 a 6-1. "Očekávala jsem velice těžký zápas, ale hrála jsem od začátku hodně dobře," uvedla pražská rodačka pro oficiální web wimbledonského turnaje po úspěšném vystoupení na travnatých dvorcích v Roehamptonu, kde se kvalifikace tradičně hraje.

Mladá srbská tenistka byla z výkonu české hráčky "nešťastná". "To si dělá legraci! Kdyby dnes hrála bingo, tak vyhraje milion, jaké má štěstí," volala údajně Jugičová-Salkičová po jednom z vítězných míčů Zakopalové. Pravdou je, že při mečbolu dala česká hráčka "prasátko".

Zakopalová při pěti předešlých startech ve Wimbledonu postoupila do druhého kola jen v roce 2004. Tehdy vyřadila Srbku Jelenu Jankovičovou. Nyní čeká na páteční los. "Ráda ve Wimbledonu hraji, ale v hlavní soutěži je hodně dobrých hráček, tak uvidíme," řekla sedmadvacetiletá Zakopalová.

Do wimbledonské kvalifikace nastoupilo celkem deset českých zástupců, šest žen a čtyři muži.

 

Výsledky - kvalifikace Wimbledonu:

Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Zakopalová (14-ČR)
- Jugičová-Salkičová (Srb.) 6:2, 6:1, Briantiová (9-It.) - Ondrášková (ČR) 6:4, 6:4.

pva, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mervana Jugič-Salkič, datum narození 14.5.1980. Navíc u jejího jména vidím BIH, birthplace: Lehica, Bosnia. Trochu legrační "mladá" srbská tenistka. ČTK palec nahoru.
Reagovat
smazaný uživatel
Páni..Tak to se docela divím,naše češka si vybojovala účast ve Wimbledonu,a tu není jedinej komentář.
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda. Účast si vybojovala 1 z 6 "našich" tenistek. A když k tomu přičtu naše borce, tak postoupil jeden z deseti. Proč se teda vzrušovat?
Reagovat
smazaný uživatel
Jééjda tak promiň,snad sem toho tolik neřekla
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist