Zakopalová skončila v Bastadu stejně jako v Palermu v semifinále

20. 7. 2013, 16:59
Aktuality 10
Klára Zakopalová prohrála na turnaji v Bastadu s Američankou Serenou Williamsovou 0-6 4-6 a stejně jako před týdnem v Palermu končí v semifinále.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová současnou světovou jedničku jednou ze čtyř pokusů v kariéře zdolala, dnes však výsledek z Marbelly z roku 2009 nezopakovala.

V prvním setu dostala od Američanky nepopulárního "kanára", ale druhou sadu již favorizované soupeřce ztížila víc. Hned dvakrát získala její podání, nakonec však prohrála 4-6.

Jednatřicetiletá Zakopalová hrála semifinále potřetí v sezoně. Vítězné zažila hned na začátku roku v čínském Šen-čenu, kde pak ve finále nestačila na domácí Li Na. Minulý týden skončilo její tažení v Palermu v semifinále v duelu s Italkou Sarou Erraniovou.

Druhou finalistkou je na švédské antuce domácí Johanna Larssonová, která zdolala Italku Flavii Pennettaovou.

Finalistka z roku 2011 Johanna Larssonová se dlouho hledala na servisu. Čtyřiadvacetiletá Švédka v prvním setu prohrála všechny čtyři hry na podání a tak vedení 1-0 získala na svou stranu Pennettaová za 29 minut vítězstvím 6-2.

Larssonová prohrála také první servis ve druhé sadě, ale vývoj setu otočila a vyhrála 6-3. Radovat se švédská hráčka mohla začít po hodině a 46 minutách, kdy na servisu proměnila čtvrtý mečbol a rozhodující set vyhrála 6-4.

"Dnes to byla velká bitva," řekls Larssonová. "Flavia hrála moc dobře, ze začátku vůbec nedělala chyby. Postupem času jsem se začala lépe pohybovat a utkání jsem otočila. Jsem nadšená, že si zahraju finále. Se Serenou to ale bude extrémně náročné, zkusím předvést to nejlepší," dodala.

Rodačka z Bodenu si se světovou jedničkou Serenou Williamsovou zahrála zatím jednou v dubnu ve Fed Cupu a prohrála ve dvou setech.

"Bude v jednodušší pozici, nemá co ztratit," řekla Willimasová na adresu finálové soupeřky. "Pamatuji si náš loňský zápas, moc dobře podává, bojuje a nikdy se nevzdává. Jsem ráda, že si s ní zahraji," dodala.

- WTA INTERNATIONAL BASTAD -
(Švédsko, antuka, 235.000 dolarů)
sobotní výsledky (20. 07. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Larssonová (8-Švéd.) - Pennettaová (It.) 2-6 6-3 6-4
S. Williamsová (1-USA) - Zakopalová (3-ČR) 6-0 6-4

Komentáře

10
Přidat komentář
Frick
říkávalo Kookie? To je hezký.
Reagovat
VlS
ve druhém ukázala, že opravdu hrát umí. Klárko, 2. set super tenis.
Reagovat
Frick
jela do Palerma a sem, když vedle byly tak lehký turnaje...

Upřímně, ta naše Rambogirl nemohla taky ten Gastein zkusit a trochu si to vyžehlit po tý maďarský hrůze?

Ještě tedy samozřejmě Plíščata - ty se mohly aspoň podívat do Holomóce...

BTW: Tam teda asi taky pořadatelé nebudou nadšení. Když si to porovnám se Spartou, kde byla Lucka Š, Klára, Bára, Lucka H., Kr. Plíšková. Siniaková, SF + F bylo v TV, tak proti tomu mi přijde Holomóc jako jedno velké nic a dotace přitom stejná...
Reagovat
tommr
jak sám zminuješ tak Lucka Šafářová už hrála v Praze a těžko od ní očekávat, že bude hrát běhen roku víc ITF turnajů ...
Sestry Plíškovy hrajou příští týden v Baku a tak si musely dát předtím oraz, aby nehrály 3 týdny v jednom kuse ...
Jinak obecně má Olomouc problém hlavně ve špatným termínu. Praha se hraje v ideálním termínu kdy nemá žádnou konkurenci v malejch WTA turnajích a kdo se proto nedostane do Říma může zkusit jet do Prahy. Olomouc se naopak hraje souběžně s dvěma turnajema WTA International a lepší hráčky jim logicky dávají přednost ...
Reagovat
smazaný uživatel
tak neřekl, že by to bylo trapné...je fajn, že i takové hráčky jako Serena objíždějí i menší turnaje a to z pohledu diváků, ale i z pohledu hráček, které na menších turnajích hrají, pro které, je to obrovská zkušenost si s takovou hráčkou zahrát...
Reagovat
nouma
Přesně tak plně souhlasím a škoda jen že Petra to nedělá ale třeba by se ztrapnila kdyby nedej bože padla s hráčkou nevalné kvality. Ale Klárce jsme držel pěstičky bo šance na urvání 2 setu byly ale je mi jasné že proti Sereně tenistka potřebuje víc než štěstí :D :D :D
Reagovat
Astarin
Nechápu, proč tam ta Serena vůbec jela... oni jí ten pohár(nebo co vyhraje) rovnou mohli dát. Uplně trapné.
Reagovat
Frick
Taky si řikám. Za dveřma spousta domácích turnajů na betoně a ona si "koncepčně" zajede na antuku, na který se začne hrát zas za nějakejch 9 měsíců.

Vidim to rozmar pořadatele turnaje... Tak za 500k USD by přijela?

Nebo ta částka je mnohem vyšší?
Reagovat
MarcelPersch
Jak uz tady bylo receno, zije v Parizi, a pristi tyden obhajuje turnaj ve Stanfordu, kam nejede.Takze logicky musi nejak ty body obhajit jinde.
Reagovat
LukasH
Klára ve druhém setu Serenu dost potrápila. Dokonce se mi zdálo, že měla i lepší podání než obvykle. Jenže je vidět, že tenis není sport zdaleka jen o úderech. Serena i když chybuje a nejde jí to, tak si to v drtivé většině dokáže podržet.
Mimochodem se těším, až zase začne hrát Petra. Už mám docela absťák.:-):-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist